Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רשמת שאלה. קיבלת תשובות סותרות לחלוטין להשערה שלך כולל נתונים, מאנשים עם נסיון וידע ברכב חשמלי, אז מה הטעם בשאלה?   אין ולא יהיו שינויים בהטענה בכל טווח נראה לעין , בטח לא הביתית ,שאין איתה שום בעיות שיש לפתור ולא בסוג החיבור שעבר סטנדרטיזציה.

לא חייבים רכב חשמלי, רוצים, מטעמי חיסכון או אחרים. זה בסדר לא לרצות ולא צריך תירוצים שאין בהם בסיס.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 26 דקות, Uri-G כתב:

אז למה שאלת?

רשמת שאלה. קיבלת תשובות סותרות לחלוטין להשערה שלך כולל נתונים, מאנשים עם נסיון וידע ברכב חשמלי, אז מה הטעם בשאלה?   אין ולא יהיו שינויים בהטענה בכל טווח נראה לעין , בטח לא הביתית ,שאין איתה שום בעיות שיש לפתור ולא בסוג החיבור שעבר סטנדרטיזציה.

לא חייבים רכב חשמלי, רוצים, מטעמי חיסכון או אחרים. זה בסדר לא לרצות ולא צריך תירוצים שאין בהם בסיס.

לא הבנתי מה הטענה שלך . שאלתי כי רציתי לשמוע דעות שונות ואכן שמעתי דעות שונות . בשביל זה קיים פורום לא ? לחזק את הדעה שלי או להפריך את הדעה שלי - לשני הכיוונים. לפתוח לי את המחשבה לכיוונים נוספים- לא ?  לא רואה שום בעיה עם השאלה שלי.

בין השאר רשמו שעקב חוסר הוודאות כדאי להחזיק את הרכב לתקופה קצרה יותר ממה שתכננתי בהתחלה וזה נשמע לי הגיוני ולכן אני מתכוון להעזר בעצה הזו 

ההנחה שלי היא שאנשים שעונים בפורום זה - נהנים לדוש ולדון בסוגיות שעולות פה - אז מה הבעיה בדיוק?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, קרבורטור כתב:

הרכב החשמלי שחשבתי עליו הוא BYD והם לא נותנים עמדה ולא התקנה....לא מצאתי רכבים חשמליים אחרים במחיר שפוי ושמתאימים למשפחה של 5 . 

בכל מקרה לגבי עמדת הטענה - שוב זה מחזיר אותי לנושא של בשלות טכנולוגית ושינויים מהירים - לדעתי בגלל שאנחנו עדיין בשלב השינויים המהירים בטכנולוגיה החשמלית - העמדות של עוד 5 שנים יהיו טובות הרבה יותר מהעמדות של היום ויתכן שיהיו שונות מאוד ולכן אני לא רואה את היתרון הגדול בלהשקיע בעמדה כיום.   זו דעתי - יתכן ואני טועה כמובן.....

דווקא העמדה שאתה קונה לא צפויה להשתנות. מדובר בסה"כ ברכיב חשמלי שמספק 11kW לרכב שלך, ומחוברת לרכב שלך בכבל שנקרא Type 2, שהוא כבל סטנדרטי שמתאים לכל הרכבים שנמכרים כיום.

עמדה כזאת תטען באופן מלא את ה-BYD בתוך כחמש שעות (כמובן שעדיף לטעון בלילה ולקום בבוקר עם סוללה מלאה).

מה שיכול להשתנות בין העמדות זה האם העמדה חכמה או לא. למשל יש עמדות שאתה יכול להפעיל בשעות מסוימות בעזרת אפליקציה, להפיק דוחות על צריכת האנרגיה ועוד, אבל אפשר להסתדר גם עם עמדת טעינה רגילה. יש מגוון רחב של עמדות במחירים 5000-2000 ש"ח.

