Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איבדתי מפתח של הרכב - מתכת רגיל עם אימובילייזר ושלט לפתיחה.

החשש הוא שאם מישהו אחר יימצא אותם, יותר סביר שינסו לגנוב את הרכב מאשר להחזיר אותם. 

אני רוצה להחליף מפתחות ומנסה להבין במה זה כרוך. 

צריך להחליף סוויצ? או שאפשר לקודד מחדש? 

פורסם

לא ציינת איזה רכב.

אם אין על השלט או הצרור סימן מזהה הסיכוי לגניבת הרכב לא גדול. אבל, לפחות ברכבים שאני מכיר,  ניתן לבטל את הקידוד במחשב הרכב והשלט יהיה שווה את ערכו בפלסטיק סיני.

אם הקידוד מבוטל במחשב הרכב יהיה אולי אפשר לפתוח את הדלת במפתח המיכאני, אבל התנעה תצריך עקיפה של האימובילייזר המקורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

תודה על התגובה המהירה. 

רכב פשוט מ2021 (מעדיף לא לציין ספציפי) עם מפתח ברזל (שכנראה כולל צ'יפ לאימובילייזר- אז אני מניח אפשר לעקוף) ושלטים. 

אני רוצה להחליף את השלטים לאחרים (כולל המנגנון) ולהחליף את הצילינדר של הדלת והסוויצ'. 

כמובן שאני אפנה לבעל מקצוע אבל אני מנסה להבין איזה בעל מקצוע  - מנעולנים לרכב אומרים שהם לא מתעסקים בהחלפת צילדרים אלא רק שכפול מפתחות. 

פורסם

השלטים נפרדים - האם הם אפטר מרקט? כי שלטים מקוריים יהיו מובנים במפתח.

כיוון שהרכב נפוץ אני לא הייתי דואג מהאבדן, אתה חושב שהמוצא הקרימינל ינסה לפתוח 10,000 מכוניות עם המפתח הזה? מה שחשוב הוא לקדד מחדש את המפתח במחשב הרכב. את זה יעשו במוסך מורשה יבואן, יחד עם יצירת מפתח חדש עם אותן שיניים אבל קוד אימובילייזר שונה, מה שעלול לעלות לא מעט כסף. מה שכן, חוץ ממושב בטיחות אני לא משאיר ברכב שום פריט בעל ערך, וגם לא רישיונות ותעודות מזהות.

אני מניח שעלות החלפת 3-4 צילינדרים והתאמת שני מפתחות חדשים תרתיע אותך.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה צריך להחליף 3 - 4 צילינדרים ? 

יש מפתח אחד ונעילה מרכזית - אז זה צילינדר אחד. 

לפני 31 דקות, sperial כתב:

אני מניח שעלות החלפת 3-4 צילינדרים והתאמת שני מפתחות חדשים תרתיע אותך.

בכמה לדעתך הסיפור ייסתכם ? 

פורסם (נערך)

תלוי בדגם הרכב. כיוון שמתוך הודעתך אני מסיק שאצלך אין keyless מקורי אני מניח שמדובר בשתי דלתות, בגאז׳ והתנעה. אם זה keyless ללא צילינדר התנעה זה יכול להיות צילינדר בודד בדלת הנהג או עוד אחד להתנעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

שלט עם מפתח מובנה. לא keyless - ברזל רגיל עם אימובילייזר. 

אני מקווה שמדובר בכמה אלפים ולא בעשרות אלפים. 

פורסם

מיותר לדעתי להחלחף צילינדרים, סיכוי שמי שימוצא מפתח ברחוב הוא גנב רכב וגם יודע לאיזה רכב שייך המפתח, נמוך ביותר. מי שרוצה לגנוב, רכב נעול זה לא מה שימנע ממנו לגנב. 

בשביל השקט הנפשי אתה יכול לפנות למוסך מורשה יבואן ולבקש שימחקו עם סורק תקלות את המפתח שאבד, כך לא תהיה אפשרות להניע איתו. 

ותשכפל את המפתח שלא יהיה מצב שאתה נשאר עם מפתח אחד. 

שכפול מפתח עם אימובלייזר זה בערך 400-500 ש"ח, על מחיקת מפתח שאבד יגבו לפי שעות עבודה במסך, חצי שעה כנראה. 

פורסם

לא רשמת איזה הרכב זה, למשל בפיז'ו כשעושים לימוד מפתחות, צריך בתחילת הפעולה לציין כמה מפתחות אתה רוצה לסנכרן - למשל 2, ולהכניס אותם בזה אחר זה. 

מה שלא הכנסת בתהליך הזה, יפסיק לעבוד. 

פורסם
לפני שעתיים, timor88 כתב:

לכל מפתח יש קידוד משלו ? 

אם זכרוני אינו מטעני יש לך סוזוקי. אז בהדרכה שקיבלתי במסירת הקרוסאובר 2016 (במקרה שלי keyless מלא, צילינדר רק בדלת) הוסבר כי במקרה אבדן מפתח יש לפנות למוסך על מנת לקודד מפתח חדש ולבטל את הישן במחשב הרכב. סה״כ המחשב יכול להכיר עד 4 מפתחות שונים.

ב-SX4 שהיתה לי קודם היה צילינדר להתנעה ובדגם הבסיסי גם לפתיחת הבגאז׳.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...