Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעקבות תאונה שהייתה בין הרכב שלי לבין רכב אחר הגשתי תביעת צד ג' וקיבלנו סירוב מהצד השני.

הצד השני גם הגיש תביעת צד ג' ואני סירבתי לקבל את התביעה. אני טוען שהצד השני אשם.

לאחר מכן הצד השני תבע את חברת הביטוח שלי בבית משפט. בדיון שהיה אני הוזמנתי כעד (העו"ד ייצג את חברת הביטוח ולא אותי).

בזמן הדיון שאלו אותי למה לא הגשתי תביעה שכנגד, ולא ידעתי לענות על כך. נאמר לי שחברת הביטוח הייתה אמור לעשות זאת ולא עשו.

אני חושב שחברת הביטוח טענו ששיקול הדעת האם להגיש תביעה שכנגד בבית משפט הוא שלהם.

האם זה נכון?

ובהנחה שאני כן רוצה לתבוע נזק מהצד השני ולא לספוג השתתפות עצמית ועליית פרמיה, מה אני אמור לעשות בשלב הזה? האם זה רק באופן פרטי?

אשמח אם מישהו יכול לעשות לי סדר בעניינים.

עריכה אחרונה על ידי Camel80
פורסם

היתי במצב דומה, מישהו שפגע בי אמר לי בפנים שהוא יסרב לתביעה.

דיברתי עם הביטוח והם אמרו שאני יכול לתבוע אותו באופן פרטי.

ויתרתי על העיניין כי היה מדובר רק בנזק קטן ולא שווה את המאמץ.

פורסם

חברת הביטוח שלך אמורה לתבוע את הנהג השני ואת הביטוח שלו, ובד"כ עושים "איחוד תיקים" דהיינו מאחרדים את שתי התביעות לדיון הדדי.

מבחינתך לא כ"כ משנה כי בכל מקרה תושת עליך השתתפות עצמית ועליית הפרמיה אלא אם לא ייקבע לך אשם תורם.

שאל את הסוכן / נציג הביטוח.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

אני חושב שבעקרון אתה טועה (תלוי בנתונים שחסרים).

במידה והדרישה שלך לפיצוי בעקבות התאונה נדחתה ע"י חברת הביטוח, בעקרון אתה אמור להגיש תביעה כנגד הנהג השני (אפשרי גם כנגד חברת הביטוח שלו).

המקרה החריג היחיד הוא כאשר סכום הנזק שלך קטן ולא שווה מאמץ. במקרה כזה אתה מחליט לספוג את הנזק.

בכל מקרה אחר, אי הגשת תביעה כנגד הנהג השני עלולה להתפרש בתור סוג של הודאה באשמה שלך (סוג של אני אשם בתאונה, ולכן אני לא מגיש תביעה כדי לא להידרש לשלם פיצוי לצד שני).

חברת הביטוח שלך לא אמורה לתבוע את הנהג השני בבימ"ש אלא רק במקרה בו יש הגשת לה תביעה עצמית  במסגרת ביטוח מקיף (אינני יודע אם הניסוח שלי נכון. הכוונה, הפעלת את הביטוח המקיף).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני שעתיים, guya72 כתב:

אני חושב שבעקרון אתה טועה (תלוי בנתונים שחסרים).

במידה והדרישה שלך לפיצוי בעקבות התאונה נדחתה ע"י חברת הביטוח, בעקרון אתה אמור להגיש תביעה כנגד הנהג השני (אפשרי גם כנגד חברת הביטוח שלו).

המקרה החריג היחיד הוא כאשר סכום הנזק שלך קטן ולא שווה מאמץ. במקרה כזה אתה מחליט לספוג את הנזק.

בכל מקרה אחר, אי הגשת תביעה כנגד הנהג השני עלולה להתפרש בתור סוג של הודאה באשמה שלך (סוג של אני אשם בתאונה, ולכן אני לא מגיש תביעה כדי לא להידרש לשלם פיצוי לצד שני).

חברת הביטוח שלך לא אמורה לתבוע את הנהג השני בבימ"ש אלא רק במקרה בו יש הגשת לה תביעה עצמית  במסגרת ביטוח מקיף (אינני יודע אם הניסוח שלי נכון. הכוונה, הפעלת את הביטוח המקיף).

אוקיי, לצערי הדבר הזה לא הובהר לי ע"י חברת הביטוח.

שאלה באותו הקשר - התאונה קרתה בשנה שעברה, ולקחתי שמאי פרטי (חיצוני) שעשה דו"ח גלובלי. השנה לא חידשתי את הביטוח המקיף/צד ג'.

האם אני עדיין יכול להפעיל את הפוליסה לתיקון הנזק בעקבות התאונה?

פורסם

ברגע שפג תוקף הביטוח, חברת הביטוח תתנער ממך.

בכל מקרה, ממש לא מומלץ ולא כדאי לבטל ביטוח רכוש (צד ג' / מקיף). במקרה של נזק לרכב אחר, אתה עלול להידרש לשלם סכומים גבוהים.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, guya72 כתב:

ברגע שפג תוקף הביטוח, חברת הביטוח תתנער ממך.

בכל מקרה, ממש לא מומלץ ולא כדאי לבטל ביטוח רכוש (צד ג' / מקיף). במקרה של נזק לרכב אחר, אתה עלול להידרש לשלם סכומים גבוהים.

לגבי ביטוח צד ג' אני מבין כי זה מכסה פגיעה לצד שלישי.

ביטוח מקיף הרבה אנשים מבטלים כשהאוטו מתיישן כי זה נהיה לא כדאי.

אבל בכל מקרה, זה לא אמור להיות רלוונטי לתאריך התאונה?

למה אני צריך להיות מחוייב להמשיך לשלם שנים קדימה על תאונה שקרתה בתאריך מסויים?

עריכה אחרונה על ידי Camel80
פורסם

אם התאונה התרחשה בעת שהיית מבוטח אתה מכוסה, יש לך 3 שנים מהאירוע לתביעת הביטוח.

בלי קשר - לוותר על ביטוח צד ג' זו טעות חמורה, אתה חושף עצמך לתביעות שיכולות להגיע ל-7 ספרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

אם התאונה התרחשה בעת שהיית מבוטח אתה מכוסה, יש לך 3 שנים מהאירוע לתביעת הביטוח.

בלי קשר - לוותר על ביטוח צד ג' זו טעות חמורה, אתה חושף עצמך לתביעות שיכולות להגיע ל-7 ספרות.

לגבי החלק הראשון, זה כבר נשמע יותר הגיוני.

לגבי החלק השני, לגבי ביטוח צד ג' מסכים איתך.

פורסם

לפני 3 שנים פגעו בי מאחור, סוכנות הביטוח החלה את הטיפול מיד, אבל השלימה אותה אחרי שעברתי לחברה אחרת.

יש לי בן שנמצא כרגע בדיוק במצב שתיארת - נפגע מאחור, תיקון הרכב הושהה בגלל בעיית חלפים, כעת עבר לחברת ביטוח אחרת - ועדיין מקבל מהחברה אותה עזב סיוע בתביעת הפוגע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...