Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"הכנס לשתיהן בעינים עצומות וסע, ולא תדע להבדיל ביניהן כלל "

סלח לי שאני חולק על דעתך, הטויוטה עדיפה כי פשוט טויוטה זו מכונית יותר טובה,את זה אני לא קבעתי,יש סקרים בחו"ל, יש חוות דעת, יש מבחני נהיגה, סקרי אמינות....

חוץ מזה , שב בטויוטה ושב במאזדה ,אני מבטיח לך שאתה תדע להבדיל.

הן אומנם משעממות ,זה נכון,לעומת BMW או ALFA אבל רואים את זה טוב טוב בהוצאות ובאחזקה,משעממות משעממות,אבל לא רואות מוסך חוץ מטיפולים קבועים,יש לך שקט נפשי טוטאלי.

אם אתה מחפש ריגושים אז זה לא זה,אבל אם אתה מחפש רכב שתוכל לסמוך עליו בשקט בכל מצב,שבחיים לא יאכזב אותך,שישמור על הערך שלו,שלא יעשה לך בעיות חיישנים,מצערות,פלסטיקה,ושאר השטויות (משהו ראה פעם טויוטה תקועה לצידי הדרך?או מאזדה...בחיים לא)- זה הרכב בשבילך, שים דלק וסע כמו שאומרים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הטויוטה עדיפה כי פשוט טויוטה זו מכונית יותר טובה,את זה אני לא קבעתי,יש סקרים בחו"ל, יש חוות דעת, יש מבחני נהיגה, סקרי אמינות....

כי פשוט טויוטה זו מכונית יותר טובה... שוב מלכודת הטויוטה הקדושה. הרי ברור שהיא יותר טובה - זו טויוטה!! כנראה שהפרסומות משפיעות עליכם יותר מדי.

סקרים בחו"ל? אילו? חוות דעת? אילו. מבחני נהיגה? נו, תן. סקרי אמינות? תוכיח!

האמת, אם מדובר על מבחני נהיגה, הסתכלתי בכמה מהם. מי היה מאמין, דווקא המאזדה ניצחה.

אם אתה מחפש רכב שתוכל לסמוך עליו בשקט בכל מצב,שבחיים לא יאכזב אותך,שישמור על הערך שלו,שלא יעשה לך בעיות חיישנים,מצערות,פלסטיקה,ושאר השטויות (משהו ראה פעם טויוטה תקועה לצידי הדרך?או מאזדה...בחיים לא)- זה הרכב בשבילך, שים דלק וסע כמו שאומרים.

טויוטה ומאזדה באמת אף פעם לא מתקלקלות. אתה לא רואה איך מוסכים נסגרים על ימין ועל שמאל? הרי אין להם עבודה מלבד טיפולים שוטפים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טויוטה מ"ס 1 בארצות הברית = עובדה!!!

אני מבין שאתה אנטי טויוטה, כנס למוסך מורשה טויוטה ותיווכח למה המכוניות מגיעות לשם - 90% טיפולים בלבד. כנס למוסך של פיאט או פגו ותראה למה המכוניות מגיעות לשם...אני מניח שאתה יודע את הסיבה.

יש הוכחות בשטח,חבל להתווכח סתאם,המכונית מאוד אמינה ומאוד איכותית.

יעידו על כך בעלי טויוטות.

פורסם

שמע, אני מחפש רכב אמין וחסכוני בשביל לנסוע לעבודה יום יום.

לערב ולסופי שבוע יש את הלנצ'יה.

והיום נהגתי על שתיהן, הטויוטה עדיפה מבחינות רבות.

נכון שמבחינת האבזור היא אולי נופלת, אבל אני אישית בגובה מטר שמונים פלוס מינוס היתה לי בעיה להיכנס, לשבת ולנהוג ואף לצאת ממנה וכל זה כאשר הכסא נלקח הכי אחורה שרק אפשר.

היא צרה מאוד.

הנהיגה עליה בדיוק כמו בטויוטה, אין הבדלים ואם יש הינם זניחים.

מינוס בטויוטה שהוא בעצם פלוס בשבילי הוא שאין דיסק אורגינלי ואינטגרלי.

כך אני יכול להרכיב את המערכת שלי, אם ההיתי לוקח מאזדה ההיתי עושה בניה מיוחדת שסתם תעלה לי כסף רב.

בקיצור אנו נלך על הטויוטה.

תודה רבה לכל מי שעזר, במיוחד לך SRONIS על הכנסת הפלפל בנושא :)

Maserati.

פורסם
טויוטה מ"ס 1 בארצות הברית = עובדה!!!

אני מבין שאתה אנטי טויוטה, כנס למוסך מורשה טויוטה ותיווכח למה המכוניות מגיעות לשם - 90% טיפולים בלבד. כנס למוסך של פיאט או פגו ותראה למה המכוניות מגיעות לשם...אני מניח שאתה יודע את הסיבה.

