Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , רוצה לקנות רכב SUV בינוני חדש למשפחה של 5 . הכוונה שלי היא להחזיקו עד שיתחיל לעשות יותר מדי בעיות - בוא נניח 7-10 שנים.

מה דעתכם יהיה מצב השוק אז - האם יהיה יותר קל למכור (תוך שמירת ערך) רכב חשמלי סיני בן 7-10 שנים(כדוגמת BYD ATTO 3 )  או רכב בנזין בן 7-10 שנים? ( כדוגמת קיה\סוזוקי..)

תודה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא חושב שיש פה נביאים שיכולים להתחייב לך ולדעת. עוד 7 שנים יהיו עוד המון חשמליות בכביש מדגמים שונים וסביר שגם האטו 3 תוחלף בדגם אחר מתקדם יותר.

אילו מחלות יצוצו לרכב עוד כמה שנים? אף אחד לא יודע.

כמו שזה נראה כרגע ישראל תקועה שנות אור מאחורה בכל קשור לתשתיות טעינה ציבוריות לרכבים חשמלים. לאט לאט היצרנים מוציאים פחות ופחות דגמים עם מנועי בעירה. לך תדע מה יהיה.

מצד אחד יכול להיות שיהיה ביקוש ענק לרכבי בנזין בגלל העניין הזה של תשתיות החשמל. מצד שני אולי על רכבי בנזין יוטל מס זיהום כלשהו ומחירי דלק יגדלו ככה שלא ישתלם להחזיק.

לדעתי תסתכל בראיה יותר קצרה ל3-4 שנים הקרובות האם חשמל או בנזין יעשה בשבילך את העבודה ותלך על זה.

פורסם

אי אפשר לתת תשובה רצינית לשאלה הזו. 

אף אחד לא יודע.

אני חושב שאם אתה מכוון להחזיק רכב 7-10 שנים אתה צריך להתמקד בשיקולים שלך כבעלים של הרכב ולא כמוכר הרכב.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

זו שאלה לניחושים, לא ניתן לדעת מה תהיה האמינות ומה עלויות התחזוקה והתיקונים שקובע כל יבואן וחלקם מהיבואנים חדשים.

אבל הנה כמה נתונים.

Mg החשמלית הסינית הראשונה בארץ, עלתה 9 אלף שח יותר מסוזוקי קרסאובר ב 2020. היום במחירון היא עולה 15 אלף שח יותר.

חשמלית קצת יותר וותיקה, רנו זואי, עלתה 5 אלף שח יותר מקיה סיד חדשה  ב 2017. היום בלוי יצחק הזואי עולה 19 אלף שח יותר. ורנו לא בדיוק שוחה בים של מוניטין ולזואי סוללה עם קירור פסיבי שמפגינות דגנרציה גבוהה יותר מסוללות מודרניות עם קירור אקטיבי שיש בכל חשמלית סינית.

היתרון של חשמלית משומשת ,שכל עוד אין מוות פתאומי של הסוללה ומדובר בדגנרציה טבעית, גם אם מוותרים על החלפת סוללה ניתן להשתמש בהן כרכב שני במשפחה עם טווח מוגבל בעלויות מצחיקות ביחס לבנזין משומש.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

החשש שלי לגבי חשמליות(ובעיקר סיניות) הוא שהטכנולוגיה שם היא בחיתוליה ועוד 7 שנים הטווחים יהיו אחרים, טכנולוגיה אחרת , עמדות טעינה אחרות וכו. ולכן לא יהיה שוק לרכב

...ואילו בנזין זו טכנולוגיה בשלה ואם לא יקרה משהו דרסטי אז בטוח יהיה שוק לרכב.

הסיכון כפי שאמרתם שבנזין עוד 7 שנים תצא איזה תקנה שאוסרת וכו וזה יוריד הביקוש אבל לפחות בנתיים הבנזין נראה לי יותר כמניה יותר בטוחה.

זו ההתלבטות שלי.

פורסם

הטכנולוגיה תמיד מתקדמת. לפני 3-4 שנים (למעט טסלה) חשמליות להמונים כמו MG / 208 הציגו טווח של 300 ק"מ בקושי היום כבר יש חשמליות להמונים עם טווחים של 450-600. 

