Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לנהג חדש\ 106 ראלי...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שנושא ה "106 ראלי" עלה כאן כ"כ הרבה שלרובכם, אפילו בעלי הראלי, זה יצא מכל החורים, אבל יש לי שאלה שמעניינת אותי.

אישית אני נהג חדש, מאוד. ומה לעשות, בורכתי בזה שיש לי ראלי משלי כשאחי בצבא. כולכם אומרים שזה אוטו לא סלחני והכל, ונכון, כל אחד פה יודע את התכונות שלה. אבל למה כולכם אומרים שזה מסוכן לנסוע עליו על ההתחלה? (זה מתחיל להפחיד אותי....).

מה לעשות? להפסיק לנהוג? :p לא, אבל ברצינות....זה מתחיל להדאיג אותי. אולי לא קרה לי כלום (חוץ מג'אנט עקום למי שזוכר, למרות שאני לא נהגתי מהר) אבל אני מפחד מהעתיד.....

Back to the original - NC again.

פורסם

זה רכב שלא סולח על טעויות ,

הראלי לדוגמא בגלל המתלים הקשים לא אומרת לך עד שמאוחר מדי שאתה מחליק , אתה לומד להכיר אותה עם הזמן , אבל עד שאתה מכיר אותה אתה יכול להיזרק בלי להרגיש את זה ...

אני זוכר שבהתחלה היה לי קשה עם פניות במהירות גבוהה כי הייתי רגיל למשפחתית , למתלים של משפחתית והראלי מתנהגת לגמרי אחרת ....

בקיצור תזהר ...

נ,ב : לאח שלך לא איכפת שאתה ככה נוהג לו ברכב ?

פורסם

מה זה "ככה"? תגדיר "ככה".

אם ככה זה לנסוע לו חופשי באוטו? ברור שלא יהיה לו איכפת. לא חבל על האוטו שיושב בבית...? אז אני נוהג עליו כי למה לקנות עוד אוטו אם שנינו אוהבים את האוטו הזה (או יותר נכון, חולים עליו).....

אם "ככה" אומר לקרוע את האוטו אז אני לא קורע, ואני לא מרים אמברקסים, או משהו כזה, כי קודם כל אני עדיין לא מספיק מנוסה וחבל לי לסכן אותי ואת הנוסעים באוטו, ודבר שני, את האוטו. אני נוסע פה ושם מהר, לוקח פה ושם סיבובים לכיף במהירות....אבל אני עדיין לא נוהג כמו נהג שזורק תחת ומתיישר...שתבין עד כמה אני נהג חדש: אני יותר קרוב לתקופת המלווה שלי, מאשר לתקופה של שנה לאחר סיום המלווה....(זתאומרת, יש לי רשיון פחות מחצי שנה....פחות פחות).

יש המלצות איך לא להסתכן, אבל עדיין יותר לנצל את האוטו?

פורסם
מה זה "ככה"? תגדיר "ככה".

אם ככה זה לנסוע לו חופשי באוטו? ברור שלא יהיה לו איכפת. לא חבל על האוטו שיושב בבית...? אז אני נוהג עליו כי למה לקנות עוד אוטו אם שנינו אוהבים את האוטו הזה (או יותר נכון, חולים עליו).....

אם "ככה" אומר לקרוע את האוטו אז אני לא קורע, ואני לא מרים אמברקסים, או משהו כזה, כי קודם כל אני עדיין לא מספיק מנוסה וחבל לי לסכן אותי ואת הנוסעים באוטו, ודבר שני, את האוטו. אני נוסע פה ושם מהר, לוקח פה ושם סיבובים לכיף במהירות....אבל אני עדיין לא נוהג כמו נהג שזורק תחת ומתיישר...שתבין עד כמה אני נהג חדש: אני יותר קרוב לתקופת המלווה שלי, מאשר לתקופה של שנה לאחר סיום המלווה....(זתאומרת, יש לי רשיון פחות מחצי שנה....פחות פחות).

יש המלצות איך לא להסתכן, אבל עדיין יותר לנצל את האוטו?

אכן יש לי המלצות ...

תלמד להכיר את הרכב , לי לקח לפחות חצי שנה להכיר אותו ... לפחות (ואני נהגתי איזה שנתיים לפני זה ) ....

אל תסתכן אתו ... אם אתה רוצה לבדוק אותו תקח אותו למגרש ריק מאדם ותבדוק שם את הגבולות שלו ואת ההתנהגות שלו .

פורסם
זה רכב שלא סולח על טעויות ,

הראלי לדוגמא בגלל המתלים הקשים לא אומרת לך עד שמאוחר מדי שאתה מחליק , אתה לומד להכיר אותה עם הזמן , אבל עד שאתה מכיר אותה אתה יכול להיזרק בלי להרגיש את זה ...

די, די, די כבר... זה לא נכון.

הראלי, כיאה לפז'ו "נכונה", בהחלט כן "אומרת" לך מתי ואיך ולמה. היא מכונית מתקשרת מאוד בעזרת השלדה, ההגה, והכל. החוכמה היא לדעת לזהות את זה. לצפות את זה. לדעת מה לעשות עם זה.

