Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"צ'ינג צ'יאנג צ'יונג"

ממש אבל ממש לא הייתי מזלזל מבחינת יכולת טכנולוגית ב-Made in P.R.C, הכוונה נטו לעובדה, שצרכן מקומי מצוי, בחיים לא יזכור את השמות שלהם (חלקם גם לא יהיו רלוונטים עוד כמה שנים), ולפי הבנתי השנה נעבור 20 שמות/מותגים סיניים ש"עלו לפה" בזמן כל כך קצר. החלק העצוב שגם 99% מהמוסכים לא יצליחו להבין, אז איך האנשים בכלל מצפים שיצליחו לטפל בהם מחוץ לרשת שלהם (אם בכלל יש כזה דבר, ולא סגרו מול "קבלן משנה" לתקופת אחריות שהחוק מחייב אותם ?).
יש לי הבנה לא קטנה מהעולם הקמעונאות/מסחר בכלל בעברי מתוקף עבודות שלי, איך מחדירים (מנסים) מוצרים חדשים, מיתוג, "תסריט מכירתי/דף מסרים/הורדת התנגדויות" איזה יתרון לפמפם ועל מה לא לענות ולא לדבר.
אם כבר, הפוך מזילזול, כי בתור עוסק בתחום פול טיים מאז קורונה, שלומד (אוטודידקט כמו כל דבר שלמדתי בחיים שלי) את הצד הטכני להיות מוכן לעתיד (כי עקומת הלמידה לא ממש קצרה), יכול להגיד שברוב הספרות מקצועית רוב חוקרים/מהנדסי חשמל ואלקטרוכימיה מסין/הודו בכלל ממזרח, ולא חושב שבן אדם שפוי היה מזלזל ב-CATL !
אבל המרחק בין יכולת טכנולוגית וכשר ייצור מרשים לבין דימוי/הנדסת אנוש/בקרת איכות/שרידות לטווח ארוך הוא גדול, עוד מוקדם ורק עוד כמה שנים נבין יותר,אבל לפי הבנתי כרגע, בכלל החוליה החלשה תהיה ה"גורם המקומי" שאמור לטפל/לתחזק את רכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג", וזה מביא אותי למושג  הבאה:

TCO - total cost of ownership

בלי להיכנס לדיון מיותר, אבל לגיטימית בו זמנית, איך בכלל כלכלי לקנות רכב חדש במדינת ישראל ולא משומש מעל 3 שנים (כי זה כל כך אישי ותלוי מצב ושימוש), אחרי קניית/הוצאת דיור , רכישת רכב, זאת ההוצאה הגדולה השנייה של רוב המשפחות בישראל.
אני בכוונה מתעלם מדברים סובייקטיבים, של סמל סטטוס/רוצה לשדר משהו/להוציא עיניים לסביבה, כי זה לא מדיד כלכלית אבל בהחלט חלקם קונים לפי זה, מה שחשוב להבין, רכישת רכב זה לא רק עלות קנייה !
רוב המוחלט של אנשים קונים רכבים לצורך ניוד מא' עד ב' במדינה בלי תחבורה ציבורית ברוב חלקי הארץ, בסופו של דבר לפי תקציב/גודל/צורה/רמות נסוע צפוי/באיזה מערכות בטיחות לא מוכנים להתפשר, אנשים מצמצים את הרשימה למספר מצומצם של דגמים, אז עכשיו נשאלת השאלה איך משווים בינייהם (כמובן יש להם ראש פתוח ולא שבויים בטימטום של "מדינת טויוטה"). אז כדי לנסות להשוות חייבים לקחת בחשבון כמה עולה לנו "להשתמש" ברכב, ובשביל זה קיים חישובי TCO שמנסה לחשב את העלות הכוללת שרכב יישא להפעלתו לכמה שנים קדימה, ופה צריך לשחק עם מספרים ולהניח "הנחות" מסויימות (אין פה שום כלל אצבע זה מאוד אישי), בקשר לעלויות ביטוח/אגרות/תחזוקה/אנרגיה/בלאי/בלת"מ ונכון להיום אף אחד לא יודע מה יהיה ערך העתידי של רוב הרכבים !
וזה לא מספר מוחלט אלא עדיין אומדן, למשל לפני שנה אנשים בטוח לא הניחו קפיצה כזאת של עלות ביטוח בדגמים מסויימים, מי נגד חלקם היו שמרניים מדי בחישוב שלהם, כי השוק בטירלול, לא הייתה ירידת ערך, ההפך. בחישוב שלי ומכוון יש לי יכולת להטעין רכב חשמלי בבית, ונסוע שלי מעל 45+ אק"מ שנתי, החיסכון בעלות אנרגיה כל כך קיצוני (10 אג' לק"מ), שלא הייתה לי בעיה להגדיל תקציב למחיר שלא תכננתי, כי זה סופר משתלם, וממש לא חושב שלכל אחד מתאים EV, במיוחד אם הנוסע נמוך ואין לו אפשרות להטעין משקע בבית !

