Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, chrono כתב:

כל מי שאומר שהמוסך עצלן - תקראו את מה שכתוב בצילום המסך.. ההמלצה היא לא של המוסך, אלא המלצה רשמית של היצרן - הטענה היא שהחלפת החלק שלכאורה גורם לבעיה לא פותרת את הבעיה מהיסוד, והיא תחזור.

אני לא אומר שצריך לקחת את זה כתורה מסיני, שיקולים של מהנדס שאחראי על ההנחיה הזו לאו דווקא מתייחסים לכדאיות כלכלית וכו'. אבל זה לא עניין של "מוסך עצלן", כשהיצרן לא סתם אומר שצריך להחליף את הכל קומפלט, אלא גם מבהיר שתיקון חלקי לא ייתן מענה ארוך טווח - מחייב לבדוק את הנושא יותר לעומק (מדוע התיקון יהיה זמני? מה זה "זמני"? האם ייווצר נזק ארוך טווח?). סתם להאשים את המוסך בעצלנות ולשלוח את פות"ש למוסך שכן יבצע את התיקון החלקי בלי להסביר את ההשלכות זה חוסר אחריות.

אישית אני לא מסכים איתך . בוודאי שהיצרן לא ימליץ על שיפוץ הרי הוא מרוויח על מכלול שלם וחלק גדול מלקוחות ב.מ.וו הם אמידים וישלמו את זה . בנוסף מה אכפת להם ללכת על הדרך הבטוחה ? וודאי שזה יפתור את הבעיה בצורה מלאה לחלוטין ויצריך פחות התעסקות מצד החברה על חשבון הלקוח. האם באמת יש הבדל גדול אחרי שיפוץ ? אני בספק. אם יבצעו תיקון במכלול ברמה גבוהה ומי שמתמחה בבמוו וראה את התקלה זה יכול להחזיק יפה מאוד. ראה דוגמת השיפוצים שעושים במוח גיר בdsg ואני לא בטוח שמורשה עושה דברים כאלה

ההוכחה נמצאת בתגובה האחרונה שהגיבו פה על רכב שהחזיק כמות נכבדת של קמ אחרי שיפוץ דומה 

על כל הנאמר תוסיף שמוסכי יבואן מחויבים להוראות היצרן ולכן גם אם שיפוץ עדיף זה לא יקרה מעצם המחויבות. לסיכום לדעתי כל עוד המוסך הוא מומחה ב.מ.וו זה שווה בדיקה ושיפוץ. מאשר להחליף על עיוור לפי קוד מכלול כל כך יקר 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
פורסם

אם היצרן היה פשוט אומר להחליף את המכלול בלי לפרט - הייתי מסכים איתך. אבל פה הוא אומר מפורשות שהחלפת הבקר של הפורק לא פותרת את הבעיה לטווח ארוך.  אמירה כזו לא נובעת מכך שישב מישהו בב.מ.וו. וחשב "איך אפשר לעשות עוד קצת כסף". אין פה צל של ספק שזו תוספת שהתווספה להוראות המקוריות אחרי שמקרים כאלה הגיעו ליחידת ההנדסה של ב.מ.וו., נחקרו, והוסקו מסקנות (אתה מודע לזה שיצרנים עושים את זה, כן? מתחקרים בעיות שחוזרות על עצמן, כדי למצוא פתרונות ולשפר את המוצרים. הם לא סתם יושבים בשילוב ידיים ואומרים "הו, איזה כיף! המנועים שלנו נהרסים על ימין ועל שמאל - תראו את תזרים המזומנים שלנו צומח ממכירת מנועים חדשים! בואו נרכוש חזרה מלא מניות של החברה, תיכף נעקוף את טסלה!").

אני כן מסכים שאין במסמך הזה מספיק פירוט לגבי החלופה (החלפת הבקר), ואת זה המלצתי לפות"ש לבדוק. אבל לחפש פתרונות זולים מתוך הנחה צינית שהיצרן רק רוצה עוד כסף ולא מעניין אותו שום דבר אחר, יכול להיגמר בהגעות חוזרות ונשנות למוסך כדי לתקן את אותה הבעיה (או, חלילה, בעיות יקרות יותר שיצוצו - שוב, אין לי דרך לדעת מה ההשלכות הפוטנציאליות פה מבלי להבין לעומק את התקלה).

שוב, אחדד - אני לא אומר לרוץ ולהחליף על עיוור את המכלול, בלי לבדוק כלום. אני מציע לבחון את הנושא לעומק (ואף אחד מהמגיבים פה לא מכיר את התקלה לעומק) ולקבל החלטה מושכלת.

