Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזור השנים 2014-2016 בערך

כתוב על סובארו באתר אוטו שהיא צורכת 1 ל13 צריכה אמיתית שזה מרשים השאלה כמה זה נכון 

לעומתה על הפורטה כתוב 1 ל10.8

פורסם

זה כבר השרשור השלישי לפחות שאתה פותח, ועדיין לא כתבתֶמה צפי הנסועה שלך. אם אין צפי ל-20,000-25,000 ק״מ בשנה או יותר ההתמקדותֶשלך צריכה להיות בעלויות טיפולים, תיקונים וביטוח, כי כל אחד מהם הרבה יותר משמעותי לעלויות האחזקה מעוד 2 ק״מ לליטר.

בנסועה של 15,000 ק״מ ומחיר דלק 7 ש״ח לליטר ההפרש בין 11 קמ״ל ל-13 קמ״ל יהיה כ-1,500 ש״ח. ההפרש במחיר הביטוח עלול להיות יותר גדול. אם הנסועה קטנה מזו משמעות החיסכון בדלק עוד יותר קטנה.

בחור, לפני שאתה דן בבחירת רכב בחן את הצרכים ואת היכולות הכלכליות לרכישת ולהחזקת הרכב.

• רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המספרים הללו של סובארו נראים לי אופטימיים מדי מנסיון קצר עם הרכב כחליפי מהליסינג .

ראיתי סביב 1 ל11 אבל כמו שאומרים פה שוב ושוב זה לא מה שחשוב

שני הרכבים הללו די דומים מבחינה זו .

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

זה כבר השרשור השלישי לפחות שאתה פותח, ועדיין לא כתבתֶמה צפי הנסועה שלך. אם אין צפי ל-20,000-25,000 ק״מ בשנה או יותר ההתמקדותֶשלך צריכה להיות בעלויות טיפולים, תיקונים וביטוח, כי כל אחד מהם הרבה יותר משמעותי לעלויות האחזקה מעוד 2 ק״מ לליטר.

בנסועה של 15,000 ק״מ ומחיר דלק 7 ש״ח לליטר ההפרש בין 11 קמ״ל ל-13 קמ״ל יהיה כ-1,500 ש״ח. ההפרש במחיר הביטוח עלול להיות יותר גדול. אם הנסועה קטנה מזו משמעות החיסכון בדלק עוד יותר קטנה.

בחור, לפני שאתה דן בבחירת רכב בחן את הצרכים ואת היכולות הכלכליות לרכישת ולהחזקת הרכב.

אני מסכים.

ורק מחדד כי אולי זה לא ברור: החישוב הוא 1500 ש"ח לשנה.

ולא רק שהביטוח יכול להיות דומה, אלא שיש עוד עניינים שעלותם יכולה להיות דומה: רביעיית צמיגים, טסט קרוב, מצבר כל תיקון ברכב, מועד טייפול קרוב...

אבל זה לא יעזור, יש מי שמוכן לחסוך 1500 בשנה על דלק ובמקביל לשלם 3,000 על דברים אחרים ולהרגיש שעשה מהלך נכון

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, eilon101 כתב:

באיזור השנים 2014-2016 בערך

כתוב על סובארו באתר אוטו שהיא צורכת 1 ל13 צריכה אמיתית שזה מרשים השאלה כמה זה נכון 

לעומתה על הפורטה כתוב 1 ל10.8

תלוי איזו סובארו ואיפה, ותלוי איזה פורטה ואיפה.

רכבים כאלו בני עשור עברו כמה בעלים ומספיק שנים וק"מ כדי שיצרכו דלק בצורה שונה ממה שיצאו מהמפעל.

אין דין קיה פורטה עם 250,000 ק"מ באודומטר כדין סובארו אימפרזה עם 60,000 ק"מ באודומטר.

אם הקיה פורטה נשמרה מעולה וטופלה כמו שצריך עד רמת הליקוק עם נהגים אחראיים בלי בני נוער הרסניים והרפתקניים, היא יכולה לצרוך [הרבה] פחות דלק מסובארו אימפרזה שהוזנחה עם טיפולי שבר בלבד, טופלה לא כמו שצריך, ננהגה בפראות והתעללו בה.