במקרה שלי, בחיים לא מכרתי רכב, משרת אותי המווווון שנים, רכב ראשון היה קולט מניילון ב-1996 (עד להשבתתו), הוחלפה לקורולה משומשת בן 3 ב-2009, נתתי לבן הגדול ב-2019 (הייטקיסט עם משכורת מכובדת ועד היום איתו :-), הוא אומר לא צריך יותר כרגע) כאשר נקנה PHEV, וב-2022 קנינו גם EV , בלי מימון, אז ירידת ערך ממש לא מעיניין אותי, וגם את אלו רוב הסיכויים אעביק לשניי הילדים הבאים, כי אשכרה יכול לתקן/לתחזק אותם גם אחרי שייצוא מאחרויות....ובתור עוסק בתחום לא יכול להגיד את זה נכון לעכשיו בקשר לרכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג"...אולי אדע אבל לא יהיה כלכלי !

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת שחיפשתי את הפואנטה בפוסט הארוך ולא מצאתי.

אמ"לק:

1. רכב חשמלי משתלם למי שנוסע הרבה

2. יש אנשים שמסתפקים ברכב ישן

3. רכבים סינים הם צ'ינג...

• מבאס 1
פורסם

הפואנטה פשוטה (שזו גם ההנחה שלי, הנחה בלבד ולא מתחייב על כלום).

1. לא תהיה בישראל יכולת לתחזק ברמה טובה את המוני המכוניות הסיניות מחוץ למוסכים מורשי יבואן שגם אלו ספק אם קיימים אצל חלק מהמותגים, כי זה דורש עקומת למידה ארוכה מאוד שלא עומדת באותו קצב עם כמות המכוניות שנמכרות.

2. בגלל 1, חלק מהמכוניות האלו יאבדו ערך מאוד מהר, ותקופת שימוש ברכב שעומדת היום על איזור 15-20 שנה, תצטמצם מאוד. הרכב אחרי X שנים כאשר ה X קטן משמעותית ממה שאנחנו מכירים היום לא יהיה שווה כלום ולכן ה TCO יהיה גבוה  לעומת רכב מקביל אחר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Buki כתב:

1. לא תהיה בישראל יכולת לתחזק ברמה טובה את המוני המכוניות הסיניות מחוץ למוסכים מורשי יבואן שגם אלו ספק אם קיימים אצל חלק מהמותגים, כי זה דורש עקומת למידה ארוכה מאוד שלא עומדת באותו קצב עם כמות המכוניות שנמכרות.

זאת הייתה כוונה של השירשור, יצא קצת ארוך להסביר שזה לא באה ממקום של זילזול, וחשיבה שכל מה שסיני זה פח, להבין איפה הבעיה, ואני רואה מה קורה עם הבודדים שכבר יצאו מאחריות (טרום טסלה, שהיו במספרים זניחים), וברכבי יוקרה שעל כל דבר הכי קטן הופך ל"אובדן להלכה" וסוחרים קונים בגרושים ומנסים לתקן, הייתי מעורב בתיקון של כמה רכבי יוקרה MB/פורשה/רכבי VAG חשמלי מלא או חלקי, וזה סיוט, גם אם יש פרוטוקולים ואמצעים לתכנת, אז מה יהיה עם "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" שלרוב גם זה אין מחוץ לרשת !

