Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחור באספקת סלון

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

בתאריך 25/8 אני ובת הזוג שלי רכשנו סלון מחנות רהיטים במרכז. אנחנו גרים בצפון. במעמד הקנייה סוכם שהאספקה תהיה בין ה 1.10 ל 4.10. המועד הזה היה קריטי בשבילנו עקב מעבר דירה והרצון לארח במהלך החג שמתחיל מחר. 

היום (5.10) נאמר לנו שהסלון לא יגיע עד לפני סוף החג, כלומר לא לפני 14.10. פניתי אליהם בוואטסאפ וזו התשובה שקיבלתי:

״היי הוסבר לה שכרגע אין קו חלוקה מיידי לאזורכם אנחנו נעשה את כל המאמצים בכדי להגיע אליה בקרוב 

שימו לב שזמן האספקה הוא משוער בלבד 

במידה ותרצו ניתן לבצע ביטול הזמנה והחזר מלא על התשלום״

כלומר, החנות מכניסה אותנו לחג ללא סלון בניגוד להתחייבות שלהם, ומתנערת מאחריות בטענת "משוער". 

אנחנו שוקלים לבטל את ההזמנה עקב האיחור שלהם ולרכוש סלון אחר. הסיכויים גבוהים שהסלון החלופי יהיה יקר יותר (נאלצנו לחפש הרבה זמן כדי למצוא אצלם דגם במחיר סביר). במקביל אנחנו גם שוקלים תביעה קטנה. 

האם טיעון ה"זמן אספקה משוער" יכול לעמוד בפני בית משפט, כאשר הנזק הוא קריטי בשבילנו (אירוח חג) ואיחור של לפחות 10 ימים?

2. במטרה למקסם את הסיכויים, האם כדאי לבטל באופן יזום עכשיו(ולרכוש סלון חלופי יקר יותר) או להמתין לאחר החג?

3. מה הייתם ממליצים לעשות בשלב הזה?

תודה רבה

• מבאס 1

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואתה חושב שסלון אחר יגיע קודם? כל הספקים נכנסים למצב חג.

בכלל, זמני אספקת רהיטים (וגם מכשירי חשמל) ״גמישים״, לעולם אל תבנה עליהם.

בדוק את האותיות הקטנות בחוזה הרכישה, אני בטוח שהמוכר מגן על עצמו היטב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בטח גם רשום להם שהחזר כספי יתבצע תוך 30 ימי עסקים, שזה בעברית חודשיים.

רק באיקאה אתה יודע מתי הסלון יגיע.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני 30 דקות, doesnotmatter כתב:

במידה ותרצו ניתן לבצע ביטול הזמנה והחזר מלא על התשלום

סלון בד״כ מיוצר לפי הזמנה, אז קצת מוזר לי שהם מוכנים לבטל ככה בקלות (אלא אם זה עדיין לא יצא ליצור).

האם מדובר ברשת מוכרת או בחנות עצמאית? בחנויות מהסוג השני יש הרבה שהם לא בדיוק אמינים, בלשון המעטה. גם ברשתות לא חסר בעיות, אבל בד״כ יותר קל להתנהל מול מקום מסודר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, doesnotmatter כתב:

היי חברים, 

בתאריך 25/8 אני ובת הזוג שלי רכשנו סלון

סוכם שהאספקה תהיה בין ה 1.10 ל 4.10. 

נשמע שמדובר על סלון בייבוא. אלא אם כן הנציג אמר לך שזה מהמלאי, זמין כאן ועכשיו ואתה ביקשת את המועד המדוייק. 

היום (5.10) נאמר לנו שהסלון לא יגיע עד לפני סוף החג, כלומר לא לפני 14.10. פניתי אליהם בוואטסאפ וזו התשובה שקיבלתי:

״היי הוסבר לה שכרגע אין קו חלוקה מיידי לאזורכם אנחנו נעשה את כל המאמצים בכדי להגיע אליה בקרוב 

שימו לב שזמן האספקה הוא משוער בלבד 

במידה ותרצו ניתן לבצע ביטול הזמנה והחזר מלא על התשלום״

מעבר לעיכובים (שבדרך כלל יש) בייבוא, גם תקופת החגים עכשיו- וזה משבש את כל השרשרת אספקה, מכל מיני כיוונים שלא חשבת עליהם אפילו... אני לא הייתי סומך על התחייבות של אף! עסק, באיזור החגים, לגבי מועד אספקה. 