פורסם

קשדה לדעת מה צופן העתיד, אבל כן אפשר להעריך מה יהיה על סמך נסיון שכבר נצבר

בניגוד להשוואות שהיו פה לגבי מחירון של רכב בנזין לעומת חשמל, אני יודע ממקור ראשון ופרסמתי פה על מישהי שהגיעה לטרייד עם MG חשמלית בת 3 עם נתונים טובים והציעו לה ברוב המקומות 60% מהמחירון. רק מקום אחד הציע לה 75% מהמחירון. סוזוקי קרוסאובר שמורה הייתה מקבלת 60-75 אחוז בטרייד אין? אני בספק. בטח שלא היום. 

ולמה זה? כניראה בגלל שהטווח המוצהר הוא 260 כאשר הרכבים היום הם עם 350-450 קילומטר.

לכן אם אתה קונה היום ATTO 3 ועוד 3 שנים הטווח הרגיל יהיה 500-600 קילומטר לחשמליות, תתכוננן לחתוך חזק במחיר

דבר נוסף, זה האחריות הכללית והסוללות.

רוב היצרנים הסינים הם חדשים, וכך גם הדגמים שלהם. מה יהיה לאחר 5 שנים כשתיגמר האחריות. מה תהיה האמינות הכללית? מה היה מחיר החלפים? האם בכלל יהיו תחליפיים? הטענה הרווחת היא שרכב חשמלי הוא פשוט יותר ולכן יהיה גם אמין ולא ידרש יותר מדי לחלקי חילוף. האם זה נכון? בעתיד ניראה. 

כנ"ל לגבי 8 שנים כשתיגמר האחריות על הסוללה. האם יהיה אפשר להחליף תא בודד תקול או שתצטרך להחליף סוללה שלמה בכמה עשרות אלפי שקלים? כרגע לא ידוע. 

לאור העובדה שיש כמה סימני שאלה לטווח הקצר יחסית(3 שנים) ועוד יותר לטווח הארוך יותר(5-10 שנים) הייתי ממליץ לרכוש רכב חשמלי, רק אם אתה נוהג ממש הרבה ותיראה חיסכון גדול בדלק. במקרה שלך, אם אין לך רצון אמיתי להתרפתקה, אני כרגע הייתי נמנע. 

• אהבתי 1
פורסם

יש טעם בקניית רכב חשמלי אם יש לך חניה ועמדת טעינה משלך. להסתמך על עמדות ציבוריות, גם לא זול במיוחד, גם לא תמיד זמין. די אוטו אחד בתור לפניך והלך לך המון זמן. אשר לעתיד, אי אפשר לדעת, מדובר בטכנולוגיה חדשה שקרוב לודאי תתפתח ותשתנה בעתיד הנראה לעין בקצב שקשה להעריך אותו, יש סיכוי שיהיה מהיר. מכונית חשמלית שהיום היא שיא השיכלול האיבזור והטכנולוגיה, יכולה להראות בתוך שנתיים שלוש כגרוטאה מיושנת. תראה לאיזו מהפכה גרמה טסלה בזמן יחסית מאוד קצר, יכול בהחלט להיות שמהפכה טכנולוגית דומה מבחינת השפעתה על השוק נמצאת מעבר לפינה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, TZR84 כתב:

לא חושב שיש פה נביאים שיכולים להתחייב לך ולדעת. עוד 7 שנים יהיו עוד המון חשמליות בכביש מדגמים שונים וסביר שגם האטו 3 תוחלף בדגם אחר מתקדם יותר.

אילו מחלות יצוצו לרכב עוד כמה שנים? אף אחד לא יודע.

כמו שזה נראה כרגע ישראל תקועה שנות אור מאחורה בכל קשור לתשתיות טעינה ציבוריות לרכבים חשמלים. לאט לאט היצרנים מוציאים פחות ופחות דגמים עם מנועי בעירה. לך תדע מה יהיה.

מצד אחד יכול להיות שיהיה ביקוש ענק לרכבי בנזין בגלל העניין הזה של תשתיות החשמל. מצד שני אולי על רכבי בנזין יוטל מס זיהום כלשהו ומחירי דלק יגדלו ככה שלא ישתלם להחזיק.