מה מסובך לדעת את זה ומה השאלה שלך בדיוק?...

הרי את הנתונים היבשים משער המפעל של היצרן יש לך, יש לגוג-אל, יש לצ'אט וואלה GPS, ואותם כולנו יודעים אותו הדבר בדיוק כמוך.

אז מה השאלה?

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

אני יודע שבסופו של דבר רמת הטיפול ברכב היא זו שקובעת אבל אני שואל מבחינת הנתונים היבשים מי מביניהן יותר חסכונית, האם אתם ממליצים להוציא דוח בלקר על הרכב לפני שלוקחים אותו למכון בדיקה? 

פורסם

1. מלמה זה כל כך חדוב לך? הסבירו לך 6 פעמים למה לא.

2. דוח בלקר מיותר - הוצא דוח מרכז הסליקה ומישכון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מלמה זה כל כך חדוב לך? הסבירו לך 6 פעמים למה לא.

או שהוא לא רוצה להקשיב, או שהוא לא מסכים, או שהוא פחות מתעניין בחסכון הכספי אלא חשובה לו צריכה נמוכה בהיבט הסביבתי.

שיעשה מה שטוב לו

תיעדוף היתר של צריכת הדלק בשיקולים של הקונים זו מתופעה נפוצה מאוד.

היא פחות מובהקת כשמתלבטים בין בנזין רגיל לדיזל/היברידי כי שם הפערים משמעותיים. נניח בין 1:10 ל 1:18.

אבל בין שני רכבי בנזין דומים הפערים גם ככה מצומצמים בין החסכוניים לבזבזניים. אז אחד ייתן 1:11 והאחר ייתן 1:14... ביג דיל? בטח כשלא נוסעים הרבה. יוצא לרבים 100 שח בחודש בלחץ אבל אנשים עדיין שמים רף של לפחות 1:13 ומפספסים 3/4 משוק הרכבים. מקשים על עצמם בחיפוש, מוצאים רכב פחות טוב, בשורה התחתונה משלמים לעיתים יותר. אבל מבסוטים מעצמם.

הרגלי לחיצה מתונים ברגל בד"כ יתנו יותר תועלת. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, razi_pazi כתב:

או שהוא לא רוצה להקשיב, או שהוא לא מסכים, או שהוא פחות מתעניין בחסכון הכספי אלא חשובה לו צריכה נמוכה בהיבט הסביבתי.

שיעשה מה שטוב לו

תיעדוף היתר של צריכת הדלק בשיקולים של הקונים זו מתופעה נפוצה מאוד.

היא פחות מובהקת כשמתלבטים בין בנזין רגיל לדיזל/היברידי כי שם הפערים משמעותיים. נניח בין 1:10 ל 1:18.

אבל בין שני רכבי בנזין דומים הפערים גם ככה מצומצמים בין החסכוניים לבזבזניים. אז אחד ייתן 1:11 והאחר ייתן 1:14... ביג דיל? בטח כשלא נוסעים הרבה. יוצא לרבים 100 שח בחודש בלחץ אבל אנשים עדיין שמים רף של לפחות 1:13 ומפספסים 3/4 משוק הרכבים. מקשים על עצמם בחיפוש, מוצאים רכב פחות טוב, בשורה התחתונה משלמים לעיתים יותר. אבל מבסוטים מעצמם.

הרגלי לחיצה מתונים ברגל בד"כ יתנו יותר תועלת. 

אבל זה לא מדויק כי אם רוב הרכבים מגיעים ל1 ל12 ולעומתם יש לך רכבים כמו הונדה גאז, מיצובישי אטרז, או סוזוקי באלנו שמגיעות ל1-16 וגם הן אמינות מאוד אז למה לא לקחת את זה כשיקול? זה יוצא חיסכון של 1700 ש"ח בשנה על דלק אם אתה נוסע 10 אלף ק"מ 

פורסם
לפני 24 דקות, eilon101 כתב:

אבל זה לא מדויק כי אם רוב הרכבים מגיעים ל1 ל12 ולעומתם יש לך רכבים כמו הונדה גאז, מיצובישי אטרז, או סוזוקי באלנו

אבל אתה מתלבט בין אימפרזה לפורטה....... שהן כמעט אותו דבר. זה השרשור שאתה פתחת עם הכותרת שאתה כתבת...

