Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי במוסך בעיניין שלא קשור לנושא

היה לי מקרה שהאוטו היה על ליפט מונע על הילוך D+ הנדברייק. האוטו במנוחה idle סלד רגיל של 800סל'ד פלוס מינוס

האוטו הנעה קדמית.

הגלגל הימני מסתובב במהירות די צפויה.

הגלגל השמלאי בקושי מסתובב או ממשיך להסתובב מידי פעם שעוזרים לו עם היד.

בעל המוסך אמר שזה בסדר וזה עיניינים של דיפרינציאל וכו'. 

האם זה ככה בכל רכב???

פורסם

זו התנהגותו הנורמלית של דיפרציאל פתוח, אם הייתם עוצרים או מאיטים את הגלגל שמסתובב מהר, השני היה מתחיל להסתובב.

הנה סרטון ממש ישן שאני מאוד אוהב שמסביר בצורה פשוטה איך זה עובד:

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אבל אם שני הגלגלים היו באוויר, הם היו צריכים להסתובב שניהם באותה מהירות, לא?

אם גלגל אחד מסובב לאט, משהו מפריע לו. אולי הבלם קצת תפוס? 

מצב תקין זה אם עוצרים גלגל אחד עם היד אז השני מסתובב במהירות כפולה.

אבל כל עוד שניהם חופשיים, למה אחד מסובב יותר לאט?

פורסם

במצב אידיאלי, ללא חיכוך במערכת, ברור ששני הגלגלים אמורים לקבל את אותו מומנט ולהסתובב באותה מהירות.

בפועל, במערכת ההנעה יש כל כך הרבה מקומות של חיכוך, החל בדרייבשפט והמחברים בקצה גלגל וכלה ברפידות בלמים, שמצב באוויר לא אומר שום דבר והבדלי חיכוך זניחים בנסיעה יכולים לגרום להבדלי תנועה דרמטיים, כפי שהוסברו על ידי פות"ש.

המשמעות על הקרקע בתנועה היא אפסית, כיוון שהעומס על הגלגלים תחת משקל של הרכב, המומנט מהמנוע וההתנגדות של הקרקע הינם בסדר גודל יותר משמעותיים מהבדלי חיכוך השיורי. 

לסיכום - עדיף שלא, אבל לא משמעותי. כל מה שזה אומר שהדיפרנציאל עובד ויש קצת חוסר איזון, או שאחת הרפידות בצד הסטטי נשענת יותר על הדיסק מאשר בצד השני.

• אהבתי 1

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תוכן חדש...