Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.10.2024 בשעה 12:36, tepic כתב:

להלן מספר לינקים שליקטתי תוך 5 דקות הנוגעים ספציפית לMG4:

1.  מגזין Which הבריטי בדק ומצא שהמערכות האקטיביות עובדות בצורה לקויה.

MG הגיבה לטענות המגזין והודתה בבעיות.

https://www.which.co.uk/news/article/popular-family-car-exhibits-potentially-dangerous-behaviour-during-which-testing-afXHU1t7gttC

2. קצת לינקים מהקבוצה הישראלית של MG4  (ייתכן וצריך להצטרף לקבוצה כדי לצפות):
https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2794838837361092/?mibextid=oFDknk&rdid=6StTJz5VyHWDKkhn

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2813147352196907/?mibextid=oFDknk&rdid=zSTvgRWScHMDA0di

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2857276877783954/?mibextid=oFDknk&rdid=5OxyHi4z6ePHC0FS

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2664471640397813/?mibextid=oFDknk&rdid=xZAnssqzwm7Nqupu

https://www.facebook.com/groups/2631708387007472/permalink/2982098208635153/?mibextid=oFDknk&rdid=zaEfExTgQ0QThvBK

אז לכל הגאונים פה שהדבר הראשון שהם עושים הוא ישר להגיב נגד כדי להראות שיש להם יענו חשיבה ביקרותית או משהו בסגנון, קיבלתם לינק שבו היצרן עצמו הודה שיש תקלה. תמשיכו להגן על מי שדופק אותכם, ואז להתלונן על כך שדופקים אתכם.

אם כבר קריאה בקורתית

1. היצרן טען שלא קיבל שום פנייה על בעיית בטיחות. יענו, לא מודה בכלום

2. אמר שיציע עדכון תוכנה, במסגרת העדכונים השוטפים, לפתור את הבעיה שהוא לא מודה בקיומה... 

בעוד דוגמא מכתב מקצועי בירחון מבוסס היא הרבה יותר מלקרא משהו בפייס, זה עדיין רכב אחד של יצרן אחד.

ואני אשמח לראות איזו התערבות מצד משרד התחבורה הבריטי? 

או שגם הוא רשלני? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 4.10.2024 בשעה 11:42, discoTD5 כתב:

יצרנים בכל העולם מפתחים מערכות בטיחות אקטיביות, אבל יוזר אנונימי בקארספורום קובע שהן מסוכנות.

מסוכנת זה אולי מוגזם, אבל איזו פולקסווגן ששכרתי בחודש שעבר (איד.5 או 4, לא זוכר) לא הפסיקה הלתערב ולהסיט לי את ההגה בלי שום סיבה נראית לעין. בעיקר בכביש מהיר ובעיקר בלילה כולל כשהייתי כמעט הרכב היחיד על הכביש. נכון, היא לא גרמה לי לתאונה, אבל מצאתי את עצמי נלחם ברכב מדי 15 דק' בממוצע, וכשלא נלחם -- לחוץ מזה שעוד רגע כן. כיול רגיש מדי? תקלה? אי הבנה שלי איך לנהוג? הכל אפשרי. 

לא הכרתי את המודל ואם יש אפשרות לנתק, למחרת נכנסתי לסניף של הרץ והחלפתי למגאן שלא ריגשה אבל לפחות לא רבה איתי.

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לא סובל את המערכת שמירת נתיב ולא צריך אותה. מי שצריך אותה צריך ללמוד להתרכז בנהיגה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

לא סובל את המערכת שמירת נתיב ולא צריך אותה. מי שצריך אותה צריך ללמוד להתרכז בנהיגה. 

מסכים איתך לגמרי, אבל...

ברוב (כל?) המכוניות יש לפחות מסך אחד מול הנהג

וכבר יצא לי לראות מונית עם 4(!) מסכים מול הנהג,

ואלה גנבי ריכוז שרוב הנהגים לא עומדים בפיתוי להציץ בהם מדי פעם

והרבה מדי פעמים תוך כדי נהיגה, ולך תחנך מחדש את כולם.

כבר יצא לי כמה פעמים עם האופנוע לעצור ברמזור ליד נהג/ת סורר/ת,

ולשאול "כשאת/ה במסך, מי נוהג באוטו? כמעט הורדת אותי ולא ראית בכלל"

אחד ענה לי לא מזמן שהאוטו יודע לכוון את עצמו ולעצור לבד ושלא אדאג...

אני משער שיש לא מעט נהגים שסומכים על השיט הזה יותר מדי,

ואולי בחלק מהפעמים זה מציל אותם מלרדת מהכביש או לסטות מהנתיב.

