Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בבעלותי אופל אסטרה 2012, נפח 1.6 עם מעל 130,000 ק"מ.

לפני כמעל לשנה, החליפו בה גיר עקב תקלה במוח. אותה תקלה חזרה על עצמה שבוע שעבר, ועכשיו מחפשים גיר חליפי נוסף.

מנגד, בקרוב אני מתחיל עבודה חדשה שדרוש בה שימוש ברכב פרטי לנשיאת ציוד וכלי עבודה, עם נסיעות רבות בעיקר בתוך ערים (ת"א, ראשל"צ, חולון, לוד, רמלה וכו'), ויתר על כן, כיוון שיש במשפחתי שני אחים בעלי נכויות, אז הגענו למסקנה שזה הזמן להחליף את המכונית שתהיה נגישה לצורכי עבודה וצרכים אישיים, שתהיה אמינה וחסכונית, אפילו אם המחיר שלה יהיה גבוה יחסית.

לכן, בתקווה שהעבודה המרגיזה עכשיו שצריך לעשות באופל תתבצע בהקדם, אנחנו נרצה למכור אותה ובמקביל לרכוש מכונית אחרת. מלבד חיפוש מציאות דרך אנשים פרטיים, לקחנו בחשבון גם מגרשי מכוניות. קיבלתי כבר המלצות על מגרשים כמו "ענק הרכב" בראשל"צ, "פרפקט קאר" בפ"ת, ו"פרייבט קאר" ברחובות.

לפני שניקח החלטה סופית, הייתי שמח לקבל המלצות נוספות גם כאן בפורום על מנת להרחיב את האפשרויות. כלומר, איזה מגרשים אתם מכירים, איזו מכונית מומלצת למשפחה של 6 נפשות + נסיעות עבודה + אמינות וחיסכון (עד כמה שניתן), והכל כמובן ביחס לכלכלה ומצב תחום הרכב בארץ. בכללי חשבתי ללכת לכיוון של דיזל או היברידי, אבל אם יש מציאות אחרות אז תמיד טוב לדעת.

תודה רבה מראש לעוזרים!

פורסם

בלי שתנקוב בתקציב, יהיה קשה מאד לעזור לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שתי הערות: 

1) אם רוב הנסיעות בתוך העיר, לרכב היברידי יהיה יתרון גדול בחיסכון בדלק על פני דיזל
2) לדעתי, אם כבר לקנות מסוחר, עדיף לקנות מטרייד אין רשמי של יבואן ולא ממגרשים פרטיים כמו שהזכרת.

בהצלחה

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

תביא בחשבון שעבור שנתון 2012, יורידו לך בטריידאין החל מ- 35%-40% ממחיר המחירון (יצחק לוי). היום בדקתי במגרש בחולון לגבי טריידאין למכירת ניסן קשקאי שלנו, 2012 136000 ק"מ. אם יש פגמים ברכב יורידו יותר. כך שלא ישאר הרבה ממחיר המחירון.

במקרה שלך: מחירון בהנחת יד שניה ו 130000 ק"מ הוא: 34000÷27000 ש"ח (בהתאם לדגם). תוריד כשליש מהמחיר ותקבל לכל היותר: 18000-22000 ש"ח.

כך שקודם כל טריידאין לא מומלץ.

לגבי היברידי, תביא בחשבון שרכב משומש בן  7-8 שנים, תידרש החלפת הסוללה ההיברידית בעלות של כ- 10,000 ש"ח ולא תהייה הקורבן שיממן את החסכון בדלק שעשו הבעלים הקודמים ב 8 השנים הראשונות ( ביטוחי הסוללה ע"י היבואן מוגבל עד כ- 8 שנים...)!