לדעתי תסתכל בראיה יותר קצרה ל3-4 שנים הקרובות האם חשמל או בנזין יעשה בשבילך את העבודה ותלך על זה.

לדעתי אתה לא מעודכן

יש כבר 6-8 ספקי טעינה בארץ ופריסה גדולה של עמדות טעינה

פורסם

אני חושב שכדאי לחפש תוכניות עבודה 2030-2050 בחברות רכבים עולמיות שונות ומשם לנסות לקבל תמונה.

או למגדת עתידות.

פורסם

אתה רוצה להשתמש ברכב במשך 7 עד 10 שנים ואתה בוחר לפי מה יהיה הערך הנותר? פשוט הזוי.

קודם כל אף אחד לא יודע.

דבר שני - תניח שהערך של הרכב שאתה קונה היום יהיה בעוד 10 שנים אפס. עגול. אם הוא יהיה שווה קצת יותר מאפס זה בונוס.

עכשיו תקנה את הרכב שמתאים לצרכים שלך. היום. בראש שקול.

אם אומרים לך ששמירת הערך של רכב דו מושבי היא הכי טובה, ואילו אתה צריך להסיע באופן קבוע 5, נראה לך הגיוני לקנות רכב דו מושבי? אותה רמה של הגיון.

תשקול מה מתאים לאורח החיים שלך, כמה אתה נוסע, אם בא לך להיות מאמץ מוקדם של טכנולוגיות מיצרנים חדשים יחסית, ואם יש לך זמינות של עמדות טעינה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כמו שאומרים הנבואה ניתנת לשוטים.

יש פה הרבה פקטורים עתידיים שהמצב לגביהם לא ברור.

מצד אחד הממשלה מפסידה המון מיסים על החשמליות, אך בנקודת זמן זאת של ממשלות חלשות ולא יציבות אף ממשלה לא ששה לבצע מהלכים שיורידו את הרייטינג שלה אז המצב תלוי הרבה במפה הפוליטית בארץ.

מצד שני החשמליות הסיניות עוד לא הוכיחו את עצמן מבחינת אמינות, אולי טסלה כן כי יש כבר טסלות בנות 10 שעברו מאות אלפי מיילים וממשיכות לנסוע, אבל לך תדע אם זה יהיה כך גם אצל הסיניות.

מצד שלישי גם רכבי הבנזין של ימינו רחוקים ממה שהם היו לפני 10 שנים, רגולציות והשוק דוחפים את היצרנים לייצר מנועים וגירים עם פחות ופחות עמידות ואורך חיים עד למצב אבסורדי, ראינו בשנים האחרונות איך מנועים מתחילים לאכול שמן ולהפגר עוד לפני שהגיעו ל100 אלף (פיורטק/tce/tsi/t-gdi) וגירים רציפים או דו מצמדיים של סוזוקי/ניסאן/קיה/יונדאע מצריכים תיקונים יקרים אחרי מספר שנים בודדות על הכביש.

ולצערי זאת רק ההתחלה במנוע החדש של רנו/מרצדס למשל ויתרו על צילינדרים במקומם מרססים שכבה דקה של חומר ישירות על הבלוק.

מבחינת הלקוח זה אומר שאין שום אופציה לשפץ או לתקן את המנוע הזה וכל דבר קטן שקורה יצריך החלפה של המנוע.

עידן מנועי הבנזין נגמר ולא בגלל שיש אלטרנטיבות טובות יותר אלא בגלל שהרגולציה הורגת אותם.

פורסם (נערך)

וזאת הסיבה העיקרית שגם סיניות אמינות יותר ממנוע בנזין, הריגולציה האירופאית הכניסה כל כך הרבה דרישות למנוע בנזין וסיבכה מאוד את המנוע וזה פוגע מאוד באמינות.