אתה שואל על שני רכבים. עונים לך ואתה הולך לכיוון אחר?

למה לא ללכת עד הסוף עם זה ולרכוש קטנוע? או אופניים? פחות דלק מאימפרזה ופורטה....

אם היית שואל בין אימפרזה לאטראז' לא היו עונים לך שההבדל זניח (אף שגם אז לא בטוח שזו כזו דרמה)

לפני 25 דקות, eilon101 כתב:

שמגיעות ל1-16 וגם הן אמינות מאוד אז למה לא לקחת את זה כשיקול? זה יוצא חיסכון של 1700 ש"ח בשנה על דלק אם אתה נוסע 10 אלף ק"מ

אתה עדיין מתעקש בהתמקדות יתר בצריכת הדלק. אז אני אגיד לך למה זה שיקול משני.

אטראז' זה לא אימפרזה. זה רכב פשוט בהרבה. וגם הבלאנו במידה מסויימת.

הג'אז אכן חסכונית ומרווחת. אבל יש לה חסרונות ברעש, בנוחות וכל החבילה הזו יקרה מאוד כי היא מאוד מבוקשת. אולי לא מפריע לך לשלם יותר על ג'אז כי אתה מאלו שכואב להם יותר כסף במשאבה מאשר ברכישה. זה בסדר. יש הרבה כאלו. תעשה עם הכסף שלך מה שאתה רוצה.

נכון, אם כל מה שמעניין אותך זה לחסוך כסף על דלק מה אז הרכבים שהצעת עדיפים בקצת על אימפרזה. גם סוזוקי אלטו. שלא נדבר על אופניים.

רכב זה מכלול. בהכללה גסה הרכבים החסכוניים (בעיקר היברידי ודיזל) יקרים יותר. שווים את ההשקעה למי שנוהג הרבה. אתה שומר את הנתון הזה לעצמך. אני יכול לנחש למה.

אני לא בטוח שהחסכון הוא 1700 שח בשנה על 10,000 ק"מ. וגם אם כן זו עדיין לא סיבה משכנעת להתמקד רק בזה...

אגב, אם כוונתך שאתה עתיד לנהוג כ 10,000 ק"מ בשנה אז בכלל אתה מתעסק בזוטות.

זכותך להתעקש להתמקד בראש ובראשונה בצריכת הדלק. בינתיים התגובות שאתה מקבל לא תואמות לעמדתך. ייתכן שאתה צודק, אבל אני לא חושב שלשאול עוד פעם יעזור לך להשיג את התשובה שאתה רוצה.  

• אהבתי 2
פורסם
לפני 21 דקות, razi_pazi כתב:

אבל אתה מתלבט בין אימפרזה לפורטה....... שהן כמעט אותו דבר. זה השרשור שאתה פתחת עם הכותרת שאתה כתבת...

אתה שואל על שני רכבים. עונים לך ואתה הולך לכיוון אחר?

למה לא ללכת עד הסוף עם זה ולרכוש קטנוע? או אופניים? פחות דלק מאימפרזה ופורטה....

אם היית שואל בין אימפרזה לאטראז' לא היו עונים לך שההבדל זניח (אף שגם אז לא בטוח שזו כזו דרמה)

אתה עדיין מתעקש בהתמקדות יתר בצריכת הדלק. אז אני אגיד לך למה זה שיקול משני.

אטראז' זה לא אימפרזה. זה רכב פשוט בהרבה. וגם הבלאנו במידה מסויימת.

הג'אז אכן חסכונית ומרווחת. אבל יש לה חסרונות ברעש, בנוחות וכל החבילה הזו יקרה מאוד כי היא מאוד מבוקשת. אולי לא מפריע לך לשלם יותר על ג'אז כי אתה מאלו שכואב להם יותר כסף במשאבה מאשר ברכישה. זה בסדר. יש הרבה כאלו. תעשה עם הכסף שלך מה שאתה רוצה.

נכון, אם כל מה שמעניין אותך זה לחסוך כסף על דלק מה אז הרכבים שהצעת עדיפים בקצת על אימפרזה. גם סוזוקי אלטו. שלא נדבר על אופניים.

