Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"עתיד" הדיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, זה בעוד מדינות אירופה ככה, אירופה הרבה יותר שמרנית,  חוץ מכמה מדינות כמו נורווגיה ששם מקדמים את המעבר לחשמלי מאוד חזק באמצעות הטבות מיסוי.

פורסם
לפני 8 שעות, usafun כתב:

ביקרתי בסוכנות למכירת רכב והתעניינתי ברכב עם מנוע דיזל (אני עובד מחוץ לעיר).

הבחור שנתן לי הסבר על הרכבים טען בפניי שהדיזל "עומד לצאת מחוץ לחוק". כמו כן אמר שאם אני קונה רכב דיזל יד 2, "אני צריך לדעת שאין עתיד לדיזל".
האם יש אמת בדבר, או שהבחור עשה עליי תרגילי מכירות?

תרגיל מכירות ולא יותר מזה.

אין שום סיכוי שבעתיד הנראה לעין הדיזל יצא מחוץ לחוק.

ואגב, העובדה שהיתה ירידה חדה בביקוש לדיזל (ועקב כך גם בהיצע) היא מסיבה אחרת לגמרי:

היתה בעבר אפליית מס לטובת הסולר שגרמה לשימוש בו להיות הרבה הרבה יותר זול, ולפני כמה שנים זה נגמר.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

הסולר עולה כמו בנזין כבר הרבה מאוד שנים, הסיבה לירידה בביקוש לדיזל היא חלופה היברידית שנהנית מהטבות מס ומשתלמת יותר בהרבה מקרים. 

לפני ההיברידות, גם במחיר זהה לבנזין הדיזל היה משתלם כי דיזל בממוצע צורך 25%-30% פחות דלק באותו רכב עם ביצועים מקבילים.

פורסם

לגבי שאלה של פות"ש -> כפי שענו, זה בסה"כ תרגיל מכירות שיש בו אמת חלקית ביותר.

באירופה יש כוונה להפסיק עם מכירת רכבי דיזל עקב תקנות זיהום אויר (אינני זוכר מה תאריך יעד . 2025 או  אולי 2030).

בגלל זה, רוב היצרנים מנסים לעבור לפלטפורמה חשמלית או לכל הפחות היברידית.

בעקבות כך, גם בארץ יפסיקו עם מכירת רכבי דיזל לאחר שהמלאי יסתיים.

לגבי הסולר עצמו - ימשיך להימכר בתחנות תדלוק עוד תקופה ארוכה.

האחת התגובות (לא זוכר מי כתב זאת) נכתב לגבי הגבלת כניסה ליישובים -> זה דבר שכבר קיים בארץ. בחיפה יש איסור על כניסת רכבי דיזל מזהמים (אינני זוכר פרטים מדויקים), אך לגבי רכב שנקנה כיום אינני צופה בעיות בעשור הקרוב.

• אהבתי 1
פורסם

כוונתי בהודעה הקודמת היא כי עקב תקנות זיהום אויר באירופה, יצרני הרכב עוברים לפלטפורמה חשמלית ו/או היברידית (הניסוח היה מעט בעייתי)

פורסם

פות"ש, עתיד או לא, אתה לא עושה הסטוריה.

פתח קובץ אקסל, הכנס את כל הנתונים (כולל מחיר הסולר בתחנות נגישות אליך - ישנם פערים משמעותיים!) ותיווכח מה ייצא לך משתלם יותר.

בהצלחה!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...