Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנעול חכם לדלת כניסה

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

קראתי פוסטים ישנים שנוגעים לנושא, אבל קצב ההתקדמות מהיר למדי - מה שהופך אותם ללא רלוונטיים.

נתקלתי בערך במיליון מותגים של מנעולים חכמים לדלת כניסה, הרלוונטי הוא הסוג שבו מחליפים את הפאנל הקדמי והאחורי ויש מנוע חשמלי.

בדגמים החדשים אין פונקציה שאין: פרט לאלו המוכרות (טביעת אצבע, קוד, NFC וכו') יש כבר כאלה עם זיהוי פנים וזיהוי כף יד.

99% מהסחורה מגיעה מסין, מחברות שברובן מתמחות בייצור מנעולים חכמים.

לא מצאתי שום דיבור או מידע על תקן אבטחה, חוזק וכו'.

חבר (שהוא גם שכן לשעבר) שהוא מנעולן  ממליץ על דגם מסויים (אחרי חיפושים - מצאתי את היצרן הסיני שמייצר אותם וגם הורדתי את הברושור התקנה וצפיתי בסירטונים), אבל רוב הסיכויים שאם אשאל עוד 10 מנעולנים אחרים, אקבל עוד 10 המלצות על מנעולים ממותגים אחרים.

ידוע לי שקיימים אלפי לקוחות כאן בישראל שכבר עובדים עם המוצרים האלו וטרם שמעתי על פריצות קלות כתוצאה מהתקנה של כזה מוצר.

מה דעתכם באופן כללי על הנושא ? (יש/אין ממה לחשוש ?)

מה הייתם בודקים בכל מה שקשור לאבטחה ?

האם יש המלצות לדגמים ספציפיים שכדאי לבדוק\לראות ?

תודה מראש לעונים :-)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מכיר את הנושא בגדול משיפוץ שהשתתפתי בו בספרד. הטכנולוגיה פשוטה למדי וה'דרגות' של המוצרים פה קשורות בעיקר ליישום שלה - יש פשוט מנוע שמתלבש על הפרפר של הצילינדר הקיים, כזה שמגיע עם צילינדר משלו, כזה שבא עם לוח מקשים חיצוני (שהסוללה בו תמיד נגמרת ברגע הלא נכון), עם או בלי אפליקציה יעודית, וכו'.

מסקר השוק הקצר שעשיתי בזמנו התרשמתי שאין איזה מותג איכותי במיוחד שהוא שם דבר בתחום, והתבחין הוא בעיקר מי עומד מאחוריו - למשל יצרן מנעולים כמו Yale שנותן אחריות ארוכה, חברת תוכנה/אפליקציה שפשוט תשלח לך מנעול חדש למחרת במקרה של כשל, או חברת ביטוח/מוקד בטחון שיפצו אותך במקרה של פריצה. ברוב מהמקרים המנעולים עצמם הם לא יותר מכלי עזר שמטרתו למכור שירות או מנוי. החומרה מיוצרת כולה בסין ועד כה לא שמעתי על משהו יוצא דופן לטוב או לרע ביניהם.

פורסם

מסקר זעיר ובלתי מחייב, המוצרים הפופולריים בארץ הם של ייל, לוקאפ (רב בריח) ונוקי.

(https://ksp.co.il/web/cat/5458..26408?srsltid=AfmBOooHO6CeFEHe71XwhEwcmaOULDJ5-MexNmiJvhUD8EOwRE4UbUic דור רביעי - פרו), מדובר במוצר איכותי למדי הזוכה אצלי לציון 4.5 מתוך 5.

התקנה מכנית פשוטה ע״ג צילינדר פרפר (יש להקפיד להזמין [חינם] את המתאם), ההגדרות טיפה יותר מסובכות עקב אפליקצייה שאינה מאד ידידותית.

בגדול, אני מוצא זיהוי ביומטרי ו/או קודן מיותרים - מבחינתי אין סיבה לאביזר נוסף (ניתנים להוספה במידת הצורך), העשוי לרמז מבחוץ על המצאות אביזר פנימי.

פתיחה/נעילה מבפנים באמצעות סיבוב הטבעת או לחיצה על הכפתור, ומבחוץ באמצעות מפתח או האפליקציה, הן בנייד והן בשעון. קיימות אפשרויות נוספות כמו פתיחה מרחוק, וידוא נעילה (מצריכה אביזר נוסף) וכו׳.

