Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני לפני קניית רכב ראשון, מבין בדברים הבסיסיים שצריך להסתכל עליהם לפני בדיקה מקצועית במכון\מוסך. הלכתי לבדוק פיג'ו 208 מנוע 1.6 שנתון 2015. קילומטראז' נמוך 47K, אין היסטוריית טיפולים, הבעלים נוהג לטפל במוסך כללי לפני טסט.

שני דברים שהפריעו לי ואיני יודע לקבוע את חומרתם - אשמח לדעתכם:

1. נראה שלא נעשה שימוש בנוזל קירור תקני (קראתי שאמור להיות כחול או ירוק?), ושהמיכל מלא במים עם חלודה? מצורפת תמונה, האם מדובר בבעיה?

2. לאחר נסיעת מבחן קצרה, שמתי לב שנזלו לא מעט מים מהאיזור האחורי של הרכב ובמיוחד מהאגזוז. לא טפטוף קל, אלא ממש כאילו שפכו על האספלט יותר מכוס מלאה. אציין שלפני הנסיעה הרכב עמד ולא נראו נזילות. יכול להיות שזה בגלל שהרכב לא נסע תקופה?

תודה לעונים

IMG_20250727_190715.thumb.jpg.089fcce7e8c1b901ca8a260684162bc4.jpg

פורסם (נערך)

קשה לקבוע מהתמונה אבל יתכן שזה נוזל קירור אדום שפשוט ישן.

לגבי העדר הסטורית טיפולים בשילוב כמות רצינית של מים מהאגזוז = תמשיך הלאה ואל תסתכל לאחור, נשמע כמו צרה צרורה.( קל וחומר אם הנוזל זה אכן מים עם חלודה..שזה הדבר הכי פעוט בכל הסיפור-והוא לא פעוט).

תוספת לגבי המים:
אמרת נסיעת מבחן קצרה, יתכן וזה תקין-
אבל למה לך לקחת סיכון( במיוחד בהעדר הסטורית טיפולים ונוזל קירור שמוטל בספק- זה משהו שניתן לבדוק ע"י בדיקת המערכת בלחץ ובדיקת גזי פליטה במע' קירור ולדעתי לא שווה את ההשקעה בסיטואציה הנ"ל).

האם הרכב הוציא עשן כלשהו?
האם הנסיעה התבצעה במזג אוויר חם?
מה משך הנסיעה הקצרה שבוצעה?
כמה זמן הרכב עמד לפני?

האם אתה בטוח שזה מים?

מה הכוונה מהחלק האחורי של הרכב ( ולא רק מהאגזוז)?

הרכב עם ק"מ נמוך בצורה חריגה לשנתון, כמה זמן הוא ברשות הבעלים הנ"ל?

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם
לפני 59 דקות, שמחה גורה כתב:

אין היסטוריית טיפולים, הבעלים נוהג לטפל במוסך כללי לפני טסט.

והוא לא שומר קבלות?

הוא יכול להתקשר למוסך לבקש ניירת?

למה שתסמוך עליו שטיפל בזמן.

כבר בשלב הזה הייתי חותך החוצה.

לפני כשעה, שמחה גורה כתב:

1. נראה שלא נעשה שימוש בנוזל קירור תקני (קראתי שאמור להיות כחול או ירוק?), ושהמיכל מלא במים עם חלודה? מצורפת תמונה, האם מדובר בבעיה?

נוזל הקירור המקורי של פיג'ו הוא נוזל קירור כחול.

עם הזמן ועם השימוש הבנתי (אבל אני לא יכול להתחייב על זה) שהוא הופך לסוג של כתום.

אם לא הוחלף במשך עשור, כנראה שזה מה שאתה רואה... במיוחד אם לא הוחלף במשך עשור והוספו עליו נוזלי קירור אחרים במהלך הזמן כדי לשלים את החסר (ירוק/אדום) ועירבבו בין סוגים.

אבל אין לי מושג אם הכתום הזה נראה כמו בתמונה שצירפת. זה לא מספיק מידע התמונה הזו.

