Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפוש עבודה בתחום ה IT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, phpclub כתב:

הבהרתי טוב טוב את רצוני, ציפיותי ואת כוונותי (לרבות שאני מחפש עבודה אקטיבי) לכל דרג המנהלים - המנהל הישיר, המנהל הבכיר והסמנכ"ל שמעליו.

החברה גדושה בבירוקרטיות והרבה דורש אישור של המנכ"ל שמתנהג כמנהל ריכוזי בעל אגו, לכן לדרוש לא רלוונטי, התשובה תהיה לא.

בשלב זה הדרך היחידה שבה יהיה שינוי בשכר (ואיזה גודל שינוי - לא ידוע, זה יכול מאוד להיות גרוש וחצי) זה שינוי בתפקיד, וזה כאמור יקח זמן - ושאלתי את המנהל הבכיר - הוא לא יכול לנקוב בזמן, הערכה גסה שלי על בסיס הדברים שאמר, כחצי שנה לפחות.

שא ברכה וצא לדרך.

בהצלחה בחיפוש עבודה.

אני לא בתחום ההייטקס ככה שאני לא יודע להגיד לך לגבי טיפים וכו' אבל לא הייתי מגביל את החיפוש רק למדינתנו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

לא הייתי מגביל את החיפוש רק למדינתנו.

easier said than done.

לכוון לרילוקיישן דורש סט מעשים ופשרות אחרות לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

easier said than done.

לכוון לרילוקיישן דורש סט מעשים ופשרות אחרות לגמרי.

הבנאדם מחפש אתגר וכו' בתחום שהוא חדש לו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, phpclub כתב:

על איזה לו"ז אתה מדבר ? כעיקרון אני פשוט שולח קורות חיים

לו"ז של זמנים מסוימים במהלך שעות העבודה הרגילות במשק שבהם אתה מנדנד בטלפון או שולח אימייל הדורש תשובה.

אתה רוצה לשמוע "לא" או "בוא", כשאין תגובה משמעות הדבר היא שאף אחד לא הסתכל בכלל על קורות החיים שלך.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, phpclub כתב:

אך לא על עניין - זה הדלק שלי ובלי זה, מה עשיתי כאן ?

אך לא הגעתי למצב שאני נדרש להתפשרות, פשוט לא חוזרים אלי.

היות וחסר לך נסיון בתחום שמענין אותך, יכול להיות שתצטרך להתפשר על תפקיד משעמם בתחום הזה רק כדי להשיג את הנסיון הדרוש. 

אחרת, לא בטוח שתצליח להכניס את הרגל בדלת

אפשר למצוא ״דלק״ בדברים אחרים, כמו בידיעה שאתה בונה משהו לטווח ארוך, בהגדלת ראש בתפקיד ולעשות אותו יותר ממה שהוא, בלימוד עצמי בזמן שהתפנה עקב תפקיד פחות דורשני...

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

הבנאדם מחפש אתגר וכו' בתחום שהוא חדש לו.

לרוב רילוקיישן יקרה בדיוק הפוך - התחום שיש לו הרבה ידע כרגע ויתרון משמעותי על פני עובדים מקומיים.

בנוסף המון רוצים לעבור (מישראל ובמהלך העולם בשנים האחרונות. מערכות ההגירה עובדות שעות נוספות) , והרבה פיטורים ומעט גיוסים.

שלא לדבר על האתגר של להעתיק את עצמך פיזית למקום אחר בעולם ובהרבה מובנים להתחיל מ0

בקיצר - כמשהו שעשה את זה - easier said than done ולא תואם את מה שהבחור מתאר

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 10 שעות, phpclub כתב:

הבהרתי טוב טוב את רצוני, ציפיותי ואת כוונותי (לרבות שאני מחפש עבודה אקטיבי) לכל דרג המנהלים - המנהל הישיר, המנהל הבכיר והסמנכ"ל שמעליו.