להמלצה לרכב 6 מקומות, נא לציין התקציב שלך, בהתייחס לנתונים הנ"ל.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Basko
מידע נוסף
פורסם

ביטוחי הסוללה ע"י היבואן לא מוגבלים ל-8 שנים במכוניות היברידיות. בטויוטה 12 שנים ללא הגבלת קילומטרז'.  לא בטוח כרגע לגבי יונדאי/קיה.
גם לא בהכרח הסוללה תוחלף בגיל 7-8, אבל כן צריך לקחת בחשבון את האפשרות שזה יקרה.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תודה על התגובות עד כה. מתנצל שלא ציינתי תקציב - שחכתי שזה פרט חשוב.

בכל מקרה, החלטנו שנוכל לעמוד בתקציב של עד 100,000 ש"ח.

פורסם

בתקציב קרב ל 100,000 ש"ח, רכב 6 מקומות לפחות, לדעתי האידיאלי הוא מיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות (פרטי בלבד! לא ליסינג וכדומה!) שנת 2017. תחפש ביד 2, יש הרבה הצעות, תבחר את האטרקטיבי מבחינת יד וקילומטרז'.

זה רכב אמין במחיר סביר.

להזהר לא להתפתות להצעות6-7 מקומות של סיאט, סקודה,  ובוודאי לא פורד smax, בכולם יש את הגיר הרובוטי הבעייתי.

בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

ממש לא נכון לגביי VAG.

בקודיאק יש גיר רטוב שנחשב אמין.

לסיאט אין משהו בשנתונים מתקדמים שנמכר בארץ עם 7 מושבים.

אני גם מצטרף להמלצה לא למכור בטרייד אין. הרכב שלך גם לא נחשב סחיר במיוחד אז אני צופה שההצעה תהיה די גרועה.

דרך אגב, אם אחים שלך נכים, הם לא זכאים לרכב מטעם הביטוח הלאומי? (תלוי כמובן בדרגת הנכות וכו')

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין קודיאק בתקציב.

יש סיאט אלהמברה בתקציב, לא מומלצת בגלל מנוע בעייתי.

אפשר למצוא טויוטה פריוס פלוס בתקציב, אבל הוא יהיה עם קילומטראז' גבוה.

@Basko אם הוא ילך בעקבות ההצעה שלך הוא לא ימצא רכב בפרמטרים שהגדרת. בתקציב שלו 2017 אולי ימצא עם עבר ליסינג וקילומטראז' בשמיים.

שלא לדבר על כך שהוא ביקש לרכוש מסוחר ולא בעצמו.

גם סיטרואן C4 פיקאסו דיזל תכנס בתקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 37 דקות, zvit כתב:

אם הוא ילך בעקבות ההצעה שלך הוא לא ימצא רכב בפרמטרים שהגדרת. בתקציב שלו 2017 אולי ימצא עם עבר ליסינג וקילומטראז' בשמיים.

טעות שלי, מתקן לשנת 2016, ראה דוגמא מצורפת.

כדאי לעקוב על הצעות יד 2 לגבי מיצובישי אאוטלנדר ושווה להוסיף עוד קצת למחיר אם יש מציאה. זה עדיף ממלכודת סיטרואן.

Screenshot_20221003-232641_ 2.jpg

פורסם
לפני 5 שעות, zvit כתב:

שלא לדבר על כך שהוא ביקש לרכוש מסוחר ולא בעצמו.

אם מסוחר, רק מטרייד אין של היבואנים. יש הרבה שקונים רכב חדש ומעדיפים לא להתעסק עם מכירת הרכב, זאת למרות שיפסידו לפחות 15% מהמחירון ויותר למקרה שהרכב ייחודי כמו יד ראשונה ומעט קילומטרז שהיבואן בתמחור הטרייד אין לא מתייחס (מכיר אישית מקרה דומה בטרייד אין טויוטה).

פורסם
לפני 6 שעות, zvit כתב:

שלא לדבר על כך שהוא ביקש לרכוש מסוחר ולא בעצמו

אוסיף, שאני אישית מתרחק מסוחרים, מה שנקרא "מגרשים".

