Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לסקודה אוקטביה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחכמי הפורום.

אודה לעצתכם בבחירת צמיגים לאוקטביה - 205/55/16 91V.

הוצעו לי פאלקן, נקסן וטויו "קומפורט", הבדל של 50 שקלים לצמיג בין המותגים בסדר עולה.

נתוני צריכת הדלק והבלימה המוצהרים שווים בכולם, כשהפאלקן מתיימר להיות גם השקט מכולם. (67db מול 70 בשני האחרים)

חשובים לי בטיחות, שקט ונוחות.

מה הייתם בוחרים?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רשמת שמות מותג אבל לא רשמת דגמי צמיג מדוייקים. 

לזכותך עומדת מידת צמיג הגיונית. (לשם שינוי)

דבר זה מאפשר לך מבחר רחב של צמיגים, בעלות סבירה ביותר. (לא רשמת נתון מספרי של מחיר, אלא רק את ההבדל ביינהם).

בכללי כתבו כאן לאחרונה על שלושת המותגים האלה בהתיעצויות קודמות.

לרוב קיבלו ביקורת טובה בקבוצת המחיר שלהם. (קבוצת מרכז טבלה).

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
  • Toyo Proxes comfort
  • +NEXEN HD
  • Falken ZE310R

רעשי הכביש באוקטביה משמעותיים, רוצה להפחית אותם ככל הניתן.

מה יהיה הכי שקט ונוח? 

(אם יש דגם אחר שלא רשמתי והוא עדיף - אשמח לשמוע.)

@vladclar @Tom_22 אשמח להתייחסות :)

• פיתרון
פורסם

אין לי תשובה לשאלתך, מאחר וצריך נסיון ספציפי עם כל צמיג ורצוי ברכב כמו או דומה לשלך.

גם לא ענית לשאלת הנתון המספרי להצעות שקיבלת, שחשוב בשביל לתת אלטרנטיבות.

אני כן יכול להוסיף, שכנראה ה-ZE310 חזר בגרסתו המקורית (מופיע אצל היבואן ועלה כאן באיזשהו שרשור). אצל טיירקלאב יש במחיר דומה גם את הנקוק K125 (מופיע כ-HNK Prime3 ב-tires4u אם אתה מסתכל שם), איתו היה לי נסיון חביב בסיאט אטקה שכורה למשך כשבועיים.

הייתי מוסיף לשיקול בחיוב את הגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, כ-360 ש"ח דרך היבואן ברכישת רביעיה. כמובן שאולי ניתן להשיג  זול יותר במקומות אחרים.

היה גם דיון לאחרונה על כך שהמישלין פרימסי 5 בדרכו כנראה לארץ, גם זו אפשרות מעניינת אם אתה מרבה בנסיעה והתמחור שלו יהיה הגיוני (ובסה"כ במידה שלך זה לא נורא והמחירים לצמיגים המדוברים נע בערך בין 300 ל-400 ש"ח לפי tires4u).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

הייתי מוסיף לשיקול בחיוב את הגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, כ-360 ש"ח דרך היבואן ברכישת רביעיה.

תחטוף.

זה גם ה- OEM של אוקטביות החדשות.

אוקטביה לא אוטו רועש, בטח לא כשמשווים לקיה נירו, איוניק, קורולה... היא מבודדת הרבה יותר טוב. שווה לך לבדוק את זה. 

@Tom_22 הקישור שנתת לא מוצא צמיגים באתר של itire.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם

המחירים שביקשו:

פאלקן - 350 לצמיג

נקסן - 400 לצמיג

טויו - 450 לצמיג

הגודייר נראה טוב, אבל החנות שדיברתי איתה רוצים 460 ליחידה, וגם הנתונים של הדציבלים שונים (70 לעומת 68 שהבאת), בו בזמן שהם מופיעים ברשימת המתקינים באתר... 🤪

במחיר של 370 - בוודאי שאחטוף.

נוסע כ-27K בשנה.

מעדיף לא לעלות למחיר של מישלין - 520 ליחידה. (פרימסי 4 כנראה)

לפני 49 דקות, פריג'י כתב:

אוקטביה לא אוטו רועש, בטח לא כשמשווים לקיה נירו, איוניק, קורולה... היא מבודדת הרבה יותר טוב. שווה לך לבדוק את זה. 

עברתי מפיקאסו דיזל, עם זוג טויו וזוג פאלקן. רעשי הכביש באוקטביה משמעותית גבוהים יותר. (כרגע מותקנת רביעיית גודייר איגל ספורט בני 4)

פורסם

המחירים שהוצעו לך אכן יקרים. ראה תמחורים בטיירס4יו לדוגמה.

גם כאן למשל יש פרימסי 4 ב-450 לצמיג (וצריך לבדוק מול מה שבאמת הציעו לך - האם ה-4, ה-4+, ה-4ST או אם יש אכן עתיד קרוב ל-5. כי ב-550 זה אפילו יותר יקר ממה שנראה שנמכר הפילוט ספורט 4).

