Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ערב טוב

אני ממש לפני רכישה של יונדאי אלנטרה Inspire SR אוט' 1.6 (127 כ"ס), יד שנייה עם ק'מ נמוך שאיתרתי ברשת

אנחנו זוג +2 שמחפשים רכב אמין, עם תא מטען ומרווח פנים. לא מעניין אותנו יופי חיצוני, מחפשים משהו אמין ופשוט

על פניו, המחיר ומצב הרכב תקין, כמובן שאבצע בדיקה לפני קנייה (אני מגביל את התקציב שלי ל70K)

יש משהו מיוחד לדעת על הרכב מבחינת אמינות? נקודות תורפה? צריכת דלק חריגה?

תודה

פורסם

לא שידוע לי. אני חושב שזה רכב שהוא טוב בהרבה מתדמיתו. צריכת הדלק סבירה ועומדת על 12-13 ק"מ לליטר.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סה"כ רכב אמין ונחמד , המנוע לא ממש חזק אבל מספיק ליום יום.

לקחת בחשבון רק במנוע 1.6GDI של קיה/יונדאי מתחילה צריכת שמן באיזור ה100K אז להיות מודע לעניין הזה.

פורסם
לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

לקחת בחשבון רק במנוע 1.6GDI של קיה/יונדאי מתחילה צריכת שמן באיזור ה100K אז להיות מודע לעניין הזה.

מתחילה צריכת שמן? מה המשמעות?

יידרש שיפוץ מנוע?

פורסם

זה סה"כ מנוע אמין ולא צריך לשפץ אותו כל כך מהר תצטרך פשוט לעקוב ולהתחיל להוסיף שמן מדי פעם בין טיפולים במידה ויהיה חסר.

שיפוץ עושים כשכבר המנוע צורך כמויות גדולות של שמן וזה לא קורה ב100K

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

יופי של רכב למשפחה. יש לי כזה, עם 115 אלף ק״מ. מרוצה מאוד.
מרווח, נוח ושקט מאוד. בידוד רעשים מצויין ומושבים נוחים.
צריכת דלק - רוב הנסיעות בינעירוניות -סביב 14 ק״מ לליטר.

יש 2 חסרונות מבחינתי -
1. הבגאז׳ אמנם די גדול אבל הפתח קטן ובנסיעות עם כל המשפחה וציוד ועגלה צריך לתכנן טוב מה להכניס קודם לעומק הבגז׳ ומה שיהיה קרוב לפתח.
2. הרכב די נמוך, רצוי מאוד לא להכנס איתו לשבילי עפר. לא מדבר על שטח אבל יש כל מיני שמורות טבע (כמו תל גזר) שהגישה אליהם היא בדרכי עפר ושם היו מועילים עוד כמה ס״מ במרווח גחון. 

אף פעם לא שמעתי על בעייה של צריכת שמן.
אין רצועת טיימינג. יש שרשרת שלא צריך להחליף. 
אחד הדגמים האחרונים עם השילוב הפשוט והאמין של תיבת הילוכים פלנטרית ומנוע בלי טורבו. התיבה עובדת מצויין, חלק, בלי רעידות ובלי סיפורים.
בעיר הרכב מרגיש זריז מאוד, במהירויות גבוהות - האצות ביניים ובעליות לא היה מזיק עוד קצת כח אבל בסה״כ הביצועים סבירים פלוס.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

זה סה"כ מנוע אמין ולא צריך לשפץ אותו כל כך מהר תצטרך פשוט לעקוב ולהתחיל להוסיף שמן מדי פעם בין טיפולים במידה ויהיה חסר.

שיפוץ עושים כשכבר המנוע צורך כמויות גדולות של שמן וזה לא קורה ב100K

אני שואל כי יש לי I10 2014, 1000 סמק

והיא אוכלת שמן בקצב מסחרר, ברמה שנסתם לי הממיר הקטליטי כבר ונאלצתי להחליף אותו

אני תוהה אם המחלה עוברת במשפחה

פורסם
לפני 14 שעות, TZR84 כתב:

לדעתי אתה מתבלבל עם בוצה, פעם ראשונה אני נתקל בטענה שהמנועים האלו צורכים שמן. 

