Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר שבועות אחד הבנים שלי היה מעורב בתאונת שרשרת.

בלם בלימת חירום בגלל נהגת שחתכה אותו במפתיע בעקיפת טור ביציאה מכביש ראשי.

הנהג שמאחוריו שמר מרחק, אבל נהג נוסף, שגם הוא ניסה לעקוף את הטור, נכנס ביניהם, ונמעך בסנדביץ.

אין מצלמת דרך והצילומים שלאחר התאונה צולמו באיחור, לא רואים את הרכב שלו.

יש לו צילום רישיונות נהיגה של שני הנהגים.

שני הנהגים מסרבים לקחת אחריות ולשלם את הנזק (כ-10,000 ש״ח), למרות שנזקיהם גדולים וסביר שתבעו את הביטוח.

כיצד עליו לנהוג כדי לקבל את כספו?

הערה - הוא לא מעוניין לתבוע את הביטוח שלו, כי לפני פחות משנתיים היתה לו תביעה בגלל תאונה באשמתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיתבע אותם. הם יערבו את הביטוח, שבתורו ינסה להלביש אחריות תורמת לבנך. לא רואה איך הוא מצליח להאשים אותו אם הוא מקדימה.

לא ברור מההודעה שלך האם בנך הראשון בשרשרת או שמא פגע בנהגת לפניו. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הוא הקדמי בשרשרת, נפגע רק מאחור.

השאלה היא האם לתבוע רק את מי שפגע בו, או גם את הרכב השלישי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב ידיעתי ומניסיון העבר, לתבוע רק את מי שפגע בו. לזה שפגע בו, ככל שיהיו לו טענות לגבי אחרים יפנה אותן אליהם ויתבע בהתאם.

פורסם

זה הולך שהפוגע הוא האשם אלא אם יוכיח אחרת, אז אם הבן שלך היה ראשון בשיירה ונפגע רק מאחור - הוא לא צריך הודאה שלהם באשמה, אלא רק תיעוד או הוכחה לכך שהיתה פגיעה.

לתבוע את המקיף או צד ג' של הפוגע הישיר, ורק אותו, הנהג הפוגע והביטוח שלו יצטרכו לעשות את שאר העבודה כדי להתחלק באשמה עם הנהג הנוסף

יתכן גם שזה יתגלגל לבית משפט אם כל אחד יתנער ויגיד שהשני אשם בלעדית, אבל אתה אמור להתעסק רק מול מי שפגע בך ולא מול מי שגרם לו לפגוע.

פורסם

בניגוד לחברים לעיל, אציין שבמקרה דומה מאוד שקרה לי, הפיצויים שולמו לי בסוף, ללא תביעה ואחרי דין ודברים בין חברות הביטוח, ע"י מי שמתאים להיות הרכב השלישי בשיירה של הבן שלך. אי לכך, הייתי תובע את שניהם ובככל חוסך לעצמי את הבירוקרטיה שבלתת להם לתבוע אחד את השני.  שהשופט או חברות הביטוח שלהן ישברו את הראש. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

וודאי את שניהם.

הסיכון היחיד כאן הוא עמלת עדים והוצאות משפט מוגדלות יותר לצד נוסף.

אם בנך הראשון בשיירה הרי שאין סיכוי סביר שיקבעו לו אשם תורם.

בנוסף, נדמה לי כי ההליך יימרח מעט פחות כי חסכת לפוגע לצרף את צד ג’ וצירפת אותו בעצמך. אולי הם יאחדו תיקים (ככה זה נקרא?) וייתחשבנו ביניהם במסגרת אותו הדיון, אם זה שייך.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

היה לי מקרה זהה לפני אי אילו שנים.

סוכן הביטוח התעקש שנתבע רק את הפוגעת כי רק מולה יש עניין ביטוחי.

כמובן שחברת הביטוח של הנהגת באמצע הטילה את כל האשמה על הנהג האחרון בשרשרת.

בסופו של משפט, השופט מסיבה לא ברורה חילק את האשמה 80 לנהגת שפגעה בי ו20 לנהג האחרון בשרשרת.