החברה גדושה בבירוקרטיות והרבה דורש אישור של המנכ"ל שמתנהג כמנהל ריכוזי בעל אגו, לכן לדרוש לא רלוונטי, התשובה תהיה לא.

בשלב זה הדרך היחידה שבה יהיה שינוי בשכר (ואיזה גודל שינוי - לא ידוע, זה יכול מאוד להיות גרוש וחצי) זה שינוי בתפקיד, וזה כאמור יקח זמן - ושאלתי את המנהל הבכיר - הוא לא יכול לנקוב בזמן, הערכה גסה שלי על בסיס הדברים שאמר, כחצי שנה לפחות.

אין לך מה לחכות, תרענן.

עזוב מגייסות שקר ופוסטים בלינקדין, על כל משרה שמפורסמת יש עשרות קופצים. טוב כשאתה מגייס, פחות טוב כשאתה מחפש.

הדרך הכי טובה היא מישהו שמכניס אותך למערכת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Liviur כתב:

לרוב רילוקיישן יקרה בדיוק הפוך - התחום שיש לו הרבה ידע כרגע ויתרון משמעותי על פני עובדים מקומיים.

בנוסף המון רוצים לעבור (מישראל ובמהלך העולם בשנים האחרונות. מערכות ההגירה עובדות שעות נוספות) , והרבה פיטורים ומעט גיוסים.

שלא לדבר על האתגר של להעתיק את עצמך פיזית למקום אחר בעולם ובהרבה מובנים להתחיל מ0

בקיצר - כמשהו שעשה את זה - easier said than done ולא תואם את מה שהבחור מתאר

לא הבנתי, למה אתה מתנגד שהוא יעבור לחו"ל?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

מתנגד? הפוך לגמרי חביבי - אני הראשון שיעודד ובכיף יעזור - אבל המטרה המוצהרת של הבחור שונה - לשנות את התחום שהוא עובד בו.

ציינתי שכדי לעבור ושמשהו יעזור במעבר - צריך לרוב להיות מועמד עם יתרון רציני בתחום שלו על פני מועמדים מקומיים , בזמן שPHP ידידינו מנסה להתקדם לתחום / תפקיד חדש.

בתור כזה - אין לו יתרון על מועמדים מקומיים - ובמיוחד אם כבר בישראל - איפה שהרזומה שלו מוכר ומובן - לא נפתחות הזדמנויות - זה להכפיל את הקשיים.

אם PHP או משהו אחר רוצה לדסקס על מעבר (בעיקר בהקשר של הייטק , בעיקר ארה״ב וקנדה) - בכיף - פה או בפרטי. יש לי גם חבר עם עסק יעוץ בתחום (גם ראיונות וגם מעבר) שאני יכול להמליץ בחום.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

בכל הקשור לרילוקיישן, למרות שזה אחד החלומות שלי (רילוקיישן לכמה שנים) אם הזדמנות הייתה נופלת לידיי (נגיד מתוך מקום עבודה) הייתי שוקל לחיוב,

אך הנושא קצת בעייתי בגלל התנגדות מצד אשתי והורים מבוגרים עם בעיות בריאותיות, ולדחוף לכיוון הזה באופן ייזום יהיה לי קשה (בפן האישי/משפחתי) ולכן כרגע זה לא כיוון שאני אלך אליו.

תודה על העצות!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תשמע חביבי, אני לא בהייטק. אבל אני קורא מה שכתוב פה ומרגיש שיש פה קצת דיסוננס בין מה שאתה חושב שאתה יודע/שווה לבין מה שהשוק חושב.

זה התחיל קצת ב- "אני יודע הכל" ונגמר ב-"לא חוזרים אליי כי אין לי ניסיון ואני לא מתאים לתפקיד".

עכשיו, כן יש לי ניסיון עם מערכות איטיות, ממשלתיות, מסועפות - זה נורא. אם קורה משהו, זה אף פעם לא כמו שרצית וזה לוקח המון זמן ונראה לי שבזמן הזה אתה מתבשל מבפנים.

