Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"עתיד" הדיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביקרתי בסוכנות למכירת רכב והתעניינתי ברכב עם מנוע דיזל (אני עובד מחוץ לעיר).

הבחור שנתן לי הסבר על הרכבים טען בפניי שהדיזל "עומד לצאת מחוץ לחוק". כמו כן אמר שאם אני קונה רכב דיזל יד 2, "אני צריך לדעת שאין עתיד לדיזל".
האם יש אמת בדבר, או שהבחור עשה עליי תרגילי מכירות?

פורסם

הדיזל לאט לאט נעלם מהעולם יש אמת בזה. תקני יורו, זיהום אוויר וכד' היצרנים זונחים את הטכנולוגיה הזאת.

מה זה מפריע לך? כרגע אין חוק שרכב מזהם משלם יותר אגרה בארץ. תקנה ותהנה

פורסם

הרכב לא מזהם כי כל טסט רמת הזיהום נבדקת והרכב מחויב לעמוד בהצלחה בבדיקה.

שאלתי הייתה באמת יותר לקניית רכב נוכחית עם מנוע דיזל.

פורסם

הדיזל מזהם יותר מבנזין. לא מדבר ספציפית על התקינה בארץ שאין לה קשר לכלום. כמה שמתקדם תקן יורו מנועי דיזל כבר לא יוכלו לעמוד בו ולכן יצאו מהמשחק.

פורסם

אפשר להסתכל על אירופה בתור דוגמא.

בשלב ראשון, מכוניות דיזל ישנות נגיד מתחת לתקן יורו 4 (שזה עד שנת 2005) לא יוכלו להכנס לאיזורים מסויימים, אחרי זה זה יורחב למכוניות עד יורו 5 (2008), עד שזה יגיע למכוניות יורו 6 שנמכרות היום יקח עוד הרבה שנים, להערכתי עשורים. זאת מכיוון שכרגע אין הגבלות בכלל וההגבלות האלו זה משהו שמפעילים באופן מאוד הדרגתי ועל מכוניות ישנות שמזהמות הרבה יותר בהתחלה.

• אהבתי 2

פורסם

אפשר לשים לב למגמה הזו גם בארץ, לפני 10 שנים היו הרבה מוניות ורכבי לימוד נהיגה עם מנועי דיזל, היום כבר רואים לא מעט היברידיות\פלאג אין\חשמליות.

לפני 20 שנים בערך היה היצע מאוד גדול של רכבי דיזל בכל מיני קטגוריות - החל מסופר מיני כמו פאביה, פולו ואיביזה, דרך מכוניות כמו פולו קלאסיק, סיאט קורדובה, סיאט טולדו, אחר כך במשפחתיות כמו האוקטביה ואפילו ברכבים מקטגוריות יותר גבוהות כמו הסופרב, הפאסאט וכו'.

רוב המשפחתיות בארץ לא משווקות בגרסת דיזל, למעט אוקטביה ומגאן.

אני למען האמת באופן אישי גם לא רואה יותר מדי עתיד לדיזל, אולי ברכבים מסחריים, רכבי משא ואוטובוסים - אם כי גם שם כבר עובדים על גרסאות חשמליות או גרסאות בנזין.

ברלינגו למשל זמין בגרסת בנזין ובגרסה חשמלית.

היתרון של צריכת הדלק של הדיזל לא הכי רלוונטי מול רכבים היברידיים, בייחוד בתנועה עירונית ופקוקה. על פלאג אין אני לא מדבר כי מקבלים כמה עשרות קילומטרים על חשמל.

גם במומנט יש תחרות טובה מול מנועי הטורבו בנזין השונים (TCE, TSI וכו'). חבל שאין שילובים בסגנון הזה, יחידה היברידית "אמיתית" (לא mild hybrid) כמו שיש בטויוטה או ביונדאי\קיה בשידוך למנוע טורבו, היה יכול להיות להיט מבחינת ביצועים וצריכת דלק. יש את הפלאג אין כמובן שמציעות פשרה טובה בין שני הפרמטרים האלו (ביצועים וצריכת דלק) אבל צריך עמדת טעינה.

וגם הסולר היום יותר יקר מהבנזין ברוב המקרים.

דווקא מחוץ לעיר יש יתרון בדיזל, בייחוד אם מדובר במנועים חסכוניים.

אם אתה קונה את הרכב במחיר נמוך אז אפשר להמר על הקטע של דיזל לדעתי, אם אתה קונה עכשיו אוקטביה או מגאן שעולות לא מעט כסף בתור חדשות או כמעט חדשות בגרסאות הדיזל, הייתי חושב שוב, אלא אם כן אתה מתכנן להחזיק את הרכב עד שימות, אם כי אין שום דבר וודאי ואף אחד מאיתנו לא מגדת עתידות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אכן, התעניינתי בתחילה ברכב דיזל כי אני עובד מחוץ לעיר וזה היה לי טוב. אבל כשנחשפתי בתור קונה פוטנציאלי לרכב ההיברידי, כמובן שאני מעדיף אותו. אם הצריכה הממוצעת החודשית של עם הרכב האחרון שלי (דיזל) הייתה 1:15/1:16, עם היברידי נראה לי אני מכפיל... (ויוצר החזר מהיר יחסית על ההשקעה).

