Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסה"כ שתיהן מכוניות טובות ואין סיבה ליפול בבחירת אחת מהן. תערכו נסיעת מבחן ותבחרו בזו שמתאימה לכם יותר. לבחור רכב לפי הפירמה זה פשוט הימור. לדוגמא, אם נתמקד בקורולה הקודמת אזי על אף איכויותיה היא פשוט הייתה זוועתית מבחינת נוחות, מקום ליושבים מאחור (אני מעריך שרוב חברי הפורום יודעים ע"ב איזו מכונית הקורולה הקודמת מבוססת :wink:) ולטעמי היא גם נפלה מבחינת העיצוב הלא מחמיא.

נ.ב.

לעניין הקורולה הנוכחית, לא פעם שמעתי שתנוחת הנהיגה וגובה המושב לא נוחים לנהגים גבוהים כך שיש לקחת זאת בחשבון במידה שיש לך חברי משפחה גבוהים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נוחה? והמאזדה אמורה להיות נוחה אה?

אני רק מטר שמונים ולא נכנסתי כמעט למאזדה, הכסא הכי אחורה ההגה למעלה וההגה נוגע לי תמיד בברכיים....

ככה על נוחות נהיגה אין מה להשוות בין השנים ובגלל זה בעיקר אני הולך על הטויוטה.

Maserati.

פורסם

אני רק מטר שמונים ולא נכנסתי כמעט למאזדה, הכסא הכי אחורה ההגה למעלה וההגה נוגע לי תמיד בברכיים....

אני גם מטר שמונים, לכסא הנהג של ה-3 נכנסתי בלי בעיה. אני לא יודע כמה אתה שוקל אבל אני מכיר מישהו גבוה ממני ששוקל כמעט 120 והוא נכנס גם ל-3 ולא התלונן.

בנוגע לנוחות הנסיעה - בטויוטה היא בינונית בלבד, במאזדה היא מעט טובה יותר, בעיקר בבין עירוני.

אבל עזוב, קנה את הקורולה, בשביל מה אנחנו בכלל מתווכחים?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המנוע זכה מקום שלישי בעולם בקטגוריית 1600 סמ"ק לפי פרסום YNET

לפי הפרסום בYnet המנוע הוא של פ'גו-פורד והוא דיזל בכלל, כך שאם הוא מושתל במאזדה 3, אז זה בדגם שלא משווק בארץ.

פורסם

ראשית, אינני מתקיף אותך כך שאתה יכול לצאת ממבנה ההודעה המתקיפה/מתגוננת שלך.

שנית, אם תקרא שוב את הודעתי תבחין כי כלל לא השוותי בין הקורולה וה-3 וכי הדגשתי את חשיבות נסיעת המבחן ואי בחירת רכב לפי מותג (לענייננו בשל הרלוונטיות למותג טויוטה, השתמשתי בדוגמא של הקורולה הקודמת שאיננה עומדת לדיון בשרשור).

לעניין הגובה, ציינתי טענה ששמעתי לא אחת ושלדעתי היה זה במקום לציינה (שכן כפי שגם אתה אומר ומבין, זהו דבר בעל משמעות). אם הקורולה נוחה לך מאשר ה-3, SO BE IT. טוב לדעת שאתה מעדיף את הקורולה בשל טעם ענייני ולא מותגי.

פורסם

לא תקפתי חס וחלילה, ואני מתנצל אם הבנת את זה כך.

פשוט דיי מעלה גיכוך כי אנשים בוחרים רכב לפי היופי והפוזה או המהירות.

המאזדה צרה מאוד, ולא יודע מה נסגר עם אחרים אבל אני ממש לא הרגשתי בנוח בנהיגה בה, ואני שוקל 70 קילו.

נכון אהבתי את הקטע של הטיפטרוניק כי אני אישית חולה ידני כמו אבי וכך גם בלנצ'יה שלנו זה בא לידי ביטוי.

אבל אימי גם תנהג מידי פעם על הרכב אז קנינו אוטומט.

הטויוטה לא נופלת ברמת האבזור ממאזדה בהרבה, ונכון אין רדיו דיסק אורגינל שזה מצויין בשבילי מכיוון שאם היה ההיתי עושה בניה וזה סיפור והרבה כסף.

ומה גם שהטויוטה הרבה יותר בטוחה עם ארבע כריות אוויר בניגוד ל שניים במאזדה.

כל הסיבות האלו גרמו לי לבחור בטויוטה מעל המאזדה, וכן אני מודה, גם אני פעם העדפתי מאזדה, עד שנהגתי בשניהן.

בכל מקרה כל שנתיים מעכשיו נחליף רכב.

לא את הלנצ'יה כמובן...

אם נחליף את הלנצ'יה זה רק לקאפה 3 ליטר ידנית, וזה לא יקרה בזמן הקרוב :)

Maserati.

פורסם

כמה נקודות למחשבה

הכל מנסיון אישי

אגב לרכב נגמר האחריות ביום ראשון :-)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=7693&highlight=%F7%E5%F8%E5%EC%E4+2003

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=21372&highlight=%F7%E5%F8%E5%EC%E4+2003

תוסיף החלפת מנוע חשמלי להגה כח

בית אנטנה שנסדק והוחלף בימים אלו במסגרת אחריות (עלותו חדש כ1000 ש"ח)

בגדול הרכב אמין אבל הוא לא חסין תקלות.