לגבי הנתונים של הגודייר (וכל צמיג בעקרון), כן זה יכול לפעמים להשתנות קצת, לעיתים בגלל רוויזיות של הצמיג או מקומות ייצור וכד'.

באתר אירופאי שמרכז את המידע, יש לא פחות מ-8 דגמים שלו עם קוד 91V שמופיעים שם עם נתונים מעט שונים זה מזה.

צריך לבדוק מה מתקבל בפועל ולא להסתמך על הפירסום ברשת.

30K בשנה, עשוי להצדיק רכישת צמיגים שידועים באורך חיים ארוך יותר מבחינה זו, כמו המישלין פרימסי, ומוסיף את ההנקוק K435  אם תמצא, ש- @vladclar ממליץ עליו במספר שרשורים מנסיונו.

פורסם

בהכללה, כן, יש להם נטיה כזו בעיקר אם חשופים לשמש.

אבל 30K בשנה, תוך 3 שנים בערך אתה גומר סט (בהינתן גם הצלבה מדי פעם). יובש כנראה לא יהיה הבעיה שלך.

בכל אופן, הגודייר עדין מומלץ. הוא גם אמור להחזיק יפה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 11.5.2025 בשעה 12:14, Tom_22 כתב:

אני כן יכול להוסיף, שכנראה ה-ZE310 חזר בגרסתו המקורית (מופיע אצל היבואן ועלה כאן באיזשהו שרשור). אצל טיירקלאב יש במחיר דומה גם את הנקוק K125 (מופיע כ-HNK Prime3 ב-tires4u אם אתה מסתכל שם), איתו היה לי נסיון חביב בסיאט אטקה שכורה למשך כשבועיים.

הייתי מוסיף לשיקול בחיוב את הגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, כ-360 ש"ח דרך היבואן ברכישת רביעיה. כמובן שאולי ניתן להשיג  זול יותר במקומות אחרים.

מעלה שוב את השאלה.

לאחר בדיקה עם היבואן של גודייר, הצמיג המדובר בעל נתון רעש של 70db, והפאלקן לעומתו עם 67db.

מאחר וחשוב לי צמיג שקט, זה מעלה לי את ההתלבטות מחדש.  

אגב, מה כוונתך ZE310 "בגרסתו המקורית"?

פורסם

אתה יודע להגיד גם איפה הוא מיוצר?

תראה, בעקרון נתון הרעש הזה הוא ממדידה חיצונית, כשהמיקרופון ממוקם במרחק מטר מרכב שחולף במהירות 80 קמ"ש.

אז נכון שבהתאם, 3dB זה יחסית משמעותית. אבל קשה להשליך מזה ישירות לגבי רעש בפנים הרכב משום שהוא מורכב (תרתי משמע) מיותר מרק הרעש שהצמיג עושה במגע עם הכביש והאוויר. ומצד שני, יתכן שכן יהיה הבדל מוחשי, בעיקר לנוכח אמירתך שבידוד הרעשים אצלך פחות מוצלח מבחינתך.

ובכלל, כל המדידות האלו הם עם צמיגים חדשים (אני מניח, לא אימתי), ותוהה איך התוצאה היתה משתנה לאורך חיי הצמיגים.

לגבי הפאלקן, במשך שנים הגיע הדגם ZE310. הוא זה שהומלץ רבות בפורום כצמיג עם VFM מוצלח.

בכמה חודשים האחרונים, אולי כפועל יוצא של המלחמה ויציאת דגם חדש, ZE320 שכנראה מיוצר רק בטורקיה, התחיל להגיע דגם ZE310R (שמופיע באתרי פאלקן במזרח הרחוק/דרום אפריקה/דרום  אמריקה/אוסטרליה).

מבחינת המדרס, כמדומני זהה, אבל כנראה תרכובת גומי מעט שונה, עם נתוני EU Label שונים כנראה בחלק מהמידות בהשוואה.

האחרון לא נמצא בארץ מספיק זמן כדי לקבל התרשמות ארוכת טווח ממנו. בקצרת טווח לא היו תלונות שזכורות לי. סיפור דומה אגב עם המישלין פרימסי 4ST.

כנראה שתוכל למצוא סייג כמעט עם כל צמיג.

בכל אופן יכול לברר גם לגבי השאר שהזכרתי כמו הנקוק K125/K435, מישלין פרימסי על גווניו.

למרות שממה שמוצא גם הם עם נתוני רעש של 69-70. ואם הם כאלו, אז הנטיה שלי לחשוב שזה לא כזה סיפור נורא כמו שזה נראה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא יודע למה תמיד מתלהבים כאן מהגודייר EGP, הצמיג הכי נורא שיצא לי לנסוע איתו חוץ מדנלופ SP800. 

רכשתי את הסט שנסעתי איתו ב2017, מידה 205/55R15 88V תוצאת צרפת. הרכב (הנעה אחורית חלשה) כל הזמן היה בהיגוי יתר בכל נסיעה הכי פשוטה.

הם הוחלפו בהנקוק Ventus Prime 3 שהוזכרו כאן ומאז הרכב נוסע מצוין. את ההנקוק נאלצתי לייבא בעצמי מאחר ואין במידה הזאת בארץ.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...