Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208?

BeNavon

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שלום, אני מחפש חוות דעת על פיג'ו 208 שנתון 2015-2017. חושש מאמינות של הצרפתיות ועלות האחזקה. קראתי גם שדלת המושב האחורי צרה ותא המטען בעל נפח מצומצם מאוד. 
אני מעוניין בדור הראשון, אשמח להכוונה בדגם מומלץ עם תיבת הילוכים אוטומטית. תודה מראש! 

עריכה אחרונה על ידי BeNavon
פורסם

עיקר הבעיה זאת הרצועה שיכולה להתפורר ולגרום לבעיות. אישית אם לרכוש אז רכב עד 4 שנים או 60 אלף ק״מ.

הבעיה שאולי לרכב שאתה מסתכל הרצועה התפוררה בעבר  וגרמה לנזק כמו צריכת שמן.

הגיר עצמו יפני אמין, ולגבי הדלת ותא מטען אין משהו חריג.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, שחר 1 כתב:

אם זה מנוע 1.2 אז פשוט לא! אל תתקרב לפיורדרעק, בשום מחיר.

אם זה מנוע 1.6 אז יותר טוב.

למה? 1.2 נשמע יותר חסכוני 

פורסם

ה1.2 אכן חסכוני וחזק משמעותי, אבל ה1.6 אמין יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פשוט לא להתעסק עם נבלות כאלה ביד 2. נכון על פניו נמכר במחיר זול משמעותית מהמתחרות היפניות והרעיון שאתה מקבל הרבה רכב במחיר זול יותר מפיקנטו מקבילה מפתה אבל ברצינות, לא שווה את זה. תקנה את הפיקנטו המקבילה או שתוסיף את הכסף הנדרש ליפנית/קוריאנית באותה הקטגוריה. עדיף מאשר לשחק רולטה רוסית עם הרכב נבלה הזה.

(כל האמור מתייחס לגרסת ה 1.2)

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Doron_Z כתב:

פשוט לא להתעסק עם נבלות כאלה ביד 2. נכון על פניו נמכר במחיר זול משמעותית מהמתחרות היפניות והרעיון שאתה מקבל הרבה רכב במחיר זול יותר מפיקנטו מקבילה מפתה אבל ברצינות, לא שווה את זה. תקנה את הפיקנטו המקבילה או שתוסיף את הכסף הנדרש ליפנית/קוריאנית באותה הקטגוריה. עדיף מאשר לשחק רולטה רוסית עם הרכב נבלה הזה.

(כל האמור מתייחס לגרסת ה 1.2)

אולי כדאי שאגדיר טוב יותר את הצורך: הרכב ישמש אותי ואת בת הזוג, בעיקר לסופשים (ביומיום לרוב ישאר בחניה). התקציב 40 אלף, מעדיפים שנתון 2015-2020 כדי לא להתבאס אם דופקים אותו. 

ספציפית בנוגע לפיג'ו, חשבתי להשקיע ולקנות דגם 1.6 ליטר GTI כמו שהמליצו. אני מעדיף דור ראשון (לפני 2019, אבל אחרי 2015 כי קראתי שעבר שדרוג מכלולים משמעותי). 

מאזדה2 עונה על הדרישות, אבל בחירה די בנאלית. אשמח לשמוע המלצות מעניינות לרכבים שאתה מתכוון אליהם. 

הפיקאנטו לצורך העניין מאוד משעממת ונוחות הנסיעה שלה ירוד.. 

עריכה אחרונה על ידי BeNavon
פורסם

לגבי פיג'ו - ב208 אין מנוע 1.6 טורבו. ה1.6 שהתכוונתי אליו זה מנוע אטמוספרי ששודך לגיר al4.

עדיף לחפש מאזדה 2. בנאלי, אבל אמין וטוב.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אפשר לחפש סוזוקי סוויפט, או קוראניות כמו ריו או i20.

או רעיון מעט משוגע, אם בכול זאת אתה רוצה את ה208,  לבדוק היסטוריית טיפולים,להקפיד על החלפת רצועה כול 4 שנים או 60 אלף והחלפת שמן כול 10 לשמן יעודי. ולבדוק את הרצועה ולהחליף אםצהוא במצב לא טוב.

אתה תקנה רכב במחיר זול לעומת היפניות או קוראיניות אבל להיות מוכן שאולי תצטרך שיפוץ מנוע בעלות של 10 אלף. כך שאחרי שיפוץ אתה תגיע כניראה לאותו הסכום של מזדה 2 או קוראינית, אבל תקבל רכב נח יותר, זריז, מעוצב ולא בנאלי כמו שאתה רוצה.

רעיון משוגע אולי אבל עוד אופציה.

• אהבתי 2

פורסם

אין קשר בין 208 רגילה ל208 gti. האחרון הוא דגם ספורטיבי שמכוון לקהל יעד אחר, ודורש תחזוקה שוטפת פדנטית כדי ליהנות ממנו כראוי. עם זאת, הוא הגרסה המוצלחת והאמינה בדגם הזה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

אין קשר בין 208 רגילה ל208 gti. האחרון הוא דגם ספורטיבי שמכוון לקהל יעד אחר, ודורש תחזוקה שוטפת פדנטית כדי ליהנות ממנו כראוי. עם זאת, הוא הגרסה המוצלחת והאמינה בדגם הזה.

תודה. GTI לצערי אני רואה רק ידנית 😕 

פורסם
לפני שעתיים, BeNavon כתב:

תודה. GTI לצערי אני רואה רק ידנית 😕 

לצערך... לא קונים GTI אוטומטית (עזוב את זה שאין כזה דבר ב208, אני מדבר גם באופן כללי...)

• אהבתי 3
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

לצערך... לא קונים GTI אוטומטית (עזוב את זה שאין כזה דבר ב208, אני מדבר גם באופן כללי...)

נראה שהחל מ 2020 כל הדגמים אוטומטים, כולל GT. שינוי מעניין שעל פניו מתמקד פחות בביצועים 

(באירופה קיימת גרסת GTI, אמנם חשמלית אז אין לי שמץ לאיזו הזרקה מתכוונים) 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...