Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר בבקשה מה ההבדלים בין:

5W30

5W40

10W30

10W40

אני בעל מזדה 6 2006 עם 350,000 ק״מ

מוסיף שמן למנוע לפי הצורך (הצורך זה כשחסר 1 ליטר, קו תחתון במדיד השמן)

השמן שאני מוסיף הוא תמיד 5W30 סיננטי מלא של ״קסטרול״ LL או משהו דומה. (יש גם אחרים טובים אני יודע אבל התרגלתי אליו.)

בהנחה  שמומלץ/כדאי להחליף את סוג השמן , בכל זאת 350 אלף, איזה מבין  4 הדוגמאות מומלץ? או להשאר עם הרגיל שלי 5W30

תודה לתגובות מלומדות..

פורסם

אחד זה צמיגות והשני זה טמפרטורה חיצונית באזור המגורים או טמפרטורת קיפאון או משהו...

השאלה איזה נתון מתאים לי כאן בארץ ולא רק בקשר למזג אויר אלא יותר למספר הק״מ הגבוה שעבר האוטו

פורסם

topop - צריכה ממוצעת היא כ 2500 ק״מ - מוסיף 1 ליטר שמן. אגב שמן גיר לא חסר גרם אפילו...

netanel1014 - מזדה 6 היא רכב על. עזוב עניין המנוע, הכל,אבל הכל עובד ברכב הזה מכני חשמלי חלונות מתגים מזגן נוריות התרעה

מנוע 2000 מלך על הכביש יציב. לא יצא להוציא כסף מעבר לטיפולים תקופתיים במוסך אמין!! (עד רעננה) וחלקים שהזמן עושה את שלו כגון בולמים קדמיים , עניין של היגוי החלפת מוט מייצב וכו׳. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, meirl1 כתב:

בהנחה  שמומלץ/כדאי להחליף את סוג השמן , בכל זאת 350 אלף, איזה מבין  4 הדוגמאות מומלץ? או להשאר עם הרגיל שלי 5W30

סביר להניח שזה יהיה 5W30, בטמפרטורה קרה/הנעה קרה הוא יתנהג כמו שמן בצמיגות 5 (המספר הראשון), ובטמפרטורת עבודה יתנהג כמו שמן בצמיגות 30 (המספר השני). בארץ המספר הראשון פחות משמעותי מכיוון שאין כאן טמפרטורות קרות במיוחד שדורשות צמיגות נמוכה מאוד בהנעה קרה.

לרוב השמן המומלץ יהיה זה שעומד בתקן שהיצרן דורש, צמיגות זה לא הכל - יש כמה גרסאות של 5W30 לאותו יצרן שמנים, עם תקנים שונים שמתאימים לרכבים שונים.

במקרה של הרכב שלך כנראה שאין דרישות תקן מחמירות במיוחד וסביר להניח שחלק גדול מהשמנים בצמיגות הנכונה יתאימו.

מעבר לזה יש מי שנוהג למלא שמן סמיך יותר (למשל 5W40, המספר השני גבוה יותר) ברכבים עם הרבה ק"מ/בלאי, אולי זה יעזור לצמצם את אכילת השמן.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 דקות, meirl1 כתב:

צריכה ממוצעת היא כ 2500 ק״מ - מוסיף 1 ליטר שמן.

לדעתי, די לגטימי בק"מ הזה ולא הייתי משנה צמיגות. ייתכן והמומחים פה יחלקו ואז כמובן מבטל את דעתי.

• תוכן חדש...