אגב, לפני כמה שנים באוטובוס לילה לאילת, המובילאיי ציפצף כל כמה שניות על סטייה מהנתיב,

לא בגלל שהנהג סטה, האוטובוס פשוט רחב וקרוב לקווי הסימון.

אני לא רוצה לחשוב איך זה היה מרגיש אם בנוסף לציפצוף זה גם היה מושך לו את ההגה נון-סטופ...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, falou כתב:

אני חושב שזה הפוך דווקא.

מי שמרוכז בנהיגה - מערכת שמירת הנתיב לא מתערבת לו כמעט - כי הוא לא עובר נתיבים בלי לאותת, מאותת כל הזמן וכד'. וכשהיא מתערבת הוא עם שני ידיים על ההגה כך שזה לא מזיז לו יותר מדי.

אישית, אני נוהג בפוקוס עם המערכת דלוקה כל הזמן, מתערבת רק בפעמים בודדות בעיקר במקומות עם סימון בעייתי מאוד או כאשר יש מקומות שנתיבים נפתחים ליותר משניים (מחסום גבעת זאב על 443 לדוגמא).

את אשתי, לעומת זאת, המערכת משגעת - כי היא פחות מאותתת... אז היא מכבה אותה תמיד.

פורסם
לפני כשעה, גור אדם כתב:

מי שמרוכז בנהיגה - מערכת שמירת הנתיב לא מתערבת לו כמעט - כי הוא לא עובר נתיבים בלי לאותת, מאותת כל הזמן וכד'. וכשהיא מתערבת הוא עם שני ידיים על ההגה כך שזה לא מזיז לו יותר מדי.

זה אולי היה נכון אם הנתיבים בארץ היו מסומנים כהלכה, אבל הם לא. 

וכן, אני עם שתי ידיים על ההגה, וזה מציק עם שתיים כמו שזה מציק עם אחת, וזה הכי מציק שצריך לזוז מהר מסיבה כלשהי, בלי לאותת (כן, לאותת זה בעדיפות משנית לשתי ידיים על ההגה בתמרון).

וזה מה שנקרא, ההבדל בין התיאוריה למה קורה בפועל.

בפועל אתה לא צריך את המערכת, ולכן נוהג עם, ואשתך צריכה, לכן נוהג בלי...

• אהבתי 2

פורסם
לפני 51 דקות, falou כתב:

וזה מה שנקרא, ההבדל בין התיאוריה למה קורה בפועל.

בפועל אתה לא צריך את המערכת, ולכן נוהג עם, ואשתך צריכה, לכן נוהג בלי...

"בערך".

אם אתה לא צריך את המערכת, אתה לא אמור להרגיש בקיומה ב- 90% מהתרחישים וב-10% בהם היא מתערבת, היא אף פעם לא לוקחת את השליטה ממך כנהג ובקלות את יכול לנווט את הרכב לאן שאתה בוחר. אז בשביל 10%, טוב שהיא שם כמעטפת ביטחון.

מי שמבטל אותה זה כי היא עושה את העבודה שלה ומנסה לתקן את סגנון הנהיגה השגוי שלו (לא מרוכז בנהיגה, לא מחזיק את ההגה בשתי ידיים, לא מאותת).

כפי שכתבו פה מוקדם יותר בשרשור...אלו מערכות עזר לנהג כמעטפת ביטחון נוספות (כנ"ל בלימה אוטונומית והתראה בשטח מת אקטיבית), מה שנוהג באמת ברכב כנראה לא יכיר אותן (כמו ש-ABS לא נכנס לפעולה בכל בלימה חזקה). מי שמכיר אותן, אנחנו כמשתמשים אחרים בדרך צריכים לקוות שהם לא יוכלו לבטל אותן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם (נערך)

צריך להבחין בין:

1. מערכת שמירת מרכוז נתיב שנמצאת במצב פעיל שלא מבצעת את עבודתה (כפי שקורה ב- mg4 לפי הכתבה שהובאה למעלה וגם שם אני חושב שלגבי תרחיש נהיגה אחד לפחות בסיבוב עם רכב ממול המערכת לא אמורה לעבוד באופן מיטבי).

2. מערכת שמירת מרכוז מנתיב שמפסיקה לפעול במהלך הנסיעה עקב תנאי הכביש ומגבלות המערכת. מערכת סטייה מנתיב, עובדת טוב רק בכביש בינעירוני ישר עם סימונים טובים של הנתיב.

להערכתי רוב התלונות הן לגבי המצב השני כאשר המערכת מפסיקה לפעול במהלך הנסיעה והנהג צריך לקחת את הפיקוד.