לפני כשעה, שמחה גורה כתב:

לאחר נסיעת מבחן קצרה, שמתי לב שנזלו לא מעט מים מהאיזור האחורי של הרכב ובמיוחד מהאגזוז.

יכול להיות בגלל שהנסיעה קצרה מדי... אבל כמובן שלא רק.

מה זה קצרה? יש 3 דקות קצרה, יש 5 דקות קצרה, יש 10 דקות קצרה ויש 20 דקות קצרה.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

לפני 42 דקות, Gauss כתב:

האם הרכב הוציא עשן כלשהו?
האם הנסיעה התבצעה במזג אוויר חם?
מה משך הנסיעה הקצרה שבוצעה?
כמה זמן הרכב עמד לפני?

האם אתה בטוח שזה מים?

מה הכוונה מהחלק האחורי של הרכב ( ולא רק מהאגזוז)?

הרכב לא עישן. הנסיעה התבצעה במזג אוויר חם מאוד עם מזגן על קירור, כעשר דקות בתוך השכונה ועוד כמה דקות בכביש בין עירוני. לא יודע לומר כמה זמן עמד לפני, יכול לשאול. אני חושב שמדובר במים כי לא היה ריח או צבע. היו שתי שלוליות קטנות במרכז ובצד שמאל, ונזילה יותר רצינית מתחת לאגזוז בימין, כנראה שהייתי צריך לבחון את העניין יותר לעומק...

לפני 38 דקות, Gauss כתב:

הרכב עם ק"מ נמוך בצורה חריגה לשנתון, כמה זמן הוא ברשות הבעלים הנ"ל?

קנה אותו חדש ב2015, רכב שלישי בבית.

מצרף עוד תמונה של הנוזל החשוד בתקווה שהיא יותר ברורה.

בהנחה ואני מוכן לקחת את הסיכון כי הרושם הכללי מהרכב והמוכר היה חיובי (והמחיר!), האם לדעתך בדיקה במוסך מורשה תספיק?

IMG_20250727_190733.jpg

לפני 6 דקות, DAHUJI כתב:

והוא לא שומר קבלות?

הוא יכול להתקשר למוסך לבקש ניירת?

למה שתסמוך עליו שטיפל בזמן.

כבר בשלב הזה הייתי חותך החוצה.

לא שומר קבלות, והמוסך שטיפל בו נסגר... מאמין לו במקרה כי אנחנו מאותו איזור ואכן נסגר המוסך במקום בו הוא טוען שטיפל.

לפני 9 דקות, DAHUJI כתב:

נוזל הקירור המקורי של פיג'ו הוא נוזל קירור כחול.

עם הזמן ועם השימוש הבנתי (אבל אני לא יכול להתחייב על זה) שהוא הופך לסוג של כתום.

אם לא הוחלף במשך עשור, כנראה שזה מה שאתה רואה... במיוחד אם לא הוחלף במשך עשור והוספו עליו נוזלי קירור אחרים במהלך הזמן כדי לשלים את החסר (ירוק/אדום) ועירבבו בין סוגים.

אבל אין לי מושג אם הכתום הזה נראה כמו בתמונה שצירפת. זה לא מספיק מידע התמונה הזו.

יכול להיות בגלל שהנסיעה קצרה מדי... אבל כמובן שלא רק.

מה זה קצרה? יש 3 דקות קצרה, יש 5 דקות קצרה, יש 10 דקות קצרה ויש 20 דקות קצרה.

לגבי הנוזל ומשך הנסיעה - ראה את התגובה הקודמת שלי לGauss.

תודה :)

פורסם (נערך)

השלולית מים במרכז כנראה מהמזגן,זה תקין.
לגבי התמונה של הנוזל קירור-לא לגמרי בטוח אבל נוטה להאמין שמדובר בנוזל קירור אדום ישן פשוט.