• אהבתי 1
פורסם

תרים טלפון לג'ובאני ממוסך בימר בבת-ים, תספר לו מה התקלה ומה המוסך המרכזי ממליצים. הוא בוודאות יידע לכוון אותך לתיקון המתאים. 072-2657682

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, chrono כתב:

אם היצרן היה פשוט אומר להחליף את המכלול בלי לפרט - הייתי מסכים איתך. אבל פה הוא אומר מפורשות שהחלפת הבקר של הפורק לא פותרת את הבעיה לטווח ארוך.  אמירה כזו לא נובעת מכך שישב מישהו בב.מ.וו. וחשב "איך אפשר לעשות עוד קצת כסף". אין פה צל של ספק שזו תוספת שהתווספה להוראות המקוריות אחרי שמקרים כאלה הגיעו ליחידת ההנדסה של ב.מ.וו., נחקרו, והוסקו מסקנות (אתה מודע לזה שיצרנים עושים את זה, כן? מתחקרים בעיות שחוזרות על עצמן, כדי למצוא פתרונות ולשפר את המוצרים. הם לא סתם יושבים בשילוב ידיים ואומרים "הו, איזה כיף! המנועים שלנו נהרסים על ימין ועל שמאל - תראו את תזרים המזומנים שלנו צומח ממכירת מנועים חדשים! בואו נרכוש חזרה מלא מניות של החברה, תיכף נעקוף את טסלה!").

אני כן מסכים שאין במסמך הזה מספיק פירוט לגבי החלופה (החלפת הבקר), ואת זה המלצתי לפות"ש לבדוק. אבל לחפש פתרונות זולים מתוך הנחה צינית שהיצרן רק רוצה עוד כסף ולא מעניין אותו שום דבר אחר, יכול להיגמר בהגעות חוזרות ונשנות למוסך כדי לתקן את אותה הבעיה (או, חלילה, בעיות יקרות יותר שיצוצו - שוב, אין לי דרך לדעת מה ההשלכות הפוטנציאליות פה מבלי להבין לעומק את התקלה).

שוב, אחדד - אני לא אומר לרוץ ולהחליף על עיוור את המכלול, בלי לבדוק כלום. אני מציע לבחון את הנושא לעומק (ואף אחד מהמגיבים פה לא מכיר את התקלה לעומק) ולקבל החלטה מושכלת.

מסכים עם 2 הפסקאות האחרונות שלך

לגבי הראשונות זה אמנם לא דבר מתוכנן כמו שאתה אומר כלומר שיש איזה גרגמל שרוצה לגנוב כסף מהלקוחות , אבל כן בסופו של דבר בתור חברה עם מהנדסים אני חושב שקל להם יותר לוותר על פתרונות מסובכים ולהורות על החלפה ולאו דווקא בעקבות תחקור מעמיק או מתוך רצון להרע ללקוחות ולהרוויח כסף בכוונה אלא כי זה הדבר הכי קל ויעיל עבור החברה. אגב בתור חברה גדולה שמנסה לתחקר אירועים כמו שאתה אומר הם היו צריכים להפיק לקחים על הסיפור הזה ולקחת אחריות שתגיע בתור ריקול שקט או לא שקט במקום לזרוק הערה שמחייבת את הלקוחות.

העניין הוא שזה פשוט מצב נוח עבור החברה . והוא לגמרי מובן כי המותג לא רוצה לשלוח את כל רשת המוסכים העולמית לתיקונים שלא משתלמים עבור המוסך ולוקחים זמן . מזכיר לי את ההוראה של מותגי רכב להחליף שמן כל 30 אלף (קיימת עד היום אגב) למרות שזה דבר גרוע ביותר. להנהלה ולצוות פשוט קל ונוח להוציא  הוראות כאלה גם אם לא מכוונה רעה ואחר כך הם פשוט לא יקחו אחריות ולא מעניין אותם כמה תוציא על תחזוקה אחרי שקנית את הרכב והם כבר הרוויחו.

גם על טורבו עם בקר חדשים לחלוטין לא מובטח שלא תחזור התקלה ואז הם יורו להחליף הכל שוב ולא ישתתפו איתך .

