Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט סדיצי שזה תואם סוזוקי SX4, הבלם שוקע.
מידע בנקודות:
פמפום מקשיח את הבלםבולם קשוח ואז שוקע שוב. 

הרכב מגיע לעצירה מוחלטת גם כששוקע.

בלימת חירום ב-60 קמש בולם כמו שצריך בלי נעילת גלגלים

כשרכב מניע עם רגל על הבלם יש שקיעה וקול של אוויר. רכב כבוי יוצא אפשר ללחוץ על הבלם כמה פמפומים ואז הבלם מתקשה.

מידע ממוסכים:

יוני שנה שעברה- החלפת משאבה מרכזית למשאבת ברמבל. המוסך אמר שהיה/שם בטעות נוזל לא בלמים.

היה שיפור קל בבלימה, בעיה לא נפסקה.  מוסך מס-1

תחילת 25- לקחתי למוסך, החליף את כל הנוזל בלמים במערכת ואמר שהיה תערובת של נוזל. אומר שאולי הבעיה היא משאבה מרכזית או ABS. הבלימה נשארה כמו שהבאתי למוסך אבל בהתחלה היה יותר קולות של אוויר והרכב בלם יותר גרוע. הם מחפשים לי ABS. מוסך מס' 2

לפני כשבועיים הלכתי שוב למוסך מס' 2 וביקשתי ניקוז אוויר מכל המערכת כי הם אמרו שרוקנו רק מהמרכזי.

הוא ניקז מכנית- 2 אנשים רכב על הריצפה את הבלמים בסדר הבא- שמאל קדימה, ימין קדימה ומשאבה מרכזית.

אמר שבלם ימין בולם לסירוגין. לא רוקן את האחוריים. בלימה נשארה אותו דבר והוא אמר שוב שזה ה-ABS. והם עדיין מחפשים לי- קשה למצוא כי זה של פיאט- כנראה ניתן להשתמש גם בשל SX4 אבל אין לי מק"ט לחפש.

מה הצעדים הבאים שלי? בפורום סוזוקי/פיאט אמרו ללכת למקום עם מחשב חכם שירוקן לי את האוויר מכל המערכת בעצמו. ואם לא אז כנראה בעיה במשאבה מרכזית.

פורסם

על פניו נראה כמו משאבת בלם מרכזית, הגומיות בצילינדר המרכזי בתוכה שחוקות/ קרועות וזה מאפשר ללחץ לחלחל לאט לאט מסביב לטבעות האטימה בזמן שהבוכנה נדחפת קדימה. ככול שהלחיצה ארוכה יותר כך יותר לחץ משתחרר.

נושא האוויר מעניין, אם ניקזו אוויר כמון שצריך אז אין סיבה שיכנס אוויר חדש למערכת.

בכל מקרה הייתי מתחיל מהחלפת משאבת בלם מרכזית, על הדרך גם מחליף מוסך כי אם הם לא הצליחו לפתור את זה כלכך הרבה זמן והתחילו במשחקי ניחושים זה לא אומר עליהם משהו טוב.

פורסם
לפני 27 דקות, benwin21 כתב:

תודה רבה. אפילו אם החלפתי משאבת בלם מרכזית ביוני ואחריה נשארה הבעיה?

לא הייתי פוסל שהחליפו לא כראוי, בכלל מוזר לי הסיפור של השמן שאמרו שיש שם תערובת של נוזל, מאיפה תגיע התערובת ? שמו שמן בלמים אז יש שמן בלמים, אין שום סיבה שיכנס נוזל אחר למערכת סגורה. במהלך השנים היא סופחת לחות אבל מדובר פה על עשרות אלפי קילומטרים של שימוש ולא תוך זמן כלכך קצר.

גם האבחנה שבלם ימין בולם לסירוגין- על פניו בעיה בABS אבל לא בהכרח רק זה, יכול להיות גם בעיה במשאבה מרכזית, אמרת שניקזו נוזלים אבל לא את כל הגלגלים...

יש פה הרבה דברים שלא מוצאים חן בעיניי, אני באמת ממליץ לך ללכת למוסך אחר שיעשו עבודה כמו שצריך, מערכת הבלימה היא לא מערכת מורכבת בצורה יוצאת דופן, אין שום סיבה שלא ימצאו את התקלה אם יעשו את הדברים לפי הספר כמו שצריך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה שאמר קודמי, ובפורום. בדקתי עבורך וברכב הזה צריך לעשות פרוצדורה מיוחדת לניקוז, ולפי הסיפור לא נשמע שעשו כך. ובגלל שהחליפו כבר משאבה אני נותן ניחוש מושכל שהבעיה שלא ניקזו מלכתחילה כהלכה, ובשאיפה שלא הלכה גם זו שהוחלפה. אני הייתי לוקח למקום מקצועי שעושה ניקוז כמו שצריך ולפי הפרוטוקול ומשם ממשיך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כשמנקזים אוויר ברוב המקרים מתחילים מהקליפר הרחוק ביותר מהמיכל ואז מתקדמים בהדרגה לקרוב ביותר:
לרוב הסדר הוא :
ימין אחורי, שמאל אחורי , ימין קדמי , שמאל קדמי.

פורסם

תודה רבה לכם. אז אני צריך לחפש מקום שעושה ניקוז כמו שצריך ואולי גם לנקז אוויר ABS כי אני יוצא מנקודת הנחה שהמוסכים לא עשו עבודה כמו שצריך.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...