האירופאים מעלים את הרף נגד זיהום אויר כל הזמן עד שיגיעו למצב שיחסלו את המנוע בנזין וזה לא יקרה עוד 10 שנים אלא בשנים הקרובות.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 19 שעות, קרבורטור כתב:

לאור ההערות שלכם - זה מחדד אצלי את המחשבה-שבגלל חוסר הוודאות לא צריך לחשוב לטווח רחוק כלכך ובמקום לבנות על להחזיק את הרכב  7-10 שנים        - להחזיק 4-5 שנים וזהו.  כך להקטין את הסיכון שבחשמלי וגם את הסיכון בבנזין מצד שני .

דבר אחד ברור, אם אתה מתכוון להחליף שוב לרכב חדש שנתיים / שלוש מוקדם יותר עקב החשש מהפסד ירידת ערך - אתה תפסיד יותר כסף על ההחלפה המוקדמת מאשר מירידת ערך גם בתסריט הכי פסימי.

פורסם
לפני 14 שעות, levy כתב:

לדעתי אתה לא מעודכן

יש כבר 6-8 ספקי טעינה בארץ ופריסה גדולה של עמדות טעינה

יש פריסה גדולה אולי, אבל טבעה של מלאכת הטעינה הוא שבשביל שהעסק יהיה יעיל ורלבנטי אתה זקוק לעמדה פנויה לחלוטין ותקינה לחלוטין. אולי מאוד שכיח, לא באמת יודע, יש לי אוטו עם מנוע בנזין, שגם אם יש שלוש ארבע מכוניות לפני בתור למשאבה, לא הלך לי כל היום. אותה סיטואציה עם אוטו חשמלי ואפשר ללכת לחפש קיר בשביל לדפוק בו טוב טוב את הראש. ושוב, סביר שזה לא קורה, ודאי לא באופן תדיר, אבל קצב גידול הצי החשמלי, נראה לי גבוה יותר מזה של הקמות תחנות הטענה ציבוריות. ואם לקחת דוגמה, אולי לא מייצגת, מאזור מעט ותיק יותר בתחום, חפשו בחור אנגלי אחד ביוטיוב שלא מפסיק לבכות על האוטו החשמלי שלו ( ולא ליפ, דווקא טייקאן ) שכמעט כל נסיעה שלו שמחייבת טעינה באמצע הדרך ( ויש לו מטען במשרד ) היא מסע ארוך מאוד של עצבים ותסכול, או שהעמדות תפוסות או שהמטען לא תקין.

פורסם
לפני 27 דקות, chezik כתב:

דבר אחד ברור, אם אתה מתכוון להחליף שוב לרכב חדש שנתיים / שלוש מוקדם יותר עקב החשש מהפסד ירידת ערך - אתה תפסיד יותר כסף על ההחלפה המוקדמת מאשר מירידת ערך גם בתסריט הכי פסימי.

ברור,אני לא אקנה בנזין חדש

פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

אותה סיטואציה עם אוטו חשמלי ואפשר ללכת לחפש קיר בשביל לדפוק בו טוב טוב את הראש.

זה רלוונטי רק אם יש רכב אחד לפניך, אם יש כבר כמה ממתינים לא תמצא קיר פנוי..

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

שוב, סביר שזה לא קורה, ודאי לא באופן תדיר, אבל קצב גידול הצי החשמלי, נראה לי גבוה יותר מזה של הקמות תחנות הטענה ציבוריות.

בתור מישהו שעוקב מקרוב אחרי פריסת עמדות חדשות (ואפילו פתחתי על זה שרשור), התחושה שלך לא מדויקת.

דווקא בתקופה האחרונה הוקמו הרבה עמדות חדשות מהירות ואיטיות. בשנה האחרונה חברות הדלק פז, "דלק" וסדש החלו לפרוס עמדות בצורה מקיפה בתחנות הדלק שלהם (בנוסף לחברות הדלק האחרות שכבר פרסו לפני כן). יש גם לפחות חמש חברות חדשות שנכנסו לשוק ופורסות עמדות ציבוריות (לא קשורות לחברות הדלק). בנוסף, מספר גדול של רשויות מקומיות החלו לפרוס עמדות ואף להרחיב את הפריסה בשלב שני.

כך שהמצב רק משתפר כל הזמן. מקווה שזה ימשיך ככה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...