Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בתור נהגים,קרה לכם שנקלעתם למצבים מסוכנים בכביש שהצלחתם למנוע אותם או להתחמק מהם בזמן?

NEW10

פוסטים מומלצים

האם בתור נהגים מצאתם את עצמכם נקלעים למצבים מסוכנים של כמעט תאונה והצלחתם למנוע אותה באמצעות תמרון נכון עם ההגה או בלימה וסטייה בזמן? או שידעתם לזהות את הסכנה בזמן הנכון?

מצבים כמו רכב שפתאום סוטה מהנתיב או מגיע ממול וחותך בפתאומיות, הולכי רגל שהתפרצו לכם פתאום לכביש והצלחתם לבלום בזמן או זיהיתם שזה עומד לקרות, או אפילו מפגע באמצע הכביש שזיהיתם אותו בזמן.

זה ידוע שמי שנוהג ברכב, ובפרט בישראל, יכול למצוא את עצמו מול המון מצבים מסוכנים שיכולים לקרות בכל רגע, מצבים שדורשים עירנות וזיהוי מוקדם של הסכנה, תמרון נכון עם עם ההגה במקרים מסויימים או בלימה מהירה או הכול ביחד. האם יצא לכם להיקלע למצב כזה שדרש תגובה מהירה וחדה ואיך התמודדתם איתו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק אתמול. פקק של סקרנים בנתיב השמאלי של 22 בין אתא צפון לביאליק, זיהיתי באיחור של חלקיקי שניה בגלל מבט במראה. בנתיב הימני התנועה זרמה. התחמקתי בין זנב הפקק לבין רכב שעקפתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כמה חודשים בגלל טעות שלי לא זיהיתי בזמן רכבים פתאום נעמדים בפקק בפניה ימינה שבאים מדימונה ימינה לעוקף לכיוון כביש 6, הייתי במהירות נסיעה 100 אולי קצת יותר, הכנסתי את הדוושה לרצפה ראיתי שאין סיכוי לעצור, שברתי שמאלה וישר ימינה מזל במילימטר ברחתי מהרכב שהיה לפני ולא עפתי ולא החלקתי והצלחתי להתיישר. 

נותן  90 נקודות זכות למערכות בטיחות, ו 10. נקודות לזמן תגובה ונסיון שלי. 

יודע בוודאות שנמנעה תאונה ב 100% במזל. 

מדובר בטיוטה קורולה 2022.

עריכה אחרונה על ידי timur2008
  • אהבתי 1

טויוטה קורולה  2022

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן בהחלט קרה לי ויותר מפעם אחת, המשמעותית ביותר לפני כמה שנים כאשר נהגת בלמה כמה רכבים לפני במטרה לצאת במחלף בכביש מהיר, היא גרמה לסדרה של בלימות חירום על הכביש.

בזמן הבלימה הופתעתי לגלות שבגלל חוסר עירנות או אי שמירת מרחק של אחד הרכבים שהיה בטור מאחוריה הוא נכנס ברכב שלפניו מאחור, ופתאום מרחק העצירה היה קטן משמעותית כיוון שכל הטור נעצר מעט על המקום, הרכב שאחריו נכנס בו, והרכב שהיה לפני נכנס ברכב שלפניו, גם אני הייתי ככול הנראה נכנס בהם אם לא הייתי עושה תמרון התחמקות ומפנה את הרכב לשולי הכביש הרחבים בזמן בלימת החירום.

אני התחמקתי מהישבן של המכונית שלפני והרכב שאחורי הספיק לבלום לבלום הרווח שהותרתי על הכביש ולא נכנס ברכב שהיה לפניי.

בסופו של דבר שמירת מרחק מהכב שלפניו חשובה, אך לא בהכרח תמנע תאונה במאת האחוזים כיוון שבמידה והרכב שלפניך נעצר עצירה מלאה מיידית בכלל שפגע בעצם על הכביש כמו המכונית שלפניו גם המרחק התקין שהותרת לא בטוח שיספיק לך לבלום לחלוטין את הרכב.

היום עם מערכות הבטיחות המתקדמות כמו מערכות לבקרת יציבות ומערכת למניעת נעילת גלגלים הסיכוי לעשות תמרון שכזה (נקראת תמרות L) הסיכוי להצליח בתמרון כזה גבוה מבעבר כאשר הגלגלים היו ננעלים בזמן הבלימה וסיבוב של ההגה היה הופך לחסר תועלת.

כמובן שבלמים תקינים ובעיקר צמיגים איכותיים חשובים במיוחד בתמרוני חירום מסוג זה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא חושב שיש נהג שזה לא קרה לו וככל שאתה יותר על הכביש יותר תיתקל בזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כביש מהיר בירושלים, עצם (כ-15 ס"מ גובה) על הכביש.

התלבטות של שבריר שניה אם להמשיך "עליו" או לסטות שמאלה.

סטייה שמאלה, חזרה לנתיב.

אם היו שוליים, הייתי עוצר להזיז אותו. לצערי לא היו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כביש החוף. איי שם ב 2007. בצומת חבצלת. שני משחריות על השוליים. ושוטר מדבר איתם. כנראה עשו תאונה.