מצד שני, כולנו חכמים בדיעבד... 

כלומר, החנות מכניסה אותנו לחג ללא סלון בניגוד להתחייבות שלהם, ומתנערת מאחריות בטענת "משוער". 

אנחנו שוקלים לבטל את ההזמנה עקב האיחור שלהם ולרכוש סלון אחר. הסיכויים גבוהים שהסלון החלופי יהיה יקר יותר (נאלצנו לחפש הרבה זמן כדי למצוא אצלם דגם במחיר סביר). במקביל אנחנו גם שוקלים תביעה קטנה. 

שמע, כל עוד אתה מזמין משהו שלא זמין על המדף, אלא מצריך יצור או ייבוא, יש מצב לעיכובים ואיחורים שלא בהכרח תלויים בעסק שמכר את המוצר. 

אם היה מדובר על משהו מהמדף, שאתה ביקשת את התאריך אספקה- זו חוצפה שהחנות לא מסוגלת לעמוד במה שהם התחייבו, וצריך לנקנק אותם על זה. מרתיח. 

האם טיעון ה"זמן אספקה משוער" יכול לעמוד בפני בית משפט, כאשר הנזק הוא קריטי בשבילנו (אירוח חג) ואיחור של לפחות 10 ימים?

אני לא בקיא בתחום המשפטים, אבל לדעתי כן. במיוחד אם מדובר על יצור או יבוא. 

2. במטרה למקסם את הסיכויים, האם כדאי לבטל באופן יזום עכשיו(ולרכוש סלון חלופי יקר יותר) או להמתין לאחר החג?

אם תצליח למצוא משהו מהמלאי, עם נהג פנוי להובלה מידית, אז כן- וגם תמלא לוטו על הדרך כי ניסים כאלו לא קורים הרבה. 

אני מנחש שהדגם שהזמנת מצא חן בעיניך, וזה לא בהכרח דבר טוב לקחת אחד אחר של "פשרה", כי העסק עצבן אותך. 

3. מה הייתם ממליצים לעשות בשלב הזה?

להמתין לאחרי החג. ממילא כמו שציינתי הסיכוי שתמצא מוביל וסחורה מהמדף שתמצא חן בעיניך אפסי עד לא קיים, יום לפני הערב חג. 

בינתיים לעבור על חוק הטכנאים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לך, ולדרוש פיצוי בצורה של הנחה או משהו מהחנות. 

זה מה שאני הייתי מנסה לעשות. 

הייתי כמובן גם קורא בעיון רב את מה שחתמתי עליו במעמד הרכישה. 

מצטער לשמוע, בהצלחה, מקווה שבכל זאת החנות תצליח לספק לך את המוצר איכשהו לפני החג כמו שהם התחייבו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין חוזה רכישה. אין "אותיות קטנות" שמגנות עליה. יש לי רק חשבונית מחייבת שבה מצוין תאריך האספקה: 1.10 - 4.10.

הסלון כבר מוכן בחנות, ואמרו לי שאני יכול להגיע ולאסוף אותו (הוכחה שהעיכוב לא נובע מייצור או ממלאי). זו חנות קטנה ולא רשת מוכרת. 

זה אומר שהטענה שלהם על "זמן משוער" לא תקפה? שכן הספה זמינה והם בוחרים שלא לשלוח אותה למרות מועד האספקה הקריטי (החג).

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

תשמע בלתמים קורים 
ללא הפסקה 

רק היום לדוגמא התנגשה משאית בגשר ברחוב הירקון , כל הכבישים באיזור סתומים ברמה מיוחדת 
מוביל שנתקע שם , הלך לו יום הובלה , 

אם יש לך איך להתארגן עם הובלה (חבר עם טנדר או לשכור עגלה ליום ורכב עם תפוח גרירה זמין ) 
אפשר לסדר את ההובלה לבד ולפתור את הבעיה. 