לפני 19 דקות, Buki כתב:

2. בגלל 1, חלק מהמכוניות האלו יאבדו ערך מאוד מהר, ותקופת שימוש ברכב שעומדת היום על איזור 15-20 שנה, תצטמצם מאוד. הרכב אחרי X שנים כאשר ה X קטן משמעותית ממה שאנחנו מכירים היום לא יהיה שווה כלום ולכן ה TCO יהיה גבוה  לעומת רכב מקביל אחר. 

בהחלט אנשים לא חושבים על אופציה כזאת, כרגע הכל "דבש"

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

חבל שלא מלמדים TSO בבי"ס.

חבר לעבודה (הייטק) שמתנייד כיום בלאנסר 2008 ועושה כ-7K בשנה אשכרה שקל לקנות חשמלית חדשה "כדי לחסוך כסף". עשיתי לו חשבון מהיר וגס והוא הבין את הטעות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם (נערך)

מה שאני מסיק מזה, שאני צריך בשנים הקרובות, כל עוד חלון ההזדמנויות פתוח, להתארגן על איזו דיזלית יורו 6 צרפתיה/גרמניה, כי דרעק זה אנחנו מכירים די טוב, וגם יודעים לתחזק ולעשות דיאגנוסטיקה ברמה מסויימת לבד, ומה שלא יודעים לעשות לבד - יש בסביבה עדיין מספיק אנשים שיודעים. כל זה בתקווה שעוד עשר שנים בערך אוכל לקפוץ ישר על העגלה החשמלית (רצוי ואגית) כשהיא תהיה קצת יותר בשלה ומדובגת.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 11 שעות, yuvk כתב:

בוא נסתפק בלחייב "חינוך פיננסי" אבל אפילו על "לימודי ליבה" אין קונצנזוס, אז...

לפני 10 שעות, shugiflex כתב:

להשכלה כללית, הביטוי בו השתמשת נחשב היום לפוגעני כמו ה-"N Word" (הנה סימוכין) ומוטב להמנע ממנו.

תודה "נשמה".
שוב פעם בדקתי, עדיין זה פורום ישראלי, פה בטוח לא אשתמש במילים "צ'חצ'ח/בבון/קוף", כמו בארה"ב "NIGGER", אז שאהיה בסין לא אפלוט את "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג"

לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

מה שאני מסיק מזה, שאני צריך בשנים הקרובות, כל עוד חלון ההזדמנויות פתוח, להתארגן על איזו דיזלית יורו 6 צרפתיה/גרמניה, כי דרעק זה אנחנו מכירים די טוב, וגם יודעים לתחזק ולעשות דיאגנוסטיקה ברמה מסויימת לבד, ומה שלא יודעים לעשות לבד - יש בסביבה עדיין מספיק אנשים שיודעים. כל זה בתקווה שעוד עשר שנים בערך אוכל לקפוץ ישר על העגלה החשמלית (רצוי ואגית) כשהיא תהיה קצת יותר בשלה ומדובגת.

אל דאגה, לפי "מומחי קארספורום הפרוגרסיביים מחבקי עצים" שאת התחזיות הקודרות שלהם בקשר ל-ICE יכול לקרוא על תקן יומי, תוך שנתיים המחירים שלהם, ציטוט, "בצניחה חופשית", אז תוכל לרכוש איזה צרפתיה/VAG מפנקת עם הנדסת אנוש שמה לעשות לסיניים עדיין ייקח קצת זמן להגיע לזה, בעשירית מחיר או פחות, גם יכול להיות רגוע שעוד 10-15 שנים עדיין יהיו רכבים יורו 4 ;) על הכבישים, ומכוון העולם במשבר אנרגיה שבטוח לא בשנים הקרובות יפתרו אותו, ומה לעשות עדיין צריך בין 46-50KWH צריכת ייצור כדי לייצר 1KWH סוללה, עוד הרבה שנים המחירים של BEV לא יהיו הכי עממיים, אז לפי חישובי TCO, אפילו אם כל שנתיים/שלוש תצטרך להחליף מנוע פיורטק, עם נסוע שנתית ממוצע, עדיין יהיה יותר כדאי כלכלית מאשר לקנות איזה "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג".

