Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר משתמשים מדווחים בוייז דיווח ידני על עומס תנועה וכו'. האם גם כאשר זה שיקרי זה מופיע לכולם ולכן הוא מסיט את כולנו למקום "מהיר" יותר? או שמא זה לא כך וזה בודק גם את המהירות האמיתית של המדווח?

• לא הבנתי... 1
פורסם

לדעתי הוא אוסף עוד נתונים. 

בין מהירות שלך, מהירות של משתמשים אחרים ודיווחים נוספים. במיוחד עומסי תנועה שקל לו לאסוף נתונים נוספים.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

הוא גם מבקש אימותים, למשל למשטרה או מכשולים. אבל האלגוריתם שלו סוד מסחרי

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 5 שנים כבר ערכו ניסויים בנושא

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה מאחורי חומת תשלום

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעניין אני לא שילמתי כדי לקרוא.

תכתוב בגוגל cart with phones google maps ותקבל מלא גירסאות של אותו סיפור.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, נהג שודים2 כתב:

כאשר משתמשים מדווחים בוייז דיווח ידני על עומס תנועה וכו'. האם גם כאשר זה שיקרי זה מופיע לכולם ולכן הוא מסיט את כולנו למקום "מהיר" יותר? או שמא זה לא כך וזה בודק גם את המהירות האמיתית של המדווח?

מה? וויז חמאר?

שדיווח שקר אחד או עשרה ביחד באותה דקה ממש יטמטמו את האלגוריתם?

ממכשיר אחד או מעשרה מכשירים שונים?...

חלילה וחדרה.

כל משתמש שמדווח על עומס, ברצונו או שלא ברצונו, בעת שהאפליקציה פתוחה אצלו בחכמפון (וקוטפת נתוני מיקום ומהירות) - מדווח גם על מיקומו וגם על מהירותו...

כשהוויז "מבין" שהרבה אנשים נוסעים מאוד לאט ומאוד קרוב אחד לשני - הוא מבין שיש כאן עומס תנועה.

גאונות זה לא. עם דיווח או בלי.

כשוויז "מבין" ו"רואה" שמהירות התנועה של מספיק משתמשים לא תואמת את הדיווח (השקרי כאמור) - הוא נותן לדיווח (השקרי כאמור) ניקוד נמוך מאוד שמוריד אותו למטה אל הסחל'ע של הדיווחים.

ובכלל, דיווח אחד זה לא מספיק וגם לא עשר, וכמובן שהוא מחבר בין הדיווחים לבין נתוני המיקום/מהירות של הרכבים בקרבת הדיווח.

או שלא הבנתי את השאלה שלך?...

פורסם
לפני 15 דקות, המגיב כתב:

אז אם הווייז אוסף נתונים מה'חכמפון' אז מדוע יש בכלל את האפשרות של דיווח על פקק?

שאלה מעולה...

אפשר להיוועץ עם צ'אט GPT של הסוללות האיכותיות ונראה איזו תשובה מהעמוד האחורי של מעריב לנוער שוחר מדע הוא יארגן.

האלגוריתם אוהב שעוזרים לו (Engagement)... אם אפשר, למה לא?

גם מעיד על משתמשים "אמיתיים", ולא על בוטים (אולי, רק מדד אחד מיני רבים רבים רבים).

בתור מר אלגוריתם, אתה היית מסרב לעזרה?...

רק כי חלק ממנה אולי שקרי?...

אתה כבר נכנס לפסיכולוגיה התנהגותית, רוב האנשים לא משקרים רוב הזמן, חלקם כן משקרים מעט מהזמן. פתולוגיות שונות..

זו המהות של Engagement.

מה הרעיון של לקבל נקודות בוויז? מישהו קנה איתם ברמי לוי? או חלקת אדמה אצל נתיבי ישראל?

למה לתת פרס שאפילו לדחוף אותו לתחת לא ניתן כי הוא על המסך של החכמפון?

במה זה עוזר?

אתה חושב שהוויז לא אוסף נתונים מהחכמפון?...

• משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם

יותר מפעם אחת קרה לי שדיווחתי על פקק ובאותו רגע סומן קטע הדרך עם תנועה איטית יותר ממה שהוא היה מסומן לפני. 

להערכתי יש שילוב של הנתונים, הן של התנועה הממוצעת של המשתמשים והן של  דיווחים. יכול להיות שדיווחי המשתמשים מקבלים משקל לפי ותק השימוש וכמות הדיווחים של מי המדווח. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני מכיר את זה כבר הרבה שנים. אבל האם הסימון.מופיע אצל נהגים אחרים?

האמת היא שמאז שיבושי ה-gps כמעט הפסקתי לדווח, ולאחרונה אני נוהג מעט מאוד, אז איני יודע איך ווייז מתנהג לאחרונה.

פורסם
לפני 38 דקות, אורי מ. כתב:

יכול להיות שדיווחי המשתמשים מקבלים משקל לפי ותק השימוש וכמות הדיווחים של מי המדווח. 

כשנכנסתי לדירה שלי בפרוייקט חדש אי שם ברחבי בית שמש, כל הבניינים ברחוב לא הופיעו בוויז. 

נהג שרשם בוויז את שם הרחוב לא יכל לבחור גם מס' בית, והוויז היה מכוון אותו באופן קבוע למרכז הרחוב. 

פתחתי חשבון בוויז (עד אז הייתי משתמש אנונימי) וניסיתי לערוך את המפה - הוא לא נתן לי. 

רק לאחר שצברתי 100 נק' יכלתי לערוך את המפה ועדכנתי מספרי בית בכל הרחוב.

• מצחיק 1
  • מעניין 4

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...