Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

קיבלתי הודעה שסקודה אניאק שהזמנתי לפני שנה הגיעה ואני צריך לשלם עליה. במקביל, ראיתי שהדגם הולך להשתנות בקרוב (יקרא 85 במקום 80) עם מנוע חזק יותר וסוללה יעילה יותר.

https://www.auto.co.il/article/136657-world-news

באתר הגרמני של סקודה נמכר רק הדגם החדש (85).

להלן שאלות שאני מתלבט עליהן:

1. האם כדאי לקחת עכשיו את הדגם הנוכחי (80) או לדחות את האספקה ולחכות לדגם החדש (85) כשאני לא יודע מתי הוא יגיע וגם כמה הוא יעלה.

יש פוטנציאל להעלאת המחיר בגלל שינוי הדגם, שער המטבע שקפץ ב- 10% ואם נעבור את ינואר גם 15% עלייה במס רכישה.

2. האם כדאי בכלל ללכת על מודל Y (הדגם בסיסי של 224K ש"ח)? אומרים שהוא ליגה אחרת, אבל עם לא מעט מגראות שתוקנו במודל 3 החדשה ועדיין לא הגיעו למודל Y החדשה.

מה דעתכם על שתי השאלות? 

פורסם (נערך)

1. מדובר על שידרוג מינורי מלבד הכח. אם אתה לא צריך את הכח הנוסף אין סיבה לחכות וסביר להניח שהיבואן ינצל את השידרוג להעלות מחיר.

2. חלק מהמגרעות תוקנו כבר ב y הגרמנית הנוכחית (מתלים יותר נוחים ומערכת סטריאו). לא הייתי קורא לטסלה y ליגה אחרת, מדובר על רכב מוצלח, כמו כן האניאק. יש להם סגנון שונה. היתרון הכי משמעותי הוא הגישה לרשת הסופרצ'רג'רים.

ההמלצה תמיד  , לקחת לנסיעת מבחן ולבחור מה יותר מתאים, בייחוד שמדובר על רכבים מאוד שונים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

תודה.

לא חושב שאנחנו צריכים את הכח הנוסף, יותר עניין פסיכולוגי של לקנות בדקה ה- 90 את הדגם שבעוד חודש-חודשיים יחשב כישן וירידת ערך בהתאם.

פורסם

אני באופן אישי הייתי הולך על הטסלה , הסקודה סולידית עד להחריד מנוע אנמי מול האופציה שמוצעת בטסלה והאייס היא מערכת הסופרצארגרים שכבר פרוסה בארץ.

ודבר מה נוסף - לא מתקרב לשום מותג שנמכר על ידי צמפיון.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 2 דקות, CX25GTI כתב:

אני באופן אישי הייתי הולך על הטסלה , הסקודה סולידית עד להחריד מנוע אנמי מול האופציה שמוצעת בטסלה והאייס היא מערכת הסופרצארגרים שכבר פרוסה בארץ.

ודבר מה נוסף - לא מתקרב לשום מותג שנמכר על ידי צמפיון.

וזה למרות ארונה FR של האישה? 😉

פורסם
לפני 18 דקות, Random כתב:

וזה למרות ארונה FR של האישה? 😉

אני בוחר את הרכבים שלי, בת הזוג שלי עצמאית לדעתה , מתכון מנצח לזוגיות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 9 שעות, Random כתב:

תודה.

לא חושב שאנחנו צריכים את הכח הנוסף, יותר עניין פסיכולוגי של לקנות בדקה ה- 90 את הדגם שבעוד חודש-חודשיים יחשב כישן וירידת ערך בהתאם.

יש סיכוי לא קטן שגם ה Y תקבל את השינויים שעברה ה 3, כך שמבחינה זו הטסלה והסקודה היינו הך. אבל הטסלה עדיפה פשוט בגלל רשת המטענים, העדר טיפולים טוטאלי ואמינות מוכחת.

פורסם

גם אם תחכה לאניאק 85, המחיר שלה צפוי לעלות עם העלאת המס על החשמליות בינואר הקרוב.

גם המודל Y לפי דעתי תזכה למתיחת פנים דומה כמו שעברה ה-3 היילנד.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ע"ס נהיגה בטסלה 3 (מכונית שכורה בארה"ב) של כ-700 ק"מ ונהיגת מבחן של כ-100 ק"מ באנייאק, אז בהתעלם מרשת הסופרצ'ארג'רים של טסלה, כמכונית אני מעדיף את האנייאק. מרגיש מוצר יותר אפוי מהטסלה. 

בטסלה הפריעה לי הנדסת האנוש, גג הזכוכית שהופך את המכונית לחממה במזג אויר חם, ומושבי עור ללא אוורור אינטגרלי. 

האנייק פשוט מכונית מצויינת. המנוע שלה אמנם חלש משמעותית מהמותקן בטסלה, אבל הוא חזק דיו עבור מכונית משפחתית. לא מרגיש בשום מצב שהמנוע חלש. 

לטסלה יש יתרון מובנה מעצם העובדה שזה מוצר טכנולוגי, בראש ובראשונה, שמערכת ההפעלה והתוכנה הם חלק אינטגרלי של המכונית שהיצרן מעדכן כמו טלפון סלולרי. לא חושב שזה המצב באנייאק או כל מכונית חשמלית של יצרן רכב שהוא לא טסלה, אבל אם אני משווה מכונית מול מכונית, אז האנייק טובה יותר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בטסלה מודל 3 היילנד הוסיפו איוורור למושבים הקדמיים.

מניח שזה יגיע גם למודל Y כשתעבור מתיחת פנים. לא יודע אם זה רלוונטי לפות"ש.

אני יכול להגיד שגג הזכוכית שיש ב-3 לא הרגיש לי כמו חממה גם ביולי כשביצעתי נסיעת מבחן. כן הרגשתי חום כשקירבתי את היד לחלון, אבל לא הרגשתי משהו בראש כשנהגתי. אפשר גם לשים כיסוי שעולה כמה מאות שקלים ולסגור את הסיפור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...