Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה על כל המידע הנוסף שסיפקתם. מעניין ולא הכרתי.

כאמור, קורה רק בשבועיים האחרונים. לא תמיד.  מינימום פעמיים בשבוע. תמיד בשעות הצהריים.

לפני כן  (אמצע יולי-תחילת אוג') היו הרבה הפסקות חשמל - חברת חשמל עבדה פה על עמוד גדול ורחב (כמה ימים).

אם אני אראה שזה משהו שהופך לשגרה (ובתקווה שלא יקרה דבר למכשירים) אז אולי אלך בכיוונים שסיפקתם פה.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

הפתרון הוא מכשיר כמו של be roo - נפילת מתח רגעית לא תזיק למכשירים בד"כ. 

כמה ברצף כן וזה ההיגיון של המכשיר שמנתק. 

מעבר לסה - אל פסק לצרכנים של עד 1000 וואט. מעבר לזה תעשייתי ולא שייך. 

וגם לנו לצערינו קורה לפעמים. חברת החשמל לא עומדת בעומב בימים חמים. 

פורסם (נערך)

יש דוקטור גוגל למה לא להשתמש בו?

מגן פשוט לתקע בודד

מגן דירתי חד פאזי משוכלל מעליאקספרס

יש לי את 2 הסוגים

לתקע אחד היתרון הוא זמן תגובה מאד מהיר הגנה ממתח גבוה ונמוך ומנחשולי מתח

פשוט, רק לתקוע בשקע וזה ועובד

חסרונות

לא ניתן לתכנת, זמן השהיה יחסית ארוך

מיועד למכשיר בודד שמתחבר לשקע בלבד עד 16 אמפר 

התקנתי גם דירתי אצלי זה חד פאזי 

יתרונות

מגן על על כל הדירה ניתן לתכנות הרבה פונקציות

עומד בעומס של כל הצריכה בדירה ויותר(אצלי העומס בדירה עד 40A ושמתי אחד של 63A)

חסרונות 

ניתן להתקנה רק על ידי חשמלאי מוסמך

זמן תגובה ניתן לתכנות אך ארוך ביחס למגן לנקודה

דורש הבנה וידע על מנת לתכנת

דורש מקום בלוח חשמל

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Liviur כתב:

כי 2 המוצרים האלו הם מגני ברקים / זרם נמוך ולא עונים על הבקשה שהוא פתח ?

תקרא שוב(פעמיים) על מה הוא דיבר

המוצרים האלו הם מגיני קפיצות מתח גבוה נמוך כשהדירתי גם מגן זרם(ניתן לתכנות\ביטול)

וזה בדיוק נמה שהוא צריך 

הבנת הנקרא...

פורסם
לפני 1 דקה, nit_zan כתב:

תקרא שוב(פעמיים) על מה הוא דיבר

הבנת הנקרא...

קראתי, כמה פעמים.

אנא תסביר לי איך המוצר ששמת מספק חשמל כדי שהמוצרי חשמל שברשות חבירינו לא יכבו כי לזה הוא התייחס ספציפית.

המגנים ששמת ינתקו את החשמל לפי השהייה ותנאים מסוימים. לא ישמרו על המכשירים פועלים.

בתאריך 28.8.2022 בשעה 11:20, super-man כתב:

איך מגן ברקים עובד? האם הוא אוגר בתוכו חשמל, ואז כשהוא מרגיש שיש קפיצה (אין מתח?)

אז המכשיר שמחובר אל המגן מקבל ממנו בינתיים את החשמל שהוא אגר (כמובן לזמן קצר של דקה בודדת)?

לפני 3 שעות, super-man כתב:

אז חשבתי שיש מוצר כזה כמו שתיארתי בהודעות הקודמות.

שיש בתוכו רכיב (קבל אולי?) שאוגר מספיק חשמל לכמה שניות (כי הקפיצות האלה הן ממש לכמה שניות אבל משפיעות על המכשירים)

וברגע שיש קפיצה הוא מזהה את זה ומספק למכשיר שמחובר אליו חשמל.

למשל מזגן שמחובר למגן ברקים כזה ברגע שיש קפיצת מתח - לא יושפע ממנה. כי המגן עשה את העבודה שלו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2022 בשעה 18:20, super-man כתב:

להגן על מוצרי החשמל הכוונה בזמן קפיצת מתח.

כי כשקפיצה כזאת קורית ממה שנראה זה שמהכשירים נכבים ונדלקים במהירות.

האם מגן ברקים יכול להגן על המכשירים במקרים כאלה?

איך מגן ברקים עובד? האם הוא אוגר בתוכו חשמל, ואז כשהוא מרגיש שיש קפיצה (אין מתח?)

אז המכשיר שמחובר אל המגן מקבל ממנו בינתיים את החשמל שהוא אגר (כמובן לזמן קצר של דקה בודדת)?

אם כן

אשמח להמלצה לדגם מומלץ של מגן כזה

לרכוש כמה יחידות למכונת כביסה, מקרר, מזגן, טלוויזיה

אם מגן ברקים זה לא הפתרון, אז איך נקרא מה שאני מחפש?

