Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הסיפור שלהם, חבר ביקש ממני לבדוק סקודה אוקטביה 1.5 (150 כ"ס) שנת 2024 יד 1 23K ק"מ ומופיע שהייתה ליסינג 7 חודשים וכעת היא מוצעת למכירה ע"י סוחר.

ראיתי עוד הרבה כאלה, מה הסיפור הרכבים האלה ביד 2 ? מדוע חברת הליסינג תרצה לספוג ירידת ערך גבוהה ? ומה הסיפור של הנהג שהחזיר רכב אחרי כמה חודשים וק"מ נמוך ? לי זה נשמע חשוד שהרכבים האלה עברו תאונה ונמכרו לסוחרים שתיקנו והעלו ליד 2. אני צודק ? או שמא יש כאן עניין אחר ? אולי צריך לבקש דו"ח סליקה כדי לצאת מכל חשש

• אהבתי 1
פורסם

דוח סליקה לא בטוח יעזור לך אלא אם כן האשם זה מי שנכנס ברכב ליסינג.

זה יכול להיות הכל - רכב ששברו חוזה, שהחברה נסגרה, או שהתקפל לחצי בתאונה.

מאוד תלוי מי המוכר - חברת הליסינג עצמה?

פורסם

כדי לצאת מכל חשש צריך לבדוק היטב היטב, ולדרוש טופס גילוי נאות.

אם הרכב הגיע לסוחר אקראי זה מחשיד. רכב טוב ושמור אמור להימכר דרך חברת הליסינג או חברה בבעלות של אותו בעלים (למשל אוטו סנטר ימכרו רכבים שמורים של הרץ).

האוקטביה מהשנים האלו אחלה מכונית עם מנוע חזק ואבזור לא רע בכלל. אם אכן קיימות הזדמנויות כאלה זה מאוד מעניין.

פורסם

וגם יכול להיות שהקמ מזוייף והרכב עשה 100k וגילחו לו.

ראיתי לא מעט רכבים עם קמ מזויף. ברובם היה טסט נןסף שגילח את הקמ. 

אבל הכי קל לגלח לרכב שעוד לא עשה טסט. המסמכים היחידים שיכולים לגלות את זה, זה תיעוד מהחברת ליסינג המקורית ותדפיסי מוסך שכמובן לא יסופקו עי הסוחר.

• אהבתי 1
פורסם

יש מצבים שזה קורה - למשל חברת הייטק שנסגרת, או שעוברת תהליך של קיצוץ נרחב במשרות.

ואז כל העובדים מחזירים את הרכבים הצמודים, ואלה חוזרים לחברת הליסינג (או חלק מועברים לעובדים אחרים, וחלק אחר חוזר לחברת הליסינג).

חברת הליסינג קונסת אותה, ואחרי זה מעמידה את הרכבים המשומשים למכירה.

בחלק אחר מהמקרים, מעבירה אותם להשכרה מחודשת (תלוי בצרכים וכו').

• מעניין 1
פורסם (נערך)

איך זה קורה?

הרכב עשה תאונה

חברת הליסינג מוכרת לסוחר

מתקן בזול, מוכר ברווח

דוח סליקה של רכבי ליסינג ייצא מושלם כי לרכבים אין ביטוח מקיף.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

מחשבות שלי מקריאה של פה ושם.

אם אני מדבר שטויות, תקללו אותי חופשי. אני לא מהנעלבים.

1. ליסינג של מעסיק לעובד שלו: יש חברות ליסינג שלא "אוהבות" או שמעדיפות שרכב הליסינג של העובד לא יעשה "יותר מדי" ק"מ בשנה (נניח 30,000~ ק"מ/שנה ומעלה, רק נניח כי זה שיקול של כל חברה בפני עצמה עפ"י התחשיבים שלהן).

ולכן אם הנסועה גבוהה כנ"ל הן מבקשות להחליף את הרכב לעובד, או מחליפות על חשבונן לרכב חדש לעובד (מה אכפת לו מודל חדש יותר?), כדי שהרכב יימכר ויעבור הלאה בצורה יחסית הגיונית (הכל יחסי בחיים) ולא יספוג ירידת ערך מטורפת.

תוצאה - רכב חדש למדי, עם ק"מ יחסית גבוה שנמכר בהנחה מכובדת יחסית כי כדאי כבר להיפטר ממנו.

2. ליסינג של בנאדם פרטי מול חברת ליסינג: רוצים רכב חדש מהחברה כי נמאס מכל היד 2, ניגשים לחברת ליסינג פרטית (ליסינג תפעולי זה נקרא?), חותמים חוזה, לוקחים רכב חדש, משלמים מקדמה, משלמים את הכסף מידי חודש בחודשו, בום טראח הבלון התפוצץ הבלון נקרע, נגמר הכסף, משבר אישי, משבר חוקתי, טחורים, אין כסף, מחזירים את הרכב, משלמים קנסות על שבירת חוזה וחארבו דארבו על החיים עם חובות.