עוד 5-6 שנים סביר שגם הטווחים יגדלו בעוד כמה מאות ק"מ. כמו שרשמנו תקנה מה שמתאים לצרכים שלך לדעתי להכניס שיקול שווי מכירה כל כך רחוק זה לא ריאלי.

אנחנו בינתיים מדברים והבוקר פורסם בוואלה רכב שהמחיר טעינה בעמדות ציבוריות עלה ולהטעין כבר סוללה של 60 קוט"ש כבר עולה כמעט 150 שקל. יכול להיות שעוד שנתיים שלוש המחיר כבר יגיע לרמה של בנזין. הנבואה ניתנה לשוטים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר. טכנולוגית החשמליות בחיתוליה. אתמול גם ראיתי כתבה על טכנולוגית טעינה מהכביש בנסיעה- זה בכלל ייתר את עמדות הטעינה אז למה להשקיע עכשיו בתשתית עמדת טעינה בבית עם השחלות וחציבות וכו.....יש לי הרגשה כאילו הרכב הבא צריך להיות חשמלי (עוד 5-7 שנים) ולא הרכב שארכוש עכשיו

פורסם
לפני כשעה, קרבורטור כתב:

החשש שלי לגבי חשמליות(ובעיקר סיניות) הוא שהטכנולוגיה שם היא בחיתוליה ועוד 7 שנים הטווחים יהיו אחרים, טכנולוגיה אחרת , עמדות טעינה אחרות וכו. ולכן לא יהיה שוק לרכב

...ואילו בנזין זו טכנולוגיה בשלה ואם לא יקרה משהו דרסטי אז בטוח יהיה שוק לרכב.

הסיכון כפי שאמרתם שבנזין עוד 7 שנים תצא איזה תקנה שאוסרת וכו וזה יוריד הביקוש אבל לפחות בנתיים הבנזין נראה לי יותר כמניה יותר בטוחה.

זו ההתלבטות שלי.

אם אתה משוכנע בתוצאה אני בטח לא יכול להפריך אותה. שאלתה לגבי ירידת ערך והראתי לך שגם הסיני(mg) וגם הרנו הצליחו לשמור ערך מול בנזין מקביל גם כשמדובר במותגים הרבה יותר מבוססים, ולמרות שהייתה התקדמות גדולה בסוללות מאז שיצאו ולפי כל האנליסטים ההתקדמות תאט ולא תואץ. לזה יש להוסיף שבתקופת החזקת הרכב החיסכון בדלק הוא עצום ויעבור כל פער שיהיה בירידת ערך.

לגבי ירידת ערך של בנזין "בגלל תקנה" כזו או אחרת, גם הייתי מתעלם. סביר להניח שיהיה ביקוש לבנזין בטווח הנראה לעין. אולי בסוף סוף חיי הרכב הבזנזיני תהיה ירידה משמעותית אחרי שרוב תחנות הדלק יסגרו ויהיה קשה יותר למצוא תחנת דלק מלמצוא עמדת טעינה.

רוב הסוללות היום גם ברכבים מערביים מגיעות מיצרנים סיניים. הסינים עומדים היום בחזית הטכנולוגית בכל מה שקשור לסוללות, לגבי הרכב עצמו ואמינות אני מסכים שאלו דברים שעוד צריכים להבחן.

לפני 59 דקות, TZR84 כתב:

אנחנו בינתיים מדברים והבוקר פורסם בוואלה רכב שהמחיר טעינה בעמדות ציבוריות עלה ולהטעין כבר סוללה של 60 קוט"ש כבר עולה כמעט 150 שקל. יכול להיות שעוד שנתיים שלוש המחיר כבר יגיע לרמה של בנזין. הנבואה ניתנה לשוטים

לרוב לא טוענים בטעינה מהירה כך שהעלות טעינה מהירה יחסית שולית בעלויות התפעול הכוללות ותלויות בעיקר בשימוש. בטסלה עלות טעינה 60 קוטש תעלה בערך 70 שח. לא יודע אם טסלה יפתחו את הסופרצ'רג'רים לשימוש חיצוני בארץ ומתי, גם כשהם עושים את זה  הם לרוב גובים מחירים גבוהים יותר או דורשים דמי מנוי ,מלא בעלי טסלה, אבל אם כן זה ללא ספק יעלה את רמת התחרות וסביר שיוריד מחירי טעינה גם מחשמליות אחרות.

