Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

מדובר בפגם שגורם לערבוב דלק בשמן המנוע. מה שגורם לעליית המפלס של השמן וירידה באיכות שלו.

זאת בעיה אופיינית לכל מנועי הזרקה ישירה, במנוע של הונדה לפחות מותקן חיישן שמנטר את רמת החומציות של השמן. 

ההמלצה שלי, תחליף שמן כל 10k ק"מ (או לפי התראת החיישן או שנה, לפי המוקדם). 

תתחדש! 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ברכות.

אני מחזיק אחת כזו בדיוק (למעט הצבע) בת כמעט 3. בבעית דילול שמן אני גם לא נתקלתי (להבנתי היא נפתרה סופית על ידי היצרן לפני מתיחת הפנים - שלך חדשה יותר).

לגבי ההילוך השני, על פי מה שאני יודע זה בערך מה שאתה חושד. השוק העיקרי של המכוניות האלה הוא בארה״ב (ע״ע סגירת כל המפעלים של הונדה באירופה) ולמיטב הבנתי יחס ההעברה של ההילוך השני נבחר על מנת להביא את הרכב ל60mph במהירות מקסימלית בהילוך שני. זה המקור להבדל המשמעותי בין 0-60mph לבין 0-100 קמ״ש (העברת הילוך נוספת)

פורסם

אתה מדבר על כך שהיחס נבחר כדי להגיע ל 0-60 מייל מיטבי.

אבל נראה לי שהוא לא מגיע כלל ל 60 מייל...

לפני שעה, BRAVO30 כתב:

@razi_pazi איפה מצאת את הרכב הזה? חשבתי שהגיעו ידניות רק עם מנוע 1.0 וכמובן שמספרן בשוק נמוך מאד. אחלה בחירה של רכב עם הגיר הידני!

מצאתי אותו ביד 2....

ממה שאני מבין עד 2019 יבאו סדיר ידניות. גם 1.5 וגם 1.0.

ב 2020 היבוא הסדיר היה של אוטומטיות בלבד כשעדיין טפטפו ידניות בהזמנה מיוחדת

לפני שעה, menir1 כתב:

זאת בעיה אופיינית לכל מנועי הזרקה ישירה, במנוע של הונדה לפחות מותקן חיישן שמנטר את רמת החומציות של השמן. 

ההמלצה שלי, תחליף שמן כל 10k ק"מ (או לפי התראת החיישן או שנה, לפי המוקדם). 

תתחדש! 

הבנתי שעצם התופעה של חדירת בנזין לשמן קיימת בהרבה מנועים בשוק.

העניין הוא שהבעיה המדוברת בהונדה היא הכמות.

כלומר כשזה במידה סבירה הבנזין מתאדה מהשמן במהלך התקין של נסיעה. ובתקלה המדוברת זה לא קרה. אבל רק באקלים קר מאוד ובנסיעות קצרות.

הטיפול היה בניהול המנוע שהביא לחימום מהיר יותר שפתר את הבעיה (שכלל לא היתה כנראה במנועים שיובאו לישראל. וזה בלי קשר לאקלים שגם לא רלוונטי)

אני לא חושב שברכב יש חיישן שבודק את השמן אלא שזה נעשה על ידי אלגוריתם שבודק את אופן הנהיגה ומחשב מתי להחליף.

אשמח לדעת איך זה עובד.

אם זה חיישן אז מספיק בעיני לפעול לפי הנחיתו. אם אין אולי אאמץ שגרת טיפולים של כל 10,000 ק"מ.

פורסם

תתחדש, מסכים איתך לגבי העיצוב - רובוטריקי מדי...

בדור הזה, החיסרון הגדול הוא הגיר הרציף - בגרסה הידנית אין את היתרון והסיוויק היא רכב ראוי ביטתר.

תהנה מהרכב

פורסם

מביקורות שראיתי וקראתי עולה שהגיר הרציף טוב יחסית למקובל בז'אנר.

אבל ידני זה הכי טוב למי שמחפש זאת.

הרכב השני שלנוזי סוזוקי איגניס עם גיר רציף.

