Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@green הכוונה פה היא למערכת תיקון סטיה ובלימת חירום שפועלות תמיד ולא בבקרת שיוט עם מרכוז נתיב כפי שהתייחסת. אלו "מערכות" שונות.

לפני שעתיים, tepic כתב:

"גם לכם קורה שבפניה שמאלה ברמזור כאשר גם התנועה ממול פןנה שמאלה אז האוטו בולם בפתאומיות בכניסה לצומת?"

בלי לחשוב יותר מידי, זאת MG4 . יש לא מעט סרטונים מתועדים של התופעה ההזויה במצלמת דרך בארץ ובעולם כולל כאלו שנכנסו בהם מאחורה בגלל הבלימה המיותר ולא צפויה הזו. לא חוויתי תופעה כזו בשום רכב שנהגתי בו ברמה קיצונית כמו זה. ותגובת היבואן "מכירים, זה הרכב".

כתבתי על זה כבר באשכול של ההשקה של הרכב, אבל אני מסכים עם כל מילה - הרכב מסוכן ובכללי רחוק מלהיות אפוי. ואם איך שהוא אוחז ושובר את ההגה בברוטליות תוך התנגדות מתמשכת לנהג, לא אתפלא אם התאונה שציינת קרתה גם עם הרכב הזה. גם שתי ידים על ההגה לא תמיד יספיק עבור נהג שלא דרוך ומוכן להפתעה של התערבות ברוטלית כזו. ומי שחושב שאני מגזים, שיצא לסיבוב באחת כזו בכביש מפותל, במיוחד בשעות הלילה. ולפני העדכונים האחרונים אפילו קיצוני יותר.

בכלליות ובלי קשר לסיני/לא סיני, מערכות סטיה מנתיב אף פעם לא מושלמות ויצא לי לנהוג על לא מעט רכבים בשנים האחרונות עם מערכות שונות כאשר יש מוצלחות ומדוייקות יותר ויש כאלו שפחות. ביניהם יש את החריגים דוגמת הMG4 שעובדות גרוע באופן קיצוני ואני מניח שיש עוד כאלו (שוב, בלי קשר סיני/לא סיני). כיום יש לי שני רכבי BYD בבית בעצמי ובמקרה שלהם טרם נתקלתי בהתנהגות חריגה במערכות האלו ולא חוויתי אף בלימת חירום או תיקון אגרסיבי של ההגה שלא לצורך, אם כי יש פה ושם כאלו שטוענים אחרת לגבי אותו הרכב - אז אין ספק שיש פה קשר ישיר בין איך אתה נוהג בכללי ואיך מערכות הבטיחות של אותו הרכב יתנהלו איתך כנהג.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, tepic כתב:

נכנסתי לקבוצות פייסבוק של הרבה מהדגמים שהיו רלוונטיים עבורי.

פה אתה מדבר על הרבה דגמים, ובתגובה שלך התייחסת רק ל MG.

הכותרת שלך על "מערכות שמנסות להרוג נהגים", ולא על פעולה לא טובה שלהן, או ההדגשה על משרד התחבורה וסכנת נפשות, מעידות יותר על צעקנות יתר וענייניות חסר. 

אם היית פחות פופוליסטי ויותר ענייני, והיית רושם שיש תלונות על MG, זה היה עוזר לפתח דיון ענייני על מערכות בטיחות אקטיביות. 

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, tepic כתב:

אז לכל הגאונים פה שהדבר הראשון שהם עושים הוא ישר להגיב נגד כדי להראות שיש להם יענו חשיבה ביקרותית או משהו בסגנון, קיבלתם לינק שבו היצרן עצמו הודה שיש תקלה. תמשיכו להגן על מי שדופק אותכם, ואז להתלונן על כך שדופקים אתכם.

אתה לא מבין את מה שרושמים לך.

לא קשור לחשיבה ביקורתית , בעד או בגד.

לינקים מחו"ל או פריקה בפורום שלנו לא תגרום לשום לחץ על היצרנים,  יבואנים, מדינה ( שמרוויחה מכל רכב שנמכר כאן).

רוצה לגרום לשינוי?

במקום לשאול בפורום "איפה משרד התחבורה?",

תפתח קבוצה בפייספוק עם כוונה להגיש תביעה ייצוגית בנושא, עם כל מי שיצטרף אליך תפנה לעו"ד המתמחה בנושא ובהצלחה לכם!

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סתם מתוך סקרנות...

אפשר לנטרל את המערכות האלה בצורה פרימיטיבית? (שמירת נתיב ובלימה אוטונומית)

נניח לשים איזה מדבקה על המצלמה או הליידאר.

הרכב בכלל 'יסכים' לנסוע במצב כזה, כשהוא לא 'רואה' את הכביש?

