Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לסקול אותי. לא מאמין שאני שואל את השאלה הזו, איך נפלו גיבורים...:angry:

אני יודע כי עקב קוצר הזמן כמעט אף רכב חשמלי לא קיים מספיק זמן כדי לראות את השרידות שלו (למעט טסלה) אך מסקרן אותי לדעת אם קיים איזשהו רכב חשמלי שמתקרב בתכנון ובאיכות היצור שלו לרכבי היוקרה האירופאים. נקודת היחוס שלי היא ה E350 הענתיקה שלי, רכב בן 17 עם כמעט 300 אלף ק"מ שעדיין הדיפון הפנימי שלו כמו חדש, שסגירת דלת מרגישה כמו כספת ועדיין בועט היטב עם ה 250+ כ"ס שנשארו לו.

יש כיום רכב חשמלי שאם יקנה כחדש יתן את אותה רמת פאר, איכות (הרכבה/תיכנון) ושרידות כמו הענתיקה שלי? אפס למאה וטווח פחות מעניינים כי זו רק שאלה של גודל סוללה ומנוע וכל היצרנים משתמשים באותן סוגי סוללות ובמנועים דומים (זה לא כמו ההבדל בין 4 צילינדר טורי ל V8 קומפרסור) אלא רכב שעוד עשר שנים יהיה אפשר להיכנס אילו ולהרגיש עמו שהיה חדש.

• מעניין 2
פורסם
לפני 5 דקות, Haim_gds כתב:

רכב בן 17 עם כמעט 300 אלף ק"מ שעדיין הדיפון הפנימי שלו כמו חדש, שסגירת דלת מרגישה כמו כספת ועדיין בועט היטב עם ה 250+ כ"ס שנשארו לו.

זה בעיניי הכי מעניין.

יש לי חבר שנוהג על סקודה אוקטביה 2007.. מונית לשעבר. דיזל ידנית. האוטו עם 385000 קילומטר. אבל האוטו כבר נראה שראה ימים טובים יותר. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אולי פורשה טייקאן וBMW iX.

אבל הרכבים החשמליים של היום לא ישמשו 17 שנה, כי הטכנולוגיות שלהם יתיישנו נורא מהר ואנשים יזרקו אותם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

עשה טובה לעצמך אל תתקרב לחשמלי זה לא רכב אמיתי שיחזיק 17 שנה. 

תתייחס לזה כאל אייפון על גלגלים, ברגע שהולכת סוללה זרוק את כל הרכב לפח, שלא נדבר על הסוללה שנשחקת ותתחיל לזייף, ובעיות חשמל פונטציאליות שיופיעו בעתיד.

תראה למשל דוגמא מאחד מומחה שאפילו מוסכים מורשים לא מצליחים לפתור תקלות בחשמליות 
https://www.facebook.com/watch/?v=972800901593417&rdid=ZqSZ1QEzN1faqlpq

אל תתקרב!!!

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 28.8.2025 בשעה 20:28, zvit כתב:

מרצדס EQE כנראה.

ממש לא. לבת של חבר שמתגוררת באירופה בשנים האחרונות הייתה תקלה שהשביתה את הרכב לחודשים עד שהתגלה כניסת מים למחבר היכן שהוא במבוך החיבורים.

כמות הכבילה מחברים וחיבורים ברכב חשמלי גדולה בהרבה מחיבורי שניים שלושה מודולים וכמה חיישני ברכב ״קונבנציונלי״. 

בסרטון שמעלה הבחור שמאתר תקלות במוסך בחצר, ניתן לראות את מצבור המוגולים סביב הסוללה והמנוע החשמלי, שרק מלאות אתה מבין שהולך לעלות לך הרבה כסף לתקן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 28.8.2025 בשעה 20:16, Haim_gds כתב:

אני יודע כי עקב קוצר הזמן כמעט אף רכב חשמלי לא קיים מספיק זמן כדי לראות את השרידות שלו (למעט טסלה) אך מסקרן אותי לדעת אם קיים איזשהו רכב חשמלי שמתקרב בתכנון ובאיכות היצור שלו לרכבי היוקרה האירופאים. נקודת היחוס שלי היא ה E350 הענתיקה שלי, רכב בן 17 עם כמעט 300 אלף ק"מ שעדיין הדיפון הפנימי שלו כמו חדש, שסגירת דלת מרגישה כמו כספת ועדיין בועט היטב עם ה 250+ כ"ס שנשארו לו.

יש כיום רכב חשמלי שאם יקנה כחדש יתן את אותה רמת פאר, איכות (הרכבה/תיכנון) ושרידות כמו הענתיקה שלי? אפס למאה וטווח פחות מעניינים כי זו רק שאלה של גודל סוללה ומנוע וכל היצרנים משתמשים באותן סוגי סוללות ובמנועים דומים (זה לא כמו ההבדל בין 4 צילינדר טורי ל V8 קומפרסור) אלא רכב שעוד עשר שנים יהיה אפשר להיכנס אילו ולהרגיש עמו שהיה חדש.

בגדול, לפחות ממה שאני זוכר...

החשמליות הראשונות שנמכרו כאן בארץ היו בחסות המיזם שאני קורא לו, מקום מריר, ביטרפלייס.