אני כן יודע שבמידה ולא מטפלים בשמנים איכותיים ובזמן מצטברת בוצה בתא מנוע.

אגב, החזקתי מס' רכבים של קיה ויונדאי ואף פעם לא מילאתי שמן או זיהיתי ירידה במפלס.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

מנועי ה1.6 של יונדאי אכן זוללים שמן עם הזמן.

לאישתי i30 מ2016 סטיישן עם 120אלף ואכן כל חצי שנה בערך צריך למלא מיכל שמן  כי הרכב הזה שורף אותו, אבל סה"כ רכס אמין

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

חבר מכר לא מזמן כזו עם 80 אלף ק"מ 2018. היה מאוד מרוצה מהרכב. לא אכל שמן ובכל חייו היו לו אפס תקלות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 25.1.2024 בשעה 22:37, daniel204 כתב:

לדעתי אתה מתבלבל עם בוצה, פעם ראשונה אני נתקל בטענה שהמנועים האלו צורכים שמן. 

אני כן יודע שבמידה ולא מטפלים בשמנים איכותיים ובזמן מצטברת בוצה בתא מנוע.

אגב, החזקתי מס' רכבים של קיה ויונדאי ואף פעם לא מילאתי שמן או זיהיתי ירידה במפלס.

תריץ חיפוש פה בפורום יש לא מעט נושאים שנפתחו על צריכת שמן במנוע 1.6 הרבה מהם על הספורטג' 1.6 אבל זה אותו מנוע עם שינויים קלים.

פורסם

@TZR84 היה לך כזה? חווית בעיה של צריכת שמן מוגברת?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתה לי סיד שלשמחתי העפתי הרבה לפני שהבעיה התחילה עם שלל בעיות בגיר הרובוטי.

אבל לצערי אני מכיר את העניין מקרוב מקיה פורטה של ההורים עם 180K. רכב שמטופל בזמן כרגע צורך כמעט גלון בין טיפולים וזה עוד על שמן 10W40. כשהיו משתמשים ב5W30 צריכת השמן הייתה זוועה באיזור ליטר ל1000KM וזה גרם גם לממיר קטליטי שצריך היה להחליף.

פורסם (נערך)

ציטוט: "הייתה לי סיד שלשמחתי העפתי הרבה לפני שהבעיה התחילה עם שלל בעיות בגיר הרובוטי."

אם לא התחילה אין לך דרך באמת לטעון שזאת בעיה שמאפיינת את הדגם, על פניו אתה מוכיח בדיוק את ההיפך. 

לגבי הפורטה של ההורים שלך, אולי מקרה חריג אצלך? אצלי היו 4 קיה פורטה באף אחת לא הייתה בעיה של צריכת שמן, בין טיפול לטיפול השמן במדיד לא ירד אפילו במילימטר.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

חבר החזיק   i30 שנת 2014 עם 200 אלף קמ עד לא מזמן, שאשתו עשתה טוטאל לוס. לאשה שלום. לעולם לא הוסיף שמן בין טיפול לטיפול.

בכל מקרה אנחנו מדברים כאן על מקרים פרטיים - אבל אנחנו מדברים על הדגמים הכי נמכרים - אלנטרה, פורטה, סיד, i35. יש מאות אלפים של רכבים כאלה על הכביש. אם הייתה בעייה גורפת של צריכת שמן במנועים שלהם -  כולנו היינו יודעים על הבעיה הזאת.

לייתר בטחון בדקתי אתמול שמן באלנטרה שלי, 11 חודשים ו 8 אלף קמ מאז הטיפול הקודם (בפברואר הטיפול הבא). גובה השמן תקין לחלוטין.

• תוכן חדש...