Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שואב שוטף מומלץ

gilcom

פוסטים מומלצים

לפני 15 שעות, סולל הדרך כתב:

יש לי רובורוק פשוט כבר כמעט 4 שנים 

הדגם הישן בלי תחנת ניקוי.

עובד כמו מטורף. עושה עבודה טובה על פרקט.

חשוב לקנות מותג שיהיו חלקים ומתכלים בשפע. לרובורוק יש הכל באלי אקספרס וכמובן שמלבד המטליות קונה תמיד רק מקוריים 

למכשיר כרגע יש 1413 שעות ו 50000 מטר רבוע של ניקוי. מלבד סוללה שמתה... ללא תקלות

חושב לקנות את הs8 החדש ללא עמדה.

הבנתי שהיתרון של הרובוטים עם העמדת ניקוי, זה האפשרות שהרובוט ישטוף את המטלית לאחר כול חדר שהוא שטף.

אצלך זה לא יוצר בעיה בגלל שהרובוט בעצם שוטף את כול הדירה עם מטלית אחת קטנה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, דניאל1983 כתב:

הבנתי שהיתרון של הרובוטים עם העמדת ניקוי, זה האפשרות שהרובוט ישטוף את המטלית לאחר כול חדר שהוא שטף.

אצלך זה לא יוצר בעיה בגלל שהרובוט בעצם שוטף את כול הדירה עם מטלית אחת קטנה?

זה בהחלט יוצר בעיה. אם אני בבית אז אני עוצר אותו באמצע ומנקה את המטלית. אם לא... אז לא. סה"כ הבית די נקי רוב הזמן ככה שגם אם לא שטפתי באמצע את המטלית זה יוצא בסדר 

לפני 9 שעות, om2 כתב:

אבל הוא לא שוטף. אלא רק שואב ומעביר ניגוב קל (אם אפשר לקרוא לזה כך)

בתור מי שדי רגיש ללכלוך.

פרקט בכל מקרה לא שוטפים אלא מנגבים.

הרובוט כן יוצר תחושה של ניקיון במיוחד אם מקפידים להפעיל אותו כל יום או יומיים. סה"כ אני מרגיש שמאוד נקי. אגב אני מוסיף מעט אקונומיקה או חומר לפרקטים או חומץ כמעט בכל הפעלה. זה שומר על הפרקט ממש מבריק.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בואו נדייק מעט יותר, הרובוטים משתמשים במטלית. זה לא שטיפה זה ניגוב עם מטלית לחה.

או כמו שאומרת מומחית הניקיון הביתי 😉 זה לא ניגוב זו מריחה. 

זה רק נראה נקי, אבל לא ברמת שטיפה. 

על פרקט, ברמה יומית זה בהחלט סביר. לא מעבר לזה. 

ההבדל המהותי בין רובוט לשואב שוטף זה המנגנון - ברובוט זוהי מטלית פשוטה. בשואב שוטף זו גלגלת שממש שוטפת ומיתנקה תוך כדי התהליך שכן מוזרמים עליה מים שנסחטים ממנה בכל סיבוב. 

הבחירה שלי היא (לא לקפוץ) היא במוצר של קרשר שהכי נוח לתיפעול (ולא נזל למדגים אצל היבואן 😜)

עקרון הפעולה דומה לשוטפים של טינקו וביסל, רק שבאחרים/בחלקם יש רק זוג מברשות קידמי. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות והוא לא שואב אני לא יודע איזה פיתרון הוא מביא שטיחים ועד כמה חוסר השאיבה שלו משמעותי בניקיון.

אין ספק שזה מוצר ששוטף הרבה יותר טוב... אבל... הוא ידני וזה אומר שצריך לעבוד איתו.

הרובוט עובד כשאני ישן או לא בבית ומלבד ללחוץ על כפתור לא צריך להזיז אצבע. זה גם סוג של יתרון 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי בבית שנה וחצי שואב שוטף של בובוט, סביר.

