Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, tan tan כתב:

תוכל לפרט איפה המצלמה ממוקמת?

תודה רבה 

אם אני לא טועה, לכיוון ירושלים זה טיפה לפני המנהרה.

מכיוון ירושלים, זה איזה 2 מטר אחרי המנהרה.

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 1
פורסם

סיפורי דוחות ירושלמים?

השיא שלי לפני שני עשורים אני חונה על הבוקר בחניה מסודרת ליד המכללה ורץ למבחן.

חוזר בצוהרים לרכב ומגלה סימון אדום לבן על המדרכה ודוח על השימשה, לוקח לי כמה דקות של הלם איך פיספסתי אדום לבן ואז אני מחליט לא לוותר.

אחרי כמה ימים אוסף כוחות ונוסע לריב עם העיריה, אחרי התורים הקבועים מגיע לפקידה ולהפתעתי לא מתווכחים איתי ומבטלים את הדוח ישר.

מסתבר שהם שלחו צוות בבוקר לצבוע את המדרכה ושעה אחרי פקח הגיע וחילק דוחות לכל הרכבים, יום לפני שהגעתי לעיריה כמה סטודנטים עשו שם בלאגן עד שהבינו מה קרה ככה שלא הייתי צריך להסביר כלום.

מעניין אותי כמה אנשים כן שילמו להם את הדוח.

• מבאס 1

טסלה 3 2022

פורסם

^ היה מקרה מפורסם כזה לפני כמה שנים. מישהי החנתה, פקחים באו וצבעו את המקום שחנתה בו כחניית נכה ואחרי שעה הגיע פקח אחר ונתן לה דו"ח.

למזלה היה עסק ממול עם מצלמה מכוונת לשם שגם שמר את הוידאו. עירערה וזכתה כמובן.

לפני 5 שעות, המגיב כתב:

כל מילה.

אגב, החוק אומר שלפני כל מצלימה מהירות אמור להיות תמרור המורה שיש מצלימה בהמשך הדרך, האם לפני המצלימה ההיא יש תמרור? כאחד שנוסע בכביש מידי יום, כמה שהתאמצתי עוד לא הצלחתי לשים לב לתמרור המורה על המצלימה. (נקודה למחשבה, האם חוסר בתמרור לפני המצלימה יכול להוות עילה לביטול הדו"ח?).

מזל שיש ווייז שמעדכן על המצלימה.

זה בדיוק הקטע... המצלמה שאני מדבר עליה נמצאת מאחורי השלט הנ"ל ועץ. כלומר שלט שמסתיר, חצי מטר ממנו עץ עם ענפים מפוארים ו30 סנטימטר אחריו מצלמה.

אם אין וייז אין שמץ של אפשרות לדעת שיש שם מצלמה. אגב, השלט כמובן גם חוטא לתפקידו כי אין סיכוי בעולם שתצליח להאט בזמן.

פורסם
לפני שעה, taranta כתב:

זה בדיוק הקטע... המצלמה שאני מדבר עליה נמצאת מאחורי השלט הנ"ל ועץ. כלומר שלט שמסתיר, חצי מטר ממנו עץ עם ענפים מפוארים ו30 סנטימטר אחריו מצלמה.

אם אין וייז אין שמץ של אפשרות לדעת שיש שם מצלמה. אגב, השלט כמובן גם חוטא לתפקידו כי אין סיכוי בעולם שתצליח להאט בזמן.

רגע, אבל יש או אין תמרור? היום למשל בדקתי ב 14 זוגות עיניים ולא ראיתי אף תמרור שמזהיר על מצלימה בהמשך הדרך.

(לא שקיבלתי דו"ח, אבל מעניין ש - ) אם אין,  ז'תומרת שמשהו חסר כאן בשלב של המצלימה והדו"ח, אז תיאורטית אולי אפשר באמת לערער (ולבטל...) את הדו"ח?

אשמח לתשובת גאוני וחכמי הפורום הזה, תודה!

• מעניין 1
פורסם

סיפור על (הרבה) דוחות חנייה מעיריית ת"א...

בתחילת ה-90 היו לי לקוחות בת"א שהייתי פוקד פעמיים-3 בשבוע.

הייתי עם רכב מסחרי גדול שאין סיכוי למצוא לו חנייה בעיר, אבל זה לא באמת הטריד אותי.

הייתי חונה ליד הלקוח 10 דקות +- על המדרכה או באיזו פינה באדום לבן, כמו כל משאית או רכב חלוקה.

שמתי שלט גדול "פקח נכבד" על הדשבורד, ושמתי Z גדול על כל הדוחות שהצטברו. והצטברו הרבה כאמור.

לא שילמתי כלום.

כשהתחילו להגיע מכתבים עם דרישות תשלום מהעירייה, שלחתי להם חזרה עם מכתב תירוצים.

שלחו לי העתקים של כל הדוחות, עם דחייה של בקשת החנינה,

ואני כמו גדול, ארזתי את כל ההעתקים במעטפה גדולה, ושוב חירטטתי מכתב תירוצים ושלחתי להם חזרה.

