Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסאן מיקרה 2015 (מנוע 1.2, k13k), 240 אק"מ, נקרע צינור תחתון והרכב התחמם.

הרכב של אח שלי, אני לא נמצא שם. האבחון של המוסכניק הוא שהלך ראש (הרכב התניע אחרי החלפת הצינור, אבל היה נראה שיש בריחת קומפרסיה לנוזל קירור (בעבוע) ואחרי כיבוי הוא לא מצליח להתניע שוב.

יש גם טחינה בנוזל קירור.

המוסכניק לא ממליץ לעשות שיפוץ, טוען שזה לא מחזיק, והבעלים של הרכב לא רוצה להחליף מנוע, מעדיף להחליף רכב.

חשבתי אולי לקחת את השיפוץ כפרוייקט diy (אם יש למישהו פה ניסיון בשיפוץ מנוע כזה, ואומר שזה מצליח. לא רוצה לשפץ ואחרי חודש הראש יתעוות שוב). מה בדיוק זה דורש ועד כמה זה מסובך? עשיתי כבר לא מעט עבודות על רכבים, אבל לא משהו בסדר גודל כזה.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 19 דקות, שחר 1 כתב:

המוסכניק לא ממליץ לעשות שיפוץ, טוען שזה לא מחזיק, והבעלים של הרכב לא רוצה להחליף מנוע, מעדיף להחליף רכב

מניסיוני המוסכניק אכן צודק, לעניות דעתי במידה ולבעל הרכב יש יכולת כלכלית למכור את הרכב As Is ולרכוש במקומו רכב אחר זה לדעתי המהלך הנכון במקרה של רכב בן 10, לשיקולך

פורסם (נערך)

כן, אני מבין.

אני חושב על זה גם בכיוון של למידה והתנסות בשבילי. לא הייתי קונה במיוחד רכב שדורש שיפוץ ראש בשביל ללמוד עליו, אבל אם יש פה הזדמנות שיכולה להיות win-win, אז למה לא?

אני רק רוצה להבין שיש פה סיכוי סביר להצליח, וגם להבין בצורה רצינית יותר מה זה דורש.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, שחר 1 כתב:

אני רק רוצה להבין שיש פה סיכוי סביר להצליח, וגם להבין בצורה רצינית יותר מה זה דורש.

רק אחרי שתוריד ראש תדע בדיוק מה צריך לשפץ/להחליף ואם בכלל שווה את כל ההשקעה והעבודה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

לכל הפחות החלפה של אטם ראש, חריטה, והחלפת ברגים ראש. זה כבר כמה מאות שקלים עבור החלקים ועבודת החוץ.

מעבר לכך אחרי שמורידים מבינים אם צריך להחליף שסתומים, חלקים נלווים ועוד

• אהבתי 3
פורסם

אם אובדן הקומפרסיה הוא באמת מההתחממות, אז המתכת התעוותה ואתה תזדקק לסדנת מכונות (Machine shop) בכדי ליישר (לחרוט משטח ישר חדש), זה לא משהו שניתן לבצע בבית.

אחרי הפירוק, אתה צריך להשיג Straightedge (כמו פלס, לא יודע איך קוראים לזה בעברית), להניח אותו על משטח הראש/בלוק,

ולנסות להשחיל feeler gauge (מסתבר שבעברית זה עֲלֵי גִּשּׁוּשׁ) בין המשטח לStraight edge, צריך לבדוק עד איזה עובי מותר לעבור, אם אתה רואה אור יום בינו לבין המשטח אז בוודאות צריך ליישר,

בהצלחה

• אהבתי 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 45 דקות, yairw כתב:

אם אובדן הקומפרסיה הוא באמת מההתחממות

ככל הידוע לי המנוע עבד תקין לפני ההתחממות. לא היה אובדן קומפרסיה לפני כן.

טחינה יכולה להיגרם מפריצה באטם ראש, נכון?

פורסם

מה הידע שלך בעיבוד שבבי והאם יש לך גישה חופשית למכונות? 

כל גמגום פה - תשכח מזה, לא בשבילך. לא בשביל 99.999 אחוז מהאוכלוסייה, כן?!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

זה אחלה התנסות לימודית, אני ממליץ.

ניתן לעשות את המשטח לראש אצל בעל מקצוע , מן הסתם שאין לך את הציוד והידע לכך,
מדובר בד"כ בעלות של כ200 ש"ח.

קח בחשבון כפי שאמרו לך, שיהיה צורך באטם ראש + סט ברגים בנוסף במקרה הקל ביותר - בו לא צריך להחליף עוד דברים.

ממליץ לך לחפור בנושא קצת ביוטיוב ולהבין אם זה משהו שאתה מוכן להכנס אליו או לא,

ברגע שיודעים מה לעשות, ויש את כל הכלים - זה לא סופר מסובך, אבל כן צריך גישה טכנית,רגש וקצת נסיון,

בא נגיד שזה לא עבודה למתחילים טריים .. מנגד תמיד אפשר למכור את הרכב כמו שהוא בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם עושים לבד מעריך שהעלויות מתחילות ב 1,500 ש"ח.

צריך לעשות כמה דברים:

לקחת את הראש ליישור, הוא בודק גם את השסתומים והאטימה.

לנקות את הבלוק משאריות האטם ולהחליק אותו מבלי לפגוע בו.

לבדוק את הטיימינג ולהחליף במידת הצורך, כנ"ל מחזירי שמן (ולפי הקילומטראז כנראה שצריך).