החסרון בראלי ודומותיה היא שהאחיזה גבוהה ואיבוד האחיזה מהיר בגלל הקשיחות. אני אומר חיסרון כי לנהג חדש זה בהחלט חיסרון. אם הוא אמיץ מספיק, הוא ינסה לגלות את הגבולות, ויום אחד היא תנשוך אותו. כל מה שצריך לנסות זה להיות רגוע וללמוד אותה לאט. לא לחשוב שאתה יודע הכל, כי אתה ממש ממש לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא חשבתי שאני יודע הכל....לדעתי אני עדיין לא יודע לנהוג יחסית לנהגים טובים...לנהוג אני יודע כמו שצריך....אבל לא יותר מזה....אז זהו....אבל יש לי הצדקה לזה...כי אין לי רשיון שנים כמוכם. אבל מה אני יכול לעשות כדיי לשפר את הנהיגה, מבלי שאני יפצע, או ידפוק את האוטו...? ואל תגידו לי תיסע לאט כמו שאתה נוסע על האוטו של ההורים. זה לא נכון ואתם יודעים את זה.....אני מדבר על לנהוג ראסמי, על לדעת לנצל את האוטו.

פורסם
לא חשבתי שאני יודע הכל....לדעתי אני עדיין לא יודע לנהוג יחסית לנהגים טובים...לנהוג אני יודע כמו שצריך....אבל לא יותר מזה....אז זהו....אבל יש לי הצדקה לזה...כי אין לי רשיון שנים כמוכם. אבל מה אני יכול לעשות כדיי לשפר את הנהיגה, מבלי שאני יפצע, או ידפוק את האוטו...? ואל תגידו לי תיסע לאט כמו שאתה נוסע על האותו של ההורים. זה לא נכון ואתם יודעים את זה.....אני מדבר על לנהוג ראסמי.

לך קח קורס נהיגה מתקדמת. תעשה חיפוש בפורום תמצא לא מעט על הנושא.

פורסם
לא חשבתי שאני יודע הכל....לדעתי אני עדיין לא יודע לנהוג יחסית לנהגים טובים...לנהוג אני יודע כמו שצריך....אבל לא יותר מזה....אז זהו....אבל יש לי הצדקה לזה...כי אין לי רשיון שנים כמוכם. אבל מה אני יכול לעשות כדיי לשפר את הנהיגה, מבלי שאני יפצע, או ידפוק את האוטו...? ואל תגידו לי תיסע לאט כמו שאתה נוסע על האוטו של ההורים. זה לא נכון ואתם יודעים את זה.....אני מדבר על לנהוג ראסמי.

לך קח קורס נהיגה מתקדמת. תעשה חיפוש בפורום תמצא לא מעט על הנושא.

חשבתי על זה.... אבל יש מינימום אם אני לא טועה של חצי שנה לפני שמגיעים לקורס נהיגה מתקדמת או כמה חודשים, וחוץ מזה, אני רוצה רק ללכת עוד ככה איזה חצי שנה, כשאני כבר יהיה נהג טוב יחסית, ואז זה יותר ישפר אותי...לדעתי זה חבל ללכת כשאני עצמי נוהג בכביש רק כמה חודשים מסכנים.

פורסם

התכונה העיקרית שמסוכנת לנהגים חדשים במכוניות האלה זה הLIFTOFF OVERSTEER שפשוט אינו קיים ב99% מהמשפחתיות. לכאורה יתרון לנהג הנמרץ ( :D ) אך סכנה לנהג החדש והפזיז.

בגלל זה הן נחשבות ל"נושכות" - נהג חדש מגיע מהר לפנייה, נתקל בתת היגוי ששולח אותו לכיוון המדרכה/עמוד, נבהל ומרים רגל מהגז בפתאומיות. ברוב המכוניות תת ההיגוי היה מסתיים והמכונית הייתה חוזרת לנתיב הרצוי (בהנחה שמהירות הכניסה הייתה סבירה ביחס לסיבוב...).

בראלי (ובעוד אי אילו מכוניות ספורטיביות תזזיתיות) התחת יזרק באלימות והנהג שלא צפה את זה יסיים במדרכה/עמוד שבצידו השני של הכביש.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
מה אני יכול לעשות כדיי לשפר את הנהיגה, מבלי שאני יפצע, או ידפוק את האוטו...?

אני חושב שהכלל הכי חשוב לנהיגה בכלל, ולנהיגה ספורטיבית בפרט הוא:

"לנהוג חלק".

כלומר, אל תנהג כמו כל הערסים המפגרים שמגיעים לסיבוב ופתאום מסובבים את ההגה,

אלא יש לתכנן קווי פניה, נקודות בלימה, נקודות כניסה ויציאה מהסיבוב ועוד ועוד.

בקיצור הכי חשוב זה לא להוציא את האוטו משיווי משקל (אלא אם זה משהו שאתה מתכנן :evil: )

משהו חשוב נוסף.

לפעמים הרכב/הגוף שלנו משדר לנו שאנחנו קרובים לעבור את המגבלות ואנחנו לא מייחסים

לזה חשיבות.

אם אתה מקבל זריקות קטנות מהאוטו (ואתה עדין לא יודע להתמודד איתן), או שאתה לא עירני 100%,

ועוד כל מיני כאלה. הכי חשוב זה להיות מודע לכך, ולתקן את הנהיגה שלך בהתאם.

כלומר, אם היה לך במהלך קטע נהיגה כמעט תאונה פעם-פעמיים, אז כדאי שתרגיע, כי אחרת

תהיה לך אחת.

• תוכן חדש...