Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קמ נמוך ומטופל, לעשות בדיקה?

Guyrguyr

פוסטים מומלצים

אם רכב בן 10 עומד על 50 אלף קמ ומוכח לך שהוא טופל במורשה שנה אחר שנה בהפרש קמ של 5 אלף, ואתם מאמינים לגמרי למוכר, נניח זה בן משפחה אפילו, עדיין הייתם לוקחים לבדיקה?

עריכה אחרונה על ידי Guyrguyr
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוודאי, לפחות לפחח ומוסך אחר.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא שמתי לב שזה משפחה, לא הייתי לוקח במידה והוא יד 1, או שהוא לקחת בזמנו לבדיקה ויודע שהרכב לא עבר תאונות ואם כן מה הוחלף.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

+1 דווקא בגלל שזה בן משפחה, לא שווה להרגיש מרומה כי קרה משהו שהוא לא סיפר/לא ידע. חייב לקחת לבדיקה ולהחליט אז!

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה יש לבדוק ברכב בן 10 עם 50 אלף ק"מ ששווה 30 אלף ש"ח?

ועוד מקרוב משפחה...

אם הרכב נראה סבבה, נוסע סבבה טופל. 

תוציא מסלקה ואם הכל נקי סע לשלום

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו פה לא מעט דיונים בהם חלק מהגולשים המליצו בכלל לא לקנות מכוניות מבני משפחה עם כל מני הסברים משכנעים יותר או פחות.

אבל אני לא מבין משהו. נגיד אני קונה רכב יד ראשונה מדוד שלי. 

אם יש בעיות ברכב, הוא יגיד לי. אם הוא לא טיפל ברכב הוא יגיד לי, אם יש ברכב משהו כזה או אחר שיכול להשפיע על ההחלטה שלי לקנות, הוא יגיד לי. אם הוא מוסיף ליטר שמן כל יומיים הוא יגיד לי את זה גם.

יספר כל מה שהוא יודע. כי הוא לא מעניין לעבוד עלי ולמכור לי רכב בעייתי.

מה יש לבדוק פה? הרי אני מקבל מאותו בן משפחה את כל ההסטוריה של הרכב בלי סננים ולבי שהוא מנסה לייפות או להסתיר דברים. 

ונגיד וקניתי ואחרי כמה זמן הרכב התקלקל, זה ברור לי שזה לא קשור אליו ולא בגללו, אז למה שהיחסים שלי איתו יושפעו מכך? אני קיבלתי את כל המידע והחלטתי לקנות. 

אם במשפחה של מישהו זה לא עובד ככה, אז היחיסים שם לדעתי מראש לא טובים ואין מה לקנות מבן משפחה כזה, עם בדיקה או בלי בדיקה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכבים שמושאלים מדי פעם לבני משפחה/חברים או סתם שכן שביקש כשטסת לשלושה שבועות לחו"ל. ונניח שקרתה תאונה והוא לקח את הרכב לתיקון כדי שלא תדע מזה בכלל. כולל החלפת דלת, מכסה מנוע טמבון ומה לא. ונניח והתחמם לו הרכב ותיקן במוסך בלי ליידע אותך כי הוא לא כיבה את המנוע בזמן.

מי צריך את הבלאגן הזה?? אל תחסכו בבדיקת רכב.

ועוד משהו, במשפחה של @Buki כנראה לא היו גירושים, כי רק אז אתה מגלה סיפורים "אמיתיים" על המשפחה שלך מהצד השני....

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי ממהר לקנות רכב מבן משפחה, רכב בן 10, נכון שנסע מעט אבל דווקא זה יכול להיות בעוכריו. חלקי פלסטיק נסדקים, גומיות מתייבשות וכו וכו גם כשהרכב עומד חסר מעש.

אבל אם כן הוחלט לקנות ממנו את הרכב, ואת המוסך עליו שטיפולים נעשו בזמן והרכב לא עבר תאונה רצינית אז אני הייתי מוותר על הבדיקה, הרי תקבל את הכסתחים הרגילים. רעש ממערכת שסתומים וגלגלות אביזרים, לבדוק צריכת שמן ל1000 ק"מ, בלאי דיסקיות הילוכים/ אין אחריות על תיבה אוטומטית, להוריד גלגלים ולבדוק רפידות בלמים, כיוון פרונט, בלאי בצמיג זה או אחר גם אם החליפו צמיגים לפני 1000 ק"מ, שריטות ומעיכות בפגושים, סימני קורוזיה במערכת קירור, נזילת שמן או סימני הזעה בין מנוע לגיר (נשבע לכם יום אחד נראה את הסעיף המאוס הזה גם בבדיקה של מכונית חשמלית) ואולי עוד כמה ריג'קטים קטנים.

כשאתה לוקח רכב בן 10 לבדיקה תקבל בעיקר כסתחים, ואם כבר לקחת אז מה שצריך להדאיג אותך זה נושא תאונות רציניות או פגיעת שלדה, או כשל קטסטרופלי של מנוע-גיר-מערכות היגוי, ופה רכב עם 50000 ק"מ שטופל בזמן נדיר שתתגלה אצלך בעיה כזו.

