Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן כמה אתה?

הזכרת עלויות אחזקה...

בדוק עלויות ביטוח, שקלל ירידת ערך.

הג'וליה רכב מגניב, אבל גדול ושייך לסגמנט המנהלים.

טייפ אר תהיה מדוייקת ומהירה טכנית עם עלויות נמוכות יחסית אבל מושכת אש עקב עיצוב מוחצן.

קופרה\GTI משעמם.

מגאן RS מעולה גם הדור הנוכחי וגם בזה היוצא.

מחזק וממליץ על רכבי הספורט בעלי ההנעה האחורית MX5\BRZ, גם אבארט 124 (משודכת למנוע טורבו וגיר אוטו אם בעניין).

• אהבתי 1
פורסם

בדיוק שבוע שעבר רכשתי באותו התקציב  בדיוק A4 שנת 2019 עם מנוע 2.0 ו252 כ"ס והנעה כפולה

וואוו רכב תענוג פשוט ברמות שאין לתאר.

אמליץ לך לשקול לחיוב :)

פורסם (נערך)

אני הייתי באותו מצב כמוך והלכתי על ה-M235. היא מחוץ לתקציב שלך, אבל זה כי סדרה 1 היא האצ׳בק ולא רציתי האצב׳ק או יותר מ-2 דלתות.

לפני שאייעץ לך בכלל את האופציות, הנה ה-10 אגורות שלי:

ראשית, הכל תלוי במה נהגת לפני ומה הקפיצה שלך. חשוב גם לא לקפוץ מעל הפופיק יותר מדי מבחינת כוח, כי אתה רוצה לעשות את זה בהדרגתיות, גם מבחינת שיפור הנהיגה שלך, גם מבחינת הכסף וגם מבחינת ההנאה. אתה צריך להשאיר לך דברים לשאוף אליהם.

הזכרת עלויות של אגרת רישוי וכתבת ש-2,000 ש״ח זה יקר. ובכן, בוא אני אסבר לך את האוזן: 2,000 ש״ח זה זול. רכב ספורט או רכב יוקרה לא מסתכם רק בלקנות אותו, בעצם - לקנות זה החלק הכי קל. מלבד אגרת רישוי גבוהה, יש לך ביטוח מאוד יקר (הזכרת שאתה צעיר,

פקטור משמעותי בביטוח לרכבים כאלה), חלפים מאוד יקרים, טיפולים ואחזקה מאוד יקרים, צריכת דלק פסיכית, ועוד ועוד. זאת אומרת, רק בשביל לקום בבוקר ולהגיד ״יש לי רכב ספורט״, אתה צריך להיפרד מלפחות 20,000 ש״ח בשנה (וזה לפני שהכנסתי בחישוב הגס שלי דלק).

אם נהגת עד היום ברכב סטנדרטי, הייתי מציע בחום לבדוק את כל הדברים האלו מבעוד מועד. אתה יכול לקנות את רכב החלומות שלך, ולגלות מחר בבוקר שלבטח אותו עולה 10% משווי הרכב בשנה. אתה יכול לקנות את רכב החלומות שלך, ולגלות שאתה מוציא רק על דלק

סכומים של כ-2,000 ש״ח ואתה לא מצליח לרדת מצריכת דלק של 1:5, לא משנה מה אתה עושה כדי לחסוך. אלו דברים שרוב האנשים לא חושבים עליהם, ואז נפטרים מהרכב ומאבדים בתהליך עשרות אלפי שקלים. זו אחת הסיבות (לא העיקרית) שרכבי יוקרה וספורט נסחרים

בתדירות גבוהה ויש עליהן הרבה ידיים. אנשים לא מבינים שלקנות את הרכב זה החלק הקל, אבל האחזקה שלו, בייחוד במדינה כמו שלנו, היא מאוד לא זולה, בלשון המעטה.

לאחר שתספר יותר קצת מה הרקע שלך ומאיפה אתה בא, ובפירוט יותר מה אתה מחפש, אנסה לייעץ לך על אופציות. ״גם מראה וגם התנהגות״ זה כללי מדי. מה אופי הנסיעות שלך? האם חשובה לך פרקטיות ביחד עם הספורטיביות? יש פה המון שאלות וקשה לייעץ מבלי שתיתן עוד מידע.

לפני 44 דקות, Mikeo כתב:

בדיוק שבוע שעבר רכשתי באותו התקציב  בדיוק A4 שנת 2019 עם מנוע 2.0 ו252 כ"ס והנעה כפולה

וואוו רכב תענוג פשוט ברמות שאין לתאר.

אמליץ לך לשקול לחיוב :)

זה רכב מעולה מכל הבחינות, אבל לדעתי האישית רווק צעיר ללא ילדים לא צריך אוטו כזה. במקרה הכי גרוע הוא יהיה ברכב הוא ועוד בחורה לצדו, זאת אומרת שאין לו צורך בכל הגודל הזה ובטח שלא בפרקיטה/האחסון שהרכב הזה מציע. זה משקל שהוא יכול להיפטר ממנו.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

הוא יכול למצוא fk2 במצב טוב במאה עשרים.