תודה רבה לעונים

הדגשתי את בקשת פות"ש כדי להקל על הבנת הנקרא למי שלא הבין ולא תורם שום דבר ממשי  לדיון 

• מצחיק 1
פורסם

אבל הוא המשיך לפרט הלאה וציין שהבין איך מגן ברקים עובד בפועל.

נצמדת לשני משפטים והתעלמת מעמוד שלם של דיון והסברים.

כן. ברור לנו (וגם לסופר-מן עכשיו) איך מגן ברקים פועל.

ומה שברור לנו ולסופר-מן - זה שהציפיות שלו מאחד לא תואמות למה שהוא ציפה שיקרה אם ישתמש באחד.

וכן - ברור לכולנו - שמגן ברקים פשוט - יגן יותר טוב על המכשירים מאשר לא לשים אחד - אבל לא ימנע מהם להכבות.

ככה יותר קל ?

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 שעות, super-man כתב:

יש לי הרגשה שזה פשוט סוג של לאפס לרגע את הצריכה מהצד של חברת חשמל

גם אצלנו בשכונה אותו הדבר.

(ואנחנו ממש לא שכנים, כמה שאני זוכר מהודעות קודמות שלך).

גם אני חושד בקונספירציה שכתבת פה.

זה תמיד בזמנים של עומס.

מי

כתבתי  בזמנו הודעה בקבוצת הפייסבוק השכונתית, וקיבלתי כמה עשרות תגובות מכל רחבי השכונה. כולם, מסתבר, סובלים נזה.

פנינו במסודר דרך וועד השכונה לנציב פניות הציבור של חברת החשמל (לא סתם פניה ל-103), הבטיחו שיבדקו, לא חזרו אלינו מעולם, אבל אחרי הפניה היתה כמעט שנה של שקט בלי קפיצות.

לאחרונה התחיל שוב. 

אני חושד שמזגן ישן ועוד טלוויזיה שהתפגרו לי בזמן שהיו הרבה קפיצות, היו קורבנות של הקפיצות הללו.

המחשבים עצמם מוגנים באל-פסק, אבל כל הסוויצ'ים של הרשת קופצים, והראוטר מתאפס ומפסיק לעבוד ומנתק את הרשת בכל הבית. המזגנים נכנסים להשהיה (למזלי האמת, כי אחרת כל המדחסים היו  מתים מזמן) 

כך שאחרי קפיצה כזו של שניה, הבית כולו מושבת לכמה דקות טובות. 

אין טלוויזיה (פרטנר דרך הרשת) אין מצלמות אבטחה, אין מפסקים חכמים, אין מיזוג, המקרר נכבה ל-5 דקות (מוגן עם "מגן ברקים" עם השהיה, כמו שב-ירו הציעה לך לקנות)....

חלק מהדברים דורשים שאגש ואאפס ידנית כדי שיחזרו לעבוד (בעייתי למשל לגבי מוצרי הבית החכם ומצלמות האבטחה, שכל ה"חוכמה" שלהם זה שאפשר להפעילם מרחוק)

גם אני חיפשתי פתרון בזמנו, ולא מצאתי.

• מבאס 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, natco כתב:

גם אצלנו בשכונה אותו הדבר.

(ואנחנו ממש לא שכנים, כמה שאני זוכר מהודעות קודמות שלך).

גם אני חושד בקונספירציה שכתבת פה.

זה תמיד בזמנים של עומס.

מי

כתבתי  בזמנו הודעה בקבוצת הפייסבוק השכונתית, וקיבלתי כמה עשרות תגובות מכל רחבי השכונה. כולם, מסתבר, סובלים נזה.

פנינו במסודר דרך וועד השכונה לנציב פניות הציבור של חברת החשמל (לא סתם פניה ל-103), הבטיחו שיבדקו, לא חזרו אלינו מעולם, אבל אחרי הפניה היתה כמעט שנה של שקט בלי קפיצות.

לאחרונה התחיל שוב. 

אני חושד שמזגן ישן ועוד טלוויזיה שהתפגרו לי בזמן שהיו הרבה קפיצות, היו קורבנות של הקפיצות הללו.

המחשבים עצמם מוגנים באל-פסק, אבל כל הסוויצ'ים של הרשת קופצים, והראוטר מתאפס ומפסיק לעבוד ומנתק את הרשת בכל הבית. המזגנים נכנסים להשהיה (למזלי האמת, כי אחרת כל המדחסים היו  מתים מזמן) 

כך שאחרי קפיצה כזו של שניה, הבית כולו מושבת לכמה דקות טובות. 

אין טלוויזיה (פרטנר דרך הרשת) אין מצלמות אבטחה, אין מפסקים חכמים, אין מיזוג, המקרר נכבה ל-5 דקות (מוגן עם "מגן ברקים" עם השהיה, כמו שב-ירו הציעה לך לקנות)....

חלק מהדברים דורשים שאגש ואאפס ידנית כדי שיחזרו לעבוד (בעייתי למשל לגבי מוצרי הבית החכם ומצלמות האבטחה, שכל ה"חוכמה" שלהם זה שאפשר להפעילם מרחוק)

גם אני חיפשתי פתרון בזמנו, ולא מצאתי.