אני אישית לא אוהב לנהוג בו כי יחסית לפג'טה שלי התחושת נסיעה סבבה אבל תחושת נהיגה היא זוועה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

המאזדה רחבה ב-5 סנטימטרים מהקורולה מבחוץ, מבפנים היא לא פחות מרווחת. גם בסיס הגלגלים שלה גדול יותר. אין סיבה שמי ששוקל 70 קילו וגובהו 1.80 לא ירגיש בנוח בנהיגה בה או במיקום המושב וההגה.

בנוסף, בטיחות לא נמדדת בכריות אוויר ולומר שהטויוטה הרבה יותר בטוחה בגלל שיש בה שתי כריות נוספות זה פשוט חוסר מודעות. (לא אמרתי שהיא לא יותר בטוחה, אבל אם היא כן זה בטח לא בגלל הכריות).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המאזדה רחבה ב-5 סנטימטרים מהקורולה מבחוץ, מבפנים היא לא פחות מרווחת. גם בסיס הגלגלים שלה גדול יותר. אין סיבה שמי ששוקל 70 קילו וגובהו 1.80 לא ירגיש בנוח בנהיגה בה או במיקום המושב וההגה.

בנוסף, בטיחות לא נמדדת בכריות אוויר ולומר שהטויוטה הרבה יותר בטוחה בגלל שיש בה שתי כריות נוספות זה פשוט חוסר מודעות. (לא אמרתי שהיא לא יותר בטוחה, אבל אם היא כן זה בטח לא בגלל הכריות).

רוני

יאללה רוני, עזוב אותו. הבן אדם היה נעול מהתחלה ושמים לב לזה. שיקנו מה שהם רוצים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מוזר מאוד..

אני 1.86 שוקל 130 (+-) ואני נכנס מה זה בכיף.... ללא בעיה בגרוש והכיסא לא עד הסוף....

מוזר מאוד...

המשך יום נעים!

פורסם

למה רק 2 אלו? באותה קבוצה יש היום עוד אופציות נחמדות מאד: פורד פוקוס החדשה, סיטרואן C4 ורנו מגאן סדאן. לשלוש אלו יש דירוג בטיחות של 5 כוכבים לעומת 4 כוכבים לשתיים שציינת.

פורסם

במבחן הדרכים הן של מעריב (גיל מלמד) והן של הגה הנצחון היה די חד משמעי של המאזדה

מבין 3 הנבחנות , פוקוס החדש , קורולה וה3

שווה קריאה

אבי

פורסם
אתה מוזמן לשאול את אלו שרכשו קורולה 4 דלתות בשנת 2003 אם הם מרוצים מהאמינות של הרכב. חפש הודעות של ZVIT לגבי הנושא, בחברה שהוא עובד בה יש לא מעט כאלו, כמעט לכולן היו תקלות, ולא מעט.

טויוטות שהגיעו מסדרות היצור הראשונות סבלו מהרבה מאוד בעיות:

לרובן הוחלף: מצוף הדלק, סעפת יניקה, חיישנים במערכת הדלק, ממיר קטליטית ועוד....

החל משנת 2004 נעלמו התקלות וכל המכוניות הראו אמינות טובה מאוד.

יש לנו כרגע כ-80 קורולות, רוב שנת 2003 כבר לא איתנו, ולכן החיים יותר משעממים.

גם המשלוח הראשון של 2006 (תוצרת יפן) לא חף מתקלות.

נכון לעכשיו אחת המכוניות הגיעה למוסך לאחר 50 ק"מ בשל העובדה שללא כל סיבה נראית לעין המכונית לפתע יורדת למהירות 10 קמ"ש, ואחרי כמה דקות ממשיכה לנסוע כאילו הכל בסדר.

במכונית אחרת ניתן לפתוח ולסגור את חלון הנוסע רק מצד הנהג...

בקיצור - אין מכוניות בלי תקלות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבי רכש טויוטה קורולה שנת 2003 סדאן (צורה חדשה), הרכב לא הפסיק לעשות לנו בעיות מהיום הראשון עד לעד לפני שבועיים שהלך המנוע!! (אחרי כולה 40 אלף קילומטרים), אין צורך לציין אפילו שהחלפנו לרכב בלמים 4 פעמים, מד דלק זייף כמה פעמים, מצבר הלך פעמיים, ישנן עוד המון בעיות שלא אציין מכיון שאינני זוכר כרגע.

בכל מקרה, החלפנו את הרכב למאזדה 3 לפני כמה ימים.

שנתון 2003 היה מיוצר בטורקיה באותו זמן, שמעתי על המון קורולות מאותו שנתון שהיו מלאות בבעיות, מצד שני גם שמעתי קורולות בלי שום בעיה. בכל מקרה, אם קונים רכב יפני, בשביל עצם הדבר שאמינות = יפני, חובה לקנות את הרכב בתנאי שהוא מיוצר אכן ביפן, זה הלקח שלמדנו.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...