לגבי האגזוז - צריך לוודא שזה לא משהו רציני ( זה בגדול לא סביר בד"כ אבל במידה וכן יכול להיות זרנוק רציני -אטם ראש פרוץ למשל :  חובה לשלול את זה לפני קנייה ).

בדיקה תשפוך אור על כל הדברים שהם תחת סימן שאלה(כמובן במידה ואתה ניגש תפנה את תשומת לב הבוחן לכל הנקודות הללו ).

הייתי מנסה להוציא מהמוכר כל מידע שניתן לפני שאתה ניגש לבדיקה( במיוחד שאתה אומר שהוא חיובי- אין סיבה שלא ישתף פעולה ).
אם הוא קנה את הרכב חדש ב2015 הוא יכול להוציא הסטורית טיפולים מהחברה  לתקופה שהרכב היה באחריות-
אני מניח שהוא טיפל בשביל לשמור על האחריות בזמנו..( זה גם יאמת חלקית את הקילומטרז' הנמוך).

אגב לפני שאתה ממהר לבדיקה, צרפתיות זה רכבים שנסחרים הרבה מתחת למחירון בד"כ..
ולא חסר מהן בלוחות.

במידה ולא מתגלה תיעוד טיפולים כלשהו לפחות , ונשארות נקודות לא ברורות  - לפני שאתה משקיע על בדיקה תראה אם אין לך עוד אופציות , לא חסר בד"כ מהג'אנר - וזה לא שעומדים אליהם בתור... בתור קונה זה לטובתך.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, Gauss כתב:

השלולית מים במרכז כנראה מהמזגן,זה תקין.
לגבי התמונה של הנוזל קירור-לא לגמרי בטוח אבל נוטה להאמין שמדובר בנוזל קירור אדום ישן פשוט.

לגבי האגזוז - צריך לוודא שזה לא משהו רציני ( זה בגדול לא סביר בד"כ אבל במידה וכן יכול להיות זרנוק רציני -אטם ראש פרוץ למשל :  חובה לשלול את זה לפני קנייה ).

בדיקה תשפוך אור על כל הדברים שהם תחת סימן שאלה(כמובן במידה ואתה ניגש תפנה את תשומת לב הבוחן לכל הנקודות הללו ).

הייתי מנסה להוציא מהמוכר כל מידע שניתן לפני שאתה ניגש לבדיקה( במיוחד שאתה אומר שהוא חיובי- אין סיבה שלא ישתף פעולה ).
אם הוא קנה את הרכב חדש ב2015 הוא יכול להוציא הסטורית טיפולים מהחברה  לתקופה שהרכב היה באחריות-
אני מניח שהוא טיפל בשביל לשמור על האחריות בזמנו..( זה גם יאמת חלקית את הקילומטרז' הנמוך).

אגב לפני שאתה ממהר לבדיקה, צרפתיות זה רכבים שנסחרים הרבה מתחת למחירון בד"כ..
ולא חסר מהן בלוחות.

במידה ולא מתגלה תיעוד טיפולים כלשהו לפחות , ונשארות נקודות לא ברורות  - לפני שאתה משקיע על בדיקה תראה אם אין לך עוד אופציות , לא חסר בד"כ מהג'אנר - וזה לא שעומדים אליהם בתור... בתור קונה זה לטובתך.

תודה, עזרת לי להחליט. אם ישארו סימני שאלה אחרי בירור נוסף מול המוכר כנראה שאמשיך הלאה.

שאלה אחרונה - האם את עניין האגזוז ניתן לבחון במכון בדיקה? או שזה עניין למוסך?

פורסם

אמור להיות ניתן.. אבל זה תלוי על איזה מכון אתה נופל, כמו בכל דבר..

אישית לא עף על מכוני בדיקה, אבל זה בטוח עדיף מכלום.

אם אתה בכל זאת תחליט לבדוק את הרכב  למרות הכל,

הייתי עושה עוד נסיעת מבחן ארוכה לפני, ומוודא קודם כל שהרכב לא מתחמם מעבר לנורמה, ובמקביל עוקב על מצב המים מהאגזוז בסוף הנסיעה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...