Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה קצרה - חוכמת ההמונים

thema832

פוסטים מומלצים

ישבתי עם חברים וניסינו לדרג מה הכי חשוב לקונה רכב:

מטופל עם קבלות, ללא תאונות, תאונות קלות בלבד, קמ נמוך, יד ראשונה או שניה - לרכב בגיל 10.

מה הדירוג שלכם?

שלי:

1 מטופל עם קבלות

2 קמ נמוך

3 יד ראשונה/שניה

4 תאונות קלות בלבד

5 ללא תאונות 

נשמח לעוד דרוגים

תודה

עריכה אחרונה על ידי thema832
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1- ללא תאונות.

2-מטופל עם קבלות.

3-ק״מ נמוך.

4-- יד 1ֿ/2.

5- תאונות קלות בלבד.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכי חשוב לזהות ולהתרשם מהמוכר שנהג ברכב, מטופל בזמן, יד ראשונה, ק"מ נמוך. תאונות קלות בלבד. לא מוותר על בדיקה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שאפשר בגבול הסביר ותלוי באיזה דגם מדובר. אי אפשר להיות בררן בדגם נדיר שרוצים.

בגדול, לא אכפת לי תאונות קלות, כל עוד זה לא נראה צבוע בגואש.

חשוב לי היסטוריית טיפולים לפחות של השנתיים שלוש האחרונות, אפילו בעל פה ולאו דווקא עם חשבוניות וקבלות. אבל שהבן אדם מולי ידע פחות או יותר מה מצב הרכב. אני גם יודע להסתכל בעיניים אם הוא מבלף או לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות״ש מניח שיש רק סוד אחד של קונים ויש לו "דירוג" מתאים. זה לא נכון, ואפילו לאותו קונה יש סדרי עדיפויות שונים בזמנים שונים.

יש כמובן קווים אדומים כמו אבדן להלכה, או מוכר שקרן, אבל גם לאלה לפעמים יש יוצאי דופן.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. מוכר הרכב הוא זה שהרכב היה ברשותו ובשימוש שלו ולא סוחר/מתווך/מוכר רכב של חבר וכו'. 

2. בן אדם שמבין מה זה המכונה הזו שהוא משתמש בה, יודע מתי היה טיפול, מתי טסט, איזה לחץ אוויר מנפחים בצמיגים, איזה שמן ממלאים במנוע, יודע לבדוק מפלסי נוזלים, להחליף נורות ולבצע טיפולי נהג בסיסיים לפחות.

3. בן אדם שיודע איזה גיר יש ברכב האם זה רובוטי או רציף או פלנרי ויודע לנהוג בהתאם. 

4. בן אדם שיודע איזה טיפולים הרכב צריך לעבור ודואג שבמוסך יבצעו את מה שנדרש. דואג שלא ירכיבו חלקים נחותים. 

5. אם אצל אותו בן אדם הרכב נסע הרבה קילומטרים - זה לא כזה קריטי, עדיין הוא יהיה במצב טוב.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מאמין לאף אחד , לוקח את הרכב למכון בדיקה . משתדל לקנות רכב אמין טויוטה, מזדה , יונדאי או קאיה , סובארו. 

מבקש דוח טיפולים ובדוק מתי הוחלפה חגורת טימינג 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם לצורך הדוגמה מצאתי רכב מגברת מבוגרת שנסעה מעט שוכל מושגי הרכב הם סינית עבורה , אלא שטיפלה כל שנה במוסך יבואן על פי הוראות יצרן , סעיפים 2-4 לא מתקיימים - האם יש לפסול ? ממש לא - להפך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, zvigolden כתב:

אלא שטיפלה כל שנה במוסך יבואן על פי הוראות יצרן , סעיפים 2-4 לא מתקיימים - האם יש לפסול ? ממש לא - להפך

לא בהכרח יש לפסול. אם זה רכב יחסית חדש, אין סיבה לפסול. 

רכב ישן ממוכרת כזאת הייתי פוסל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, zvigolden כתב:

ואם לצורך הדוגמה מצאתי רכב מגברת מבוגרת שנסעה מעט שוכל מושגי הרכב הם סינית עבורה , אלא שטיפלה כל שנה במוסך יבואן על פי הוראות יצרן , סעיפים 2-4 לא מתקיימים - האם יש לפסול ? ממש לא - להפך

קניתי עכשיו לחבר רכב, מאשה מבוגרת, האוטו אצלה 12 שנים, עשתה עליו 100 אלק"מ,

כל שנה לפני הטס נכנסה למורשה לטיפול,

צמיגים היא החליפה במורשה,

כנ"ל מצבר,

והיא לא ידעה איך פותחים מכסה מנוע, או את הסאנרוף היא אף פעם לא פתחה, היא לא הכירה אץ הכפתור,

תמיד זה תלוי מצב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, zvigolden כתב:

ואם לצורך הדוגמה מצאתי רכב מגברת מבוגרת

לפני שעתיים, WE988244 כתב:

קניתי עכשיו לחבר רכב, מאשה מבוגרת

• מצחיק 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...