Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנים היה באופנה ג'אנטים מסתובבים.

יצרני הרכבים החשמליים משקיעים הרבה תכנון באווירודינמיות הג'אנטים.

למה לא באמת לעשות גם שופוני וגם לנצל ספינר, שיעוצב ביעילות של פרופלור, להפקת קצת אנרגיה למערכת רגנרטיבית? 

[אם מישהו מרים את הכפפה לסטארטאפ אני דורש בתמורה 1% מהרווחים הגלובאליים]

תודה לעונים.

• מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

*מפרש?

Crossing the English Channel in amphibious cars.

• אהבתי 2

פורסם

כבר יש גרר. זה בדיוק למה הג'אנטים מתוכננים אחרת לחשמליות מאשר לרגילות. אבל אני מבין מה אתה אומר. 

פורסם

פעם היו דברים כאלה, נדמה לי שברכבים מודרניים החיסכון כבר לא משמעותי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

מערכת הבלימה הרגנרטיבית היא השיטה הכי יעילה שיש בערך, ולא מצריכה שום חיבור של שום אביזר, רק התאמה/כיול של תוכנה.

יש פה בעיקר מכשול אחרון של רגולציה - האם מותר היום לשווק מכונית שבה הדריכה על הבלם היא זהה באופן עקרוני ללחיצה על כפתור במקלדת (דוושת התאוצה כבר עברה את הרגולציה...), ומשם האוטו יחליט האם להזיז קליפרים או להפעיל בלימה רגנרטיבית על דעת עצמו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סליחה על הבורות...

היום כל הבלימה רגנרטיבית היא רק בעזיבה של דוושת התאוצה ?

בלחיצה על הבלם, תמיד זה יהיה בלימה מכנית?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 8 דקות, M H כתב:

בלחיצה על הבלם, תמיד זה יהיה בלימה מכנית?

לא. 

הרכב ישתמש בבלימה רגנרטיבית כמה שניתן, ורק בשעת הצורך יערב גם את הבלמים הרגילים.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
בתאריך 28.9.2025 בשעה 10:34, hans כתב:

יש פה בעיקר מכשול אחרון של רגולציה - האם מותר היום לשווק מכונית שבה הדריכה על הבלם היא זהה באופן עקרוני ללחיצה על כפתור במקלדת (דוושת התאוצה כבר עברה את הרגולציה...), ומשם האוטו יחליט האם להזיז קליפרים או להפעיל בלימה רגנרטיבית על דעת עצמו.

לפני שעה, לב טוב כתב:

הרכב ישתמש בבלימה רגנרטיבית כמה שניתן, ורק בשעת הצורך יערב גם את הבלמים הרגילים.

אני מפספס משהו ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

בלימה רגנרטיבית ברכבים חשמלים וברכבי PHEV – המדריך המלא 

ציטוט: 

תהליך הבלימה הרגנרטיבית – שלב אחר שלב:

1. תחילת הבלימה: ברגע שהנהג מרים את הרגל מדוושת ההאצה או לוחץ על דוושת הבלם, המערכת נכנסת לפעולה.
  2. המנוע הופך לגנרטור: המנוע החשמלי, שתפקידו להניע את הרכב, משנה את ייעודו. התנועה הסיבובית של הגלגלים מניעה את המנוע, וכעת הודות למבנה של המנוע החשמלי הוא מתפקד כגנרטור הממיר את האנרגיה הקינטית לאנרגיה חשמלית.
  3. טעינת הסוללה: האנרגיה החשמלית שנוצרה מועברת לסוללה, ובכך עשויה לתרום להארכת טווח הנסיעה.
  4. סיום הבלימה: במידה ויש צורך בעצירת חירום או בבלימה חזקה במיוחד, מצטרפת הבלימה המסורתית כדי להשלים את העבודה בצורה בטוחה ויעילה.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
בתאריך 28.9.2025 בשעה 02:41, ברווז כתב:

כבר יש גרר. זה בדיוק למה הג'אנטים מתוכננים אחרת לחשמליות מאשר לרגילות. אבל אני מבין מה אתה אומר. 

אם אתה גורם לספינר להסתובב, זה אומר שאתה מעלה את הגרר כי אי אפשר ליצר אנרגיה יש מאין.

לפני 8 שעות, לב טוב כתב:

לא. 

זה תלוי ביצרן. בטסלה לחיצה על דוושת הבלם מפעילה את הבלמים בכל מקרה. אצל יצרנים אחרים, לא בהכרח.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

אם אתה גורם לספינר להסתובב, זה אומר שאתה מעלה את הגרר כי אי אפשר ליצר אנרגיה יש מאין.

מעניין לחשב את הטרייד-אוף של זה. 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 28.9.2025 בשעה 09:34, hans כתב:

יש פה בעיקר מכשול אחרון של רגולציה - האם מותר היום לשווק מכונית שבה הדריכה על הבלם היא זהה באופן עקרוני ללחיצה על כפתור במקלדת (דוושת התאוצה כבר עברה את הרגולציה...)

איפה פה הבעיה?

שתי הפונקציות (האצה ובלימה) יכולות להיות מופעלות ע"י מחשב.

וזה לא קשור לרכב חשמלי... תראה למשל בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית וכו' וכו'.

כנראה מה שאתה מתכוון לומר שדוושת הגז מחוברת רק כאביזר שליטה אלקטרוני בעוד דוושת הבלם היא גם אלקטרונית וגם מכאנית וכנראה תשאר ככה עוד זמן רב - זה נובע מיתירות, שנועדה לאפשר לנהג לבלום גם במקרה שמערכת הבקרה האלקטרונית מושבתת.

אבל מבחינת הרכב, יש לו יכולת להחליט ולהפעיל את הבלמים בעצמו.

בנוגע לבלימה רגנטיבית חשוב לזכור שככל שהסוללה טעונה יותר ככה עוצמת הבלימה הרגנטיבית פוחתת ועם הסוללה מלאה לגמרי אז אין בלימה רגנטיבית בכלל (מכיוון שאין עומס, אז אין לאן להעביר את האנרגיה), ולכן כניסת הבלמים המכאניים לפעולה מתבצעת בעצימות שונה מפעם לפעם, בהתאם לכיול שקבע היצרן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

מעניין לחשב את הטרייד-אוף של זה. 

אין צורך לחשב, זה יצא שלילי בגלל חוק שימור האנרגיה. אתה לא הראשון ולא האחרון שחשב על רעיונות שכאלו. קוראים להם פרפטום מובילה וכולם בלתי אפשריים במסגרת חוקי הפיזיקה הידועים לנו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...