Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעשיית המכוניות בארץ - 1964

פוסטים מומלצים

פורסם

במיוחד בשבילך @Buki

אני תוהה מה עלה בגורלם של הפועלים כתוצאה מהחשיפה הנשימתית לסיבי זכוכית.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

לא יודע למה זה במיוחד בשבילי 😊 אבל ממש תודה!!!

אחלה וידאו, קצת חבל ששום דבר מזה לא קיים כיום למרות שהסיבות מובנות.

לגבי משא מטרה שנסקר בסוף, פעמיים עזרתי קצת לארגן ואפילו הייתי שופט במשא מטרה כזה (אבל כזה בדיוק, אותו רעיון ואפילו תרגילים דומים) באוקראינה לפני 7-8 שנים, זה היה עם רכבי אספנות אז בכלל היה נראה דומה 😁

• אהבתי 1

פורסם

חתיכת היסטוריה, ולא רק מוטורית. שימו לב לאישים המופיעים כאן. לטכנולוגיה - מקו הייצור ועד פריקת האוניות. לנופים. לנופים (סטלה ופנורמה). אפילו הסיגריות בכל יד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עוד סרטון באדיבות ׳רדיו דן הגל הירוק׳.

אוטובוסים בשנות ה-60.

אכן ניתן להבחין בהרבה מאד פרטים נוספים: לבוש המצולמים, התנהגותם, הדלת השלישית באוטובוסים, אוטובוסים עם ׳אף׳, האווירה הכללית וכו, כפי שרשם ידידנו

בתאריך 19.6.2025 בשעה 19:40, sperial כתב:

חתיכת היסטוריה, ולא רק מוטורית. שימו לב לאישים המופיעים כאן. לטכנולוגיה - מקו הייצור ועד פריקת האוניות. לנופים. לנופים (סטלה ופנורמה). אפילו הסיגריות בכל יד.

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • אהבתי 5
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

צפיתי בסרטון בלי פס הקול.

נתחיל בכך שיש קטעים משנות ה-50, תשי״ט שמופיעה באחד השלטים היא 1959. זכרונות שלי מנסיעה באוטובוס מתחילים בסביבות 1963 כך שהם תואמים את התקופה.

רוב האוטובוסים הם וריאציות על הליילנד טייגר. אבל יש גם ישנים יותר.

לי זכורים מילדותי בחיפה בעיקר טייגרים, אבל גם שוסונים שתא המנוע שלהם בלט לתא הנוסעים לצד הנהג. וגם אוטובוסים עם ״אף״ (לא יודע מאיזה תוצרת) שהדלת האחורית שלהם לא היתה פנאומטית אלא נסגרה עם קפיץ חזק, שכילד לא הייתי מסוגל לפתוח בעצמי.

כמובן ה״פסנתר״ ששימש את הנהג לגביית דמי הנסיעה ולמתן עודף. נסיעות עלו 8 אג׳ 10 אג׳, 12 אג׳ וכו׳, רשימת התעריפים לכל קו היתה כמעט כמספר התחנות. וכתלמיד היתה לי תעודה (כרטיס קרטון עם תמונה, בתוך נרתיק שקוף) שהקנתה לי הנחה בסך 20%. מרחם על הנהג שהיה צריך לזכור את התעריפים בע״פ. אני צריך לחפש באלבום שלי, בסביבות גיל 6-7 התחפשתי בפורים לנהג אוטובוס עם תיק צד וכובע של אגד.

בתחילת הסרט מופיע מתקן שטיפה. באיזה טיול שנתי העבירו אותנו במתקן כזה כשכל הכיתה באוטובוס. כמובן שחלון אחד נותר פתוח (פתיחת וסגירת החלונות בטייגר היתה משימה בלתי אפשרית), ולא רק האוטובוס נשטף.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...