יש הוכחות בשטח,חבל להתווכח סתאם,המכונית מאוד אמינה ומאוד איכותית.

יעידו על כך בעלי טויוטות.

אתה מוזמן לשאול את אלו שרכשו קורולה 4 דלתות בשנת 2003 אם הם מרוצים מהאמינות של הרכב. חפש הודעות של ZVIT לגבי הנושא, בחברה שהוא עובד בה יש לא מעט כאלו, כמעט לכולן היו תקלות, ולא מעט.

אגב למה הכוונה בטויוטה מספר 1 בארה"ב? הרכב הכי נמכר שם הוא בכלל טנדר, ואם מדובר על סקרי אמינות מדברים שם על לקסוס ולא על טויטה, וכן יש הבדל. אין ספק שטויטה באופן כללי אמינה, אבל כל דגם לגופו, ולא חסרים רכבים אמינים אחרים ששווה לבדוק, כגון המאזדה, הונדה בחלק מהמקרים (אקורד מול אוונסיס למשל). אם אתה פריק של טויטה, לבריאות, זה לא הופך את הרכב למושלם.

לפותח השירשור, אם הרכב בשבילך, ואתה מסכים שהוא מעמם, למה לא לקנות משהו יותר מעניין? האם אתה חייב משפחתית? האם חובה רכב חדש? בתקציב הזה אתה יכול לקנות רכבים מעניינים מאוד, ואפילו להנות בדרך לעבודה...

גיא

פורסם

אני לא צריך רכבים מעניינים, הרכב בעיקרו לעבודה וחזרה וגם לאימי מידי פעם.

למשפחה יש עוד קנגו מהעבודה של אבי , ולהנות בנהיגה יש את הלנצ'יה.

נכון ההיתי מעדיף לקנות RUNX, אבל אני לא מוצא וזאת בעיה.

Maserati.

פורסם

אני לא מבין את קו המחשבה שלך, אבל הרכב בשבילך, הכסף גם שלך.

תתחדש! , הקורולה בהחלט אופציה טובה מבין המשפחתיות.

גיא

פורסם
אני מבין שאתה אנטי טויוטה,
אם אני זוכר נכון, יש לרוני טויוטה בבית. כך ש"אנטי טויוטה", הוא לא.

מגזין CR, בדק והשווה בין כל המכוניות בקגוריה הזאת, והחליט הצורה חד-משמעית, שאין מכונית יותר טובה מהמאזדה 3 (בקטגוריה הזאת, כמובן). הם בחנו את דגם ה-2 ליטר.

פורסם
אם אני זוכר נכון, יש לרוני טויוטה בבית. כך ש"אנטי טויוטה", הוא לא.

אולי בגלל שיש לי טויוטה בבית אני אנטי טויוטה, חשבת על זה? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לרוני:

אם יש לך טויוטה בבית,תוכל לפרט קצת על שנתון + תקלות שהיו לה ....לטויוטה....שנדע למה לא לקנות.

תודה.

קודם כל, הקטע עם ה"אנטי טויוטה" היה בדיחה. לאמא שלי יש טויוטה יאריס שנת 2002 שנקנתה מהחברה, עברה עד היום פחות מ-40000 ק"מ ונכנסה רק לטיפולים שוטפים. היא זולה לאחזקה, אפילו מהנה למדי לנהיגה (בתור סופרמיני רכרוכית) ובסה"כ עושה את העבודה היטב.

דבר שני - אני מתנגד ל"לא לקנות X בגלל תקלות" ובמיוחד מתנגד לבחירת מכונית על פי ההנחה של כמה תקלות עומדות להיות לה. מה שאני מתכוון הוא, שאני נגד לפסול מכונית מסוימת בגלל שיש סיכוי שהיא לא אמינה. מי שפוסל מיידית את הרנו מגאן, סיטרואן C4, פיז'ו 307, וכן הלאה בגלל אלמנט האמינות, הוא לדעתי לא צרכן נבון. מי ששומע על מגוון תקלות ב-307, נניח, ולכן פוסל אותה - הוא כבר צרכן נבון יותר. מי שמחליט באופן מיידי לפסול מכונית בגלל המוצא או החבר של האבא שלו, נידון לנסוע בטויוטה קורולה כל חייו.