לפני כשעה, קרבורטור כתב:

אתמול גם ראיתי כתבה על טכנולוגית טעינה מהכביש בנסיעה- זה בכלל ייתר את עמדות הטעינה

זו טכנולוגיה חדשה יחסית ולא יעילה אנרגטית, שלא תכנס בטווח הנראה לעין לשימוש ודורשת רגולציה והשקעה עצומה בתשתיות. אם זה הפחד שלך, חד משמעית, קנה כבר עכשיו רכב חשמלי. סביר להניח שתספיק להחליף אותו מספר רב של פעמים עד אם בכלל הדבר הזה יכנס לפועל בארץ.

פורסם

לשאלתך באופן כללי - תחפש כאן שרשורים מלפני 7-10 שנים שעוסקים בהתפתחות עתידית של עולם הרכב, בדוק מי ניחש הכי קרוב לאמת את מה שכבר קרה, ותשאל אותו מה הוא מנחש היום, אולי המזל ששיחק לו אז ישחק לו גם היום. (אולי בשרשור הא-ר-ו-ך על בטר פלייס תמצא את המנחשים נכונה)

לעניין הטכנולוגיה החשמלית הלא בשלה - יש בזה הגיון, אבל אני חושב שלמרות זאת לא יהיה לזה משקל מול רכבי הבנזין, כי בדיוק כמו שהיום רוב הציבור או לפחות חלקו הגדול - מעדיף רכב חשמלי אם יש לו יכולת תקציבית, למרות הטכנולוגיה הלא בשלה מול רכבי הבנזין, אז את אותם רכבים בדיוק יעדיפו אותם אנשים בדיוק בעוד 7-10 שנים גם כשיהיו רכבים מוצלחים בהרבה, אבל שוק היד 2 יתלבט בין החשמליות של היום לבנזין של היום.

פורסם

אני זוכר היטב את הפגישה עם אגסי בבטר פלייס (2011?) שאמר שעד 2020 לא ימכרו בארץ מכוניות בנזין.

אם נבואה לשוטים - זו נבואתי: כרגע היתרון הענק לכלי הרכב החשמליים בזכות המיסוי הגבוה (בלו) על הדלק. בעתיד האוצר ימסה את הנסיעה ברכב חשמלי. 

• אהבתי 2
:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, קרבורטור כתב:

זה בדיוק מה שאני אומר. טכנולוגית החשמליות בחיתוליה. אתמול גם ראיתי כתבה על טכנולוגית טעינה מהכביש בנסיעה- זה בכלל ייתר את עמדות הטעינה אז למה להשקיע עכשיו בתשתית עמדת טעינה בבית עם השחלות וחציבות וכו.....יש לי הרגשה כאילו הרכב הבא צריך להיות חשמלי (עוד 5-7 שנים) ולא הרכב שארכוש עכשיו

הטכנולוגיה של  רכבים חשמליים ממש לא בחיתוליה אלא טכנולוגיה יציבה ומבוססת. יש בארץ כבר יותר מ-60,000 רכבים חשמליים ותוך שנה המספר יוכפל.

יש בארץ המון עמדות טעינה מהירות בפריסה נרחבת ע"י כל חברות הדלק, ואפילו יש מקרה ראשון שמשאבת דלק הוחלפה בעמדת טעינה בתחנת דלק של פז.

אם אתה מתקין עמדת טעינה פרטית אתה חוסך פי עשרה לעומת אותו מרחק נסיעה שתיסע על דלק.

בנוסף אתה משלם רק 531 ש"ח אגרת רישוי והטיפולים במוסך יהיו הרבה יותר זולים (לטסלה בכלל אין  טיפולים!).