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

לא תהיה בישראל יכולת לתחזק ברמה טובה את המוני המכוניות הסיניות מחוץ למוסכים מורשי יבואן שגם אלו ספק אם קיימים אצל חלק מהמותגים, כי זה דורש עקומת למידה ארוכה מאוד שלא עומדת באותו קצב עם כמות המכוניות שנמכרות

לפי מה שהבנתי, הרבה מאותם "צ׳ינג צ׳אנג צ׳ונג" חולקים המון מכלולים בינהם (כמו מנוע/גיר/סוללה/קונטרולר), ועקומת הלמידה במעבר בינהם סביר להניח שתהיה לא הרבה יותר גדולה מאשר לעבור מיונדאי לקיה.

ז"א שHongqi תהיה מאוד שונה מBYD, אבל בין דגמי מיינסטרים לא אמור להיות הבדל גדול. לסינים ברור שהרבה יותר זול להשתמש בפתרונות קיימים ולא להמציא גלגל מחדש בשביל כל רכב.

מה שכן, אם מכונאי כלשהו יודע לטפל רק בפיאט לצורך העניין, ולא רוצה ללמוד דברים חדשים, הוא בבעיה. אבל אותה בעיה תהיה לו גם כאשר פיאט יעברו לדור חדש של יחידות הנעה.

כל אותם הרכבים החשמליים ידרשו דור חדש של טכנאי רכב (מכונאי זאת לא מילה מתאימה, כי זה הרבה מעבר למכונאות), שבאים עם ראש פתוח ומוכנים כל הזמן ללמוד דברים חדשים. וכן, הם יצטרכו גם השכלה פורמלית בתחום מכונאות+חשמל+מחשבים. ולא, בעל מוסך לא יוכל לשלם להם קרוב לשכר מינימום.

וכן, אותם מוסכים יצטרכו לעבוד על איכות ולא על כמות, כי באיזשהו שלה תגיע תביעה ייצוגית נגד יבואנים שמחייבים לקוחות להגיע לטיפול 15 ודוחפים להם מס שקר כלשהו. הלקוחות יגיעו כדי לטפל בתקלות.

וגם יקומו מוסכים כלליים שיטפלו בכל סוגי הרכבים החשמליים הסיניים, והם יצטרכו להחזיק את אותם טכנאים עם ראש פתוח ויכולת למידה, כי אחרת הם לא יחזיקו מעמד. וכן, אותם טכנאים ידרשו תנאי העסקה הוגנים ושכר הולם.

והמוסכים הקיימים, כאלה שרק יודעים לעשות עבודה צ׳חצ׳חית ולחרטט לקוחות - כולי תקווה שלא ישרדו.

מה שכן, לסינים אכן יש עוד מה ללמוד בתחום ההנדסה, כי עדיין פה ושם רואים קומבינות מייד אין צ׳יינה מוזרות ועבודה שניראית חובבנית, אבל זה צפוי להיעלם עם הזמן והניסיון. ועבודה חובבנית רואים גם אצל מותגים לא סיניים.

לפני 12 שעות, yuvk כתב:

חבר לעבודה (הייטק) שמתנייד כיום בלאנסר 2008 ועושה כ-7K בשנה אשכרה שקל לקנות חשמלית חדשה "כדי לחסוך כסף". עשיתי לו חשבון מהיר וגס והוא הבין את הטעות. 

בדיוק.

במאזדה עם נסועה קצת יותר גבוהה אני משלם כ500 ש"ח על דלק בחודש. איך רכישת רכב חשמלי חדש ויקר הולכת לחסוך לי כסף, אני לא יודע.