וכאן אנחנו מגיעים לקורולה - קודם כל עלי להודות (כפי שכבר עשיתי לא פעם בפורום זה) שיש לי משהו נגד הקורולה, ספציפית. לא נגד טויוטה (ואנשים לא יודעים להבדיל בין מותג לדגם, זה מעצבן), אלא נגד הקורולה. היא תמיד, עד היום, ייצגה את כל מה שאני שונא במכוניות. היא מרובעת, שמרנית, משעממת, בינונית, חסרת ייחוד, חסרת אופי, חסרת כל מה שאני אוהב במכוניות. לא שיש לי בעיה שאנשים קונים קורולה, יש לי בעיה עם אלו שחושבים שהיא המכונית הטובה בעולם, פשוט מכיוון שהמכונית הטובה בעולם = המכונית שלא מתקלקלת, בעינם. וזאת שטות גמורה. אין שום סיבה שבעולם להאדיר את הקורולה בגלל שהיא טויוטה או בגלל שהיא אמינה. צריך לבחון אותה בעיניים פקוחות, לראות שהיא בינונית מאוד, מבצעת את העבודה ללא שום שאר רוח, לא מתבלטת בשום מאפיין מעל ליריבותיה, ואז, רק אז, מותר להגיד "אני מבין את כל אלו, אבל הדבר היחיד שבראש שלי הוא אמינות" - ולקנות את המאזדה 3. (אופס... :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קודם כל מי שקונה קורולה יעודו בחיים זה לנהוגה על טויוטה?

יש לנו את הלנצ'יה כבר יותר מ 5 שנים, והטיפולים בה יקרים מאוד ועדיין זה הרכב ב"ה" הידיעה.

.

הכסף הוא של אבי ולא שלי...

מכונית שהטיפולים שלה יקרים מאוד כבר יש לנו והוא מחפש משהו יותר זול לאחזקה ואמין.

אני מצידי שם עוד וקונה את היונדאי קופה 2003 ידנית.

הרגע חזרתי משנקין, היו שם כמה חברה ב KLEEMANN CL 60 BI TURBO...

משעממת? כמובן שלא, רק שאין כסף ואת הבחירות שעושים אנשים מבוססות על כסף.

תאמין לי שאם הכסף היה שלי ההיתי מביא משהו אחר.

אבל הוא לא והבחירה היחידה שנותרה לי היא לבור בין טויוטה ומאזדה.

אני לא משוגע על טויוטה, אישית ההיתי לוקח את ה C4 גם.

Maserati.

פורסם

אני עובד מוסך מורשה מאזדה. עצם היותי עובד מוסך, אני בא במגע עם מוסכים אחרים (לא בהכרח של מאזדה) וחשוף להמון אינפורמציה מצד לקוחות ומכונאים במוסכים אחרים.

מנסיון שלי על מאזדה בלבד והכל עיניין של טעם, ה-3 היא מכונית מצויינת. אמנם בגרסא 1.6 ליטר (המנוע זכה מקום שלישי בעולם בקטגוריית 1600 סמ"ק לפי פרסום YNET) המנוע מעט חלש וביצועיו סבירים, אך היא עדיין נמצאת במקום הראשון מבחינתי בקבוצת המכוניות בה היא שייכת. המכונית מגיעה למוסכים רק לטיפולים (זיכרו, אלו הדגמים הראשונים והניסיוניים של מאזדה) ואפס תקלות. עיצובה מעניין ואין ספק שנוכחותה בולטת בכביש. אני אישית הייתי קונה את המנוע 2000 (ואם היה יותר, ברור לי שהייתי קונה) כי יש בו כח זמין בין הרגלים.

את הפוקוס החדשה עוד לא יצא לי לראות על הכביש או במוסך ולכן לא אחווה עליה דיעה.

הטויוטה היא מכונית דיי אפורה ודיי מיושנת. עיצובה המלבני מזכיר מקרר. אין ספק שטויוטה היא מכונית אמינה וטובה. אך כמו שאמרתי היא מיושנת.

אני מכיר כמה בעלי רנו מגאן 2 שממש כועסים על עצמם שרכשו את הרכב. רנו אומרים כל 30000 ק"מ טיפול ?לבנתיים, חלק מהאנשים איתם דיברתי, התלוננו שמכוניתם הגיעה על גרר כמה פעמים למוסכים עוד לפני הטיפול. אין ספק שהצרפתיות מצטיינות בנוחות ובהתנהגות כביש. זה אין ספק בכלל. אך מי שמחפש אמינות ולא רוצה להגיע למוסכים ולא רוצה את הכאב ראש הזה, אני חושב שכדאי לו לקנות מכונית אמינה, ובמקרה הזה, יפנית.

היום אני לא חושב שיש יפנית משעממת (דוגמא : מאזדה 3,6, לא משעממות כלל לפי דעתי). היפנים בשנים האחרונות מנסים בכל הכח לייצר מכוניות איכותיות, אמינות, יפות, ומתנהגות מצויין.

בקיצור, אם הייתם שואלים אותי, מאזדה 3 הייתה הבחירה שלי כרגע. אולי כשתגיע הפוקוס החדשה אלינו, אני אוכל לחוות דיעה עליה ואולי היא תנצח את המאזדה 3 מבחינתי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...