הסוללה הנטענת מספיקה לכשלושה חודשי הפעלה (נניח 30 פעולות ביום).

מבחינת אבטחה, רצוי להגדיר וויפיי בערוץ 2.4 נסתר (ראוטרים רבים מאפשרים IoT ייעודי). 

מי שחושש בתקופת העדרות ארוכה כמו טיול בחו״ל, יכול לנתק את הסוללה ולחזור להפעלה ׳טיפשה׳ כמקודם.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

תודה על התגובות.

רוצה למקד, כפי שאמרתי בהודעה הראשונה, שמדובר על המנעולים החכמים שהם אביזר קומפלט ולא הלבשה של מכשיר על הפרפר הפנימי - אלא ממש מחליפים את הפאנל הקדמי והאחורי, מחליפים מנגנון ומחליפים צילינדר.

בארץ יש כמה חברות שמשווקות סחורה סינית, כמו kontrol lux למשל (יש לשכן שלי, מאוד מרוצה), techom (לא מכיר מישהו שיש לו) יש להם כמה דגמים, elock מחזיקים גם כן כמה דגמים, ו maxilock שאני פחות מכיר אבל המנעולן ממליץ עליהם וגם ראיתי בכמה סקרים עדכניים שהוא מופיע (elock מקום ראשון, maxilock שני, Yale ו kontrol שלישי)

סקר כמו זה למשל.

ממה שמצאתי, מנעול הדגל של maxilock הוא תוצרת locstar מדגם S61 שמופיע גם כמכשיר דגל באתר שלהם, בקישור הזה.

דעתכם ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יודע שזה לא מה שחיפשת 

יש לי נוקי כבר שנתים מוצר משנה חיים

מאוד מרוצה.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מעדיף מה שפחות אלקטרוניקה ומשיכת תשומת לב בדלת כניסה.

זה כמו בטירונות שמחפשים להפיל תיק על מישהו תמיד נופלים על זה שבולט מול האחרים. שהגנב ילך לשכן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

אני מעדיף מה שפחות אלקטרוניקה ומשיכת תשומת לב בדלת כניסה.

זה כמו בטירונות שמחפשים להפיל תיק על מישהו תמיד נופלים על זה שבולט מול האחרים. שהגנב ילך לשכן.

מצד אחד, אני הכי מתחבר למה שאתה אומר.

מצד שני - 1. אני לא יודע מה הגנב חושב (אולי הוא רואה מכשירים כאלה ואומר לעצמו "עזובתי באמאשך תן לי לשבור/לקדוח צילינדר זה מה אני יודע לעשות". 2. זה כבר עניין של מציאות, בערך כמו שעברנו מניירות להקלדה במחשב, יעברו ממפתחות פיזיים לפתיחה אלקטרונית. אני לומד לקבל את זה למרות שקשה לי עם זה והייתי מעדיף משהו מוסלק לחלוטין אבל בצד האסתטיקה יש להם חסרונות ודווקא כן הייתי מעדיף גישה ביומטרית (תביעת אצבע) ולא רק מכשיר שפותח עם אפליקציה או קירבה ב BT.

מבחינת נעילה בלילה וכו - אתה לא מסתמך רק על הנעילה האלקטרונית - יש ידית מכאנית עם בריח נוסף לנעילה מבפנים שלא מחובר לכלום, למקרה חירום ולנעילה ידנית אם אין לך את הבריח העליון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בלילה לא מעניין. סוגר את הבריח למעלה וזהו.

וגנב היום לא קודח צילינדר. הוא נכנס מהחלון (מניסיון עם דלת שלא היתה נעולה בכלל. נכנסו ויצאו מהחלון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מבחינת אלקטרוניקה - המנעולים ״של הגדולים״ לא קלים לפריצה בצד של התוכנה - ולכן בסופו של דבר החלק המכאני שלהם הוא איפה ש״נופל הפור״ (או שפשוט פורצים בדרך אלימה יותר ואז סוג המנעול פחות משנה ויותר הדלת והבריחים בכנות…. + שאר הנקודות בבית, שבבית פרטי - לרוב יותר פשוט להיכנס מחלון מאשר להתעסק עם הדלת).

מפה שזו הנקודת פתיחה שלי במחשבה - אז אני מעביר את הפרמטר אישית ל:

1. מה הכי אמין.

