Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בכתבה שהביאה לי קצת עצבים. 

בואו ונתחיל להפריך את השטויות שכתובות שם. 

1) "מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מצאו כי בתוך פחות משעה, ריכוזי פחמן דו חמצני ברכב סגור עלולים להגיע לרמות של פי שניים עד פי ארבעה מהסף המומלץ.

יש אולי קישור למחקרים האלו במקרה, בטעות, בלי כוונה? כי, לא יודע, יש למזגן פילטרים, וזה לא 100% סגור הרמטית.

2) "ברוב המוחלט של המקרים, היקפים כאלו אינם מסכני חיים, אך עלולים לגרום לישנוניות, עייפות וחוסר ריכוז ועלולים להשפיע על התגובה של הנהג - בדומה לתחושת עייפות או כבדות ראש.

רגע. ומה לגבי העייפות שנגרמת מחום סביבתי גבוה מדי?

3)"עם זאת, במצבים קיצוניים של חוסר אוורור, במיוחד כאשר המנוע פועל במקום סגור, הצטברות גזים עלולה להפוך למסוכנת ממש. לכן, מומלץ לפתוח מדי פעם את חלונות הרכב או להעביר את מערכת המיזוג למצב של כניסת אוויר חיצוני, כדי לאפשר חידוש חמצן והורדת רמות הפחמן הדו־חמצני".

פה הוא איבד אותי לגמרי. מה לגבי כל האוויר המזוהם שנכנס לקבינה ככה? במיוחד בפקקים, ליד משאיות ורכבי דיזל, רכבים ישנים ו"מעשנים", סתם נהגים שמעשנים סיגריות, ועוד ועוד? 

מה זה השטויות האלו. 

מעולם לא נתקלתי בקושי בנהיגה על מצב סירקולציה פנימית. רוב השנה הרכב שלי פועל במצב הזה. 

• רעיון גרוע 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

ואיך אתה עושה את זה? באמירות מתוך הידע הקיים (והכנראה חסר) שלך בלי לבצע חיפוש בכלל בנושא?

כן, רכב לא אטום הרמטית, אבל תחלופת האוויר בתוכו יורדת במצב סירקולציה פנימית.

בשנים האחרונות בלפחות חלק ממערכות בקרות אקלים אוטומטיות יש מעבר אוטומטי למצב אוויר חיצוני לאחר X זמן מסיבה זו. בחלקן אף על בסיס חיישן CO2.

במצב אוויר חיצוני, יעילות פילטר המזגן חשובה לסינון מזהמים חיצוניים. בשנים האחרונות ניתן להשיג מסננים עם שכבת פחם פעיל שמוסיף ליעילות סינון מזהמים ואף עם עוד שכבה מיוחדת נגד אלרגנים.

בדקות בודדות של גיגול (מודה שלא קראתי הכל):

https://www.sae.org/articles/co2-buildup-vehicle-cabins-becoming-a-safety-issue-sae-ma-02351

https://intra.engr.ucr.edu/~heejung/publications/2013-CO2-model.pdf

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S136192092400258X

• אהבתי 3
פורסם

בוא ונזכור, שאנחנו בארץ לא גדולה במיוחד; אנחנו לא יכולים לנסוע 7 שעות רצוף ועדיין לא לצאת מהעיר. 

באוסטרליה, אוקי- להישאר על מצב סירקולציה פנימית, אולי מהווה בעייה, לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר. 

ארה"ב, אוקי. 

בישראל? 

תודה על הלינקים למחקרים. 

פורסם

נכון. 

מאחר ולא התעמקתי עדיין במחקרים, אני לא יכול להחליט אם הם מצדיקים את שינוי דעתי...בינתיים

כשיהיה לי קצת יותר זמן אקרא אותם יותר לעומק ואראה אם ועד כמה שגגתי.

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

ביונדאי זה עובר אוטומאטית למצב אויר טרי אחרי 15-20 דקות.

השטותניקים האלה קוראים מחקרים.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

תמיד המזגן אצלי על מצב יניקת אוויר מבחוץ.

מצב סירקולציה פנימית זה מצב שמשתמשים פעם ב...לזמן קצר כשנסעים ליד מזבלה או אחרי אוטובוס מעשן וכדומה. 

במצב סירקולציה פנימית במיוחד כשיש כמה נוסעים באוטו ריכוז החמצן באוויר יורד וזה לא טוב. זה מורגש ללא שום מחקרים. 

אין מה להפריך את הדברים שכתובים בכתבה כי הם דברים נכונים בעיקרון, לא ידוע אם הערכים המספריים נכונים אבל הרעיון עצמו שרצו להעביר שם - נכון בהחלט. 

• אהבתי 3

פורסם
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

בשנים האחרונות בלפחות חלק ממערכות בקרות אקלים אוטומטיות יש מעבר אוטומטי למצב אוויר חיצוני

אכן וברכבי יוקרה/פרימיום זה קיים כבר מעל ל-20 שנה (אולי יותר, זה מה שאני מכיר אישית). בחלק מהמקרים זה לא רק הפסקת הסירקולציה אלא גם הפעלתה בעת זיהוי זיהום ממקור חיצוני. 

פורסם

מודה ועוזב ירוחם. טעיתי. מקבל את ההערות. תודה שתיקנתם אותי. 

המידע הזה אמור להשפיע על הנסיעות הארוכות יותר שלי (שהן נדירות). 

לנסיעות הרגילות שלי אמשיך להיות על סירקולציה פנימית (רק אני ברכב, נסיעה של לא יותר מחצי שעה במקרה הרע). 

פורסם

כתוב בהוראות של כל ספר רכב בערך, לא לנסוע עם סירקולציה פנימית יותר מכמה דקות. אני מקפיד על כך (במקרה והחיישן זיהום האוטומטי ברכב שלי מפספס והפעלתי סירקולציה פנימית באופן ידני).

כל פעם מחדש מדהים אותי לעלות על רכב של אחרים, שבורר הסירקולציה בו כבר "נתפס" כל חייו על מצב סירקולציה פנימית ואני גואל אותו מייסוריו. אחד הדברים שאני עושה מיד יחד עם פירוק כיסוי הגה, מראות פנורמיות ושות'.

הורדת אחוז החמצן באויר תורמת באופן משמעותי לעייפות הנהג והנוסעים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שימוש מוגזם במצב סירקולציה זו לדעתי תוצאה של מזג אוויר חם ומזגנים לא יעילים או לא הכי תקינים, במצב סירקולציה גם מזגן בינוני מקרר טוב כי לא נדרש להתמודד עם אוויר חם שנכנס לרכב. 

• אהבתי 2

פורסם
לפני 14 שעות, ברווז כתב:

תודה שתיקנתם אותי

אל תגזים, בשביל זה צריך אנשי מקצוע רציניים וגם זה לא בטוח שיעזור.

• מצחיק 4

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...