פורסם
לפני 5 שעות, dalet11 כתב:

הכוונה פה היא למערכת תיקון סטיה ובלימת חירום שפועלות תמיד ולא בבקרת שיוט עם מרכוז נתיב כפי שהתייחסת. אלו "מערכות" שונות.

בלימה אוטונומית עובדת כל הזמן, מערכת תיקון סטיה מנתיב, מרכוז ולא מרכוז, אפשר להפעיל ולכבות.

יש רכבים שאצלם בכל הנעה המערכת עובדת ואפשר לכבות אותה וזה טמטום ואפילו סיכון כי המערכת יעילה רק בכבישים בינעירוניים ולא בכבישים עירוניים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ההגדרות לפיהן היצרנים מחוייבים לפעול הן שעם ההתנעה כל המערכות העיקריות אקטיביות. 

כדי לבטל צריך לעשות פעולה. יש מכוניות בהן הפעולה היא לחיצה יחידה על מתג שנמצא על ההגה, ויש מכוניות שכדי לבטל צריך להיכנס לתפריט, ומשם לא פחות מתשע לחיצות שונות, לרבות גלילה של המסך למטה להגיע לתפריט המבוקש. לא פחות ממזעזע. 

אבל בכולן המערכות העיקריות יהיו פעילות בכל התנעה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יכול להוסיף קצת מנסיון אישי לא גדול במיוחד , אני בעלים של צ'רי fx ונהגתי קצת בbyd דולפין של הוריי , אתחיל מהצ'רי אציין שלפני עדכון התוכנה  שביצעתי  במוסך היבואן (כן באסה שאין ota) ,תיקון הסטייה מנתיב עבד באופן מזעזע וממש אגרסיבי, והיה צריך לבטל אותו כל תחילת נסיעה , כיום אחרי ביצוע העדכון , המערכת עובדת הרבה יותר טוב בפער גדול, בעיקר הסטייה מנתיב , כאשר גם תפקוד בקרת השיוט האדפטיבית השתפר, שוב עדיין לא מושלם אך בהחלט ניתן לחיות עם המערכות האלה פועלות ביומיום  , לפני העדכון זה היה בלתי אפשרי לדעתי. בנוסף אפשר לבטל באופן קבוע את ההגדרות של מערכות הבטיחות.

אין לי מושג איך זה עובר תקינה , כנל ביטול s&s באופן קבוע. בכל מקרה חוסך לי התעסקות לפני היציאה לדרך לא מתלונן חלילה😜

אגב גילוי נאות ביטלתי את תיקון הסטייה מנתיב והשארתי רק התראה ברטט בהגה ,פחות אוהב שמתערבים לי פיזית בנהיגה, משתמש במערכות  כמעט רק בנסיעה בין עירונית או פקקים,  בקרת השיוט האדפטיבית ושמירה על נתיב בכביש 6 נניח, ששם אני באמת נהנה מהן.

בbyd שוב הניסיון שלי עם הרכב די מועט אבל בכל זאת תפקוד מערכות הבטיחות הרגיש לי יותר טוב. שוב לא בפער גדול אך עדיין מרגיש לי שהכיול שם עדיף, מה שכן שם אי אפשר לשמור את ההגדרות של מערכות הבטיחות וצריך להגדירם כל נסיעה מחדש.  כבונוס צריך לבטל את ההתרעה של חריגה ממהירות הנסיעה שממש מציקה וחופרת לדעתי. 

פורסם

הבקרת סטיה מנתיב עובדת מצוין ב CX30. אפשר לכבות ולהפעיל מההגה.
אלא מה - ה "עקלתונים" של הצביעת נתיבים באזורי עבודות בכבישים שיש למכביר בארצנו, וההתכנסות של שני נתיבים בנתיב המהיר לת"א לנתיב אחד  צר מדי מבלבלים אותה וזה כבר הופך למסוכן. אני בהתלבטות אם עדיף לכבות אותה או להשאיר - שלפעמים צריך "להילחם" בהגה שלא יזרוק אותי על הגדר, שצפוף ואין שוליים.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Shay Fishman כתב:

אתחיל מהצ'רי אציין שלפני עדכון התוכנה  שביצעתי  במוסך היבואן (כן באסה שאין ota) ,תיקון הסטייה מנתיב עבד באופן מזעזע וממש אגרסיבי, והיה צריך לבטל אותו כל תחילת נסיעה , כיום אחרי ביצוע העדכון , המערכת עובדת הרבה יותר טוב בפער גדול

על זה בדיוק דברתי מקודם. אם פעם יצרנים היו צריכים לעבוד המון על כל מערכת כדי שתעבוד כמו שצריך אחרת זה עניין יקר של לתקן/לשנות, עם האפשרות לעדכון תוכנה, שזה דבר מבורך עקרונית, יותר מידי יצרנים, במיוחד אלו מתרבות עסקית סינית, לקחו את זה למקום הלא נכון שמאפשר להם להשיק מוצר לא אופי ו"מקסימום נעדכן על הדרך". מה שתקף למכשיר סלולרי, ממש לא צריך להיות תקף לעולם התחבורה. 