אם אתה סומך על אותו בן משפחה אז עזוב את הבדיקה, מקסימום תיקח למוסך שאתה סומך עליו שירים על ליפט ויחפש נשקים גלויים לעין באזור הפרונט ורכיבי ההיגוי, כדי שלפחות תדע לאן אתה נכנס במידה וחלרקי הגומי כבר יבשים או קרועים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לא יודע באיזה רכב מדובר אבל אם הייתי מחפש כזה רכב, הייתי עושה נסיעת מבחן לראות שהכל בסדר וקונה בלי בדיקה. גם הייתי אומר להם תודה שהציעו לי לפני שפרסמו מודעה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Roycohen1979 כתב:

רכב בן 10, נכון שנסע מעט אבל דווקא זה יכול להיות בעוכריו. חלקי פלסטיק נסדקים, גומיות מתייבשות וכו וכו גם כשהרכב עומד חסר מעש.

עייפות החומר תלויה בזמן ולא בקילומטראז שצבר הרכב.

אני מחזיק ברכב בן 10 שנסע רק 53k קמ, אצלי מדובר ברכב שני לצד רכב ליסינג מהעבודה, 

מאז הקורונה, הרכב נוסע כ-2000 קמ בשנה בעיקר נסיעות שכונתיות - הרכב שלי מאוד פשוט וכמעט כל יומיים שלושה נמצא בתנועה - הוא מפגין אמינות גבוהה ונכנס למוסך פעם בשנה לטיפול שנתי.

הגומיות בינתיים לא מראות סימני שחיקה ורק החלק העליון של ההגה מתחיל להישחק מהשמש.

כרגע לא מתכננים למכור את הרכב, אך מי שיקנה ממנו את הרכב יקבל תמורה מאוד גבוהה ויעילה לכספו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, mottis כתב:

עייפות החומר תלויה בזמן ולא בקילומטראז שצבר הרכב.

אני מחזיק ברכב בן 10 שנסע רק 53k קמ, אצלי מדובר ברכב שני לצד רכב ליסינג מהעבודה, 

מאז הקורונה, הרכב נוסע כ-2000 קמ בשנה בעיקר נסיעות שכונתיות - הרכב שלי מאוד פשוט וכמעט כל יומיים שלושה נמצא בתנועה - הוא מפגין אמינות גבוהה ונכנס למוסך פעם בשנה לטיפול שנתי.

הגומיות בינתיים לא מראות סימני שחיקה ורק החלק העליון של ההגה מתחיל להישחק מהשמש.

כרגע לא מתכננים למכור את הרכב, אך מי שיקנה ממנו את הרכב יקבל תמורה מאוד גבוהה ויעילה לכספו.

עיפות החומר בהחלט תלויה גם בקילומטראז, או לפחות חלק מהחומרים.

לדוגמא, ישנם חלקי מתכת שמתרחבים ומתכווצים בהפרשי טמפרטורה, קילומטראז גבוה משמע יותר מחזורים של התרחבות והתכווצות, משמע סדקים שיופיעו במתכת ועייפות חומר שתגיע בזמן שונה מאשר רכב עם קילמטוראז נמוך בהרבה אבל מאותו שנתון.

דוגמא נוספת לעייפות חומר תראה במערכות היגוי ומתלים, רכב בן 10 שעשה 50000 ק"מ לעומת רכב מאותו שנתון שעשה 250000 ק"מ, אתה יכול להסכים איתי שאמנם שניהם בני 10 אבל הרכב שעשה 250 אלף קילומטר ראה יותר פסי האטה, יותר בורות בכביש, יותר סיבובים של הגה, יותר בלימות והאצות ובכלל חי חיים קשים יותר מאשר רכב שעשה חמישית מהקילומטרים...

אני לא אומר שתמיד טוב לקנות רכב עם קילומטראז אפסי, רכב שעשה 5000 ק"מ בשנה, אבל חי רק בתוך העיר, כמעט ולא הגיע לטמפרטורת עבודה ורוב חייו נסע קר עד רמה שהתרמוסטט לא נפתח במשך ימים שלמים, שעבר על אין ספור פסי האטה, ונשחק ראשון שני שלישי וחוזר חלילה וכמעט ומעולם לא יצא לכביש פתוח זה רכב בעייתי לא פחות מאשר רכב שעשה 50000 ק"מ בשנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש לא שאל אם כדאי לקנות רכב בן 10 שעשה 50000 ק"מ.

הוא לא שאל אם כדאי לקנות רכב מבן משפחה.

אז למה להאריך בדיון על זה?

הוא שאל האם לקחת רכב עם הרקע הזה לבדיקה.

והתשובה - חד משמעית לא כדאי. הבדיקה לא תעזור בשום צורה בקבלת ההחלטה לגבי כדאיות הרכישה. ביזבוז זמן וכסף.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...