Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רכב עבור משפחה של 5 נפשות (3 ילדים בגילאי 14-8).
אני מנסה לרכוש רכב חדש ואני מנסה להחליט בין סקודה סקאלה 1.5T ספורט (כי זו הגרסה היחידה עם 1.5T) לבין סקודה קאמיק 1.5T style.
התקציב שלי מאפשר שנתון 2020 - 2021.
ביקרתי בסוכנות סקודה בבני ברק, אבל לא היה להם את הסקאלה בתצוגה והמוכר גם אמר שלא תהיה אפשרות של נסיעת מבחן בדגם הזה.
בהנחה ואלו שני הדגמים, מה יותר מומלץ למשפחה?

תודה על העזרה.

פורסם

הסקאלה עם תא מטען גדול ב66 ליטרים  (429) לעומת 363 בקאמיק , שזה שיקול חשוב כי 360 ליטר זה יחסית לא גדול. 

הסקאלה תהיה נמוכה וארוכה יותר כמו משפחתית והקאמיק יותר גבוהה וגיפונית. 

מבחינת המנוע הן אותו דבר, הסקאלה מציעה מנורות led וגג פנורמי בעוד לקאמיק יש רק אופציה לגג בתוספת תשלום ולכן אם תרצה תצטרך לחפש אחת שהוסיפו לה. 

לכן לדעתי אם לא מעניין אותך גובה אז הסקאלה יותר טובה . דרך אגב שקלת את האוקטביה ? היא אחלה אופציה בגרסאות 1.5 ו2.0 מבחינת אבזור , מרווח ותא מטען 

פורסם

תודה רבה על התשובה.
לצערי אוקטביה היא קפיצת מדרגה במחיר ואז אצטרך להתפשר על שנתון נמוך יותר (רוצים 150K עבור 2021).
גם אני נוטה יותר לכיוון הסקאלה, אבל בגלל שלא ישבתי ברכב יש לי חשש שהמושב האחורי יהיה קטן עבור 3 ילדים.

פורסם

תראה אם יש סוכנות אחר שכן יש בה באולם או משהו כזה, למרות שבכללי היא לא אמורה להיות קטנה מהקאמיק, תראה ביקורות 

פורסם

ועוד שאלה,

לגבי סחירות - מה דעתכם, האם הסקאלה לתהיה נסחרת עוד כמה שנים? 
לדעתי לקאמיק יש שוק יותר רציני ואני לא יודע עד כמה יכירו את הדגם ויחפשו אותו ביד 2

פורסם

99% מהסקאלה הן רכבי ליסינג, בעיקר רכבי שירות טכנאים לדעתי.

קאמיק- לפני 3 שנים ניסיתי להשוות  בינה ראש לראש מול האוקטביה הקודמת באולם תצוגה בשביל 3כסאות בטיחות. האוקטביה ניצחה בנקודות מבחינת מרחב בשורה השנייה.

חבר קנה קאמיק פרטית יד0 מהחברה 1.5 נדמה לפני איזה שנתיים כאשר היתה לו לפני אוקטביה 1.8 או 2.0 מודל 2016/7/8 והוא מאוד מרוצה.

לאוקטבייה הייתי מכניס אופני 26, 20 ושני 14 לתא מטען, כאשר פיקתי את גלגלי ה26 וגלגל קדמי ל20.

אוקטביה לדעתי חפש אמצע 2019 עד כמעט סוף 2020 את הדגם כניסה, זה הדגם היוצא, אותו מנוע כמו הדגם 2021 1.5.

אוקטביה יוצאת - מבחינת באיבזור חסרה מצלמת רוורס שאפשר להוסיף תואמת מקורית.

חוץ מזה יש הכל - יש שמירת מרחק אדפטיבית, מעבר נתיבים וכו. חיישני רוורס מקוריים כול בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור.