לא מבין מספיק לעומק בטורבואים מופעלים חשמלית של ב.מ.וו אבל בכל מקרה שווה לבדוק לפחות לפני שרצים להחליף במורשה. לפחות ככה אני הייתי עושה 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם (נערך)

לאחר שקראתי את השרשור עשיתי גוגל על הקוד ומצאתי שרשור מאוד מעניין עם בעיה מאוד דומה 

https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1895531

אני אשמח אם תיכנסו לעומק ותפיקו מידע עבור הבחור שלנו - יש פה המון מידע גם אנגלית טכנית שאני פחות מבין. 

ניחוש: ככל הנראה הבעיה אכן בפורק לחץ שנתקע לפעמים. הוא יכול להיתקע בכל מצב שהוא - 0% עד 100%

למה צריך להחליף את הכל אין לי מושג.

אגב פותש. יש נתון אחד שהוא תמיד נעלם אצלנו.

אמנם הרכב קמ נמוך.  אך כמה שעות המנוע רץ?

או במילים אחרות - יכול להיות שהרכב בילה שעות רבות בעמידה בפקקים. שזה לא בריא לאף מנוע.

עריכה אחרונה על ידי HighTem
פורסם (נערך)

השירשור שמצא hightem הוא על דגם מנוע אחר, N20. לא רלוונטי לדעתי, כאן מדובר על מנוע B38.

ממה שאני מכיר את הוראות התיקון בTIS, בדרך כלל מדובר בהוראות של היצרן למוסכים שלו בתקופת האחריות ו/או ריקולים על חשבון היצרן. אין בהם שום ניסיון לצמצם עלויות ללקוח.

מאחר ותקופת האחריות נגמרה, אין לך שום סיבה להתייחס להוראות התיקון האלה כתורה מסיני. לפעמים אנשי מקצוע בעולם ומוסכים ממתמחים שאינם מורשי יצרן מוצאים פתרונות יותר כלכליים וטובים.

דוגמה לא קשורה אבל אולי שתמחיש, בBMW שלי אחד הפנסי LED האחוריים נפסיק לפעול. מבחינת היצרן התיקון האפשרי היחיד הוא החלפת פנס קומפלט. 

הזמנתי מסין בקר חדש ב12 ש"ח, מחליפים אותו ב5 דקות והפנס חוזר לעבוד.

אני מצטרף להמלצה ללכת למוסך מומחה שאינו מורשה, כמו ג'ובאני.

PXL_20240808_111535084~2.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

וואו כמה תגובות ! תודה חברים על העזרה שלכם בנושא מאוד מעריך את זה!

ברשותכם אני שוב אגיב לכולם ואז אסכם מה כרגע דרכי הפעולה שלי...

Aviady001

תודה על ההמלצה, אני לא מהמרכז , אם המוסך הזה באמת תותח ויכול לעזור לי אני אשקול לנסוע אליהם , האם אתה מכיר מוסכי BMW מומחים באיזור חיפה קריות?

Shab00

האם זה הקוד שגיעה image.png.90a4f39837d8a0ddaff4b0ac7994acde.png אני חיפשתי חיפוש קליל באינטרנט אך לא מצאתי משהו החלטי אם אתה מכיר אתר או יכול לפרט על השגיעה הזאת אני ממש אשמח, תודה.

רפי לין

שמח שהגבת ! אשמח להמלצת המומחה שלך למוסכים מומחי BMW ואמינים באיזור חיפה והקריות, מוכן לנסוע קצת יותר רחוק וגם עד המרכז אם יש מקום שהוא סופר איכותי.

המליצו בשרשור פעמיים על מוסך מומחה BMW בבת ים של ג'ובאני.

chrono

אכן רשום שחור על גבי לבן מה צריך להחליף וגם מצויין שהחלפת חלק מסויים אחר תגרום רק לתיקונים חוזרים , יחד עם זאת לא ברור לי מהו דף ההמלצה הזה ומהיכן הוא הגיע לא מכיר את התוכנה שהמוסך עובד איתה אני בטוח שזה משהו רשמי של BMW אבל בהחלט הייתי מעוניין בלקבל יותר פרטים מהאינטרנט או ממוסך BMW מומחה לגבי זה, המוסך המורשה בכיוון של כמובן להחליף קומפלט ולא לתקן וגם לא בדיוק פירט מה הלך בטורבו שמצריך את החלפתו , לא ממש התעקשתי אבל מאמין שאם ארצה אקבל מהם יותר מידע- בסופו של דבר שילמתי כסף על הדיאגנוסטיקה הזאת.