אני לא מבין למה אנשים מאיטים. רואה פתאום. פורד פיסטה. משהו מהמודלים 1989 או 86. עוסה סלטה. ומתנגשת בה סוברו. גרנד לאונה. חזיתית

ואז אני נכנס להחלקה. על הכביש. והרכב שלי רוצה להיכנס בסוברו. ברגע האחרון נזכרתי שיש לרכב ABS. לחצתי חזק. והמשחתי ישר.

ה ABS. מנע ממני לעשות תאונה. הכביש היה רטוב. וכנראה היה כתם שמן או סולר. שגרמו להחלקה.

עד היום אני זוכר תצבעים של הרכבים. ותפנים של הנהג. שכמעט נכנסתי בו.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנהרות הכרמל לכיוון דרום, בדיוק לפני הפניה לכיוון הגראנד קניון.

נוסע בנתיב הימני ביותר ונהג עם טוסון כסופה נוהג כמה מטרים מלפניי בנתיב משמאלי, שניה וחצי לפני הפניה לגראנד (תכננתי להמשיך נסיעה לכיוון כביש החוף) הטוסון שובר ימינה וכמעט ״מעיף״ אותי למעקה.

בשבריר שניה הצלחתי לסטות מהמעקה ולעלות את העליה לכיוון חיפה.

הייתי חייב לעצור ל15 דקות ו2 סיגריות בשביל להרגע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפעם היחידה שהייתי צריך לעצור להירגע זה כשהייתי לפני צבא עם טנדר פזו 404 עמוס בכביש בית דגן ראשון.

עקפתי משאית שהחליטה לפנות שמאלה מהנתיב הימני עליי. שברתי שמאלה, עברתי לנגדי והצלחתי לעצור על השוליים.

לפמי כמה שנים במומת אמונים נסעתי לכיוון צפון וקלטתי בנתיב הנגדי רכב מזגזג והולך לעבור לנתיב שלי. ברחתי לאי התנועה והוא נכנס חזיתית ברכב לידי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1) לפני כ20 שנה נסעתי בסיטרואן ג'אמפי מלאה ב 9 אנשים בכביש 38 לכוון בית שמש שהיה אז נתיב אחד לכל כוון וללא     פס הפרדה. מישהו מבצע עקיפה פראית מולי והערנות שלי מנעה תאונה חזיתית. ירדתי מהר לשוליים.

2) מצב דומה קרה לי בכביש 40 בין התעשייה האווירית לנתב"ג.

3) ברמת הגולן מעט אחרי בית המכס בעלייה לכוון נאפח , נתקעתי אחרי מוביל טנקים ועקפתי אותו .

לפתע הרגשתי שאין למנוע של המאזדה 3 כוח לסיים את העקיפה וכבר התקרב רכב ממול .

עברתי למצב M , הורדתי הילוך ועם הרבה גז , הסתיימה העקיפה בשלום

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.12.2024 בשעה 14:10, NEW10 כתב:

האם בתור נהגים מצאתם את עצמכם נקלעים למצבים מסוכנים של כמעט תאונה והצלחתם למנוע אותה באמצעות תמרון נכון עם ההגה או בלימה וסטייה בזמן

5 חורפים בנורווגיה, תן לי לחשוב אחזור אליך.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, לירון .ה. כתב:

5 חורפים בנורווגיה, תן לי לחשוב אחזור אליך.

5 עונות של ״חילוץ בדרך קפואה״ שהיו מחממות לי את אימון הכושר.

אירועים מסמרי שיער קורים לכל נהג.

לפני שנה וחצי, טיול בנורמנדי, נוהג ב״פריפריק״ של פריז לכיוון CDG ומחכה שהסיוט של נהיגה בצרפת ייגמר. נוסע סביב 100 קמ״ש ופתאום אשתי צועקת ״תעצור״. מישהו שעקף אותי החליט שצריך לצאת מהכביש המהיר, אבל היציאה עמוסה, אז עצר בנתיב שלי (השני מימין). נעמדתי על הברקס - לא היה לאן לברוח - ועצרתי. כשהנתיב התפנה ראיתי במראה את הטנדרון מאחורי מחפש מקום בשוליים לוודא שלא פגע בי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוודאי - כמו שהוזכר כאן באיו"ש לצערנו זה באופן יום יומי כמעט. לא פעם אני רואה מולי מכונית עוקפת מכונית עוקפת מכונית. על פס לבן עם נתיב אחד כמובן.

מוזמן לנחש מה צבע לוחיות הרישוי.

דוגמא שממש חרותה לי בראש (דווקא במרכז הארץ) - הרכב שלפני בא לרדת במחלף במהירות גבוהה, בשניה האחרונה מבין כנראה שזו לא הירידה הנכונה ומנסה לחזור לכביש.

הקצה של הרכב שלו פוגע במעקה הבטיחות, הרכב מסתובב מהמכה לרוחב הכביש, עושה 2 סלטות באוויר! (כמו בסרטים) ונוחת על הגג. כל זה 15 מטר ממני ואני מתמרן ב120 קמ"ש כדי לא להכנס בו.

הנהג יצא בלי שריטה אגב.

עריכה אחרונה על ידי taranta
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, taranta כתב:

לא פעם אני רואה מולי מכונית עוקפת מכונית עוקפת מכונית. על פס לבן עם נתיב אחד כמובן.

מוזמן לנחש מה צבע לוחיות הרישוי.

גם אני ראיתי את זה הרבה בשומרון,

ועדיין מעדיף נהגים כאלה על מומיות שעסוקות במסכים ובקושי מעיפים מבט על הכביש.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...