לבדוק את הבוכנות והצילינדרים אם יש מדרגה, וכמה.

סט אטמים איכותי לראש כולל גומיות שסתומים אותן אתה מביא לחרט.

לדעת לעשות טיימינג, ולא יודע מה המורכבות ברכב הזה או מה היכולות שלך.

להחליף שמן, פילטר שמן ונוזל קירור.

בגדול אני תמיד בעד DIY ולפעמים יש לזה שכר לימוד. חלק גדול מכל מה שאני יודע היום ולמדתי היה דרך הכשלונות.

תבדוק קודם כל מה העלות של כל מה שרשמתי, ואם  זה בסדר מבחינתך לך על זה. לא תסתדר תפנה לפורום נעזור לך.

מוסך לא ממליץ כי לוקחים לפחות 5,000 ש"ח ויכול לא להצליח, בדיוק כמו עם החלפת שמן גיר, ולא רוצה לקחת אחריות.

עשיתי עד היום בהערכה גסה לפחות 15 ראשים, כולם הצליחו לי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

מה הידע שלך בעיבוד שבבי והאם יש לך גישה חופשית למכונות? 

כל גמגום פה - תשכח מזה, לא בשבילך. לא בשביל 99.999 אחוז מהאוכלוסייה, כן?!

לפני כל זה, האם יש לו את כל הכלים שצריך בשביל עבודה כזאת. את השיפוץ לראש הוא מן הסתם יתן לאיש מקצוע לעשות, אבל כדי לפרק ולהרכיב צריך לא מעט כלים וגם מידע לגבי מומנט וסדר סגירת ברגים. מידע יש בד"כ באינטרנט בחינם אבל כלים עולים כסף.

לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

אני רק רוצה להבין שיש פה סיכוי סביר להצליח, וגם להבין בצורה רצינית יותר מה זה דורש

זה תלוי בעיקר בך ובניסיון שלך במכונאות.

אם אתה מכונאי חובב וכבר יצא לך לפרק דברים ברכב, זה יכול להיות אחלה פרוייקט. אבל אם זאת פעם ראשונה, לדעתי עדיף להתחיל במשהו פשוט יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, SlowRide כתב:

זה תלוי בעיקר בך ובניסיון שלך במכונאות.

אם אתה מכונאי חובב וכבר יצא לך לפרק דברים ברכב, זה יכול להיות אחלה פרוייקט. אבל אם זאת פעם ראשונה, לדעתי עדיף להתחיל במשהו פשוט יותר.

התייחסתי לזה בתחילת השרשור. יש לי כלים וניסיון בעבודות על כמה רכבים (פילטרים, בלמים, בולמים, תושבות, משולשים וכו').

עדיין לא יצא לי להתעסק כל כך עם המנוע עצמו, אבל מתכנן טיימינג בקרוב ברכב שלי (הפיאסטה) בלי קשר.

לפני כשעה, נירו72 כתב:

לדעת לעשות טיימינג, ולא יודע מה המורכבות ברכב הזה או מה היכולות שלך.

הטיימינג במנוע הזה הוא שרשרת. יכול להיות שהפגיעה בראש השפיעה עליה איכשהו? או שאתה אומר את זה בלי קשר, שכדאי לבדוק את הטיימינג באותה הזדמנות?

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורסם
לפני 54 דקות, שחר 1 כתב:

התייחסתי לזה בתחילת השרשור. יש לי כלים וניסיון בעבודות על כמה רכבים (פילטרים, בלמים, בולמים, תושבות, משולשים וכו').

עדיין לא יצא לי להתעסק כל כך עם המנוע עצמו, אבל מתכנן טיימינג בקרוב ברכב שלי (הפיאסטה) בלי קשר.

הטיימינג במנוע הזה הוא שרשרת. יכול להיות שהפגיעה בראש השפיעה עליה איכשהו? או שאתה אומר את זה בלי קשר, שכדאי לבדוק את הטיימינג באותה הזדמנות?

לא ידעתי מה יש אבל אם זו שרשרת על אחת כמה וכמה. בניגוד לאגדה האורבנית שרשרת לא חיה לנצח. היא נמתחת בהדרגה ןמתארכת. גם לא המותחן ושאר החלקים הקשורים. הממוצע להחלפת שרשרת יזום זה סביב 200,000 ק"מ. אם עוד לא החליפו, אתה ממילא מפרק אז מומלץ להחליף כולל מותחן ושאר הדברים במנוע. באותה הזדמנות לבדוק את הסולנואיד VVT ולנקות ואת הפייזר (הפולי של ה VVT על הקאמשפט יניקה). השאלה כמה רוצים להחזיק ולהשקיע ברכב, וכמה מתכוונים להחזיק אותו. אם לא הרבה והשרשרת לא עשתה בעיה לפני זה אפשר לבדוק אם הכל תקין ולפי היצרן, ולהרכיב כמו שזה, או לטפל רק בבעיה נקודתית.

• פיתרון
פורסם

תודה לכולם.

עזרתם לי (עם סיוע מכמה סרטוני יוטיוב) להבין שהעבודה הזו גדולה עליי כרגע.

אני חושב שאני כן מסוגל לעשות את זה ברמה העקרונית, אבל זה ידרוש ממני הרבה זמן (שאין לי כל כך עכשיו), וגם זה קפיצה קצת גדולה ביחס לעבודות שעשיתי, אז אני חושש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...