בסופו של דבר המטרה העיקרית שלי היא לתקן את הבעיה מהשורש ובצורה האיכותית ביותר ואם צריך אז במוסך המורשה ולשלם את כל המחיר אך ברגע שאהיה בטוח ב 100 אחוז שאכן רק החלפה קומפלט זה הדרך הכי נכונה, לכן הגעתי לפה להתייעץ איתכם לגבי לשמוע חוות דעת שניה או שלישית (וכן לשלם בכל מוסך על דיאגנוסטיקה) ולראות אם ניתן גם ללכת לכיוון של תיקון במסגרת אחריות קומפיוטסט או אולי איכשהו לקבל השתתפות יצרן.

avhyh

מימוש האחריות מקומפיוטסט זה אחד הכיוונים העיקריים שאני רוצה ללכת עליו למרות שלא יודע איפה הם יתקנו את התקלה ומה יהיה טיב התיקון.

בכל מקרה מאז הבדיקה עברו כ 40 יום הרכב נסע כ 1500 קמ מאז. הזמן מהבדיקה והקילומטרז מכוסים היטב באחריות שלהם לפחות ככה כתובץ

חולה רכב#1

תודה על התגובה !

אכן גם אני שילמתי סכום דומה על הדיאגנוסטיקה - ההצעת מחיר לתיקון הטורבו כולל עבודה ומעמ היו כ 15K כשרק הטורבו עולה 10000K בלי מעמ.

כמו כן מחיפוש קצר באינטרנט ושיחה עם הGPT הבנתי שטורבו הוא דווקא חלק יחסית אמין ולא אמור "ללכת" בקילומטרז כזה נמוך בנסיעה רגילה.

מכיר את עוספיא וזה ממש קרוב אלי אם אקבל המלצות נוספות על המוסכים שמה ייתקן שאקפוץ לביקור ף אגב ה8.5K ששילמת על העובדה כללו טורבו חדש או משהו חליפי?

gt180

שחם לב שבטופס בדיקה שהעלתי רשום מערכת גדוש מנוע תקינה image.png.08714db14c5e46c271ff92efdd562e5a.pngבאופן כללי המכון מבחר על ידי , נמצא בת"א והם בהחלט עשו בדיקה מקיפה לרכב , המוכר לא מכיר אותם ואין לו קשר למכון הזה או לאנשים שמה ושים לב שמעבר לכסתחים של במנוע והטקסט הרגיל לגבי תיבת הילוכים האוטו יצא במצב אידאלי בבדיקה.

Michazzz

תודה על העזרה, אני לא מהאיזור אבל ייתכן וארים טלפון לבחור אתייעץ איתו, האם אתה מכיר מוסכי BMW מומחים באיזור חיפה קריות?

לגבי הסרטון שפרסמת, אני חושב שראיתי אותו כשחיפשתי מידע באינטרנט, האם הגעתי אליו בצירוף קוד התקלה שפירסמתי ?

HighTem

וואו תודה על החפירה בפורומים ! לצערי בגלל מעט זמן פנוי עוד לא התפניתי לזה - תיכף יום שבת אוכל קצת לשבת לקרוא בפורומים , אגב חיפשת לפי הקוד תקלה שפירסמתי בהודעות הראשונות? אני בגול לא מצאתי משהו ספציפית על זה באינטרנט , אני בהחלט אקרא את השירשור שפירסמת בהקדם!

לגבי כמה המנוע רץ אני לא יודע לומר בוודאות, הרכב ננהג בעיקר באיזור המרכז ף כנראה שגם בעת פקקים , יחד עם זאת לא ננהג בצורה אגרסיבית כלל, ננהג ע"י נהג אחד גיל 35+.

אגב אחרי שראיתי את התגובה של הבחור שהגיב לך אז אכן המנוע שלי הוא B38 שנכנס אחרי המתיחת פנים ב 2015 ובאופן כללי נחשב לאמין יותר מסדרת ה N לפניו.

amosbmw

תודה על התגובה ! ניכר שאתה עם ידע רב על הרכבים האלו , מה זה TIS? זאת התוכנה שאיתה המוסך המורשה עובד ומקבל המלצות שאת הצילום שלה פירסמתי?

תודה על ההמלצה הנוספת למוסך הזה בבת ים , שוב כפי שאמרתי אני מהצפון אבל מוכן להגיע לכל! מקום בארץ אם דווקא שמה יש מוסך סופר אמרין ומקצועי שיתקן לי את התקלה , אני מחכה להמלצתו של רפי לין גם.

האם אתה מכיר מוסכים ברמה גבוהה לBMW באיזור חיפה קריות ?

