Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב, מבחינת אחריות, היו במשפחה שני מחשבים שבהם האחריות נוצלה בגיל שנתיים ו-10 חודשם. באחד (אסוס) תקלה בצירים שתוקנה (המחשב מת סופית כעבור מספר חודשים, אחרי תום האחריות). באחר, כמדומני לנובו (לא זוכר את הפרטים), היתה תקלה שהצריכה חלקי חילוף שלא היו בנמצא, ניתן החזר כספי בערך המחשב כחדש.

לגבי המעבדות - עד כמה שאני יודע כולן "חיצוניות", אבל ההתנהלות שוות ערך למעבדות יבואן, במובן החיובי של במילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אתה חושב שמעבד זה חשוב אבל RAM לא ואיכות מסך לא, לדוגמא? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

RAM זה חשוב מאוד, אבל אני חושב ש-8 גיגה אמור להספיק, אולי אני טועה. התוכנות שהיא משתמשת בהם הם לא כול כך אינטנסיביות. הם עובדות על 3.3 גיגה ראם אבל מקרטעות, אז על פי ההגיון שלי 8 אמור להספיק. אבל אני עוד לא לגמרי סגור בעניין הזה. 

איכות מסך? המחשב יחובר ברוב המוחלט של הזמן למסך 24 אינץ' בחדר עבודה. המסך של הנייד ישמש בעיקר רק בשביל לקוחות בפגישות. 

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

RAM זה חשוב מאוד, אבל אני חושב ש-8 גיגה אמור להספיק, אולי אני טועה. התוכנות שהיא משתמשת בהם הם לא כול כך אינטנסיביות. הם עובדות על 3.3 גיגה ראם אבל מקרטעות, אז על פי ההגיון שלי 8 אמור להספיק. אבל אני עוד לא לגמרי סגור בעניין הזה. 

אמרת שהמחשב אמור לשמש שנים רבות, לכן תכוון לכמה שיותר RAM, כי עם הזמן הדרישה לכמות זיכרון מהתוכנות השונות רק עולה. בדיוק בגלל זה חיפשתי (וגם הצעתי) מחשב עם 16 גיגה ראם, לא פחות..

• מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם

אני גם בדעה ש-16 ג'יגה RAM זה רצוי, אם לא לעכשיו אז בקטע של future proof לעתיד הקרוב. העניין שיש לפטופים שהזיכרון מולחם ואין אפשרות לשדרג או שרק סטיק אחד מולחם אז במידה ולא קונים 16 ג'יגה לשים לב שקיימת האפשרות של תוספת.

פורסם

תלוי שימושים. אם כאמור זה רק אופיס, יוטיוב ותכנות רנדור קלילות, הייתי הולך על i3 +16, אם צריך כוח מעבד (מה שלרוב לא) אז i5. אבל בגדול היתרון של מעבד חזק יותר בשימוש יום יומי כמעט אינו קיים ואנשים נוטים להקנות לו יותר מדי חשיבות. הייתי מציע לשים לב גם לנקודה זו ולהקפיד לדייק את הצרכים, גם הפונציאליים העתידיים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

איכות מסך? המחשב יחובר ברוב המוחלט של הזמן למסך 24 אינץ' בחדר עבודה. המסך של הנייד ישמש בעיקר רק בשביל לקוחות בפגישות. 

לגבי ה-RAM, אתה טועה.

אם תגיד עם מה היא עובדת נוכל לדעת ולא לנחש...

לגבי המסך, אם הפגישות הם במקומות מוארים, לבהירות המסך יש חשיבות.

פורסם

אם המחשב אמור להיות מחובר למסך חיצוני רוב הזמן - אולי שווה לקנות מחשב נייח\מחשב מיקרו (NUC) וכו' ולחסוך כמה שקלים ביחס למחשב נייד או להרוויח יכולות שדרוג עתידיות,

בכל מקרה לא הייתי לוקח מחשב נייד עם מסך בינוני (לצורך העניין ברזולוציה הפחותה מFHD, ועם מסך TN) אפילו אם ישמש לנטפליקס פעם בחודש - ההבדל בין מסך טוב למסך גרוע יכול לשנות את חווית השימוש מקצה לקצה...

כך גם לגבי הזיכרון - המחשב הנוכחי שלי (בן 4.5) הוא עם 8 ג'יגה ראם, וזה בהחלט מרגיש כמו המינימום ההכרחי, בטח שהדרישה (אפילו של אתרי אינטרנט) עולה משמעתית מיום ליום.

כמו כן, השילוב של I3 ו-16 גיגה ראם יותר נדיר, ומצמצם את המבחר (ובהתאמה מקשה על מציאת עסקה משתלמת)

פורסם

8 ראם באמאזון הוא מאוד זול.