האחזקה של הונדה לא בשמיים. טיפול שמן ופילטרים עם עלה לי לפני 8 חודשים 1000 שח. כשהשמן מופאר.

במורשה יבואן זה כבר סיפור אחר.

רפידות סמי קרמיות מחזיקות כבר שלוש שנים 1300 שח.

צמיגים יכולים להיות עלות גבוהה תלוי נהיגה.

פורסם
לפני 15 דקות, הרקוליטו כתב:

הוא יכול למצוא fk2 במצב טוב במאה עשרים.

במחירים כאלה, כבר הייתי מחפש הנעה אחורית. לדעתי זה רכב יקר מדי להנעה קדמית.

2016 BMW M235i.

פורסם

הכי טוב שהצלחתי להוציא זה 1:7 בנהיגה על מצב Eco אך רוב הנסיעות שלי הן פקוקות בדרך לעבודה אז זה לרוב מסתכם ב-1:5-6.

זה בהחלט מחיר כבד לשלם כשמחזיקים אוטו כזה, ורוב האנשים לא מבינים אותו עד שהם קונים ואז מצטערים.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 3.2.2024 בשעה 20:12, onlyhs כתב:

היי,

צריך יעוץ ברכישת רכב ספורטיבי לצעיר ללא ילדים שנוסע לבד בדרך כלל.

חשבתי על

סדרה 1 135\140

לקסוס is300h

לאון קופרה\ גולף GTI

ומשהו בסגנון,, האם יש המלצה יותר טובה ממה שהצעתי למעלה?

סדרה 2 יותר כיפית מסדרה 1.  זה כאילו אותו אוטו אבל מתנהג יותר כיפי. כיול מתלים שונה, אמר לי רון סימונס. 235 זו בהחלט בחירה טובה. בטח תחזוקה מאוד יקרה בארץ, לא יודע. הנעה אחורית בדגמים הישנים!

גולף GTI וקופרה זה רמה פחות. יש את הגולף R שיש לה המון כח, ו 4X4 שהיא מרגישה בטוחה כל הזמן, אבל לטעמי חסרה לה נשמה. אם כבר הנעה קדמית אז מגאן קאפ. גם היא פחות לטעמי אבל מאוד חדה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אם אין צורך בפרקטיות אז קל שברז שנראית גם מעולה ועם פוזה כמו שאתה מחפש. 

המיאטה גם אופציה - ND1 כנראה תכנס בתקציב אבל פה המחיר של השימושיות ממש קיצוני, אם ממש אין צורך בשום אחסון אז אפשרי. 

מה שבטוח GTI/קופרה למרות ההילה שיש להם בארץ הם רכבים משעממים וחסרי נשמה ולטעמי אם אתה מחפש קצת ערך מוסף אז לא הייתי מחפש את זה שם. 

פורסם
לפני כשעה, ms.kusit-al כתב:

חשוב לי הרבה שימושיות יוםיומית

ימי מסלול רק סופש

אני במקומך הייתי הולך על 235. סובל מהתחזוקה היקרה אבל נהנה מכל שאר העולמות. גם דיילי וגם כיף.

אני לא מצליח לחשוב על אוטו שהוא גם כיף וגם שימושי וגם תחזוקה לא יקרה. אתה מקבל הכי הרבה שתיים מהשלוש, השאלה איזה שתיים אתה בוחר.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

לא יודע למה ואולי זו תחושה מוטעית, אבל נראה לי שרכב ספורטיבי מבית VAG יתאים לך.
פשוט רשמת "רכב חזק, ספורטיבי ולצעירים", זה תאור די מדוייק של וואגית חזקה וספורטיבית.
רכב שיחמיא לנהג, יהיה מאוד זריז, יחסית זול לאחזקה (ביחס לBMW/אאודי וכו') ויתן לבחור צעיר תחושה שהוא נוהג ברכב ספורט.

שאר האופציות שהזכירו לדעתי לא בשבילך, אבל שוב תן יותר פרטים:
1. בן כמה אתה?
2. מה הנסיון שלך בנהיגה ספורטיבית?
3. עד כמה באמת תגיע למסלול (כל יום מסלול זה לא מעט כסף)?
4. האם יותר חשוב לך רכב ספורטיבי טהור שצריך להתאמץ כדי להוציא ממנו את המיטב או רכב שיהיה קודם כל דיילי נוח ואז ספורטיבי?
5. מה נחשבת בעיניך אחזקה זולה, שנתית?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ב 140 אלף תקנה במוו במצב טוב. אלא אם הוא יהיה 2013-2014 ואז רובם שחוטות ויעלה עוד כמה אלפים טובים כדי להביא אותם למצב טוב. אלפא היא בחירה הכי טובה לתקציב הזה עם שלדה מצויינת עם גיר אמין ומנוע מעולה.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

^מה זה "בחירה הכי טובה"?

הבחירה הכי טובה היא בהתאם לצרכים האישיים והאקזמפלר הנכון (מדובר על משומשת).

יתכבד פות"ש וישתף יותר...

עבורי הבחירה הכי טובה היא מיאטה או BRZ. אולי CUP. אבל זה רלוונטי רק לי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תוכן חדש...