מקווה שהגבתי לכולם.

רוצה לציין שוב שכרגע יש לי 4 כיווני פעולה.

1 - תיקון במורשה החלפה קומפלט בלי שאלות 15K כולל עבודה ומעמ

2 - לקבל חוות דעת שניה או שלישית או רביעית מכמה מוסכי BMW מומחים ובמידה והם יגידו אותו דבר כנראה שאתקן אצלם - אבל ! אבל ! אבל!  לפי מחיר העבודה אני אחליט החלטה סופית (הבדל של 5-6K מהמחיר של המורשה אני כנראה אחליט לבצע את העבודה במורשה- אקבל חלק חדש וגם ירשם כתיקון במורשה על כל המשתמע מכך) אם המחיר יהיה נמוך משמעותית (תיקון  קטן סביב ה עד 3-4K אתקן אצלהם וגם לא אשקול את המשך צעדיי).

3 - מימוש אחריות של קומפיוטסט (במידה ואחרי החוות דעת אצטרך לעשות תיקון קטן של עד 3-4K לא אערב אותם) - אם התיקון יקר מאוד כנראה שאתחיל איתם תהליך - מה אתם ממליצים מתי לפנות אליהם? כמה שיותר מהר אפילו תחילת שבוע הבא או לחכות לחוות דעת אחרות ואז לבוא אליהם עם "קייס" יותר משמעותי.

4 - השתתפות יצרן בתיקון - אולי אני הוזה ואובר אופטימי אבל ייתכן ומפה תבוא הישועה , מישהו יודע איך מתחילים את התהליך הזה? מתי לפנות? מה לרשום?

כמובן שפתוח להמלצות נוספות והעזרה שלכם ממש מוערכת !

תודה!

• אהבתי 1

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, nissan1211 כתב:

אישית אני לא מסכים איתך . בוודאי שהיצרן לא ימליץ על שיפוץ הרי הוא מרוויח על מכלול שלם וחלק גדול מלקוחות ב.מ.וו הם אמידים וישלמו את זה . בנוסף מה אכפת להם ללכת על הדרך הבטוחה ? וודאי שזה יפתור את הבעיה בצורה מלאה לחלוטין ויצריך פחות התעסקות מצד החברה על חשבון הלקוח. האם באמת יש הבדל גדול אחרי שיפוץ ? אני בספק. אם יבצעו תיקון במכלול ברמה גבוהה ומי שמתמחה בבמוו וראה את התקלה זה יכול להחזיק יפה מאוד. ראה דוגמת השיפוצים שעושים במוח גיר בdsg ואני לא בטוח שמורשה עושה דברים כאלה

ההוכחה נמצאת בתגובה האחרונה שהגיבו פה על רכב שהחזיק כמות נכבדת של קמ אחרי שיפוץ דומה 

על כל הנאמר תוסיף שמוסכי יבואן מחויבים להוראות היצרן ולכן גם אם שיפוץ עדיף זה לא יקרה מעצם המחויבות. לסיכום לדעתי כל עוד המוסך הוא מומחה ב.מ.וו זה שווה בדיקה ושיפוץ. מאשר להחליף על עיוור לפי קוד מכלול כל כך יקר 

לא ממליץ לאף אחד לשפץ מוח גיר dsg.

אני סמכתי על חוות דעת של מוסך שנחשב למאוד מקצועי ומומלץ בצפון לvag ושיפצתי את המכטרוניק ב4.5 אלף שח.

לפני התיקון הוא אמר לי שכולם משפצים אצלו ומאוד מרוצים, נהגי מוניות נוסעים 10אלף בחודש אחרי שיפוץ...

התיקון החזיק בדיוק חצי שנה.

לא סתם נותנים רק 3 חודשים אחריות.

לאחר שהתקלה חזרה דיברתי עם צמפיון, רון ממוסך רון ועם אופיר המכונאי האקדמאי. 

כולם אמרו לי שהתיקונים האלה לא מחזיקים וזה בזבוז כסף.

בעל המוסך ששיפץ את המכטרוניק ישר אמר שהחלק שהם שיפצו עובד, ומה שהתקלקל זה חלק אחר במכטרוניק...

בגלל זה אין אחריות.

נאלצתי לשלם עוד 10אלף על מכטרוניק חדש.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

גם אם תחליט לבסוף להחליף טורבו קומפלט

לפני שנה כשבדקתי עלה 1000 € מגרמניה של קונטיננטל.