לא אזכיר איזה מותג (סיני) אבל כאשר הדגם הושק בישראל מערכת אור גבוה עבדה הפוך, זו תוקן בעדכון תוכנה בהמשך אבל זה פשוט מביך. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
פורסם
לפני 13 שעות, BassDriver כתב:

ה "עקלתונים" של הצביעת נתיבים באזורי עבודות בכבישים שיש למכביר בארצנו

גם במיצובישי במערב גרמניה. שום דבר מיוחד לישראל.

לפני 8 שעות, ch28566 כתב:

יותר מידי יצרנים, במיוחד אלו מתרבות עסקית סינית, לקחו את זה למקום הלא נכון שמאפשר להם להשיק מוצר לא אופי

טסלה התחילו עם זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

בזמנו חשבתי על רכישת הMG4 אבל ביגלל התלונות על LANE KILL ASSIST והתחושה הזולה מבפנים הורידו אותי מימנו.
כיום אני על 508 2019 והמערכות הללו ממש לא מפריעות לי אלא להיפך, מרגיש שהן שומרות עלי וממש עובדות מצויין(בהתחלה ניסיתי לבטל כי חששתי מהתיפקוד).
היה כבר פעם אחת שמנע מימני לעבור נתיב כי מישהו בידיוק נידחף (הייתי רואה אותו בכל מיקרה, פשוט המערכת הקדימה אותי בשניה).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 22 שעות, tepic כתב:

להלן מספר לינקים שליקטתי תוך 5 דקות הנוגעים ספציפית לMG4:

1.  מגזין Which הבריטי בדק ומצא שהמערכות האקטיביות עובדות בצורה לקויה.

MG הגיבה לטענות המגזין והודתה בבעיות.

https://www.which.co.uk/news/article/popular-family-car-exhibits-potentially-dangerous-behaviour-during-which-testing-afXHU1t7gttC

2. קצת לינקים מהקבוצה הישראלית של MG4  (ייתכן וצריך להצטרף לקבוצה כדי לצפות):
https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2794838837361092/?mibextid=oFDknk&rdid=6StTJz5VyHWDKkhn

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2813147352196907/?mibextid=oFDknk&rdid=zSTvgRWScHMDA0di

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2857276877783954/?mibextid=oFDknk&rdid=5OxyHi4z6ePHC0FS

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2664471640397813/?mibextid=oFDknk&rdid=xZAnssqzwm7Nqupu

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2982098208635153/?mibextid=oFDknk&rdid=zaEfExTgQ0QThvBK

אז לכל הגאונים פה שהדבר הראשון שהם עושים הוא ישר להגיב נגד כדי להראות שיש להם יענו חשיבה ביקרותית או משהו בסגנון, קיבלתם לינק שבו היצרן עצמו הודה שיש תקלה. תמשיכו להגן על מי שדופק אותכם, ואז להתלונן על כך שדופקים אתכם.

כאשר עולה הנושא של מערכות ADAS מצד לקוחותי ("תמצא לי רכב עם כמה שיותר מערכות בטיחות אקטיביות בתקציבי"), אני תמיד משתמש

באותו משפט, וכנגזרת, אותה המלצה:

מערכות הבטיחות האקטיביות (בדגש על LKA - שמירת נתיב) עדיין נמצאות בשלב די בוסרי שלהן. רק בגלל שטכנולוגיית זיהוי הנתיב קיימת, זה לא אומר שהיא עובדת מושלם בכל הנסיבות. כתוצאה - יש לראות בהן מערכות שהן, בגדול, Nice to have , ולנהוג בהתאם - 

ההמלצה: הנהיגה שלנו צריכה להיות כאילו ADAS לא קיימת כלל ברכב. רק כך ניתן לצמצם למינימום את מקרי הצורך בתיקון, ולכן להוריד סטטיסטית 

את הסיכוי לתאונה - ולקוות שבאותו רגע גורלי של הסח הדעת מצדנו, המערכת כן תדע להתערב בזמן ולהציל את המצב.

זהו. לא יותר, לא פחות.

מה שאני מנסה לומר פה הוא, שלדעתי מערכות ADAS הן, בגדול, ברכה. אבל - וזה אבל גדול - צריך לנהוג תוך מודעות לכך שהן לא מושלמות, ולהיות מוכנים לתקן טעות שלהן ע"י אחיזה בהגה בשתי ידיים, כל הזמן.

