Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה CX30 2025 לא מוכרים יותר?

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באירופה מוכרים מנוע בנזין Skyactiv-X עם 180 כ"ס שפועל ביחס דחיסה מאוד גבוה (נדמה לי 1/16) ואמור להיות מאוד חסכוני ועם מומנט גבוה יותר בסלד נמוך. בפועל מדווחים בפורומים שהוא לא יותר חסכוני ממנוע רגיל. החל 2025 מוכרים את ה Skyactiv-G עם הספק מופחת ל 120 כ"ס (במקום 165 כמו שיש אצלנו) בשל הגבלות זיהום אויר. ה G אכן מגיע עם Micro-Hybrid 48v - לא ממש מנוע היברידי. בארה"ב מוכרים את ה 2.5L בגרסה אטמוספרית עם ניתוק צילינדרים לחיסכון בשיוט - שגרר בעיות אמינות, וגרסת 2.5L טורבו עם 250 כ"ס. לעומת זאת, ה CX-50 נמכר בארה"ב עם יחידת הנעה היברידית 2.5L מתוצרת טויוטה - יתכן (לא בדקתי) שתואם למנוע ה RAV-4 שנמכר פה. על חשמלי אין מה לדבר כרגע - הדגם החשמלי המקביל ל CX-30 נקרא MX-30, ונכשל מסחרית בעיקר בגלל טווח קצר מאוד. בסין אמורים לשווק חשמלית סדאן בגודל המזדה 6 בשם EV-6. הם מתכננים לשלב גנרטור מבוסס wankel במנועים הבאים. קצת הלכו לאיבוד במסגרת הטרללת העולמית בתחום הרכב. אבל היות ויש להם בעלות צולבת עם טויוטה, כנראה שיחזיקו מעמד.

פורסם

ביררתי גם אני לפני חודש וקצת ונמסר לי שאין כרגע צפי לחידוש המלאי.

אבל עזוב, להכנס לעמוד הדגמים ולראות את המחירים המעודכנים, פשוט לבכות. לאן הגענו. 

מאזדה 3 החל מ-162,000 ש"ח. אגב המחיר בארה"ב בשקלים הוא החל מ-87000 ש"ח. 

עצוב.

• מבאס 3
  • מעניין 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

מעניין, הייצור שלו גם במקסיקו ולא ביפן, דווקא שם קראתי  בreddit על המון קרקושים בתוך הרכב ואיכות בניה לא מספקת.

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

תאורטית הוא יעלה ככה יותר מה-CX5.

איך הם מתכוונים למכור אותו במצב כזה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יכול להיות שה-CX50 יחליף את ה-CX5?

מאמין שאם הוא יגיע,  מחיר הפתיחה שלו יהיה יחסית קרוב ל-CX30 ואז זה יסתדר.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

הגירסה שאמורה להגיע היא גירסה מוגדשת עם הנעה כפולה שפונה לפלח שוק אחר לגמרי מזה של ה-CX5

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 16 שעות, Shmulik_Miata כתב:

יכול להיות שה-CX50 יחליף את ה-CX5?

מאמין שאם הוא יגיע,  מחיר הפתיחה שלו יהיה יחסית קרוב ל-CX30 ואז זה יסתדר.

לא מאמין שייוותרו על ה CX5 - בטח ובטח לא במטרה לעשות אפגרייד לתמחור הדגמים..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

לדעתי ה-CX5 הנוכחי הוא הסוף בסדרה, ה-CX50 אמור להחליף אותו.

לפחות זה מה שפורסם בעבר.

אבל הכל יכול להיות

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

פורסם
בתאריך 3.1.2025 בשעה 17:17, Shmulik_Miata כתב:

ביררתי גם אני לפני חודש וקצת ונמסר לי שאין כרגע צפי לחידוש המלאי.

אבל עזוב, להכנס לעמוד הדגמים ולראות את המחירים המעודכנים, פשוט לבכות. לאן הגענו. 

מאזדה 3 החל מ-162,000 ש"ח. אגב המחיר בארה"ב בשקלים הוא החל מ-87000 ש"ח. 

עצוב.

המחיר של ה 3 מיישר קו עם מחירי הרכבים מונעי הבנזין בקטגוריה , אין פלא שהיבואן בחר דווקא את המחיר הנ"ל אשר מקביל לאוקטביה בגירסאת הבסיס.

CX30 עם מנוע 2.5 ליטר והנעה כפולה , לטעמי מתכון לכישלון , אם מנוע 2.0 ליטר הוא צרחן כפייתי של דלק , שילוב של מנוע 2.5 ליטר עם משקל עודף של הנעה קבועה זה מתכון שלא יעבור בגרון של הלקוח הישראלי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, CX25GTI כתב:

המחיר של ה 3 מיישר קו עם מחירי הרכבים מונעי הבנזין בקטגוריה , אין פלא שהיבואן בחר דווקא את המחיר הנ"ל אשר מקביל לאוקטביה בגירסאת הבסיס.

CX30 עם מנוע 2.5 ליטר והנעה כפולה , לטעמי מתכון לכישלון , אם מנוע 2.0 ליטר הוא צרחן כפייתי של דלק , שילוב של מנוע 2.5 ליטר עם משקל עודף של הנעה קבועה זה מתכון שלא יעבור בגרון של הלקוח הישראלי.

המנוע 2.0 הוא לא צרכן כפייתי , זו המצאה של ה״לקוח הישראלי״ . אם תשים לב כל הזמן יש רדיפה אחרי הסיפור של הדלק גם שההפרשים קטנים ועל נסועה שנתית קטנה , לא פעם אנשים חושבים ש1 ל10-11 עירוני זה ״בזבזן״ ו 1 ל13 זה ״חסכוני״ כשהרבה רכבי בנזין רגילים עושים צריכה כזו ואלה שלא מגיעים עם מערכות טורבו וחשמל שאחרי כמה שנים גורמות לך לשלם את כל מה שחסכת על הרכיבים שהתקלקלו. לעניין המאזדה - מניסיון עם המנוע 2.0 בדגם 2024 בנסיעה רגילה ואפילו קצת מהירה בעיר היא עושה 1 ל11 ומחוצה לכיוון 1 ל16 שזה ממש לא נורא לרכב בנזין טהור

אני דווקא חושב שלרכב הזה יהיה קהל ברור , אנשים שרוצים אמינות מופתית וכוח בו זמנית ולא מפחדים לשלם קצת יותר על דלק בתמורה (כמובן בתנאי שיהיה תמחור נורמלי ולא כמו של הונדה לדוגמה) . 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צריכת הדלק של מנוע 2.0 ליטר של מאזדה זו עובדה ולא המצאה של הלקוח הישראלי , כאשר הוא מותקן ב CX5 הוא בזבזני ברמות של שמונה עד עשר קמ"ל , מחוץ לעיר בנסיעה רגועה לחלוטין אולי תראה 13-14 קמ"ל , תלחץ מעט ואו תעבור את 110 ק"מש ותראה איך הצריכה יורדת מ 12 ק"מל.

16 ק"מל מחייב נסיעה רגועה מאוד עם המנוע הנ"ל , היו לי לא מעט מאזדות צמודות שלא ננהגו בעדינות ומעולם לא ראיתי את המספרים הללו .

על צריכת הדלק מחפה כמובן אמינות מופתית , ניהוג והתנהגות טובה הרבה יותר מהממוצע בשוק הרכב , ואם הנסועה אינה גבוהה סה"כ ההוצאה סבירה , חיסרון גדול הם עלות הביטוחים הגבוהה של דגמי מאזדה השונים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...