אז יש לי 2 עצות:

1. אם אתה נשאר במערכת כזאת - chill. אף מערכת לא אוהבת לחץ. זה מעצבן את כולם. אנשים שאוהבים ומעריכים אותך - יתחיל להמאס להם ממך מהר מאוד אם אתה קרציה. תקבל את זה שאתה במקום עבודה שמשלם פחות, איטי יותר. אבל אתה ראש לשועלים - וכנראה שבמידה מסויימת האופק התעסוקתי שלך מובטח עד כמה שאפשר. אז פשוט לאט לאט. תעבוד בקצב של המערכת.

2. אם אתה לא מסוגל ל-1 - תעזוב. גם לתפקיד דומה במקום אחר. זה גרוע לעבוד במקום שאתה צובר עליו בתוכך הרבה טינה וכעס. אתה אף פעם לא תהיה מרוצה ותהפוך להיות חמוצי. זה ייפגע בך גם בעבודה וגם מחוצה לה. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חייב להודות שאחרי שקראתי את כל האשכול אני עדין לא מבין מה אתה מחפש.

עצה שלי תרשום שתיים/שלוש תפקידים שאתה רוצה ותרשום מה הסקיל סט שמעסקים דורשים לתפקידים הללו ותעשה רשימה של מה חסר לך.

אכשיו נשאר לך להבין איך אתה משיג את מה שחסר או מצדיק את זה מול מעסיק פוטנציאלי. 

בהצלחה.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
בתאריך 29.8.2023 בשעה 21:31, phpclub כתב:

ואומר שיש גם את נושא השכר - יש הפרש לא מבוטל בין השווי שלי בשוק החופשי לבין השכר שאני מקבל כרגע, אני רוצה לקוות שעם שינוי תפקיד יגיע גם שינוי בשכר

בהשלמה להערות המצוינות של נקמיצ'י מעליי, אחזור לפה ברשותך -

אם אתה בתפקיד x, ואתה יודע שבחברה שלך התפקיד הזה מקבל שכר y בעוד שבחוץ השכר לתפקיד הזה בדיוק הוא y*2, מה מונע ממך לרשום בקורות חיים בדיוק את התפקיד שאתה בו כרגע? לכאורה, כל מה שנדרש לעלייה בשכר הוא לעבור למקום אחר.

הבעיה מתחילה כשמישהו חושב שמה שהוא יודע שווה שכר אחר, כשהאמת היא לא בדיוק ככה.

אל תיקח את זה כביקורת שלילית בבקשה, אנחנו רק מנסים לעזור כי יש פה פער. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, Nakamichi כתב:

תשמע חביבי, אני לא בהייטק. אבל אני קורא מה שכתוב פה ומרגיש שיש פה קצת דיסוננס בין מה שאתה חושב שאתה יודע/שווה לבין מה שהשוק חושב.

זה התחיל קצת ב- "אני יודע הכל" ונגמר ב-"לא חוזרים אליי כי אין לי ניסיון ואני לא מתאים לתפקיד".

אסביר,

ה IT מתחלק בגדול לשני עולמות - 

א. OnPremise (הברזלים ציודים פיזיים אצלנו/בשליטתנו) - 

ב. ענן (הברזלים/ציודים פיזיים לא מעניינים אותנו, הם בשליטתם ובאחריותם של ספקי צד ג)

הבסיס לשניהם הוא סיסטם, להכיר מערכות, לדעת איך לטפל בהם וכו'

בנוסף תקשורת ואבטחת מידע אלו תחומים משיקים אבל כולם ביחד יוצרים את התמונה המלאה

אז הגעתי למיצוי בעולם ה Onpremise, נכון אני לא יודע הכל (יש מיליון מערכות במיליון וריאציות ויש תחומי התמחות ונישות) אבל הבסיס שלי הוא מאוד מאוד רחב וכולל גם את הסיסטם גם את התקשורת וגם אבטחת מידע. אני לא מעוניין להמשיך בעולם ה Onpremise כי מיציתי וכי זה עולם שהולך ונעלם, החברות עוברות לענן ומי שנשאר בעיקרו אלו חברות ביטחוניות/ממשלתיות/בנקים וכו' (רק עכשיו מתחילים ניצנים בחברות אלו למעבר לענן כי יש פרויקט נימבוס שמאפשר את זה).

