Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, 

רכשתי פלואנס דיזל 2014 ידנית והצריכת דלק שלי ע"פ המחשב רכב באזור ה8-9 ליטר ל100 קמ שזה 12.5 קמ לליטר. עשיתי חישוב של קמ שעברתי חלקי כמה שתדלקתי יצא איזה 1 ל14 אבל הייתה לי נסיעה יחסית ארוכה בפנים, אבל עדיין 14 משולב נשמע קצת נמוך.

כרגע רוב הנסיעה שלי זה עירונית אבל עדיין ציפית לפחות לאיזה 15 קמ לליטר לא ל12.5, אני נוסע די רגוע לעיתים רחוקות עובר את ה3-3.5 אלף סלד נוסע בלי מזגן.

כאשר קניתי את האוטו עשיתי לו ישור קו כמו החלפת מסנן אוויר שמן פילטר שמן ועשיתי טיימינג+משאבת מים.

עברתי טסט אתמול אז אני חושב שאין בעיה בממיר (אחרת הייתי נכשל בזיהום אוויר לא?) ובכללי אין לי הרגשה שהאוטו לא סוחב, האוטו סוחב מצויין רק הצריכת דלק שמבלבלת אותי.

כמה דברים שיכול להיות שמשפיעים שעדיין לא סידרתי.

1. צמיגים יש 4 צמיגים שונים והן יחסית יבשים, לא ברמה של סכנת נפשות אבל כן מתכנן לעשות החלפה לכול הרבעייה (כולם גם חברות סיניות דרעארק)

2. לא החלפתי פילטר סולר, לא מאמין שבעל הרכב עשה את זה אז אני מאמין שההחלפה היא עלי, מתי אני יודע שצריך להחליף אותה? והאם החלפתה תוכל להשפיע על הצריכה? אגב יש לכם מושג מה בערך עלות ההחלפה (חלקים+עבודה) ממה שראיתי ביוטיוב זה עבודה יחסית פשוטה ואין צורך בפירוק חצי מהרכב בכדי להגיע לשם.
3. לא בדקתי מזרקים, אבל האם יש איזה אינדיקציה שצריך להחליף אותם? או שאני אחווה ניתוקים\קושי סחיבה\צק אנגין לפני שזה יקרה? שוב יש למישהו מושג כמה יעלה להחליף אינגקטורים?

עריכה אחרונה על ידי xdmanxd99
פורסם

1. לצמיגים אין השפעה גדולה על הצריכה.

2. אם תחליף תרגיש מיידית שיפור בסחיבה וגם הצורך שלך ללחוץ יפחת ובכך תחסוך דלק.

3.בד"כ שיש דליפה יש קושי בסחיבה ונדלקת מנורת מנוע. תוכל לנקות אותם ע"י תוסף לסולר.

הצריכה של 14-1 סבירה ביחס לגיל הרכב .

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, xdmanxd99 כתב:

שלום, 

רכשתי פלואנס דיזל 2014 ידנית והצריכת דלק שלי ע"פ המחשב רכב באזור ה8-9 ליטר ל100 קמ שזה 12.5 קמ לליטר. עשיתי חישוב של קמ שעברתי חלקי כמה שתדלקתי יצא איזה 1 ל14 אבל הייתה לי נסיעה יחסית ארוכה בפנים, אבל עדיין 14 משולב נשמע קצת נמוך.

כרגע רוב הנסיעה שלי זה עירונית אבל עדיין ציפית לפחות לאיזה 15 קמ לליטר לא ל12.5, אני נוסע די רגוע לעיתים רחוקות עובר את ה3-3.5 אלף סלד נוסע בלי מזגן.

כאשר קניתי את האוטו עשיתי לו ישור קו כמו החלפת מסנן אוויר שמן פילטר שמן ועשיתי טיימינג+משאבת מים.