המחלות הרגילות הן צריכת שמן שתקינה לדברי החברת ליסינג, וענייני הקלאצים של התיבה. אצלי הרגשתי ירידה בתפקוד בין ההתחלה ובין שמסרתי רכב חזרה ב65 אלף דנדש ושמור והרכב בקושי טחן יחסית פקקים לישראל 2021/2/3.

אוקטביה הדגם החדש הגיע עם מערכת mild hybrid שיש שם בטריית 48v שאמורה להוריד צריכת דלק. האחראי ליסינג דיווח לי על רכב שמאושפז חודש ומחכה לחלפים... יש יחסית מעט מאוד רכבים כאלה על הכביש לעומת הדגם שקדם לו, הליסינג הם עם מנוע 1.0 לדעתי ולא 1.5.

לגבי הסקאלה - לא חושב שנמכרו כמעט מכוניות 1.5, רובן זה ליסינג 1.0 לדעתי, בדוק רמות אבזור, יש מצב שמשנת 2021 כל משלוח הגיע עם חוסרי איבזור אחרים בגלל הקורונה.

קאמיק - להערכתי נמכרו יותר לפרטיים, ליסינג לדעתי יש בעיקר 1.0.

שים לב שהמנוע 1.0 הוא עם 3 צילינדרים, זה לא רק עניין נפח וביצועים. זה מתנהג ומרעיש אחרת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, KipodYam כתב:

אז זה אומר שיהיה לי קשה כשארצה למכור? לא אכפת לי לאבד קצת כחלק מטריידאין.

אוקטביה לדעתי חפש אמצע 2019 עד כמעט סוף 2020 את הדגם כניסה, זה הדגם היוצא, אותו מנוע כמו הדגם 2021 1.5.

חוץ מזה יש הכל - יש שמירת מרחק אדפטיבית, מעבר נתיבים וכו. חיישני רוורס מקוריים כול בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור.

המחלות הרגילות הן צריכת שמן שתקינה לדברי החברת ליסינג, וענייני הקלאצים של התיבה. אצלי הרגשתי ירידה בתפקוד בין ההתחלה ובין שמסרתי רכב חזרה ב65 אלף דנדש ושמור והרכב בקושי טחן יחסית פקקים לישראל 2021/2/3.

אוקטביה הדגם החדש הגיע עם מערכת mild hybrid שיש שם בטריית 48v שאמורה להוריד צריכת דלק. האחראי ליסינג דיווח לי על רכב שמאושפז חודש ומחכה לחלפים... יש יחסית מעט מאוד רכבים כאלה על הכביש לעומת הדגם שקדם לו, הליסינג הם עם מנוע 1.0 לדעתי ולא 1.5.

אבל כמו שאמרתי, אוקטביה 1.5 (שגם פה יש המון דגמים בשוק) עולה יותר מהדגמים האחרים בדיון ואז אצטרך להתפשר בשנתון וזה יכול להשליך על בעיות גיר וכו' הרבה יותר מוקדם.

לגבי הסקאלה - לא חושב שנמכרו כמעט מכוניות 1.5, רובן זה ליסינג 1.0 לדעתי, בדוק רמות אבזור, יש מצב שמשנת 2021 כל משלוח הגיע עם חוסרי איבזור אחרים בגלל הקורונה.

שים לב שהמנוע 1.0 הוא עם 3 צילינדרים, זה לא רק עניין נפח וביצועים. זה מתנהג ומרעיש אחרת.

בדקתי באתרי השוואות והאיבזור בדגם ספורט לא השתנה מאז השקת הדגם.
לגבי התפלגות מכירת המכוניות, פה שוב עולה החשש שאת הקאמיק יהיה לי יותר קל למכור מאשר את הסקאלה.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, nissan1211 כתב:

הסקאלה עם תא מטען גדול ב66 ליטרים  (429) לעומת 363 בקאמיק , שזה שיקול חשוב כי 360 ליטר זה יחסית לא גדול. 

66 ליטר זה הפרש לא כל כך גדול, לא פחות חשוב לבדוק את מבנה תא המטען והתאמתו לצרכיך. לא לשכוח שהנפח מחושב עד גובה המדף, מעשית אתה יכול להטעין לגובה יותר גדול.