עולם הענן מתבסס על אותו בסיס מן הסתם אבל הוא שונה בקונספט ובמתודולוגיות העבודה שלו - מה שעושים בצורה אחת ב Onpremise עושים אחרת בסביבת ענן.

אז לסיכום - קורות החיים שלי יכניסו אותי למשרות Onpremise (שאני לא רוצה) אבל לא למשרות ענן (שאני כן רוצה).

זה כמו טכנאי מזגנים שיש לו ניסיון עשיר במזגן ON/OFF אבל אין לו ניסיון עם אינוורטר - לא יקבלו אותו לעבודה אם הם מחפשים ספציפית טכנאים לאינוורטר.

אני לא יכול לרשום בדיוק מה שאני מחפש כי אני לא מגביל את עצמי לתחום A או תחום B, ה IT כולל בתוכו מגוון מאוד רחב של נושאים, וכמו שהסברתי, עד היום לא התמקדתי בנושא מסוים, אלא התעסקתי בתמונה הגדולה.

אז זה לא כל כך משנה אם תהיה משרה של DEVOPS, או אולי ארכיטקט, או אולי ניהול צוות, או ניהול תחום, הכל מעניין אותי והכל הולך.

דבר אחרון, לגבי מה שחסר לי - זה ניסיון שאני יכול לצבור רק בעבודה.

ללכת ללמוד משהו / לעשות קורס כלשהוא, לא יתן לי שום דבר (מבחינת חיפוש עבודה), כי ניסיון עדיין יהיה חסר לי.

אני גם מחפש ומראיין לצוות שלי, אני רואה אנשים עם כל מיני קורסים ברזומה שלהם ובפועל כשאני שואל שאלות הם לא זוכרים או לא יודעים לענות.

יש הבדל מהותי בין לעשות משהו בידיים ולצבור קילומטרז לבין לעשות קורס או ללמוד נושא ב UDEMY.

לפני 27 דקות, hans כתב:

בהשלמה להערות המצוינות של נקמיצ'י מעליי, אחזור לפה ברשותך -

אם אתה בתפקיד x, ואתה יודע שבחברה שלך התפקיד הזה מקבל שכר y בעוד שבחוץ השכר לתפקיד הזה בדיוק הוא y*2, מה מונע ממך לרשום בקורות חיים בדיוק את התפקיד שאתה בו כרגע? לכאורה, כל מה שנדרש לעלייה בשכר הוא לעבור למקום אחר.

אתה צודק, אבל פספסת את הנקודה שאני לא רוצה להמשיך לעסוק במה שאני עוסק היום.

לפני 27 דקות, hans כתב:

הבעיה מתחילה כשמישהו חושב שמה שהוא יודע שווה שכר אחר, כשהאמת היא לא בדיוק ככה.

אל תיקח את זה כביקורת שלילית בבקשה, אנחנו רק מנסים לעזור כי יש פה פער. :-)

הכל בסדר, אני יודע מ-2 סיבות :

א. המקביל שלי שמקצועית עשה פחות ממני - יצא החוצה וקיבל קפיצת שכר.

ב. אשתי מנהלת גיוס בתחום BI, יש לה קצת מושג.

פורסם (נערך)

הסברת יפה מאוד.

תשמע, יש פה חתיכת בעיה!

כל חברה שמתעסקת בענן או רוצה לעבור לענן בהכרח תקבל את מי שיש לו ניסיון בענן, בלבד.

אולי אתה צריך לכוון לחברה שאתה *יודע* שהיא כוללת גם ענן ויש לה משרה ל-on premise. אתה תתקבל בשביל ה-on premise אבל בחיים האמיתיים אתה תעבוד במה שאתה רוצה - מעבר לענן. סתם זורק רעיון.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

• תוכן חדש...