עברתי טסט אתמול אז אני חושב שאין בעיה בממיר (אחרת הייתי נכשל בזיהום אוויר לא?) ובכללי אין לי הרגשה שהאוטו לא סוחב, האוטו סוחב מצויין רק הצריכת דלק שמבלבלת אותי.

כמה דברים שיכול להיות שמשפיעים שעדיין לא סידרתי.

1. צמיגים יש 4 צמיגים שונים והן יחסית יבשים, לא ברמה של סכנת נפשות אבל כן מתכנן לעשות החלפה לכול הרבעייה (כולם גם חברות סיניות דרעארק)

2. לא החלפתי פילטר סולר, לא מאמין שבעל הרכב עשה את זה אז אני מאמין שההחלפה היא עלי, מתי אני יודע שצריך להחליף אותה? והאם החלפתה תוכל להשפיע על הצריכה? אגב יש לכם מושג מה בערך עלות ההחלפה (חלקים+עבודה) ממה שראיתי ביוטיוב זה עבודה יחסית פשוטה ואין צורך בפירוק חצי מהרכב בכדי להגיע לשם.
3. לא בדקתי מזרקים, אבל האם יש איזה אינדיקציה שצריך להחליף אותם? או שאני אחווה ניתוקים\קושי סחיבה\צק אנגין לפני שזה יקרה? שוב יש למישהו מושג כמה יעלה להחליף אינגקטורים?

אצלי ידני 2013 כמעט 250 אלף

עושה בממוצע בנסיעה שהיא לרוב רגועה,רצופה ללא עצירות(לא עירונית) כ1 ל-16.

המחשב נוטה לא לדייק לדעתי.

בנסיעה עירונית פקוקה ראיתי גם 1 ל-13 ומטה.

לא הייתי רץ להחליף אינג'קטורים,

חדש בודד כיוון 2000, אפשר מפירוק ואפשר לשפץ.

תחפש בדיקה דליפת עודפים שלהם ביוטיוב ראשית ותראה מה יוצא לך,זה הבדיקה הכי פשוטה בלי לפרק אותם.

פילטר סולר ניתן להחליף לבד אם יש סיקה טכנית,צריך קצת כלים.אם לא ידוע מתי הוחלף אז מומלץ.

לצמיגים יכולה להיות השפעה מסויימת, תלוי כמה הם שונים.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

אני לא בא לפתור את הבעיה, רק אתייחס ליחידות מדידה: הרכב מציג לך את זה בליטרים ל-100 ק"מ - וטוב שכך! תישאר ביחידות האלה. המדידה המקובלת בארץ של ק"מ לליטר לא טובה. אנחנו בתור בני אדם הרבה יותר טובים בהתייחסות למונה מאשר למחנה בשברים - ומכיוון שאתה צורך דלק (ומעניין אותך כמה ממנו אתה צורך/כמה הוא יעלה לך), הרבה יותר הגיוני שיהיה במונה מאשר במחנה.

במילים אחרות: אם הרכב אומר לך שהוא צורך 8 ליטר ל-100 ק"מ, ואז בהמשך אומר לך שהצריכה עלתה ל-9 ליטר ל-100 ק"מ - זה יחס ישיר, והכל ברור: כמה ששילמת על דלק עד עכשיו - תכפיל ב-9/8, וזהו. לעומת זאת, אם הצריכה הייתה בק"מ לליטר, אז מה אומר לך שהצריכה ירדה מ-13 ק"מ לליטר ל-12 ק"מ לליטר? איך זה משפיע לך על הכיס? צריך להתחיל לעשות חישובים מורכבים יותר. הדבר היחיד שק"מ לליטר טוב בשבילו זה לדעת כמה רחוק אתה תוכל לנסוע על מיכל מלא, אבל זה לא מידע מעניין. אתה לא בוחר לאן לנסוע לפי כמה קילומטרים האוטו יכול לנסוע לפני שתצטרך לתדלק - אתה נוסע למרחק קבוע מראש, ורוצה לדעת כמה זה יעלה לך בדלק.

• תוכן חדש...