לך לראות את שני הדגמים במגרשי הליסינג ואז בחר איזה מהם מתאים לך יותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

66 ליטר זה הפרש לא כל כך גדול, לא פחות חשוב לבדוק את מבנה תא המטען והתאמתו לצרכיך. לא לשכוח שהנפח מחושב עד גובה המדף, מעשית אתה יכול להטעין לגובה יותר גדול.

לך לראות את שני הדגמים במגרשי הליסינג ואז בחר איזה מהם מתאים לך יותר.

ומעבר לגודל תא המטען (שהוא חשוב כמובן)?

פורסם

בין 2 הדגמים, הסקאלה יותר מותאמת למשפחה בגלל תא המטען הגדול משמעותית (בדוק). הייתי מנסה ללכת לכיוון מנוע 1.0 בגרסת סטייל, ייתן לך יותר VFM, רק צריך לוודא באמת שאין אבזור חסר - משנת 22 בגלל הקורונה היא נמכרה בלי ניטור שטח מת (נכון לעוד דגמים של החברה, אאל"ט). נשמע שהילדים כבר גדולים, כדאי לבדוק אם המרווח מאחור אכן מספק (גם לעתיד).

לקאמיק אין שום יתרון על פני הסקאלה, לדעתי. ישבתי בה ואין שום תחושה ג'יפונית (לא גבוהה בכלל). סתם בזבוז כסף.

בהצלחה.

פורסם
לפני כשעה, gorelshv כתב:

בין 2 הדגמים, הסקאלה יותר מותאמת למשפחה בגלל תא המטען הגדול משמעותית (בדוק). הייתי מנסה ללכת לכיוון מנוע 1.0 בגרסת סטייל, ייתן לך יותר VFM, רק צריך לוודא באמת שאין אבזור חסר - משנת 22 בגלל הקורונה היא נמכרה בלי ניטור שטח מת (נכון לעוד דגמים של החברה, אאל"ט). נשמע שהילדים כבר גדולים, כדאי לבדוק אם המרווח מאחור אכן מספק (גם לעתיד).

לקאמיק אין שום יתרון על פני הסקאלה, לדעתי. ישבתי בה ואין שום תחושה ג'יפונית (לא גבוהה בכלל). סתם בזבוז כסף.

בהצלחה.

ראשית כל, תודה רבה על התשובה (וכמובן לכל האחרות גם).
אני דווקא התלהבתי מהספורטיביות של ה1.5T וכמו שאמרתי החשש היחידי שלא אצליח למכור מתי שאצטרך.
אבל אני אקח את עצתך ואנסה לבדוק את החלל האחורי יתר לעומק.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, KipodYam כתב:

קאמיק- לפני 3 שנים ניסיתי להשוות  בינה ראש לראש מול האוקטביה הקודמת באולם תצוגה בשביל 3כסאות בטיחות. האוקטביה ניצחה בנקודות מבחינת מרחב בשורה השנייה.

חבר קנה קאמיק פרטית יד0 מהחברה 1.5 נדמה לפני איזה שנתיים כאשר היתה לו לפני אוקטביה 1.8 או 2.0 מודל 2016/7/8 והוא מאוד מרוצה.

לאוקטבייה הייתי מכניס אופני 26, 20 ושני 14 לתא מטען, כאשר פיקתי את גלגלי ה26 וגלגל קדמי ל20.

אצלי למטה חונה עכשיו אוקטביה צמודה מהעבודה מנוע  1.5, דגם הכניסה אמבישיון, שנת ייצור 2020, בדיוק כזו אותה אתה מתאר. לא מכיר בלימה אוטומטית בנסיעה לאחור, גם לא זוכר שספר הרכב מספר שיש כזו. כל השאר מדויק. מכיר גם קאמיק סטייל מאותו שנתון אצל חבר משפחה אחר, מעודנת ושקטה בנסיעה יותר מהאוקטביה הנזכרת, אבל את תא המטען של האוקטביה קשה מאוד לנצח, בטח לא הקאמיק שתא המטען שלה מאוד צנוע בנפח יחסית לאחות הגדולה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)

שמע, חונה אצלי אלנטרה 2023 עם מיזוג אוויר לשורה האחורית. במפרט יצרן לא כתוב על זה כלום. לא יודע מה בספר רכב.