אצלנו גם בקיץ בצהריים לפעמים חח"י עושה"כיבוי מזגנים יזום"

בכלל המון קפיצות ונפילות מתח באזור שלי לכן התקנתי את המגינים שעושים עבודה מצוינת ושומרים על המכשירים.

גם אצלי פרטנר סיבים ויש מפסקי בית חכם ומצלמות

כשהאינטרנט חוזר לאחר הפסקה הוא עובד היטב(ראוטר פרטי עם מתאם שלהם)

אך את המצלמות בעבר הייתי נאלץ  לנתק פיזית מהשקע ולחבר על מנת שיחזרו לעבוד

עד שחיברתי אותם לשקעים חכמים והאיפוס מתבצע בקלות מכל מקום דרך האפליקציה

• אהבתי 1
פורסם

אצלינו זה נפוץ בחורף בעיקר מבעיות תשתית.

עצים נופלים ומורידים קווי מתח (איפה שיש בקאפ - אחרי כמה שניות זה חוזר , איפה שאין... בא נגיד שלפני שנתיים הייתי כמה ימים בלי חשמל בבית - העברתי כבל לשכן בבית מאחורי והיה לי חשמל מינימאלי מאחד השקעים החיצוניים שלו ליד העמדת מנגל. יש גנרטור - הוא פשוט היה נעול מאחורי דלת גראג׳ ... חשמלית שהשחרור חירום שלה לא פעל. אל דאגה טיפלנו בזה).

בהקשר של הרשת אבל - כל הציוד רשת מחובר אצלי ישירות לאלפסק כדי שהאינטרנט לא יפול. חלק מהמצלמות חוץ כוללות סוללת גיבוי (וכנ״ל החיישני עשן). זה דרש קצת סידור מחדש של חלק מהציוד - אבל זה להיט. אם זה רק האינטרנט + לפטופים - הUPSים יחזיקו את האינטרנט במשך כמה שעות ואת הלפטופ והעמדת מחשב העיקרית במשך עוד כשעה שעתיים (בלי קשר לסוללה של המחשב ... אז תכלס הרבה יותר)

מה שכן - כל זה מזכיר לי שלקראת החורף צריך לעשות ריענון לגנרטור ולתת לו לפעול איזה שעה ככה.

• רעיון טוב! 3

Then dying is forgetting

פורסם

הייתי מאמין שמדובר ב"רענון" אבל זו תהיה הדרך הכי מפגרת שאפשר. 

עדיף להפיל לדקה (אפילו 20 שניות) מהדבר הזה. 

פוטנציאל הנזק (והתביעות) גדול מאוד ככה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Liviur כתב:

אצלינו זה נפוץ בחורף בעיקר מבעיות תשתית.

עצים נופלים ומורידים קווי מתח (איפה שיש בקאפ - אחרי כמה שניות זה חוזר , איפה שאין... בא נגיד שלפני שנתיים הייתי כמה ימים בלי חשמל בבית - העברתי כבל לשכן בבית מאחורי והיה לי חשמל מינימאלי מאחד השקעים החיצוניים שלו ליד העמדת מנגל. יש גנרטור - הוא פשוט היה נעול מאחורי דלת גראג׳ ... חשמלית שהשחרור חירום שלה לא פעל. אל דאגה טיפלנו בזה).

בהקשר של הרשת אבל - כל הציוד רשת מחובר אצלי ישירות לאלפסק כדי שהאינטרנט לא יפול. חלק מהמצלמות חוץ כוללות סוללת גיבוי (וכנ״ל החיישני עשן). זה דרש קצת סידור מחדש של חלק מהציוד - אבל זה להיט. אם זה רק האינטרנט + לפטופים - הUPSים יחזיקו את האינטרנט במשך כמה שעות ואת הלפטופ והעמדת מחשב העיקרית במשך עוד כשעה שעתיים (בלי קשר לסוללה של המחשב ... אז תכלס הרבה יותר)

מה שכן - כל זה מזכיר לי שלקראת החורף צריך לעשות ריענון לגנרטור ולתת לו לפעול איזה שעה ככה.

בעבר היה לי נקודת אינטרנט ראשית בזק \הוט  בממד צמוד למחשב שולחני וראוטר שהפיץ לבית שהיו מגובים באלפסק ובנוסף AP בסלון

כמו כן מצלמת כניסה שמחוברת לסוללת גיבוי

כשעברתי לסיבים הנקודה הראשית עברה לסלון 

ויתרתי על האל פסק כי בשביל כמה דקות נפילות פה ושם לא שווה לי ההתעסקות עם החלפת סוללות פעם ב... שלא לדבר על המקום שזה תופס

את המצלמה חיברתי ישירות לחשמל וויתרתי על הסוללה כי כל איפוס אחרי נפילה זה להזיז את הספה ולהזדחל שם

מה שטוב אצלי שהרשת חוזרת מייד עם חזרת החשמל ללא פעולות נוספות

את המצלמות מאפס עם שקעים חכמים

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...