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

עם היברידי לא תכפיל.

צריכת דלק משולבת אצלי בקורולה היברידית היא משהו כמו 1:19.2-1:19.3, מדודה על פני עשרות תדלוקים, הנתונים האלו כוללים כל דבר אפשרי (כביש 6 בקטעים של 110 ו-120 קמ"ש, פקקים, נסיעות במרכז, נסיעות בעיר, נסיעות מחוץ לעיר בכבישים הרריים בצפון, נסיעה לאילת וכו'). ברמת גימור נמוכה יותר צריכת הדלק תהיה קצת יותר טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

עם סיטרואן C4 פיקאסו דיזל שנת 2015 שלא איפס מחשב דרך אף פעם, המחשב מראה צריכה לאחר 113000 ק"מ של 1:15.6.

אז עם היברידי טוב אני מצפה להרבה יותר ממה שכתבת.

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

איזה היברידי? 7 מושבים גדול וגבוה יחסית, יותר טוב מ 1 ל 19, בהנחה שזה היברידי רגיל ולא פלאג אין?

קשה מאוד להאמין שיש דבר כזה.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

וגם הסולר היום יותר יקר מהבנזין ברוב המקרים.

למי שיש דלקן זה יוצא בסוף יותר זול מבנזין בפער

• מצחיק 1
פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

איזה היברידי? 7 מושבים גדול וגבוה יחסית, יותר טוב מ 1 ל 19, בהנחה שזה היברידי רגיל ולא פלאג אין?

קשה מאוד להאמין שיש דבר כזה.

מחפש 5 מושבים. מהרכבים היותר טובים.

פורסם
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

לפני 10 שנים היו הרבה מוניות ורכבי לימוד נהיגה עם מנועי דיזל, היום כבר רואים לא מעט היברידיות\פלאג אין\חשמליות.

לפני 10 שנים לא היו מכוניות חשמליות ופלאג אין ובקושי היו מכוניות היברידיות. כמו כן היה ביקוש גבוה יותר לגיר ידני אצל מורי נהיגה, זה לא שהייתה להם אפשרות לבחור בין דיזל לחשמלי. 

חשמלי אידאלי למורה נהיגה. רוב השימוש בעיר בנסיעה איטית שם החשמלי הכי יעלי, הטווח מספיק ליום עבודה, הבלאי של האוטו מנהיגה של תלמיד, נמוך.

רישיון לידני כבר אף אחד כמעט לא רוצה. 

אז ברור שמורים רבים בוחרים באופציה שמשתלמת להם. 

אבל נושא הדיון הוא אחר, סוכן המכירות טען שדיזלים יוצאו מחוץ לחוק וזה משהו שלדעתי עוד רחוק, לפחות בארץ.

אנחנו רואים איך מכוניות בנזין עם קרבורטור מלפני 30 שנה, שמזהמות פי כמה מכל רכב בנזין או דיזל מודרני (כי אין ממיר קטליטי, אין מחשב, אין חיישני למבדה ) עדיין נוסעות  חופשי בכל מקום כולל מרכזי הערים ואין עליהן הגבלות כלשהן.

אני מניח שגם לא יהיו הגבלות מבחינת איזור או שעות נסיעה עם דיזלים פרטיים. מה שכן יהיה זה צמצום יבוא ומכירה של מכוניות דיזל חדשות עד הפסקה מוחלטת מתישהו, והקיימות ימשיכו לנסוע עד ההתיישנות הטבעית בעוד כמה עשרות שנים. 

פורסם
לפני שעתיים, usafun כתב:

מחפש 5 מושבים. מהרכבים היותר טובים.

ממשפחתיות היברידיות לא תקבל 1:25-1:30, מאמין שאיפשהו באיזור ה-1:20 זה מספר ריאלי.

פורסם

לצורך רכישת חלפים אני בארץ הבאגט.חייב  לציין שעדיין הרבה פה מונע בדיזל. כולל רנו קליאו dci וכאלה. לא תראה כמעט טסלה. ראיתי אחת בכביש. ויש מעט מותגים סיניים חשמליים/היברידיים. 

בהשכרת רכב קיבלתי ... רנו גראנד סניק דיזל חדשה .( פינקו אותי עם גיר אוטומטי).  

הציעו לי במחיר זול ממנה טסלה 3 וסירבתי כי אין בחניון במלון עמדת טעינה.  

• תוכן חדש...