מכיר לא מעט אנשים שנוסעים על רכבים די חדשים ודי ברמה גבוהה (שוב, הכל יחסי בחיים), והרכב בפועל לא שלהם בכלל... רובו של הבנק למשך שנים די ארוכות.

אז זה מה שזה.

תוצאה - רכב חדש למדי, עם ק"מ לאו דווקא יחסית גבוה שנמכר בהנחה מכובדת יחסית כי כדאי כבר להיפטר ממנו.

איך הרעיונות שלי?

פורסם
לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

איך זה קורה?

הרכב עשה תאונה

חברת הליסינג מוכרת לסוחר

מתקן בזול, מוכר ברווח

דוח סליקה של רכבי ליסינג ייצא מושלם כי לרכבים אין ביטוח מקיף.

את זה אני יודע שעשו תאונה אבל החברת ליסינג לא מקבלת כסף מהביטוח ? חברת הליסינג לא פריירים למכור לסוחר בזול ולהפסיד את ההפרש.

ואם קיבלו כסף מהביטוח זה צריך להיות רשום בדו"ח סליקה אפי' אם יש לפוגע רק צד ג' ללא מקיף

פורסם

אם הם קיבלו כסף מביטוח של צד ג׳ הסכום אמור להירשם בדו״ח המסלקה. אבל הרבה חברות - לא רק ליסינג - עושות חשבון שעדיף להן לא לרכוש ביטוחנ כוש אלא לשלם תיקונים מכיסן. אגב, אם הן משלמות לצד ג׳ זה גם לא יופיע בדו״ח של אותו רכב צד ג׳.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרבה פעמים אין ביטוח, את הנזקים מתקנים במוסכים פרטיים או של חברות ליסינג עצמן.

אם הרכב נפגע קשה, מוכרים לסוחר AS IS אחרי התאונה.

כנראה בחישוב של מספר כלי רכב גדול, זה יותר משתלם מאשר לבטח במקיף את כל הרכבים.

רכב ליסינג צריך לעבוד 3 שנים / 30 חודשים.

גם בליסינג פרטי וגם בתפעולי. 

קציני רכב רואים מי נוסע הרבה ומי מעט,  מנסים לפעמים לעשות רוטציה בין המשתמשים כדי לאזן קילומטראז'

אם עובד כלשהו מתפטר, לא מוציאים את הרכב למכירה כל כך מהר אלא משתדלים שעובד אחר ייקח את הרכב.

ואם כבר מוכרים אחרי שנה ( כי לא מצאו עובד אחר שייקח את הרכב ), את.מה שבמצב טוב מוכרים ישירות ממגרש חברות ליסינג.

ככה בכל מקרה מה שמתגלגל לסוחרים קטנים, זה מה שחברת ליסינג לא רוצה למכור לבד ולהרוס לעצמה את המוניטין.

בקיצור,  זה נראה כמו ברווז....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

מחשבות שלי מקריאה של פה ושם.

אם אני מדבר שטויות, תקללו אותי חופשי. אני לא מהנעלבים.

1. ליסינג של מעסיק לעובד שלו: יש חברות ליסינג שלא "אוהבות" או שמעדיפות שרכב הליסינג של העובד לא יעשה "יותר מדי" ק"מ בשנה (נניח 30,000~ ק"מ/שנה ומעלה, רק נניח כי זה שיקול של כל חברה בפני עצמה עפ"י התחשיבים שלהן).

2. ליסינג של בנאדם פרטי מול חברת ליסינג: 

תוצאה - רכב חדש למדי, עם ק"מ לאו דווקא יחסית גבוה שנמכר בהנחה מכובדת יחסית כי כדאי כבר להיפטר ממנו.

איך הרעיונות שלי?

לא צריך לקלל, זה לא מכובד ואף פעם לא משיג את המטרה...

1. יש חוזי החכר (ליסינג) עם מגבלה על קילומטרים על כל חריגה משלמים קנס גדול. קציני הרכב לא יעשו חוזה לנהג שהפרופיל שלו לא מתאים (גר רחוק או נוסע הרבה בתפקידו). יש מעקב ואם בכל זאת הייתה טעות בהערכה, קצין הרכב מנסה למצוא פתרון, ככה שהסבירות לזה שואפת לאפס.

2. לא יתנו הנחה מכובדת, ינסו לדוג מישהו שישלם מחיר גבוה יחסית כי הק״מ נמוך. מקסימום ישכב כמה חודשים בגלילות עד שיגיע הקונה. לחברות הליסינג יש אורך נשימה די גבוה לרכבים טובים. ולכן רכבים כאלה רק יימצאו אצלם (בחברת הליסינג או חברה אחות). גרוטאה אחרי תאונה קשה היא בדיוק מה שהחברות נפטרות ע״י מכירה לסוחרים קטנים שמעבירים אותם  שיפוץ כזה או אחר ואחר כך זה יד ראשונה מרופא.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...