ברוב המקרים, רכבים שמגיעים ל"מגרש", הם או בעייתיים מיכאנית וחיצונית (פחחות), או קילומטרז גבוה, או ריבוי ידיים, או אפילו עם עבר של "אובדן להלכה" (טוטל לוסט), כך שבשוק הפרטי לא הצליחו להימכר ע"י בעליהן. הסוחר כדי למכור רכבים אלה, עושה "קוסמטיקה"לרכב במינימום השקעה, מה שנקרא בשם המפוצץ "השבחה".

פורסם
בתאריך 3.10.2022 בשעה 22:39, dorsht כתב:

ממש לא נכון לגביי VAG.

בקודיאק יש גיר רטוב שנחשב אמין.

לסיאט אין משהו בשנתונים מתקדמים שנמכר בארץ עם 7 מושבים.

אני גם מצטרף להמלצה לא למכור בטרייד אין. הרכב שלך גם לא נחשב סחיר במיוחד אז אני צופה שההצעה תהיה די גרועה.

דרך אגב, אם אחים שלך נכים, הם לא זכאים לרכב מטעם הביטוח הלאומי? (תלוי כמובן בדרגת הנכות וכו')

לאחד מהם יש 100% נכות ולשני כ-70%, אבל הם לא צריכים רכב מיוחד כי סך הכל יש להם תפקוד גבוה. אם הם זכאים או לא בלי שום קשר? זה אני לא יודע, אבל למיטב הבנתי כנראה שזה גם לא רלוונטי בכל מקרה.

בתאריך 4.10.2022 בשעה 06:16, Basko כתב:

אוסיף, שאני אישית מתרחק מסוחרים, מה שנקרא "מגרשים".

ברוב המקרים, רכבים שמגיעים ל"מגרש", הם או בעייתיים מיכאנית וחיצונית (פחחות), או קילומטרז גבוה, או ריבוי ידיים, או אפילו עם עבר של "אובדן להלכה" (טוטל לוסט), כך שבשוק הפרטי לא הצליחו להימכר ע"י בעליהן. הסוחר כדי למכור רכבים אלה, עושה "קוסמטיקה"לרכב במינימום השקעה, מה שנקרא בשם המפוצץ "השבחה".

אני מסכים, ולמדתי את הלקח הזה בדרך הקשה וזו הסיבה שהשקעתי הרבה מזמני ללמוד על תחום הרכב בשביל להעשיר את הידע, לפחות איפה שאני יכול.

הטעות שעשינו בזמנו עם האופל היה כשקנינו את המכונית דרך מגרש של שלמה סיקסט (המכונית הראשונה שלי, הייתה פעם ליסינג) ואכלנו על זה את הלב, למרות שעד היום האופל שירתה אותנו ואותי בפרט די טוב.

בכללי, אני מתרחק ממגרשים ותמיד מציע בעצמי לחברים ומשפחה להתמקד על אנשים פרטיים כשמחפשים רכב, אבל לפעמים אין ברירה וצריך פתרונות מרגע לרגע.

נכון לעכשיו, האופל עדיין במוסך והחגים כנראה ימנעו מרוב האנשים לתת תשובות לגביה. בדיעבד הגענו לפתרון זמני ועשינו "החלפות" בין המכוניות בבית, אז בינתיים הסתדרנו אבל כן בהמשך נחזיר על השולחן את הצורך להביא רכב נוסף.

אני מודה לכולם שוב פעם על התגובות, אשמור את האשכול לעתיד במידת הצורך.

פורסם

בכל מקרה, לדעתי, הרכב הנכון למקרה שלכם זה טויוטה פריוס פלוס היברידית.  למיצובישי אאוטלנדר צריכת דלק הרבה יותר גבוהה, במיוחד בעיר.

אופל אסטריה ידוע בתור רכב לא אמין, בלי קשר לזה שהיה בליסינג או לא.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...