Ddr4 so dimm בערך 20-25 דולר תלוי מותג וחלקם עם משלוח חינם מעל 49 דולר.
ולדעתי במחשבים שמאפשרים את זה - אפשר לקנות 8 ולהוסיף עוד 8 לבד. מוזיל עלויות לעומת רכישת 16 מראש שהרבה פעמים מתומחרים גבוה כי הם מגיעים רק במחשבים יותר חזקים.

אני *לא* יודע מה המשמעות במוגע לאחריות.

פורסם

יש לך נקודות הנוסע המתמיד של אלעל?

אם כן, ממליץ לך לקנות משם.

מנסיון בהרבה דברים זולים משמעותית ביחס לאחרים.

כמובן שזה בתמורה לנקודות

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
בתאריך 17.12.2022 בשעה 12:17, davemustaine87 כתב:

אני לא חסר מושג בכול הקטע המיחשובי, אבל מעולם לא התקנתי ווינדואס על מחשב מ-0.

האם זה סיפור של הורדת מערכת הפעלה על דיסק און קי, ואז קניה של הרשיון ? כמה הרשיון אמור לעלות? 

לא מסובך, עשיתי את זה הרבה פעמים.

נכנס לאתר של Microsoft ומוריד Media Сreation tool. מארגן Disk on Key ריק, נדמה לי 8GB מספיק. הכלי הזה מכין לך Bootable DOK עם ההתקנה.

אחרי זה במחשב החדש נכנס ל Bios ומשנה שם ב Boot order שיעלה בתור אופציה ראשונה מ DOK ולא מ HDD/SSD.

מכניס את ה DOK שהכנת, מפעיל את המחשב. התהליך מנחה אותך בדיוק מה לעשות, תוך כ 20-30 דקות הכל מותקן.

קונה רישיון Win11 Pro או Home, ב Control Panel מגיע ל Activation ושם מדביק את הרישון, מתבצע אימות ובמידה והאימות עובר, אקטיבציה של רישיון וזהו, יש לה עותק חוקי.

את הרישיון אפשר לקנות בהרבה פחות מ 500 שקל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 14 שעות, ay115 כתב:

אם המחשב אמור להיות מחובר למסך חיצוני רוב הזמן - אולי שווה לקנות מחשב נייח\מחשב מיקרו (NUC) וכו' ולחסוך כמה שקלים ביחס למחשב נייד או להרוויח יכולות שדרוג עתידיות,

בתאריך 16.12.2022 בשעה 11:00, davemustaine87 כתב:

הוא יהיה בעיקר מחשב בייתי, שמדי פעם יצא לפגישות עבודה,

אבל אז כל הכסף שחסכת יילך על טרולי להוביל את הכל לפגישות...

לפני 14 שעות, ay115 כתב:

בכל מקרה לא הייתי לוקח מחשב נייד עם מסך בינוני (לצורך העניין ברזולוציה הפחותה מFHD, ועם מסך TN)

אין נייד אחד בזאפ עם מסך TN או רזולוציה מתחת ל-FHD...

מה שחשוב לפגישות במקומות מוארים זו הבהירות. מתחת ל-350nits, יהיה קושי, אפילו אם המסך הוא מט.

• רעיון טוב! 1

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיץ עוד שרשור בין שאר השרשורים על הלפטופים. 

טוב, מאז לא נקנה עדיין לפטופ כי השתנו כמה דברים, אבל עכשיו כבר חזר להיות רלוונטי והדרישות מעט השתנו.

אין עיבוד גרפי מסובך, מקסימום תוכנה כמו CANVA. שאר הדברים יהיו אופיס ואינטרנט. המחשב יהיה בייתי לכול דבר. בהמשך לדברים פה הגעתי למסקה שעדיף שיהיה 16 גיגה זיכרון. השאר נשאר כמו שהוא

יש 2 אופציות שאני חושב עליהם :

https://www.winprice.co.il/product/מחשב-נייד-דל-dell-n3511-5034?aff=Zap&aff_a=1

היתרונות : מחיר, 3 שנים אחריות. חסרונות: מעבד דור 11, ללא מערכת הפעלה 

אופציה שניה :

מחשב נייד Acer - Aspire 3 15 A315-59-52XZ NX.K6TEC.008 (pc365.co.il)

(בהייטק זון המחשב הנ"ל עם 16 גיגה זיכרון עולה 2900 שקל) 

מלבד עניין המעבד, הם שניהם ניראים לי די דומים, ואייסר קשה לדעת מה טיב המחשב והאחריות, בעוד שיש לי נסיון מאוד חיובי עם דל. 

האם פער של 700 שקל לשימושים יחסית בסיסיים יהיה שווה לדעתכם מערכת הפעלה, מעבד דור 12, ומותג שהוא יחסית לא מוכר בארץ ? 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87

• תוכן חדש...