תהנה מהאוקטביה כל עוד אפשר.

באוקטביה 2020 1.5 עליה לכביש יוני היה בלימה אוטונומית בנסיעה לאחורה ברכב שהיה אצלי.

פעם אחת זה הציל אותי. כמה פעמים זה שיגע אותי , למשל כשיש איזה ענף קטן שחוסם איזה עינית.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

יש לי אוקטביה 1.5 ליטר 2020 אמבישן מהדור היוצא.

יש בלימת חירום בנסיעה לאחור וגם חיישנים אחריים מקוריים.

הרכב שלי הואנרכב ליסינג מהעבטדה, אנחנו מאוד מרוצים ממנו, המושב האחורי מרווחים בםער משמעותי מהסקאלה והקאמיק (נהגתי בכל אחד מהם כמה מאות ק"מ(.

הייתי צריך להחזיר את האוקטביה לחברת הליסינג כבר לפני כמה חודשים, אבל עדיין לא מצליח למצוא רכב חדש שייכנס לנעליים הגדולות של האוקטביה שברשותי.

עמיתה לעבודה שיש לה אוקטביה 1 0 אמבישן מהדור החדש סיפרה שלרכב היו מספר בעיות והוא נכנס הרבה למוסך, לאחרונה הרכב היה למעחה מחודש במוסך בהמתנה ללוח מחוונים ששבק חיים.

קצין הרכב גם לא מוכן לשמוע על אוקטביה מאותה סיבה... הואנאומר שהאוקטביות מהדור הקודם הרבה יותר אמינות.

אני מצטרף להמלצה על אוקטביה דור קודם 2019-20, רמוי מאוד עם מנוע 1.5 ליטר.

חשוב לוודא שמדובר בשגם שעברהאת מתיחת הפנים ב-2019 הכוללת תוספת בקרת שיוט אדפטיבית ומולטימדיה בגודל 8 אינץ עם יכולת שיקוף AA/CP וחיישני חניה אחוריים מקוריים.

אני הוספתי מצלמת רוורס תמורת כמה מאות שקלים למצלמה והתקנה, המצלמה היא תואמת למקורית ומשתלבת היטב במערכת המולטימדיה יחד עם תצוגת חיישני הרוורס המקוריים.

אחת האפשרויות הזמינות כמחליפה לאוקטביה היא הקאמיק, לפני מספר ימים נכנסתי לאולם תצוגה של סקודה וראיתי שהיא קטנה באופן משמעותי בתא המטען ובמושב האחורי.

הבקאלה רכב ראוי ביותר, אך רובן נמכרו בגרסת אמבישן הבסיסית הכוללת מזגן מכאני, בשנתונים 20-21 הקאמיק הרבה יטתר מאובזרת וכוללת גם בקרת אקלים מפוצלת, חיישני גשם ובעיקר גם מצלמת רוורס וניטור שטח מת במראות הצד.

לדעתי, אם לא אוקטביה, אז הקאמיק עדיפה על הסקאלה.

פורסם

מעניין. הכל יש אצלי, חוץ מסיפור הבלימה לאחור, אולי בגלל שמדובר בחודש אוקטובר 20 ואז כבר הסתובבו אוקטביות מהדגם הנוכחי, אבל רק עם המנוע הקטן. העדפתי את המנוע הגדול יותר וגם הקטע של תפעול חלק מהפונקציות דרך מסך בחדש עשה לי בחילה. זו שאצלי היתה אחת האחרונות, לטענת קצין הרכב, האחרונה באמת בארץ מהדגם ההוא.

• תוכן חדש...