Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שהוצף במים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי התקשרה להגיד לי שגילתה שבזמן הגשמים האחרונים, חדרו הרבה מים למכונית שלה שחנתה בחוץ (מיצובישי ספייסטאר) ועכשיו רצפת הרכב ספוגה במים.

איך מייבשים או מנקזים את המים?

מכירים מכון ניקוי או משהו כזה, בסביבת ראשון לציון, שמתעסק בזה?

תודה

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הייתי קודם כל בודק מהיכן נכנסו, לא? ניראה לי הכי חשוב.

אם רק הרצפה נרטבה, הרי שהמצב לא קשה מדי. ספוגים במושבים שנרטבו - הם הם הבעייה.
הייתי בודק אפשרות כזו:

מרוקן את הרכב מהכל (למעט המושבים כמובן), פותח את כל הדלתות, מוציא שטחים ועובד בפנים עם מפזר חום.
לא על הכי חם, תחת השגחה תמידית וכמובן לא מופנה ישירות לריפודים וכו'.
אם תעשה זאת יום יומיים במזג אוויר שמשי, אני מאמין שתצליח לייבש הרצפה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש עסקים שמתמחים בייבוש אחרי הצפות (של רכבים, בתים...), חיפוש קצר בגוגל ימצא לך כמה, בטוח יש גם משהו בראשון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

אמא שלי התקשרה להגיד לי שגילתה שבזמן הגשמים האחרונים, חדרו הרבה מים למכונית שלה שחנתה בחוץ (מיצובישי ספייסטאר) ועכשיו רצפת הרכב ספוגה במים.

איך מייבשים או מנקזים את המים?

מפרקים את המושבים, את השטיח מהרצפה (כנראה גם הקונסולה המרכזית), שואבים את המים מהרכב עם משאבה ייעודית או שואב אבק רטוב (דוגמת קארשר שפורסם פה בפורום), מייבשים הכל, מרכיבים בחזרה.

זה לפחות מה שראיתי בסרטוני דיטיילינג ביוטיוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה על התשובות.

היא הלכה למכון ניקוי בראשון שאמר שיכול לשאוב את רוב המים.

נראה מה יהיה המצב אחרי זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רק שתשים לב שלא מספיק לשאוב את המים, צריך לפרק את השטיח ולייבש מחוץ לאוטו.

אחרת במקרה הטוב יהיה ריח של עובש באוטו, במקרה הרע שלוליות.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני מגיב בתור מישהו שעשה את זה לפני 3 שנים ברכב שלו.

קודם כל המזל שלי היה שמים נכנסו עד גובה של 2-3 סמ מהרצפה, אז לא היה נזק לאלקטרוניקה, אבל כן נספג בשטיחים.

הגעתי לרכב שעתיים אחרי שנכנסו המים, דבר ראשון לקחתי צינורית ושאבתי בעזרת כח הכבידה את השלולית עצמה. אחר כך בצהריים כשסיימתי לעבוד נסעתי לחבר עם שואב רטוב ושאבתי כמה שאני יכול. (יצאו שם בערך 10 ליטרים של מים ).

בהמשך הערב פירקתי את כל הפלסטיקה של פנים הרכב ואת המושבים ושיחררתי את השטיח, אותו תליתי לייבוש במקום סגור במשך כמה ימים.

כמעט פוצצו לי את הרכב משגרירות ארה"ב שחשבו שזה רכב ממולכד כשהוא היה נראה ככה:20200120_142149.thumb.jpg.75fb167d942d7a44bbafd43f0460a20a.jpg

אגב, באזור האלקטרוניקה והצמות חשמל, לפחות אצלי, היו ספוגים מאוד מאוד עבים שכנראה נועדו למנוע מלחות ומים להגיע לחשמל. אז כדי לייבש אותם נסעתי לא מעט ימים עם חימום ברגליים בFULL BLAST. וגם בזמן שפירקתי את השטיחים - הפעלתי פן בעוצמה גבוהה על אזור הרגליים.

היה עדיין ריח קל של עובש במשך מספר ימים עד שהכל נעלם והיום אין זכר לשום דבר שקרה שם.

מקרה אחר של מישהו שהחנה כמה מכוניות מאחוריי באותו רחוב - הוא הגיע לרכב רק 4 ימים אחרי וגילה שכולו מלא בפטריות.

20200127_170143.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם

באותו עניין, לכל רכב יש פתחי ניקוז שמנקזים מים מהגג והשמשות, החוצה. 

לפעמים פתחי הניקוז נסתמים בגלל עלים, בוץ ואבק שהצטבר, ואז המים חודרים לאן שהם יכולים. 

לייבש לבד לא פותר את הבעיה, נדרש לוודא שפתחי הניקוז לא סתומים. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...