ברור שאם ישנה בעיה - כמו שהעלתה הכתבה לגבי ה-MG4 - יש מקום לתיקון ע"י היצרן. לרוב מספיק עדכון תוכנה, אך כל עוד המיפוי והזיהוי האופטי נעשה ללא LIDAR יש תמיד סיכוי של זיהוי שגוי, וכתוצאה מכך תיקון מיותר של ההגה.

ולמי שזה לא מתאים - ישנה האופציה של ביטול בקרת הסטיה, וחזה להיגוי "אנלוגי".

בשורה התחתונה: העסק לא מושלם, וזה בסדר להתלונן ולבקר, אבל מודעות לחולשות המערכת תמנע תאונות מיותרות, וזה בידינו, כל יום.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 39 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

ברור שאם ישנה בעיה - כמו שהעלתה הכתבה לגבי ה-MG4 - יש מקום לתיקון ע"י היצרן. לרוב מספיק עדכון תוכנה, אך כל עוד המיפוי והזיהוי האופטי נעשה ללא LIDAR יש תמיד סיכוי של זיהוי שגוי, וכתוצאה מכך תיקון מיותר של ההגה.

בקרת סטייה מנתיב תמיד תשתמש אך ורק במצלמות ולא בליידר או רדאר כי ליידאר ורדאר נותנים לתמונה עומק ומיקום של עצמים ואינם יכולים לזהות ציורים פיזיים על הכביש (או על אוטו) כפי שמצלמה יכולה.

האמת ששמירה על נתיב זאת לא מערכת כזאת בוסר, זה שחברות כאלה או אחרות נכשלות במימוש - זאת בעיה שלהן. מה שכן בוסר זה זיהוי במקרה של ציור נתיב לא מושלם, שאריות מהנטיב הקודם, תיקונים וכו' וכו'. 

[אותו הדבר לגבי זיהוי תמרורים ומכך גם הגבלת מהירות לפי התמרורים]

בכול אופן, אני מסכים עם ההמלצה (לנהוג כאילו אין). 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 4.10.2024 בשעה 10:51, tepic כתב:

מציע שיצרן שעולות עדויות שתקלות כאלו חוזרות ונשנות אצלו אז יאסר על היבואן לעלות עוד רכבים כאלה על הכביש עד אשר ייצא עדכון שמוכיח את פתירת הבעיה והשלמת עדכון התוכנה אצל לפחות 75% מבעלי הרכבים שכבר על הכביש

קודם כל, צריך להוכיח שיש בעיה. 'עלו עדויות', שזה 'קראתי משהו לא בדוק ממקור לא ברור בפייסבוק', זו לא סיבה לפעולה. 

לגבי פתרון אצל 75 אחוז... את זה אני לא מבין. למה לא מאה אחוז? 

יפה שניתחת מקרה שאתה לא יודע עליו דבר כאילו היית שם ובחנת מקרוב

אבל זה בדיוק מה שאתה עשית, לא? 

סיפורים האלו מגיעים בעיקר מקומץ יצרנים ספציפיים ממדינה אשר לא ידועה בבקרת האיכות על מוצריה

אולי הם גם מגיעים מקומץ בוטים? 

למה אתה מקבל את מה שאתה קורא בפייסבוק כעובדה? 

אחרי איזה שלושים שנה בפורום, אם יש משהו שלמדתי זה: לא להאמין לעדויות באופן אוטומטי. כמו ההוא שחבר שלו קנה רכב As Is, נתקע אחרי כמה ק"מ עם תקלה בגיר, והתגולל על החברה המוכרת. 

בסוף התברר שהחבר הוא סוחר רכב שמפליפ נבלות למחייתו, וזו הייתה שיטת מצליח ללחוץ על מי שמכר לו נבלה שלא משתלם להפליפ... 

קצת ספקנות. 

בתאריך 4.10.2024 בשעה 11:02, tepic כתב:

לך נתונים סטטיסטיים על בעיות בdsg

כן. התקבלו שתי תביעות ייצוגיות בארץ ועוד אחת בדרך ויש פעולות דומות שנלקחו בסין, אוסטרליה ועוד. 

זה לא 'קראתי בפייס' 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בMG4 יש בעיה עם השמירת נתיב גם אני כתבתי עליה אחרי נסיעת מבחן פה בפורום אחרי ששקלתי לקנות את הרכב. אבל לא שמעתי או חוויתי את זה בשום רכב סיני אחר. לא הייתי יוצא בהצהרה שמכלילה במלואה את כל תוצרת סין.

אני יכול להגיד מניסיון שבג'ילי ובסרס 5 למשל המערכת עובדת מצוין מניסיון של מאות/אלפי ק"מ בנהיגה ברכבים האלה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...