Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת רצועת תזמון - גולף 2019, מנוע 1.5 ליטר tsi

HaimO
מעבר לפיתרון נפתר ע"י מרק10,

פוסטים מומלצים

לילה טוב,

בבעלותי הגולף הנ״ל, נרכשה חדשה מהיבואן, גמעה כ-55,000 קילומטר.

קוד מנוע DADA (EA211 evo) 

בקרוב יחלפו 5 שנים מאז עלתה על הכביש, וברצוני לדעת מהן הוראות היצרן בנוגע להחלפת רצועת תזמון.

חייב להודות שניסיתי לדוג מידע ברשת... אבל יצאתי מבולבל (יתכן שלפי הנחיית היצרן מדובר ברצועה לכל חיי הרכב?)

תודה למגיבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון

כול 120K יש להחליף את רצועת התיזמון וגלגלת של מותחן הרצועה.

במידה ומשאבת המים מונעת גם על-ידי רצועה אז יש להחליפה באותה הזדמנות.

* אין מגבלת זמן לשתי הפעולות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, מרק10 כתב:

במידה ומשאבת המים מונעת גם על-ידי רצועה אז יש להחליפה באותה הזדמנות

האם זה תופס גם לסיאט איביזה? חשבתי שמשאבת מים כדאי להחליף כי על הדרך יש נגישות אליה, ובתור תחזוקה מונעת זה שווה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת המלצה להרבה מאוד רכבים.

עלות העבודה בהחלפת סט רצועת תזמון די יקרה.

את המשאבה מחליפים, מה שנקרא,  על הדרך, כאשר מפרקים טיימינג.

אם לא תחליף משאבה, והיא תתחיל לנזול, תצטרך לשלם שוב על כל העבודת הפירוק והרכבה של טיימינג.

וזה קורה לא מעט עם סט טיימינג חדש ומשאבה ישנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, vladclar כתב:

את המשאבה מחליפים, מה שנקרא,  על הדרך, כאשר מפרקים טיימינג.

זה מה שאני יודע מקריאה פה בפורום. אפילו פעם יצא לי להחליף משאבת מים כשכבר החלפתי טיימינג בסקודה פאביה 2010.. אי שם ב2017. זה יצא כמה אלפים טובים בזמנו 3500 למיטב זכרוני. 

אבל חשבתי שאני יכול לראות כפי שמרק10 אמר "במידה ומשאבת המים מונעת גם על-ידי רצועה אז יש להחליפה באותה הזדמנות."

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

זה מה שאני יודע מקריאה פה בפורום. אפילו פעם יצא לי להחליף משאבת מים כשכבר החלפתי טיימינג בסקודה פאביה 2010.. אי שם ב2017. זה יצא כמה אלפים טובים בזמנו 3500 למיטב זכרוני. 

אבל חשבתי שאני יכול לראות כפי שמרק10 אמר "במידה ומשאבת המים מונעת גם על-ידי רצועה אז יש להחליפה באותה הזדמנות."

משאבת המים המכנית מונעת על-ידי רצועה נפרדת ולא קשורה להחלפת רצועת התיזמון.

החלפת משאבת המים אינה חלק מטיפול שוטף ורצוי לבדוק את עניין ההחלפה עם בעל מקצוע מומחה. עלות המשאבה עלול להיות כמה אלפי שקלים בגלל המורכבות של המשאבה ועבודת פירוק וההכבה לא פשוטה.

לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

האם זה תופס גם לסיאט איביזה? חשבתי שמשאבת מים כדאי להחליף כי על הדרך יש נגישות אליה, ובתור תחזוקה מונעת זה שווה.

במידה ומדובר על אותו קוד מנוע DADA אז כול מה שכתבתי נכון גם לסיאט איביזה

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

כול 120K יש להחליף את רצועת התיזמון וגלגלת של מותחן הרצועה.

במידה ומשאבת המים מונעת גם על-ידי רצועה אז יש להחליפה באותה הזדמנות.

* אין מגבלת זמן לשתי הפעולות.

מרק תודה.

האם במקרה יש לך קישור להנחיות רשמיות של היצרן בנוגע לנ״ל, אותו תוכל להעלות לשרשור? (מעוניין שיהיה לי רפרנס, במידת הצורך) 

תודה 🙏

עריכה אחרונה על ידי HaimO
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, HaimO כתב:

מרק תודה.

האם במקרה יש לך קישור להנחיות רשמיות של היצרן בנוגע לנ״ל, אותו תוכל להעלות לשרשור? (מעוניין שיהיה לי רפרנס, במידת הצורך) 

תודה 🙏

מצורף קובץ עם הנחיות של הייצרן נכונות לשנת 2017. סימנתי לך בכחול את מה שקשור לשאלתך.
שים לב !

מעת לעת ייצרן הרכב מעדכן את ההנחיות או מפרסם TSB על-שינויים באחזקת הרכב לכן עם אתה רוצה להיות בטוח ב-100 אחוז

צור קשר עם התמיכה של צ'מפיון.

Golf 2018.pdf

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.8.2024 בשעה 13:50, מרק10 כתב:

מצורף קובץ עם הנחיות של הייצרן נכונות לשנת 2017. סימנתי לך בכחול את מה שקשור לשאלתך.
שים לב !

מעת לעת ייצרן הרכב מעדכן את ההנחיות או מפרסם TSB על-שינויים באחזקת הרכב לכן עם אתה רוצה להיות בטוח ב-100 אחוז

Golf 2018.pdf 301.12 \u05e7\"\u05d1 · 5 downloads

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי ברכב מותקן 1.4 tsi, לי גם צמפיון אמרו להחליף ב120אלף בלי קשר לשנים.

אבל מוסכים אחרים כמו רון, אנרג'י , אופיר המכונאי האקדמאי , המליצו להחליף אחרי 6 שנים.

אמרו שהיו מקרים שרצועת הטיימינג הייתה נקרעת לפני שהרכב הגיע ל120 אלף.

צמפיון אמרו לי שמבחינתם אין צורך להחליף לפני 120אלף אבל אם הרצועה תקרעה לפני זאות לא הבעיה שלהם ואני יכול לתבוע אותם.

IMG-20201207-WA0000.jpg

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי יש בגולף 2017 מנוע 1.4 CZDA.

אמנם המנוע שונה משלך, אבל גם אצלי ההוראות היו 120000 ק"מ. לא רציתי לקחת סיכונים מיותרים והחלפתי אחרי 6 שנים ו60000 ק"מ.

הבאתי למוסך גם משאבת מים חדשה, כנהוג עם החלפת טיימינג. אבל אופיר אמר לי שמכיוון שמשאבת המים החשמלית, במנוע שלי אין קשר בין העבודה על הטיימינג והעבודה על משאבת המים.

בכל זאת נתתי לו להחליף אותה כי ידוע שמשאבות המים האלה כושלות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.8.2024 בשעה 13:50, מרק10 כתב:

שים לב !

Golf 2018.pdf 301.12 \u05e7\"\u05d1 · 7 downloads

אשכרה באירופה אין צורך להחליף רצועת תזמון לאורך כל חיי הרכב? פעם ראשונה שאני שומע על רצועה שמחזיקה כ"כ הרבה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...