אכן מרגיש שונה מאוד מאוטומטי רגיל אבל הופתעתי לטובה. סך הכל בסדר.

התחושה פחות מתגמלת אבל בכל הקשור לביצועים בפועל אני לא חושב שמסרס את הרכב. וברור שחסכוני.

לנהיגה מנהלתית בסדר גמור. 

היו לי מעט הזדמנויות לנהוג ברכבים עם גיור רובוטי חד מצמדי מבאס. הרציף באיגניס טוב בהרבה

פורסם

משעשע שאתה אומר מכוערת. 

אני מת על העיצוב, אהבתי אותו בהתחלה והוא נראה טוב גם היום לדעתי.  

על זאת שאתה אומר שהיא מהממת (ה fn2), כתבו בזמנו ב top gear , כאילו מתוך ישיבה במחלקת העיצוב אחרי דיון:

"Fuck it, Manga body kit it is"

וזה נאמר על ה type r אבל נדמה לי שרוח דומה קיימת בעיצוב הסיוויק שקנית (וה type r שלה באמת כבר מוגזמת). 

וגם הצבע מהמם. 

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לפי דעתי העיצוב הוא מהמם. 
שנת 2006-2012 החלק האחורי היה מהמם.
שנת 2013-2017 החלק הקידמי היה מהמם.
הדגם הנוכחי, כל הרכב מהמם. 
זאת לפי דעתי.הבעיה הגדולה היא שהם ניפחו מעל ומעבר את המחיר של הדגם החדש. במחיר של 210 אלף שקל יש בהחלט אופציות אחרות. זאת הסיבה שכלל הנראה מבחינתי הונדה בשנים הבאות גם בתור רכב משומש לא תבוא בחשבון. אישית אני נוהג בסיוויק 2010 ונהנה ממנה. ככל הנראה היא תעבור למישהו אחר במשפחה. לחבר יש סייויק שנת 94 שעוד מעט תהפוך לאספנות.
בכל מקרה, תתחדש.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 5 שעות, Cerebral Cortex כתב:

שנת 2006-2012 החלק האחורי היה מהמם.
שנת 2013-2017 החלק הקידמי היה מהמם.
הדגם הנוכחי, כל הרכב מהמם. 
זאת לפי דעתי.הבעיה הגדולה היא שהם ניפחו מעל ומעבר את המחיר של הדגם החדש. במחיר של 210 אלף שקל 

2006-2011 דור 8

2013 - 2017 זה דור 9 (למעשה שווק בארץ מ 2012).

מה שרכשתי זה 2020 שזה דור 10.

מ 2022 זה דור 11.

אני לא יודע לאיזה דור התייחסתי מבחינת המהמם... 10 או 11?

כי 11 מתאים למחיר שציינת. 

בכח מקרה זה עניין של טעם. בעיני הרכב שלך יש (דור 8) יפהפה. 10 (מה שלי יש) מזעזע. האחרים ככה ככה....

פורסם

אני נוהג בדור 8 ולא רואה שום סיבה להחליף אותו בקרוב. הרכב נאמן לי. אני מתחזק אותו כפי שצריך. אני מכיר את הבעלים הקודם כך שאין לי שום סיבה להיפטר מהרכב. זכור לי שלקחתי אותו לטסט בשנת 2013 הבוחן רצה לקחת עליו סיבוב בכדי "לבדוק" אותו. בזמנו, זה היה אחד הרכבים שכל גבר ממוצע חלם עליו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

נשמע מצויין. אבל לא הבנתי מה משנה ההיכרות עם הבעלים הקודם לעניין המשך החזקת הרכב.

אני חושב שהרכב שלך זה לא רק הסיוויק היפה ביותר אלא אחד הרכבים היפים ביותר נקודה. חבל שהתדרדרות בעיצוב לדור 9 והתרסקו בדור 10....

הרכב הקודם שלי היה סיוויק דור 9. החזקתי אותו 9.5 שנים. הייתי מרוצה מאוד למרות שני עניינים קצת חריגים. פרסמתי על זה פוסט כאן בפורום.

• תוכן חדש...