Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שואב שוטף מומלץ

gilcom

פוסטים מומלצים

בתאריך 4.4.2025 בשעה 11:32, דניאל1983 כתב:

אצלי הבית מסודר ודי נקי.

מתלבט בין הרובורק s8 לבין qrevo qurv.

מצד אחד s8 יותר נוח לשימוש מזדמן.

אני אפעיל אותו בערך פעמיים  בשבוע לשאיבה ופעם אחת לשטיפה. בסיום השטיפה זורקים את הסמרטוט למכונת כביסה וזהו.

הqrevo עולה פי 2 ועל הנייר נמצא בכמה רמות מעל.

הוא יודע לעבור מכשולים עד 4סמ, לשטוף צמוד לקירות, לנקות את עצמו בסיום השטיפה.

לחזור לעמדה אחרי כול חדר לשטיפה של הסמרטוטים.

אבל הבנתי מחברים שהשואבים עם העמדה גם דורשים תחזוקה.

למשל המיכל של המים המלוכלכים דורש שטיפה וריקון לאחר כול שימוש אחרת הוא מתחיל להסריח.

גם המתקן לשטיפת המטליות המסתובבות דורש שטיפה וניקיון פעם בשבוע, כדי לנקות את שאריות הלכלוך והמים המלוכלכים שנשארים בתחתית. 

בנוסף אני לא בטוח עד כמה כול המערכות האלה של השטיפה וריקון האבק האוטמטי אמינות ויחזיקו מעמד במשך כמה שנים.

כנראה עם הזמן יווצרו סתימות וזה ידרוש תחזוקה נוספת

בתקציב שהעלית X20 PLUS אחלה אופציה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

הבעיה עם הרובוטים של שיאומי זה שהיצרן לא מאשר הוספת חומר ניקוי למים

ובפועל.. הרבה מוסיפים. חומר לא מקציף. לדעתי הם זהים לדרימי בהקשר הזה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאז ומעולם הוספתי לרובורוק או קצת אקונומיקה או חומץ או חומר לפרקטים. שום בעיה אחרי כמעט 4 שנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

שאלה - האם יש טעם בשואב שועלה 5k או שגם שואב של 2-3k יעשה את אותה העבודה? איזה שואב הייתם קונים היום? 

דירה של בערך 100 מטר עם ילדים ואולי כלב/חתול (אם הם יצליחו להכניע אותי).

לא מעניין אותי נותני האחריות בישראל - זה לא קריטריון אצלי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שקראתי, הרובוטים היותר יקרים של רובורוק, qrevo curv וגם saros 10, יכולים לעבור מכשולים גבוהים כמו למשל מדרגה של ממד ובנוסף יכולים לשאוב ולשטוף צמוד לפנלים. 

יש גם את ecovacs x8 עם רולר לשטיפת רצפה.

אם לא קריטי מעבר מכשולים גבוהים ושטיפה צמוד לפנלים, הדגם המומלץ qrevo s של רובורק.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, garicho כתב:

שאלה - האם יש טעם בשואב שועלה 5k או שגם שואב של 2-3k יעשה את אותה העבודה? איזה שואב הייתם קונים היום? 

לדעתי אין ממש טעם להשקיע בשואב (כשמו כן הוא) סכום מעבר ל 2-3 אלפים , אם מדובר בשואב חוטי, אזי ברור שעצמת השאיבה שלו לא פוחתת בזמן השימוש וללא מגבלת זמן. מרבית השואבים החוטיים גם מבטיחים עוצמת יניקה גבוהה מאשר האלחוטיים. שים לב להמצאות פילטר hepa .

הפרמטרים החשובים בשואב הם עוצמת יניקה קודם כל (שים ללב לעוצמת יניקה ולא הספק מנוע). הפילטר כמובן ונוחות הפעלה. ככל שאלחוטי מציע זמן פעולה ארוך יותר, הוא בהכרח כבד יותר ופחות נוח לאחיזה ושימוש לאורך זמן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, zaf כתב:

לדעתי אין ממש טעם להשקיע בשואב (כשמו כן הוא) סכום מעבר ל 2-3 אלפים , אם מדובר בשואב חוטי, אזי ברור שעצמת השאיבה שלו לא פוחתת בזמן השימוש וללא מגבלת זמן. מרבית השואבים החוטיים גם מבטיחים עוצמת יניקה גבוהה מאשר האלחוטיים. שים לב להמצאות פילטר hepa .

הפרמטרים החשובים בשואב הם עוצמת יניקה קודם כל (שים ללב לעוצמת יניקה ולא הספק מנוע). הפילטר כמובן ונוחות הפעלה. ככל שאלחוטי מציע זמן פעולה ארוך יותר, הוא בהכרח כבד יותר ופחות נוח לאחיזה ושימוש לאורך זמן. 

היי, יכול להיות שהייתי מעט לא ברור, התכוונתי לרובוט שואב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי רובוט, מנסיוני ובני המשפחה, הרובוטים מנקים בסדר, הבעיה היא בבית עם שטיחים וחפצים שמונחים על הריצפה. 

הבית ניראה נקי, אבל לא באמת. ואם יש שטיח, אני לא רואה מה הטעם בשוטף. את השטיח צריך לשאוב עם חובט. 

אני מחזיק ברומבה ותיק (2012) הפועל מידי יום (הוחלפה סוללה, ומברשות מאמזון) . הבית נראה נקי אבל לא ממש. 

ניסיתי רובוט שוטף, אבל הוא מרח את הרצפה והשאיר פסים (הרצפה לא נראית מבריקה). הרצפה אצלי זה מה שקרוי אבן חלילה. 

מכל מה שאני רואה בסביבת חברים, השוטפים ב 3k נותנים תמורה טובה. לא חושב שאלו שעולים יותר מצדיקים את התוספת מבחינת הניקיון המושג.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, garicho כתב:

לדעתי אלה של 2-3 עושים את העבודה.נקודת המפנה היא אם השואב מגיע לפינות. גם ב2000 יש דגמים שלא עושים את זה, וב3000 כבר כן. וגם היא לא כזאת קריטית.

כל שאר הפיצ'רים כמו שאיבה יותר חזקה או זרוע זה כרגע סתם גימיק לדעתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...