כן כן יודע בטר פלייס. ואלו רנו פלואנס שלדעתי עוד יש אחת או שתיים כאלו שעדיין נוסעות.

אבל הרכב הבא שאני זוכר חשמלי דווקא היה בקטגוריית מותגי הפרימיום.

יגוואר e-pace

תבדוק....

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

בגדול, לפחות ממה שאני זוכר...

החשמליות הראשונות שנמכרו כאן בארץ היו בחסות המיזם שאני קורא לו, מקום מריר, ביטרפלייס.

כן כן יודע בטר פלייס. ואלו רנו פלואנס שלדעתי עוד יש אחת או שתיים כאלו שעדיין נוסעות.

אבל הרכב הבא שאני זוכר חשמלי דווקא היה בקטגוריית מותגי הפרימיום.

יגוואר e-pace

תבדוק....

בין לבין מכרו את ניסאן ליף ורנו זואי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2025 בשעה 20:16, Haim_gds כתב:

הניחוש שלי הוא שהסיניות שמנסות להיות יותר מטסלה ישקיעו באיכות הבניה.

במוצרים סיניים מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל. אין עדיין פרמיה על מותג (אולי חוץ משיאומי עם הרכב החדש).

לכן הייתי מהמר על אקספנג וכאלה.

אמנם אני מסכים במידה רבה שרכב חשמלי זה אייפון על גלגלים, מהבחינה שקצב החידושים הגבוה הופך את הרכב של לפני שלוש שנים למיושן, אבל לדעתי אם אתה קונה עכשיו רכב חשמלי שתרצה משום מה להשאר איתו, אז בעוד שמונה שנים כשהסוללה שלו תחווה בלאי מואץ תוכל להחליף אותה בסוללה עדיפה ולא ביוקר.

כבר עושים את זה עם הבמוו i3 ( 2013-2022).  באירופה אתה כבר יכול להחליף לה סוללה באפטרמרקט לכזו עם טווח כפול מהמקורית.

עריכה אחרונה על ידי Arik TG

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם
לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

יגוואר e-pace

זה אכן הפרימיום הראשון שהגיע כחשמלי. מרוב שהוא היה נדיר אני לא חושב שיש בכלל סיכוי למצוא הרבה דיווחים על תקלות

פורסם

אתם מדברים על I-Pace, דגמי ה-e וה-f כבר היו קרוסאוברים בעלי מראה קובנציונלי יותר.

באנגליה לא חסר דיווחים על השיקוץ המוזר הזה, כולל מעיתונאי אחד די מפורסם (Giles Coren) שבשלב מסויים התקלות החוזרות והנשנות באיי-פייס שלו הוציאו לו את כל הרוח הפרוגרסיבית מהמפרשים וגרמו לו לוותר על הקונספט החשמלי בשלמותו.

פורסם

יש לא מעט סרטונים של THE CAR CARE NUT (אחמד) שהוא טויוטה מאסטר טק - באמת ערוץ של בן אדם שהוא גם אלוף וגם תותח. 

ובכמה פעמים שהוא נוסע בטויוטה שהוא מדגים בסרטון - הוא מציין את ה"טסלה גרייב-יארד" של הסוכנות טסלה לידו ומראה שם עשרות טסלות שפשוט עומדות שם - שבועות עד חודשים, בהמתנה לחלקי חילוף שפשוט - אין. 

הרבה מעבר לתקלה ברכב חשמלי - מפחיד אותי השבתה בגלל אי זמינות חלפים. 

לגבי איכות בניה ואיכות חומרים - ראיתי במו עיני וידי - סרס 3 מפורקת אצל סדנאת אודיו של חבר, הרכב בנוי כמו טנק! 

וP7 - רק מלשבת ברכב מבינים עד כמה איכות הרכיבים וההרכבה מצויינים. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

יש לא מעט סרטונים של THE CAR CARE NUT (אחמד) שהוא טויוטה מאסטר טק - באמת ערוץ של בן אדם שהוא גם אלוף וגם תותח. 

ובכמה פעמים שהוא נוסע בטויוטה שהוא מדגים בסרטון - הוא מציין את ה"טסלה גרייב-יארד" של הסוכנות טסלה לידו ומראה שם עשרות טסלות שפשוט עומדות שם - שבועות עד חודשים, בהמתנה לחלקי חילוף שפשוט - אין. 

הרבה מעבר לתקלה ברכב חשמלי - מפחיד אותי השבתה בגלל אי זמינות חלפים. 

לגבי איכות בניה ואיכות חומרים - ראיתי במו עיני וידי - סרס 3 מפורקת אצל סדנאת אודיו של חבר, הרכב בנוי כמו טנק! 

וP7 - רק מלשבת ברכב מבינים עד כמה איכות הרכיבים וההרכבה מצויינים. 

אני חבר בכמה וכמה קבוצות של טסלה בארץ, דיווחים על רכבים שעומדים הם נדירים.

יש פעמים שבהם יש חוסר בחלקי חילוף ו/או לוקח הרבה זמן לקבל תור למוסך (וזה באמת מעצבן), אבל מדובר בתקלות לא משביתות.

ובדיוק היום פורסם זה: ""לא עובר טסט בגלל נורה שרופה": מותגים סיניים נעלמים - והלקוחות אובדי עצות"

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/b1sbvubqgx

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...