בפועל השלישי היה חדל פרעון עם 1000 תיקים בהוצאה לפועל וללא ביטוח צד ג' וקיבלתי רק רבע ממה שהוא היה חייב לי.

לכן לדעתי תתבע רק את מי שפגע בך כדי לא להסתבך עם אנשים שלא קשורים אליך.

פורסם
בתאריך 14.2.2024 בשעה 19:49, sperial כתב:

לפני מספר שבועות אחד הבנים שלי היה מעורב בתאונת שרשרת.

בלם בלימת חירום בגלל נהגת שחתכה אותו במפתיע בעקיפת טור ביציאה מכביש ראשי.

הנהג שמאחוריו שמר מרחק, אבל נהג נוסף, שגם הוא ניסה לעקוף את הטור, נכנס ביניהם, ונמעך בסנדביץ.

אין מצלמת דרך והצילומים שלאחר התאונה צולמו באיחור, לא רואים את הרכב שלו.

יש לו צילום רישיונות נהיגה של שני הנהגים.

שני הנהגים מסרבים לקחת אחריות ולשלם את הנזק (כ-10,000 ש״ח), למרות שנזקיהם גדולים וסביר שתבעו את הביטוח.

כיצד עליו לנהוג כדי לקבל את כספו?

הערה - הוא לא מעוניין לתבוע את הביטוח שלו, כי לפני פחות משנתיים היתה לו תביעה בגלל תאונה באשמתו.

מקווה שהבן שלך בסדר ומרגיש טוב(גם בקטע נפשי)

מקווה קודם כל שלא היו לא שום פציעות ושהכול בסדר.

זה נשמע כמו חוויה מפחידה.

פורסם

הבן בסדר, הרכב לא.

הפגוש הוחלף בחדש, אבל מאז שהרכב הוחזר יש בעיה באחד הפנסים האחוריים ובמצלמת הריברס (שהיו תקינים קודם לתיקון)

המוסך מתנער מאחריותו לתקלות אלה (שכאמור, נגרמו כנראה בתיקון).

הדרכתי את הבחור לפנות לשמאי שאישר את התיקון ולדרוש שיחזיר את הרכב על מנת לפתור את התקלה (או יפנה למוסך אחר) וכמובן שיכלול את מחיר התיקון בדו״ח לצורך תביעת הפוגע. האם הצעתי נכונה?

פורסם

לא ברור:

- שמאי פרטי ומוסך פרטי? שמאי של הביטוח ומוסך הסדר?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

הבן בסדר, הרכב לא.

הפגוש הוחלף בחדש, אבל מאז שהרכב הוחזר יש בעיה באחד הפנסים האחוריים ובמצלמת הריברס (שהיו תקינים קודם לתיקון)

המוסך מתנער מאחריותו לתקלות אלה (שכאמור, נגרמו כנראה בתיקון).

הדרכתי את הבחור לפנות לשמאי שאישר את התיקון ולדרוש שיחזיר את הרכב על מנת לפתור את התקלה (או יפנה למוסך אחר) וכמובן שיכלול את מחיר התיקון בדו״ח לצורך תביעת הפוגע. האם הצעתי נכונה?

קודם כל הכי חשוב זה שהבן שלך בריא ושלם,

אבל בקשר לאוטו, לא הבנתי, אם האישה שאשמה בתאונת השרשרת והיא זאת שחתכה את הרכבים, אי אפשר לפי החוק לחייב אותה לשלם?

וגם לא כזה הבנתי, האישה חתכה אותו בכביש ראשי, ואז נהג אחר שגם לא שמר מרחק וניסה לעקוף הוא זה שנתקע באמצע ונמעך,אם הבנתי נכון? ויחד איתו גם עוד נפגעו עוד שני רכבים שאחד מהם היה של הבן שלך?

בכל מקרה, אני ממש מקווה שהצדק יעשה ושהנהגת הזאת תשלם על הנזק שהיא גרמה.

פורסם

זו שחתכה נעלמה (זה לא מקום שבו נותנים גז). 

בינתיים הסנדביץ׳ מתכחש. מחכים לדו״ח השמאי לפני הגשת הדרישה. יש עוד כמה מסביבים כמו שעות/ימי עבודה, שעדיין לא ברור איך לתמחר.

• תוכן חדש...