החלפה שלו פשוטה יחסית ולא תעלה מעל 1000 ₪

רק תצטרך מוסך מומחה (נטלי גובאני או דכה בטח יש עוד....) עם המחשב לכיול.

לדכה ביפו יש מגרש עם רכבים לפירוק. אופציה נוספת לקחת שתל מרכב זהה.

בדוק מולם

בהצלחה ותעדכן

פורסם
לפני שעתיים, RKphoto כתב:

מכיר את עוספיא וזה ממש קרוב אלי אם אקבל המלצות נוספות על המוסכים שמה ייתקן שאקפוץ לביקור

תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת. 

סיפור חדש מלפני כמה חודשים: 

אודי Q7 2016 3.0 דיזל הפסיק לעבור את ה 3,000 סל"ד בזמן נסיעה. 

בדיקה אצל מוסך בחיפה שקיבל ועודנו מקבל איןספור המלצות בפורום קבעה כי מדובר בממיר קטליטי תקול. 

המלצתו הייתה אחת מאלה: 

1. שיפוץ ממיר. 

2. החלפה. 

3. ניקוב הממיר, ביטול אוריאה + תוכנה (מה שהיה הורג את תדמית הרכב בכללי). 

* שילמתי את עלות הבדיקה ויצאתי לדרכי, למזלי זה היה יום שישי ולכן חזרתי הביתה בבואי לחזור למוסך ביום ראשון. 

ביום שבת אמרתי יש מוסך טוב בשפרעם שמתמחה גם כן בקונצרן פולקסווגן ולא תזיק חוות דעת נוספת, אז הלכתי. 

תוך 10 דקות, המחשב כבר חובר והמוסכניק החל לחפש אחר הבעיה. 

מסתבר שאין קשר לממיר, הבעיה הייתה בבית מצערת וסעפת. 

מפה לשם, האוטו נשאר בשפרעם, תוקן במלואו וחזר לתהילתו. 

ביום שלישי הבחור מחיפה שואל מה עשיתי בסוף ועניתי כי הממיר תקין. 

מיותר לציין כי למוסך בחיפה אני לא אחזור עוד פעם.

אך מנגד אני גם לא אפרסם את שמו בפומבי כי יכול להיות שהוא מוסכניק מצויין אבל נפל במקרה שלי וטעויות קורות, עדיין לבן אדם זכות להתפרנס. 

לפני שעתיים, RKphoto כתב:

ף אגב ה8.5K ששילמת על העובדה כללו טורבו חדש או משהו חליפי?

לא הייתה החלפה של טורבו אלא משהו אחר שאינני זוכר כל כך. 

• מעניין 1
פורסם

היי הנה הלינק לתוצאות בגוגל. באמת אין הרבה מידע שם.

אני מבין שזה בגלל שהקוד שגיאה הזה הוא יחודי לכלי המקורי של bmw.

- כל הכבוד על ההתמדה בנושא, בסוף תגיע לפתרון.

- סיפור מלפני הרבה זמן, חבר של חבר וכל זה:

תקלה רצינית בגיר ב במוו יחסית חדשה, שהייתה ביבוא אישי ללא אחריות יבואן שהחליט להתנער. הגיע למוסך חדד במוו בחולון, ובקיצור, המוסכניק שם פנה לבמוו העולמית והצליח להשיג כיסוי מהיצרן.

לא יודע עד כמה זה נכון ואם זה רלוונטי למצב שלך.

לינק לקוד שגיאה:

https://www.google.com/search?q=d1165_b0000000_04_002&oq=d11&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgAEEUYJxg7MggIABBFGCcYOzIGCAEQRRg5MgcIAhAAGIAEMgcIAxAAGIAEMgcIBBAAGIAEMgcIBRAAGIAEMgcIBhAAGIAEMgcIBxAAGIAEMgcICBAAGIAEMgcICRAAGIAEMgcIChAAGIAEMgcICxAAGIAEMgcIDBAAGIAEMgcIDRAAGIAEMgcIDhAAGIAE0gEIMjg0MGowajSoAg6wAgE&client=ms-android-samsung-ga-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי חברים

באמת תודה רבה על העזרה, הנושא טופל יחד עם עורך דין, איני יכול לספר את כלל הפרטים, מה שניתן לפרט שבוצעה החלפת טוברו קומפלט בחדש מקורי במוסך BMW מורשה ראשי מה ששולם על ידי הינו סכום מזערי ביותר יחסית לעלות החלק והעבודה.

• אהבתי 3

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...