כעת יש נרוואל s20, פצצה של מכשיר, עוצמת שאיבה גבוהה, מנקה בצורה טובה מאוד כתמים לחים ויבשים. שטיפה וניקוי עצמי כולל יבוש מברשת בחום.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, - XM - כתב:

נרוואל s20

נראה מצויין, רק שיש לו מברשת גלילית אחת בלבד , הוא גדול יותר ויקר יותר מאשר הקרשר fc7 .

אני לא משתמש בשוטף לשטיחים. 

למי שבאמת רוצה לנקות, שואב נפרד ושוטף נפרד.

אגב FC7 ו VC6 ביחד עלו פחות מה S20 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, - XM - כתב:

היה לי בבית שנה וחצי שואב שוטף של בובוט, סביר.

כעת יש נרוואל s20, פצצה של מכשיר, עוצמת שאיבה גבוהה, מנקה בצורה טובה מאוד כתמים לחים ויבשים. שטיפה וניקוי עצמי כולל יבוש מברשת בחום.

הוא מתמודד גם עם שאריות מזון דביק על הרצפה?

ומה לגבי תחזוקה שוטפת (החלפת מים, ניקיון מברשות וכדומה)?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, על כתמים ממש דביקים צריך לעבור 2-3 פעמים על אותה מרצפת, אבל 99% מהדברים יורדים.

אין צורך להתעסק עם המברשת, הוא מנקה אותה ומייבש אותה בסיום השימוש.

יש צורך לשפוך מים מלוכלכים ממיכל המים המלוכלכים בסיום העבודה, ולמלאות מים נקיים במיכל המים הנקיים כשהם נגמרים.

לפני 21 שעות, zaf כתב:

למי שבאמת רוצה לנקות, שואב נפרד ושוטף נפרד.

אגב FC7 ו VC6 ביחד עלו פחות מה S20 

לא הבנתי, למה לדעתך טוב יותר לעשות עבודה כפולה עם שני מכשירים שונים, מאשר מכשיר אחד שעושה הכל?

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי לא בכל מקרה אתה רוצה גם שטיפה.

השואב משמש גם לספות, למסילות חלונות, לרכב... 

שואב שוטף = לריצפה . היתרון שלא חייבים לשאוב את הרצפה לפני השטיפה.

אבל כל אחד והעדפותיו הוא.

ומו שאומרת מומחית הניקיון בבית. אצלי לא מורחים, אצלי מנקים.😜

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, zaf כתב:

כי לא בכל מקרה אתה רוצה גם שטיפה.

אתה לא חייב להפעיל את מצב השטיפה ברובוט ולהיפך.

בX50 (ומאמין שבשאר הדגמים) אפשר להפעיל רק שאיבה / שטיפה וגם להחליט אם ישאב וישטוף במקביל או קודם ישאב ואז יבצע שטיפה.

לפני 18 שעות, - XM - כתב:

יש צורך לשפוך מים מלוכלכים ממיכל המים המלוכלכים בסיום העבודה, ולמלאות מים נקיים במיכל המים הנקיים כשהם נגמרים.

יש ערכה שאפשר לרכוש לחיבור ישיר למים / ביוב ואז יש קרוב ל 0 התעסקות, רק פעולות תחזוקה לרובוט עצמו כמו החלפת פילטר, ניקוי חיישים וכו'.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 31.3.2025 בשעה 17:50, YaronNahum כתב:

בנוסף צריך להחליף את המטלית אחת לתקופה אחרת הוא מורח ולא מנגב 

הזמנתי מעליאקספרס חבילה של סמרטוטים ואחרי כל שטיפה אני זורק את זה לכביסה. חשוב לציין שהטובים החדשים שוטפים את הסמרטוט בעמדה. חלקם אפילו באמצעות מים חמים.

בתאריך 31.3.2025 בשעה 20:40, hwgeek כתב:

אצלי נאלצתי יום שלם לישטוף באקונומיקה כל פינה בבית 3 פעמים(כולל מתחת לספות ומיטות!), וזה בלי לדבר על הניקוי היסודי שהרובוט היה צריך לעבור חחח.