2. מה משתמש בסטנדרטים טובים באבטחת מידע.

3. למה יש אינטגרציה טובה עם הפלאפון וכו שאני משתמש בו (במקרה הזה אייפון) כי אפליקציה , וייפיי , בלוטוט - זה נחמד - אבל יש כבר מערכות ניהול מפתחות יותר מאובטחות במערכות הפעלה עצמן.

4. מה יהיה לי הכי קל להתנהל ביום יום -  עם אורחים , שעות מסוימות ועד פיצ׳ר פשוט כמו שיזכור לנעול אוטומטית אחרי אחרי דקה - לא משנה מי פתח את הדלת.

מבחינת הגנה מפורצים - בול טרייר חייכן ורעשני מאחורי הדלת עושה עבודה יותר טובה + העובדה שאין duty to retreat בבית , אפילו בסטייט כחול :) 

אז לרגע אם נסובב את השאלה - המנעול + הדלת כניסה זו הנקודה מבחינתך שהכי רגישה בבית שלך / תקרא לפורץ ? (אפילו כשגרתי בישראל ובדירות - המון פריצות היו בכנות דרך החלון ולא דרך הדלת כי לכולם יש פלדלת + מנעול סביר)

(לשאלה של המלצה לדגם - יש לי ניסיון לא רע עם Yale בדורות קודמים , אבל הפעם פניתי לשלייג שהאינטגרציה עם הפלאפון פי כמה יותר אמינה ומהירה ומאובטח יותר אלקטרונית משמעותית)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

וגנב היום לא קודח צילינדר. הוא נכנס מהחלון (מניסיון עם דלת שלא היתה נעולה בכלל. נכנסו ויצאו מהחלון).

I rest my case 😉

אם כך זה לא משנה כל כך מה יש לך בדלת הכניסה 😜🤣

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

בלילה לא מעניין. סוגר את הבריח למעלה וזהו.

כתבנו בערך באותו זמן , אני פשוט חפרתי :) אבל זה בדיוק הסנטימנט שלי

Then dying is forgetting

פורסם

מבחינתי היתה פעם הדגמה בכלבוטק, על פריצה של דלתות. פורץ מיומן עם לום ומשולש ברזל, פרץ את כל הדלתות בזמן ממוצע של חמש דקות.

לבריח אין באמת משמעות מהבחינה הזו.

הרבה יותר קל (נראה לי) לפרוץ את הדלת פיזית מאשר בעזרת האקינג של האלקטרוניקה בבריח. לכן המנעול שיש לי, נוקי, הוא רק בשביל נוחות.

גם ככה אין לי משהו בדירה ששווה לגנב להתאמץ דווקא על הדירה שלי. אם הוא בכל זאת ירצה להיכנס, לא הבריח הוא מה שיעצור אותו.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

מבחינתי היתה פעם הדגמה בכלבוטק, על פריצה של דלתות. פורץ מיומן עם לום ומשולש ברזל, פרץ את כל הדלתות בזמן ממוצע של חמש דקות.

בול, גם אני זוכר את הפרק הזה.

חלק גדול מזה זה בגלל המשקופים + איך שהבריחים מחוברים. זה רק עניין של דקה לפה / דקה לשם + כמה רעש מוכנים לעשות.

(אפשר למגן מעבר. זה כבר קפיצה משמעותית בעלויות ובקושי התקנה. ואז עדיין - נשאר החלון ששוברים עם אבן בינונית / פלאג של אוטו ונכנסים …)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

היום כבר לא צריך כלבוטק או שבירה אלימה של משקופים, יש יוטיוב ומנעולן רוסי עם סט כלים מעליאקספרס שפותח גם את הצילינדר הכי יקר בשוק תוך דקות בודדות. זה קורע מצחוק ומטריד מאד בו זמנית.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

דיברתי עם המנעולן שנית, הוא אומר שאצלנו בישראל לא נהוג להחליף מנגנונים וצילינדרים, הרוב מגיעים עם מתאם שמחליף את הפרפר בחלק הפנימי של הדלת וככה זה מתחבר - מבחינתי זו בשורה משמחת כי אני מעדיף לשמור על מקוריות הדלת והצילינדר שלי (שהוא איכותי). ספציפית לדגמים שדיברנו עליהם, לא מחליפים שום צילינדר או מנגנון (חובה צילינדר עם פרפר בחלק הפנימי).

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...