ככה איזה 5 פעמים, וזה עבד!! פשוט התייאשו ממני והפסיקו לשלוח תזכורות, כפלי קנס ואיומים. איזה מלך הרגשתי!

זה הפך בעיני למיתוס שאפשר להתיש את המערכת והייתי מתגאה בסיפור הזה, עד ש...

לפני שנה בערך כשהעליתי את הסיפור הזה באיזה מפגש משפחתי,

אשתי אומרת לי בחיוך קטן: "אתה יודע שזה לא היה בדיוק ככה"

מה?!? מ'זתומרת? היה פינג פונג של הדוחות ביני ובין העירייה וניצחתי בדו-קרב הזה!

"כן, בטח..." כך זוגתי.

"ידעתי שעם העקשנות המפגרת שלך אנחנו נסתבך ונשלם בסוף עם ריבית דריבית,

אז כשהגיעה התראה של הוצל"פ עשיתי איתם הסדר תשלומים ארוך ושילמתי הכל"

נהגה בחוכמה אני חייב להודות בדיעבד...

• אהבתי 1
  • מצחיק 10
פורסם (נערך)

^ אתה נשוי למארג' סימפסון במקרה?

לזקנים כאן שזוכרים - פעם לעירייה אחרת לא היהת אפשרות לגבות ממך. היו שולחים קנסות אבל באופן חוקי לא היתה להן יכולת לגבות אותן (אם לא שילמת מרצונך כמובן).

במשך שנים זו היתה פרקטיקה מקובלת - לחנות בכחול לבן בעיר אחרת ולזרוק את הדוח לאשפה. בד"כ ליד אוניברסטאות וכדו' אבל לא רק.

העיריות המשיכו לשלוח מכתבי תשלום כל 3 שנים (ידעו בדיוק מה הן עושות).

איפהשהוא באיזור שנת 2000 העבירו תיקון לחוק שמאפשר להן לגבות מהוצאה לפועל ואז פתאום אלפי נהגים קבילו קנסות (וכפלי תשלום) מצטברים של עשרות ומאות אלפי שקלים.

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, taranta כתב:

דפקו לאמא שלי דו"ח תחבורה ציבורית על זה שירדה לנת"צ 20 מטר לפני הסימון "ימינה" לכיוון בגין. 3 ימים אחרי שצבעו את הנת"צ הזה ואף אחד לא ידע מי נגד מה.

והשיא - יום שישי בצהריים, בתמונה עצמה רואים שאין אף מכונית באופק ודי ברור שאם הפקח היה טורח להסתכל עוד 2 שניות היה רואה אותה יורדת. אבל הי - יש תמונת סטילס לדו"ח? בוא נדפוק 500 ש"ח.

במקרה שלה הדו"ח אכן בוטל אחרי פניה לעירייה אבל זה רק בגלל שאני הגשתי. היא לא היתה יודעת שיש אפשרות בכלל ומשלמת כמו ילדה טובה.

אגב - המיקום של מצלמת המהירות החדשה על בגין הוא מהנבזים שראיתי. מוסתרת לגמרי מאחרוי עץ. היות שהיא שם רק כמה חודשים לא נראה לי שהעץ צמח אחריה..

היא שנים כבר שם, אז חדשה היא לא, היא גם היחידה שאשכרה עובדת, בהתחלה שמו איזה 5-6 אבל הן לא עבדו.

עברתי שם אתמול וצחקתי על זה שהמצלמה מאחורי העץ, אין מצב שהעץ לא נשתל שם בזמן האחרון, כי בעבר הוא לא היה, גם הוא ממוקם במיקום אסטרטגי שמשאיר לך מטר לראות את המצלמה וזה גם אם אתה מחפש אותה.

אבל כולם יודעים שיש שם מצלמה וגם יש תמרורים שמזהירים אותך ממנה.

לגבי דוחות מוזרים, חנינו במרכז העיר וירדנו לקנות מקדונלדס, מסתבר שחנינו בחניה של טעינה ופריקה, שלט שלא רואים בכלל בחושך, ב11 בלילה, ב10 דקות שהיינו בפנים (TAKEAWAY) בא פקח ונתן לנו דוח.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

גם המצלמה ההיא מוסתרת מאחורי עץ, זאת שאתה מדבר עליה אכן חדשה :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

המצלמה החדשה שאני שמתי לב - כשיורדים מגילה לכיוון צפון, יש תמרור מצלמה. אחרי ק"מ לערך (לא מדדתי בדיוק) המצלמה מוסתרת היטב מאחורי עץ. גורם לך לנסוע 80 מהתמרור עד המצלמה. יש תקן למרחק בין התמרור למצלמה?

לצערי כבר לא מעדכנים את מכשירי הצ'יטה שיש לי טוב כמו בעבר.

דו"חות חניה לא זכור לי שקיבלתי. בודק את התמרור היטב וחונה על פיו. יש לי דו"ח אחד לא מוצדק בעיני, מ2022. מועד הדיון בתיק נקבע לינואר 2027..

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...