החדשים היקרים יודעים לברוח מקקי של חיות בדכ

בתאריך 1.4.2025 בשעה 07:46, דניאל1983 כתב:

לקנות היום רובוט בלי עמדה זה חבל

לפני 56 דקות, BeBest כתב:

בX50 (ומאמין שבשאר הדגמים) אפשר להפעיל רק שאיבה / שטיפה וגם להחליט אם ישאב וישטוף במקביל או קודם ישאב ואז יבצע שטיפה.

אני תמיד מפעיל שאיבה לבד לפני שאיבה+שטיפה ואז הסמרוט נשאר ד נקי. אם לא שואבים לפני הוא באמת מורח. אבל יש לי רובוט די ישן כבר בלי עמדה.

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, wa11a כתב:

כן אני יודע, בזמנו זה היה בגדר חלום(יש לי S5), היום זה כבר סטנדרט, לאנשים עם חיות מחמד לדעתי זה שווה מאוד את התוספת מחיר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, wa11a כתב:

הזמנתי מעליאקספרס חבילה של סמרטוטים ואחרי כל שטיפה אני זורק את זה לכביסה. חשוב לציין שהטובים החדשים שוטפים את הסמרטוט בעמדה. חלקם אפילו באמצעות מים חמים.

לקנות היום רובוט בלי עמדה זה חבל

אני תמיד מפעיל שאיבה לבד לפני שאיבה+שטיפה ואז הסמרוט נשאר ד נקי. אם לא שואבים לפני הוא באמת מורח. אבל יש לי רובוט די ישן כבר בלי עמדה.

אצלי הבית מסודר ודי נקי.

מתלבט בין הרובורק s8 לבין qrevo qurv.

מצד אחד s8 יותר נוח לשימוש מזדמן.

אני אפעיל אותו בערך פעמיים  בשבוע לשאיבה ופעם אחת לשטיפה. בסיום השטיפה זורקים את הסמרטוט למכונת כביסה וזהו.

הqrevo עולה פי 2 ועל הנייר נמצא בכמה רמות מעל.

הוא יודע לעבור מכשולים עד 4סמ, לשטוף צמוד לקירות, לנקות את עצמו בסיום השטיפה.

לחזור לעמדה אחרי כול חדר לשטיפה של הסמרטוטים.

אבל הבנתי מחברים שהשואבים עם העמדה גם דורשים תחזוקה.

למשל המיכל של המים המלוכלכים דורש שטיפה וריקון לאחר כול שימוש אחרת הוא מתחיל להסריח.

גם המתקן לשטיפת המטליות המסתובבות דורש שטיפה וניקיון פעם בשבוע, כדי לנקות את שאריות הלכלוך והמים המלוכלכים שנשארים בתחתית. 

בנוסף אני לא בטוח עד כמה כול המערכות האלה של השטיפה וריקון האבק האוטמטי אמינות ויחזיקו מעמד במשך כמה שנים.

כנראה עם הזמן יווצרו סתימות וזה ידרוש תחזוקה נוספת

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, דניאל1983 כתב:

המיכל של המים המלוכלכים דורש שטיפה וריקון לאחר כול שימוש אחרת הוא מתחיל להסריח.

גם המתקן לשטיפת המטליות המסתובבות דורש שטיפה וניקיון פעם בשבוע, כדי לנקות את שאריות הלכלוך והמים המלוכלכים שנשארים בתחתית. 

בנוסף אני לא בטוח עד כמה כול המערכות האלה של השטיפה וריקון האבק האוטמטי אמינות ויחזיקו מעמד במשך כמה שנים.

הדברים האלה נוטים להסריח ברמות.

אין שום פטנט שמונע ממים מלוכלכים שעומדים יותר מיום מלהסריח. בחדר סגור למשל בחורף זה מורגש מאד.

בכולם צריך לנקות את הפילטרים מידי כמה פעולות, ובוודאי לשטוף במיים נקיים את מיכל הריקון.

מי שחושב שהמכשירים האלה פועלים בשיטת שגר ושכח , טועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי שיש היום מכשירים שמתחברים ישירות לברז ולצינור ניקוז לביוב. 
חוסכים גם את זה 

אבל דורש הכנת תשתית בבית

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...