רכב זה מכלול. בהכללה גסה הרכבים החסכוניים (בעיקר היברידי ודיזל) יקרים יותר. שווים את ההשקעה למי שנוהג הרבה. אתה שומר את הנתון הזה לעצמך. אני יכול לנחש למה.

אני לא בטוח שהחסכון הוא 1700 שח בשנה על 10,000 ק"מ. וגם אם כן זו עדיין לא סיבה משכנעת להתמקד רק בזה...

אגב, אם כוונתך שאתה עתיד לנהוג כ 10,000 ק"מ בשנה אז בכלל אתה מתעסק בזוטות.

זכותך להתעקש להתמקד בראש ובראשונה בצריכת הדלק. בינתיים התגובות שאתה מקבל לא תואמות לעמדתך. ייתכן שאתה צודק, אבל אני לא חושב שלשאול עוד פעם יעזור לך להשיג את התשובה שאתה רוצה.  

לקחתי ממוצע מחיר דלק 7.5 לליטר, זה יכול רק לעלות

בחישוב מהיר של נסיעה 10 אלף ק"מ בשנה רכב שצורך 1 ל16 יחסוך בשנה 1600 ומשהו ש"ח לעומת רכב שצורך 1 ל12

אם מחיר הדלק יעלה או שכמות הנסיעה תעלה הנתון הזה רק יגדל 

פורסם (נערך)
לפני שעה, eilon101 כתב:

לקחתי ממוצע מחיר דלק 7.5 לליטר, זה יכול רק לעלות

לא נכון

לפני שעה, eilon101 כתב:

בחישוב מהיר של נסיעה 10 אלף ק"מ בשנה רכב שצורך 1 ל16 יחסוך בשנה 1600 ומשהו ש"ח לעומת רכב שצורך 1 ל12

1600 זה פחות מ 1700 שכתבת קודם וזה יותר מהתשובה הנכונה... אבל זה לא חשוב כל כך. היית קרוב 

לפני 8 דקות, razi_pazi כתב:

רכב שצורך 1 ל16 

מה הקשר בין 1:16 לסובארו אימפרזה או קיה פורטה?. אם אתה כבר פוסע במחוזות הפנטזיה אז תחשב לפי 1:19 בכלל יצא שכדאי לך רכב חסכוני....

אבל השורה התחתונה אינה מה המספר המדוייק אלא ההתעלמות שלך מכל נתון אחר שגם הוא עולה כסף.

עם הגישה שלך אתה תעדיף רכב שסיפרו לך שעושה 1:16 אבל עם צמיגים גמורים, מצבר ישן, טיפול שנתי לעוד שבוע וטסט למחר על פני רכב שעושה 1:12 עם צמיגים חדשים, מצבר חדש, אחרי טיפול וטסט לשנה. וזה בהנחה שהם במצב דומה ומחיר דומה....

נכון, אחרי 4 שנים תכסה את הפער, אבל בכל תדלוק תהיה מבסוט מעצמך.

אני לא אומר שצריך לקבל כתורה מסיני כל עצה כאן, אבל מה הטעם בעוד ועוד התייעצויות אם אתה לא קשוב בכלל?

אני סיימתי. זה כסף שלך, תעשה איתו מה שאתה רוצה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
פורסם

איזה שרשור מטומטם.

לפני 23 שעות, DAHUJI כתב:

מה מסובך לדעת את זה ומה השאלה שלך בדיוק?...

הרי את הנתונים היבשים משער המפעל של היצרן יש לך, יש לגוג-אל, יש לצ'אט וואלה GPS, ואותם כולנו יודעים אותו הדבר בדיוק כמוך.

אז מה השאלה?

פות"ש גם לא עונה לשאלות ישירות, גם מסתובב מסביב למזרקה ופותח את הברזיה סתם ככה, גם רב עם עצמו, גם עונה לעצמו וגם יש לו מחשבון פרטי רק שלו בתוך הראש.

@razi_pazi מבין שאתה נהנה לבזבז את זמנך... בכל מקרה קיבלת ממני לייקים כי התגובות שלך מאלפות, נכונות, מעולות, מכבדות, רהוטות וכתובות מעולה. כל הכבוד לך על הסבלנות. חבל שלא ממש קוראים אותן ומבינים אותן (לא אני).

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...