Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי שוב את חיישן הפד"ח (SCD41) עם בקר (ESP32-S3) והפעלתי בשתי סיטואציות שונות.

הראשונה, טנדר טויוטה עם שלושה נוסעים בוגרים, בנסיעה ממושכת מירושלים לאילת. כשנסענו בעיר הערכים הגיעו עד לכ-5,500ppm. אבל, כשיצאנו מהעיר והתחלנו נסיעה בין עירונית הערך ירד לכ-3,100ppm ונשאר שם רוב הנסיעה.

זה עדיין ערך גבוה יחסית, שעדיף להימנע ממנו למשך זמן ממושך. 

הסיטואציה השניה הייתה שוב אצלי בקקטוס. בנסיעה עירונית, גם כן עם שלושה מבוגרים ברכב, והיא נמשכה כ-50 דקות, כשבשליש מהזמן זחלתי בפקק. בסופה הערך של ה-Co2 עלה ל-6,700ppm גבוהים למדי. 

לגבי הנסיעה עם הטויוטה לאילת, בשום שלב החיווי של מצב סירקולציה לא כבה מעצמו (אם אני לא טועה יש רכבים שעושים את זה אחרי משך זמן מסויים), אז אני מניח שזה היה המצב כשמדדתי. אני לא חושב שהאטימה של הטויוטה פחות טובה מהקקטוס, אני מעריך שבכל זאת יש הבדל בכניסת האוויר מבחוץ בנסיעה בין עירונית מהירה, לעומת נסיעה עירונית.

בתמונה המדידה בקקטוס. רואים את החיישן מאחורי הבקר. 

(תתעלמו מהספוילר, נכנס בטעות ואני לא מצליח למחוק) 

ספוילר

PXL_20260105_151744116~2.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אכן ברכבים תוצרת מרצדס (מאמין בעוד חברות) לאחר 20 דקות זה כבה אוטומטי,

כן זה מעצבן מאוד בקיץ שאתה מתניע את האוטו ואחרי 10 דקות הוא עדיין לא מתקרר כי שכחת ללחוץ על הסירקולציה,

או שבאמצע נסיעה ב2 בצהריים פתאום אתה מתחיל לנשום רוח חמה לתוך הפרצוף כי זה נכבה אוטומטי ולא שמת לב...:(

פורסם

מילה במילה! תיארת את ה E350 שלי.

אני שם לב לזה שפתאום אני מתחיל להריח "משהו" (לאו דווקא סירחון) ורואה שכפתור האיוורור הפנימי כבוי, כמובן שאני מחזיר שוב את האיוורור הפנימי.

אני נוסע לבד ברכב עם איוורור הפנימי בלבד בין 35 דקות לשעה כל יום ולא חושב שנתקלתי בתופעה של עייפות. דבר מוזר אצלי ברכב הוא שהפעלת המזגן מאריכה מאוד את הזמן של האיוורור הפנימי, זו הסיבה שאני נוסע עם מזגן דלוק כל השנה...

פורסם
לפני 9 שעות, הטויוטה כתב:

כן זה מעצבן מאוד בקיץ

Just now, Haim_gds כתב:

אני שם לב לזה שפתאום אני מתחיל להריח "משהו" (לאו דווקא סירחון)

או בחיפה, כשאתה עובר באיזור של בתי הזיקוק ומתחיל להריח משהו (כן דווקא סירחון. מסוג שגם לא בריא, מעבר להיותו מסריח).

אני מקפיד לסגור את כל החלונות ואת הסירקולציה באזורים האלו... מוודא שאני על פנימית :lol:.

וכן, עם המזגן בקיץ, בהחלט. 

כן לקחתי את התשובות והתגובות מפה לתשומת ליבי, לגבי נסיעות ארוכות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...