כלומר זה לא שהמערכת פעילה אבל עובדת בצורה לא תקינה, היא לא פעילה בכלל באותו קטע כביש, אז על מה הטרוניה זה עוד לא נהיגה אוטונומית מלאה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 4.10.2024 בשעה 09:45, tepic כתב:

בחודשים האחרונים השתשעשתי ברעיון להחליף את הרכב שלי לחשמלי סיני

הפסקתי לקרוא כאן.

תחליף למה שטוב לך. למה לקנות סיני?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

המערכות האלה הן עזר לנהג. לא במקום הנהג. וזה כתוב בכל ספר רכב ואפילו במסמכי הרכב. 

לכן אתה צריך לנהוג רגיל עם ריכוז מלא בנהיגה והמערכת תעזור לך במצבי קיצון. בכביש משובש לא מסומן טוב לילה גשום וכו' המערכת תעבוד פחות טוב. 

בלימה בפנייה ברמזור יכול להיות שהמהירות הייתה גבוה מידי עם זוית הגה לא מספקת לפי הגדרות הנהיגה ברכב מה שהביא לבלימה.

הנהג צריך להכיר את המערכת ואת הרכב שלו. לא מתאים לנהג תבטל או אל תקנה בכלל רכב עם המערכות האלו. אני עם המערכות האלו 6 שנים ולא נתקלתי בבעיות משמעותיות. יש יצרנים שהמערכת מגיבה יותר ויש פחות ויש כאלה שאתה יכול לכוון את עוצמת ההתערבות של המערכת. 

פורסם
בתאריך 8.10.2024 בשעה 13:02, tinoki כתב:

הפסקתי לקרוא כאן.

תחליף למה שטוב לך. למה לקנות סיני?

אתה לא חייב להמשיך לקרוא... אבל אולי תגלה שלא סתם הדיון נפתח בפורום כללי ולא פורום ייעוץ רכישה.

אני משתשעשע בעוד מחשבות, ואני מקווה שגם אתה, זה סימן שאנחנו חיים.

בתאריך 8.10.2024 בשעה 13:22, falou כתב:

למה את חושב שהוא יודע מה טוב לו?

האופן המתנשא שבו בחרת להגיב לא מכבד אותי ובטוח שלא אותך.

פורסם
בתאריך 10.10.2024 בשעה 19:38, tepic כתב:

האופן המתנשא שבו בחרת להגיב לא מכבד אותי ובטוח שלא אותך.

איך זה קשור לכבוד?

אני חושב שלא ירדת לסוף דעתי.

אתה חושב שכל אחד יודע מה טוב לו בכל דבר ובכל בחירה?!

זה בסדר גמור לא לדעת מה טוב בשבילך. בשביל זה הולכים להתייעץ עם מומחים מנוסים לגבי איזה רכב מתאים.

הזלזול זה בא ממי שבכלל לא מנסה להבין על מה הדיון ופוטר את המתדיין ב-תעשה מה שבא לך.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אני עם MG4 חדשה וכבר נהגתי בה 2500 קילומטרים.

המערכת לא ממש מציקה.
צריך להבין שזו לא מערכת של מרכוז בנתיב, אלא של שמירה על נתיב. היא פועלת רק כשמתקרבים ממש לשוליים.

כן, היא יכולה טיפה למשוך לצד, חזרה לאמצע הנתיב, אבל מי שמרוכז בנהיגה לא אמור לספוג את זה הרבה, וכשכן, זה לא אלים כמו שנשמע ולא באמת משפיע.
בלימות פתאומיות ורנדומליות היו לי שתיים, וזה היה בדיוק באותו מקום. זה קורה גם ברכבים האחרים שלי, שהם בכלל סיטרואנים. כנראה משהו מסנוור את המצלמות.

עם שתי ידיים על ההגה ומינימום ריכוז, זה לא אמור להיות בעיה בכלל.

ואם רוצים, לכבות אותה זה אומר לגלול את המסך מהקצה למעלה כדי להוריד תפריט, ולעשות לחיצה אחת.

ממש לא היסטרי.

מה שכן, קרוז קונטרול אדפטיבי ונהיגה עם רגל אחת זה מדהים ועובד מעולה, במיוחד בפקקים.

האוטו בולם לבד לאפס ומתחיל לנסוע שוב בלי התערבות של הנהג.

אני לא באמת סומך על שום מערכת אוטונומית, אז אני עדיין בולם, אבל נחמד לדעת שיש עוד שכבה של בטיחות למקרה שאני מפשל.

וזו בעצם המטרה של המערכות האלו.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...