אחרת דבר ראשון הייתי ממתין לקבלת הספה 
אחר כך שוקל מה לעשות.
האם יש קייס לתביעה ?ומה הפיצוי הריאלי שתקבל ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני מבין ומקבל ש'בלת"מים' קורים, ואין בעיה עם עיכוב של יום-יומיים. אבל איחור של לפחות עשרה ימים, במיוחד כשהוא נופל על החג, זה כבר לא סביר. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם (נערך)

בהעדר חוזה, מה שכתוב על החשבונית זה התיעוד היחיד, ואם לא כתוב שם משוער, זה לצידכם. בעיקר לאור העובדה שמראש יש שם טווח מסויים של ימים, זה כבר כולל "משוער" מעצם הגדרת הטווח. מה גם שהגדרה נזילה כמו "משוער" לא תחזיק מים בבית משפט. אם זה משוער, בכמה זמן מותר לאחר?

לפיכך לדעתי בכל הקשור לאי עמידה בסיכום, הצדק איתכם.

ועכשיו לדרכי הפעולה האפשריות, הכל תלוי במה אתם רוצים להשיג.

על פי חוק הגנת הצרכן אתה זכאי לבטל את העסקה או שמגיע לכם פיצוי. כמה? לא ברור, לא התעמקתי, אבל פה כתוב 5% מעלות מוצר לכל שבוע איחור עד 50%. יתכן פיצוי גבוה יותר אם יוכח נזק רלוונטי.

https://businesspedia.co.il/consumer-protection-law-delay-in-delivery/

https://www.mishpati.co.il/forum/136/55

אבל נשמע שמה שחשוב לכם זה שיהיה לכם סלון כמה שיותר מוקדם, והיות והסלון קיים והבעיה היא רק במשלוח, הענין פתיר בכסף. הרי בסכום מתאים הם ימצאו נהג. והכל ענין של כמה מנוף יש לך להפעיל. לפיכך חשב כמה הם 5% מעלות הסלון, תכפיל ב-1.5 ותסביר לחנות שכנראה יהיה להם זול יותר לשלם קצת יותר לנהג מאשר להתחיל בהתעסקות מולך בתביעה.

הם עלולים לנסות ללחוץ עליך לבטל את העסקה, כי מה אכפת להם. אבל הבחירה כיצד לפעול היא שלכם, וככה יש לך את המנוף של עלות הפיצוי.

דאג לתעד הכל בכתב, אתה בטח תדבר איתם בטלפון בגלל הדחיפות, אבל אתה חייב גם לשלוח מייל שמפרט את הכל.

להבא, כשמשהו קריטי לך, דאג לתעד את ההתחייבות, ולהוסיף פירוט פיצוי במקרה של הפרה. וכשמדובר בזמני אספקה, בטח של מוצר כמו ריהוט, קח באפר בכל מה שקשור לעמידה בזמנים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אתה רוצה סלון? שלח נהג שיביא אותו.

תישאר כעוס - תתבע אותם בתביעות קטנות, אני בטוח שלמרות שלך יש עוגמת נפש מאוד גדולה (ברצינות), השופט לא יחשוב כמוך והפיצוי יהיה כזה שלא שווה בכלל להתחיל, או מקסימום תחזיר את עלות ההובלה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 31 דקות, GTאי כתב:

שלח נהג שיביא אותו

אחלה רעיון. אם לא יסכימו למצוא נהג בעצמם, מתוך הבנה שעדיף להם על פני פיצוי, תשאל אותם אם אתה יכול לשלוח נהג מטעמך. אם יסכימו, מצויין, תוסיף את העלות שלו לתביעת הפיצוי (אל תאמר להם את זה כמובן, ודאג להקליט את השיחה, וכאמור, סכם הכל במייל).

• רעיון טוב! 1
פורסם

בהרבה מקרים יש רטע של הרכבה. מי ירכיס את הרהיטים ומה עם אובדן אחריות?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא פורט מה כלול בהזמנה, ואם יש צורך בהרכבה.

מן הסתם הם לא אחראים על הובלה שלא שלהם, עליו למצוא מוביל שיקח אחריות על ההובלה.

הוא יציע, ונראה מה התשובה.

פורסם

יש צורך בהרכבה, לכן הובלה בלבד לא תעזור במקרה הזה. בנוסף, אני חושש שאאבד את האחריות אם הסלון יורכב על ידי גורם לא מוסמך. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

• תוכן חדש...