אם אתה קונה עכשיו רכב בנזין אתה תשלם ביוקר על זה ותהיה צמוד למחירי הדלק שימשיכו לעלות. בנוסף, ב-2035 יש איסור באיחוד האירופי על מכירת רכבי בעירה פנימית (כבר ב-2030 יהיו הגבלות משמעויות מאוד על מכירת רכבים כאלה). ישראל כפופה לתקינה האירופית ככה שזה ישפיע מאוד גם עלינו. אנחנו לא רחוקים כל כך מטווח הזמן הזה, מה שאומר שיהיה לך קשה מאוד למכור את מכונית הבנזין שלך במחיר נורמלי עוד שבע שנים.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

קודם כל - תודה לכל המגיבים עד כה...

אמנם הטכנולוגיה של החשמליים לא ממש ממש בחיתוליה אבל עדיין היא מספיק בחיתוליה שהשינוים הם מאוד מהירים ואין רוויה כמו בטכנולוגית הבנזין ולכן לדעתי הסיכון הוא מוגבר (לפחות בראיה שלי)

לאור ההערות שלכם - זה מחדד אצלי את המחשבה-שבגלל חוסר הוודאות לא צריך לחשוב לטווח רחוק כלכך ובמקום לבנות על להחזיק את הרכב  7-10 שנים        - להחזיק 4-5 שנים וזהו.  כך להקטין את הסיכון שבחשמלי וגם את הסיכון בבנזין מצד שני .

בנוסף בגלל שאני לא נוסע הרבה קילומטר'ג בשנה (60 ק"מ ביום) - כדאיות ההחלפה לחשמלית(כולל עלות התקנת עמדת טעינה+חציבות והשחלות...בבית פרטי)  היא לא מובהקת במקרה שלי 

לכן הנטייה שלי כרגע היא לקנות רכב בנזין ולהחזיק אותו 4-5 שנים 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 דקות, קרבורטור כתב:

בנוסף בגלל שאני לא נוסע הרבה קילומטר'ג בשנה (60 ק"מ ביום) - כדאיות ההחלפה לחשמלית(כולל עלות התקנת עמדת טעינה+חציבות והשחלות...בבית פרטי)  היא לא מובהקת במקרה שלי 

כמה נקודות למחשבה:

60 ק"מ ביום זה יוצא 22,000 ק"מ בשנה, זה לא כל כך נמוך, ואתה תשלם עשירית ממחיר הדלק.

חלק מיבואני הרכב נותנים עמדה טעינה + התקנה של עמדה בחינם עבור התקנה רגילה של עד 30 מטר (לא כולל חציבות, הרמת מרצפות וכולי). העמדה הזאת לא תשמש רק את הרכב הקרוב שלך אלא כל רכב חשמלי שיהיה לך בעתיד, כך שזה גם מעלה את ערך הדירה.

פורסם
לפני 27 דקות, Gopher כתב:

כמה נקודות למחשבה:

60 ק"מ ביום זה יוצא 22,000 ק"מ בשנה, זה לא כל כך נמוך, ואתה תשלם עשירית ממחיר הדלק.

חלק מיבואני הרכב נותנים עמדה טעינה + התקנה של עמדה בחינם עבור התקנה רגילה של עד 30 מטר (לא כולל חציבות, הרמת מרצפות וכולי). העמדה הזאת לא תשמש רק את הרכב הקרוב שלך אלא כל רכב חשמלי שיהיה לך בעתיד, כך שזה גם מעלה את ערך הדירה.

הרכב החשמלי שחשבתי עליו הוא BYD והם לא נותנים עמדה ולא התקנה....לא מצאתי רכבים חשמליים אחרים במחיר שפוי ושמתאימים למשפחה של 5 . 

בכל מקרה לגבי עמדת הטענה - שוב זה מחזיר אותי לנושא של בשלות טכנולוגית ושינויים מהירים - לדעתי בגלל שאנחנו עדיין בשלב השינויים המהירים בטכנולוגיה החשמלית - העמדות של עוד 5 שנים יהיו טובות הרבה יותר מהעמדות של היום ויתכן שיהיו שונות מאוד ולכן אני לא רואה את היתרון הגדול בלהשקיע בעמדה כיום.   זו דעתי - יתכן ואני טועה כמובן.....

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...