כנ"ל לגבי טיפולים ותיקונים.

• אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

רכבים חשמליים קונספטואלית יותר אמינים מרכבי בנזין והיברידיות.

אני גם נוסע ב EV סיני ומציע לא לזלזל בהם, 2022 היא שנת מפנה עולמית לרכב החשמלי, היפנים לא האמינו שהמכירות של רכב חשמלי יעלו דראסטית בעולם ונימצאים בהלם, רכב סיני הרבה יותר אמין מהרבה מאוד רכבים אירופאיים.

ליפנים יש בעיה רצינית מול הסינים הם מייצרים רכבים זולים יותר ולדעתי נתח השוק של היפנים יקטן, כמו שקורה בכמעט בכל מוצר צריכה.

סין זה בית החרושת של העולם, כמעט כל דבר שאתה נוגע בו מיוצר בסין,אז גם לרכבים הם הגיעו וזה היה ברור שזה יקרה.

בשנות השיבעים אמרו שסובארו זה רכב חלש ועדיף פיז'ו בשנות השמונים הרוב רצה סובארו, אותו דבר קרה עם הקוריאניות ועכשיו זה הסיניות.

לוקח זמן לאנשים להשתכנע בחשמלי בדצמבר 30% מההזמנות היו רכב חשמלי זה אומר שתוך שנים ספורות נהייה בנתח שוק 30%.

כל אלה שנוסעים הרבה עוברים לחשמלי,זה המחליף של הדיזל ואחכ זה ממשיך לחלחל גם לאלה שנוסעים מעט.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)

אף אחד לא אמור לזלזל בסינים, כל עוד אין לו מושג והבנה אמיתית טכנית בתחום החשמליות, ורוב הציבור הוא כזה.

אם תכנס לפייס לקבוצות הרלוונטיות, תמצא שם סיפורים על תקלות שלא היית רוצה לדעת על קיומם.

השבתת רכב לא חייבת להיות אכילת שמן" או טיימינג שנקרעה שאין בחשמליות, השבתה יכולה להיות בגלל מערכת ממוחשבת שקרסה,  העדר ידע , חלפים ועוד. במקרה הזה לא כל כך משנה מה הסיבה להשבתה, הבעיה של המשתמש ברכב היא עצם ההשבתה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מדובר בחבלי לידה למיעוט קטן ביותר שממנו משליכים על עשרות אלפי רכבים חשמליים בעיקר בנושא האלקטרוניקה והתוכנה ולא בנושא המכאני, יש אחריות לרכבים האלה והם מטופלים.

טסלה התחילה ברגל שמאל עם מגוון תקלות,הדברים תוקנו ומשתפרים עם הזמן.

יש דברים גרועים יותר כמו המצמד הכפול של הגיר הרובוטי של סקודה שהולך כל 30000 קמ וגובה אלפי שקלים ותקלות בצרפתיות בלי סוף ותקלות נזילות במנועים של מרצדס שמותקנים  בניסאן היפני- אלה תקלות יותר מהותיות מאשר גירסאת תוכנה עם כמה באגים.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • לא הבנתי... 1
פורסם

המשקפיים הוורודות ממשיכות... 

בוא תעבור קצת יותר מחודש וחצי עם הרכב שלך, לפני שאתה מדבר על ענייני אמינות. גם הרכבים הכי מושמצים עוברים יופי שנתיים שלוש בלי בעיות. הכיף מתחיל אחר כך. 

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 49 דקות, levy כתב:

רכבים חשמליים קונספטואלית יותר אמינים מרכבי בנזין והיברידיות.

זה פשוט לא נכון. מאיפה הבאת את זה? הרכיבים הכי נוטים לקלקול כבר 20 שנה הם אלקטרוניים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

זה פשוט לא נכון. מאיפה הבאת את זה? הרכיבים הכי נוטים לקלקול כבר 20 שנה הם אלקטרוניים.

בחישובי אמינות ככל שיש לך יותר חלקים במערכת המערכת פחות אמינה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...